5 отлични мениджъри за изтегляне за Linux

Файловете се изтеглят през вашия интернет браузър. От Firefox, до Chrome, до Safari до Edge: всеки има доста приличен мениджър за изтегляне — и много потребители са повече или по-малко добре с това, което мениджърите за изтегляне по подразбиране могат да предложат по отношение на функциите. Поради това някои хора се чудят „дали мениджърите за изтегляне все още са актуални. Отговорът е да! Въпреки че е вярно, че всеки може да поставя на пауза и да възобновява файловете директно в уеб браузър, не е вярно, че уеб браузърът може да се справи най-добре с тях. Като за начало, мениджърът за изтегляне на браузъра често се проваля след определени връзки за изтегляне, ужасни са при изтегляния с много връзки и дори нямат интеграция на торенти или настройки за връзка. Ето защо мениджърите за изтегляне (особено в Linux) са все още много нещо. Ето най-добрите мениджъри за изтегляне за Linux.

1. uGet

В uGet Мениджърът за изтегляне е лесно конфигурируем и лек инструмент, който позволява на потребителите лесно да организират изтеглянията си на едно централно място. uGet поддържа функции, като: позволява по-бързо изтегляне чрез паралелни потоци за изтегляне. Софтуерът има страхотно изглеждаща файлова опашка, която позволява на потребителите лесно да поставят на пауза, възобновяват и спират изтеглянията по всяко време. Може да се интегрира с мениджъра за изтегляне на всеки браузър и има отлични функции за наблюдение на клипборда.

  5 най-добри инструменти за криптиране на Linux за инсталиране

Дълго време в Linux най-добрият избор за добър мениджър за изтегляне е uGet. Работи добре и прави всичко, което някой може да поиска в инструмент за изтегляне. Ако търсите по-добър начин за управление на изтеглянията, опитайте тази програма.

2. PyLoad

PyLoad е базиран на Python мениджър за изтегляне, предназначен за много първокласни хостинг сайтове за изтегляне с едно щракване (като uploadedto, rapidshare и т.н.). Той може да обработва много различни връзки за изтегляне, като: обикновени HTTP/HTTPS връзки, FTP връзки и дори може да открие файлове. PyLoad може да работи на почти всичко, не само на Linux работен плот. PyLoad има уеб интерфейс, който позволява на софтуера да работи от Linux сървър и може да бъде достъпен от разстояние.

Както всички мениджъри за изтегляне, той има опашка, от която потребителите могат да поставят на пауза, възобновяват и премахват изтеглянията по всяко време. Други функции включват: поддръжка за разархивиране на файлове и разпознаване на captcha.

All and all Pyload е страхотен мениджър за изтегляне, особено ако търсите нещо, което може да работи на повече от компютър с Linux.

3. Аксел

Аксел е междуплатформен мениджър за изтегляне, който съществува, за да „ускори“ изтеглянето на обикновени файлове. Най-добре е да мислите за Axel като алтернатива на wget, тъй като съществува в командния ред, а не като инструмент за графичен интерфейс. Основната функция около него е „по-бързо изтегляне“ и това прави, като се свързва с един файл няколко пъти. Въпреки че разработчиците на Axel говорят всичко за това как той „ускорява“ изтеглянията, истинската полза от използването на този инструмент е преносимостта. Потребителите, които изтеглят Axel, нямат нужда да изтеглят допълнителни библиотеки или нещо подобно. Самият уебсайт казва, че има „нулеви зависимости“. В резултат на това програмата може лесно да работи навсякъде от флаш устройство.

  Как да промените паролите за акаунти в Linux

4. Wget

В Wget инструментът съществува от доста време. Това е инструмент с отворен код, който позволява на потребителите бързо да „получат“ файл. Поради своята простота, wget се използва силно в bash скриптове. Инструментът Wget съществува единствено за изтегляне на файлове, а не за управлението им. Въпреки това инструментът има много различни функции, като изтегляне на множество файлове последователно (чрез посочване на местоположението им в текстов файл), работа с Linux pipe и т.н. Все пак за потребители, които търсят основен начин за изтегляне на файлове извън на браузъра, нищо не го прави по-добре.

Wget най-вероятно вече е инсталиран на вашия компютър с Linux.

5. Xtreme Download Manager

В Xtreme Download Manager е инструмент с отворен код, който твърди, че увеличава изтеглянията с до „500%“. Освен това, той има способността да възобновява прекъснати изтегляния, да се интегрира в популярни уеб браузъри, да планира изтегляне, компресиране на данни, повторно използване на връзката и поддръжка за различни типове URL адреси за изтегляне. Мениджърът за изтегляне е кросплатформен и може лесно да се инсталира на Windows, Mac OS, Linux и дори на операционната система BSD!

  Как да настроите Regolith Linux 1.6

Самият инструмент е много гъвкав и преносим, ​​поради факта, че е написан изцяло на java. Всъщност потребителите могат лесно да изтеглят „jar“ версията на приложението, да го поставят на флаш устройство и да го вземат навсякъде. Очевидно Java е застаряваща технология, но фактът, че има преносимост, е страхотно нещо! Изпробвайте Xtreme Download Manager днес!

Заключение

Мениджърите за изтегляне бяха голямо нещо, когато връзките бяха много по-ненадеждни. Тези дни грабването на файл от 1 GB отнема малко под 5 минути. Поради този много въпроси защо са необходими мениджъри за изтегляне. Разбираемо е и за повечето обикновени хора отговорът е да не използват мениджър. Въпреки това, ако сте напреднал потребител, който иска да извлече повече от вашите изтегляния, мениджърът все още е много подходящ инструмент. Приятно изтегляне!

x