5 най-добри VPN за крипто търговия

Ако не сте съвсем нови на пазара на криптовалути, тогава сигурно сте чували съобщения за хакери, атакуващи платформи за крипто търговия, портфейли и протоколи, което води до загуба на милиони долари.

Това прави от изключително значение да се пазите в безопасност, когато търгувате с крипто активи. И тук се появяват VPN мрежите. VPN мрежите въвеждат слой за криптиране за защита на вашите данни и транзакции.

Това е криптирана частна мрежа, която позволява на потребителите да изпращат и получават данни в обществената мрежа, като същевременно запазват самоличността си скрита и историята на браузъра си защитена.

Освен това, когато сте онлайн, вашият доставчик на интернет услуги може да събира вашия онлайн трафик и след това да го предаде на рекламодатели, правителствени агенции и други трети страни. Използването на VPN гарантира, че дори вашият доставчик на интернет услуги не може да види вашата активност.

Други предимства от получаването на VPN за крипто търговия включват осигуряване на вашите обществени Wi-Fi връзки, сигурност за онлайн банкиране, деблокиране на социални медии и анонимност по време на сърфиране.

Можете също да избегнете цензурата, като използвате VPN, тъй като няколко крипто платформи не поддържат редица юрисдикции. Докато Иран, Ирак, Либия, Северна Корея, Сомалия, Судан, Сирия, Венецуела, Зимбабве и други страни са част от ограничени юрисдикции, напоследък САЩ също се присъединиха поради регулаторни причини. С VPN можете да заобиколите цензурата и да получите достъп до съдържанието и платформата, които искате, от всяка точка на света.

Значението на VPN може да се разбере от факта, че се предвижда глобалният VPN пазар да достигне над 77 милиарда долара до 2026 г.

Тъй като крипто става масово и все повече се приема като метод на плащане, много доставчици на VPN също приемат крипто плащания.

Така че, нека да разгледаме най-добрите VPN, за да решите коя е най-добрата VPN за вашата крипто търговия.

NordVPN

Този базиран в Панама VPN, който е извън юрисдикциите за наблюдение, има историческа репутация на надежден, който макар и скъп, ви предлага силна поверителност.

NordVPN е известен със своето минимално регистриране на данни – което включва само имейл адреси, времеви марки на последните сесии, патентни данни и информация за обслужване на клиенти – и споделените IP адреси позволяват още повече анонимност. Неговата колекция от 5600 сървъра е разпространена в 50 държави и всички те са физически разположени.

  PureVPN преглед 2022 (декември)

При $11,95 на месец ви позволява да свържете до шест устройства едновременно, за да използвате VPN. И срещу допълнително заплащане можете също да шифровате вашите файлове с NordLocker или да защитите паролите си с NordPass мениджъра на пароли.

Когато става въпрос за криптиране, NordVPN използва AES с 256-битови ключове, а за установяване на защитени връзки използва два интернет протокола: IPSec и IKEv2. За поверителност той предоставя директен достъп до мрежата за анонимизиране на Tor. Той също така поддържа многократни връзки, разделно тунелиране и разполага с превключвател за изключване, за да се уверите, че вашата VPN връзка падне заедно с вашата интернет връзка, така че вашият интернет доставчик да няма достъп до вашите онлайн дейности.

Чрез своите програми за награждаване на грешки, NordVPN плаща парични награди на всеки, който открие недостатъци в системата му. Що се отнася до поддръжката на клиенти, за вас има няколко опции, включително 24/7 чат на живо, поддръжка по имейл и често задавани въпроси, въпреки че няма телефонен номер.

Surfshark

Сравнително нов участник на пазара на VPN, Surfshark е бърз и сигурен и се намира на Британските острови, фокусирани върху поверителността, което означава, че няма закони за запазване на данни.

Той следва строга политика без регистрация и гарантира поверителността на вашата информация. Чрез своя флот от повече от 3200 сървъра в 65 различни страни, Surfshark гарантира, че вашият IP адрес остава скрит.

Абонаментът за Surfshark е $11,95, но годишният му план може да ви помогне да спестите до 50%, докато 2-годишният му план може да бъде доста евтин, като струва $1,99 на месец, като същевременно ви предлага неограничени едновременни връзки. Можете също да плащате с множество криптовалути, включително Bitcoin, Ether, USDT, за които поддържа CoinGate или CoinPayments.

Той използва силно 256-битово криптиране и най-новия протокол за тунелиране на WireGuard. Поддържайки мощни протоколи като OpenVPN и IKEv2, Surfshark ви позволява достъп до платформи за крипто търговия от всяко място. Богатата на функции услуга на Surfshark се състои от блокер на зловреден софтуер CleanWeb, WhiteLister (разделено тунелиране), превключвател за изключване, режим NoBorders, който е настройка за обфускация, и защита срещу течове на DNS. Той също така предлага функция Multi-hop, която криптира вашите данни два пъти за максимална защита на данните.

Този доставчик на VPN разполага с широк набор от инструменти за самообслужване за потребителите, като ръководства, често задавани въпроси, съвети за отстраняване на неизправности и система за билети.

  Какво да направите, ако вашият VPN вече не деблокира Netflix (2022)

ExpressVPN

Създаден през 2009 г., базираният на Британските Вирджински острови ExpressVPN е посветен на поверителността на всички неща.

Мрежата от сървъри на ExpressVPN се състои от над 3000 сървъра, разпределени в 94 държави. Въпреки това, малка част от него, около 4%, са виртуални сървъри.

Този VPN ви струва $12,95 на месец, но ви позволява да спестите пари от шестмесечните и годишните му планове. Въпреки това, дори при $99,95, годишният му план е доста над средния в индустрията. ExpressVPN ви позволява да свържете до пет устройства едновременно.

ExpressVPN използва стандартното AES-256 криптиране и също така поддържа Perfect Forward Secrecy. Той управлява собствен частен, 256-битов криптиран DNS с нулево знание, за да предотврати изтичането на вашите данни. Разширенията на браузъра му междувременно включват блокиране на течове на WebRTC, подправяне на местоположение и поддръжка на HTTPS Everywhere. Неговият превключвател за изключване междувременно ви пази в безопасност в случай, че вашият VN падне, като се активира незабавно, за да блокира вашата интернет връзка.

Като част от своята политика за поверителност, този доставчик на VPN не регистрира никаква чувствителна информация и събира само данни, свързани с поддръжката, като избор на местоположение на сървъра, общото количество прехвърлени данни, време за връзка и инсталирани версии на приложението. Неговата поддръжка на клиенти включва опцията за 24/7 чат на живо, заедно с опция за имейл и набор от видеоклипове с уроци.

CyberGhost VPN

Друг VPN в този списък е CyberGhost, който е със седалище в Румъния и не е задължен да съхранява никакви данни.

CyberGhost има широко разпространена мрежа от сървъри, която просто задминава по-голямата част от неговите конкуренти, тъй като може да се похвали с повече от 7000 сървъра, разположени в над 90 страни.

Месечният абонамент за CyberGhost може да бъде малко по-скъп от други $12,99, но ако изберете двугодишната опция, можете да получите сладка сделка от $2,17/месец. За да приема биткойн плащания, доставчикът на VPN поддържа процесора за плащане BitPay. CyberGhost ви позволява да се свържете с максимум седем устройства.

CyberGhost използва 256-битово криптиране от военен клас и използва протоколи OpenVPN, IPSec, L2TP и PPTP. Функциите, предлагани от този доставчик на VPN услуги, са защита от течове на DNS/IP, защита от злонамерен софтуер, откриване и затваряне на течове на IPv6 и ефективна защита срещу кражба на данни, IP маскиране, предотвратяване на фишинг от фалшиви уебсайтове и функциониращ превключвател за премахване за блокиране на VPN трафик, ако връзката пада.

  Как да използвате VPN услуга с Chromecast

Въпреки че не поддържа P2P на всички места, CyberGhost включва списък „За торент“. Междувременно неговата поддръжка на клиенти включва поддръжка по имейл и чат на живо.

PrivateVPN

По-малък доставчик на VPN от Швеция, PrivateVPN предлага няколко предимства на крипто търговците, въпреки скромния си размер, които търсят поверителност и анонимност.

В сравнение с други, гамата от сървъри на PrivateVPN се състои само от около 200, но все пак можете да избирате от малко над 60 държави.

Годишният му план има конкурентен пакет от само $3,82 плюс един безплатен месец. Подобно на други опции, PrivateVPN също има политика без регистрация. Благодарение на шведските закони за запазване, когато използвате услугата, никакви данни не се съхраняват по-дълго от необходимото.

По отношение на сигурността, тази VPN предлага много опции за персонализиране по отношение на 128-битово или 256-битово криптиране, като и двете са напълно сигурни. Освен това поддържа няколко опции на протокола като OpenVPN UDP/TCP, IKEv2, L2TP и PPTP. Освен стелт режима за премахване на географските ограничения, основните неща като защита срещу течове на WebRTC и превключвател за убийство също са включени, въпреки че последният е достъпен само за Windows. Той обаче не е минал през независими одити.

PrivateVPN има ръководства стъпка по стъпка, които да ви помогнат да настроите VPN на различни устройства. Платформата има функция за чат на живо, за да се свържете с техните агенти за поддръжка на клиенти.

И така, сега знаете какво могат да ви предложат тези различни доставчици на VPN. Когато избирате да закупите VPN услуга, уверете се, че тя ви позволява да защитите вашата поверителност, връзка и IP проследяване, като същевременно избягвате географски ограничения. Като цяло VPN е критична услуга във вашия арсенал за подобряване на вашата киберсигурност.

Posted in VPN
x