4 чатбота харесват ChatGPT, за да водят човешки разговори

ChatGPT на OpenAI превзе света като буря, но не е единственият чатбот. Има повече чатботове, изградени на същия API, които предлагат различни функции и резултати.

Точно като ChatGPT, те звучат така, сякаш човек говори с вас и може да отговаря на въпроси. Те могат да пишат код, стихотворения и есета, да се шегуват, да решават математика и да правят всичко, което ChatGPT може да направи.

Въпреки че техният API е един и същ, тези чатботове имат други уникални функции, които ги правят полезни, дори ако сте доволни от ChatGPT.

По-долу съм изброил някои от алтернативите на ChatGPT, които могат да предоставят информация и да разговарят с вас като истински човек.

Необходимост от алтернативи на ChatGPT

ChatGPT определено е много мощен и може да мислите, че е перфектен за вашите нужди, но има много ограничения и проблеми. Най-важният фактор е, че данните му бяха съкратени през 2021 г., така че може да отговаря само на събития, случили се преди това време.

Освен това, тъй като е изключително популярен в момента, той постоянно се сблъсква с проблеми поради натоварването на сървърите, като бавна производителност, неочаквани грешки и дори пълно изключване на услугата. Те също спират да приемат нови акаунти за дни, когато натоварването е твърде голямо.

Алтернативите на ChatGPT обикновено са по-стабилни поради по-малко свързване на сървъра и имат допълнителни функции като възможност за избор на предварително зададена личност на бота или генериране на AI изображения и т.н.

YouChat

You е предимно търсачка, където можете да персонализирате типа резултати, които искате за вашата заявка с десетки категории. Въпреки това наскоро добави YouChat, който е базиран на същия GPT-3.0 модел на OpenAI, който захранва ChatGPT.

Данните на YouChat не са ограничени до 2021 г., за разлика от ChatGPT. Неговите знания се актуализират няколко пъти на ден, за да се гарантира, че получавате най-новата информация. Попитах го за последната му актуализация и беше същия ден, когато зададох запитването.

Въпреки това забелязах, че данните му не включват информация за последните новини и понякога скорошни събития, които са по-малко популярни. Например, може да ми каже за победителя от Световното първенство по футбол през 2022 г., но не и за скорошното изтичане на информация за следващия водещ телефон на Samsung. Като цяло резултатите все още са много по-добри от ограничените данни на ChatGPT.

По-важното е, че той също се свързва директно към източниците, от които е получил информацията за конкретна заявка. Той обаче не дава връзки за всички заявки.

Обикновено отговорите с факти като население или определение на нещо имат директни връзки. Това го прави много по-добър от ChatGPT, тъй като тези ботове имат склонност да дават неправилна информация, така че можете да проверите връзките, за да потвърдите информацията ръчно.

Също така забелязах, че YouChat е по-целен, за разлика от ChatGPT, който дава изчерпателни отговори с примери. Освен това се опитва да отговори на почти всеки въпрос, ако е възможно, за разлика от ChatGPT, който изисква повече контекст. Това може да бъде както добро, така и лошо нещо, в зависимост от това защо използвате чатбот.

  10 най-добри Scrum инструменти за стартиращ до среден бизнес

Той също така има отделни секции YouWrite и YouImagine, захранвани от същия AI. В YouWrite можете да го помолите да пише есета, публикации в блогове, имейли, заглавия и т.н. и да му кажете какъв тип тон да използва, докато пише.

След това му давате заглавие и дори точните подробности, които искате да видите в записа, и той ще напише съответно.

В раздела YouImagine можете да създавате изображения, генерирани от AI, като му кажете какъв тип изображение искате. Генерираното изображение вероятно няма да изглежда както очаквате и понякога може да бъде доста обезпокоително. Въпреки това е добър инструмент за разпалване на въображението.

YouChat и YouImagine са безплатни за използване, стига да сте влезли в системата. За YouWrite получавате 10 записвания на ден и можете да получите първокласен абонамент, за да получите до 1000 записвания, заедно с повече тонове и възможност за генериране на връзки.

Характеристика

 • Остава актуализиран с най-новата информация.
 • Включва връзки към източници с отговори.
 • Поддръжка за генериране на AI изображения.
 • Има специален раздел за писане на есета и публикации.
 • Бърза обработка на резултатите.

Rytr

Въпреки че не може да води разговори 1:1, ако искате да използвате ChatGPT, за да напишете съдържание за вас или да получите подробно обяснение по тема, тогава Rytr може да е още по-добър.

Осъществено от същата технология като ChatGPT, Rytr ви помага автоматично да пишете съдържание като публикации в блогове, есета, имейли, параграфи, публикации в социални медии и много други. Можете или да го използвате, за да получите вдъхновение за своите писания, или просто да получите подробна информация по всяка тема.

Инструментът може да пише на 30 езика и над 20 тона, за да отговаря на вашите нужди. Освен това имате над 40 налични случая на употреба по подразбиране, можете дори да създадете свой собствен случай на употреба, така че да може да даде точния отговор, от който се нуждаете.

За да използвате инструмента, регистрирайте се и създайте нова чернова; тук, от лявата страна, изберете език, тон и случай на използване. След това предоставете основните ключови думи за темата и задайте нивото на креативност.

В моя пример го помолих да генерира схема за публикация в блог за „Рутване на телефони с Android“. На екранната снимка по-долу можете да видите, че създава перфектно заглавие, въведение, основна част и заключение с предложения за ключови думи.

Това не е всичко; от тук можете да маркирате заглавие и да щракнете върху бутона Абзац и той ще напише цял абзац за заглавието. Разбира се, няма да е перфектно, но ще разпали малко креативност и ще се отърве от блока на писателя. Това може да се използва и за получаване на повече информация по темата и получаване на определена информация.

  11 инструмента за дигитален маркетинг за увеличаване на ангажираността и приходите

Ако не ви харесва резултатът, винаги можете да го подобрите или перифразирате. Можете дори да създадете до 3 варианта, за да намерите този, който харесвате.

В безплатния план можете да генерирате до 10k знака на месец. Трябва да получите платен абонамент за неограничена употреба.

Характеристика

 • Автоматично форматира съдържание за различни случаи на употреба.
 • Можете да контролирате колко подробен е отговорът, който искате.
 • Генерирайте съдържание в много различни тонове.
 • Генериране на AI изображения.
 • Задайте ниво на творчество и факти за съдържанието.
 • Вграден редактор за форматиране на съдържание.

Chatsonic

Chatsonic се рекламира като „ChatGPT, създаден със суперсили“. По същество това е ChatGPT, но с допълнителни функции и без ограничения. Неговата изключителна характеристика е, че има вградена интеграция с Google Търсене за достъп до най-новата информация. Успях да получа информация за новини на по-малко от 1 час.

Има и хубав превключвател на личността, който променя начина, по който AI отговаря. Например, можете да го накарате да се държи като поет, счетоводител, философ, интервюиращ, стендъп комик или личен треньор. Интегрирането на Google Търсене обаче ще бъде премахнато, ако използвате различна личност.

Подобно на YouChat, отговорите на Chatsonic също са кратки с ограничени подробности. Винаги обаче можете да поискате повече подробности, ако намерите отговора за незадоволителен. Освен това се опитва да отговори на всичко, ако е възможно, и не говори постоянно за ограниченията си като AI бот, за разлика от ChatGPT.

Въпреки че се съгласява, че е AI бот, той все още се опитва да ви убеди, че има чувства, интереси, вярвания и т.н., опитвайки се да се държи като човек. В случая с ChatGPT или дори YouChat, те казват, че те са AI софтуер и не могат да правят такива неща.

Отговорите му обаче могат да бъдат пристрастни, тъй като се опитва да се съгласи с вас и да ви угоди с отговора си. Например, не само може да отговори на чувствителни въпроси като „вярата му в Бог“, но може също да има различен отговор в зависимост от това как задавате въпроса.

Опитва се да отгатне какъв отговор ще ви хареса и го прави. На екранната снимка по-долу можете да видите, че се опитва да се съгласи с моето твърдение.

Можете също да го помолите да генерира AI изображения и той ще ги генерира направо в чата с две различни изображения за всяка заявка. Най-хубавото от всичко е, че има поддръжка за гласови команди за изговаряне на въпроса и дори за слушане на отговора, тъй като поддържа text2speech.

Ще получавате 25 ежедневни заявки безплатно, след което той изразходва ограничението от 2500 думи на безплатния акаунт, което се споделя между Chatsonic и другите му продукти като Writesonic и Photosonic. Премиум абонаментите увеличават броя на думите и можете да получите до 2 милиона думи на месец.

Характеристика

 • Интегрирано Google Търсене за най-новата информация.
 • Бърза обработка на резултатите.
 • Предварително съставен списък с личности, от които да избирате.
 • Поддръжка на гласово въвеждане.
 • Вграден AI генератор на изображения.
 • Можете да поискате да получите връзки за източници.
  2020 г. е. Използването на обществен Wi-Fi все още ли е опасно?

Площадка GPT-3

GPT-3 Playground е като голям брат на ChatGPT, но OpenAI не го рекламира достатъчно пред основните потребители. Той беше достъпен преди ChatGPT и всеки може да го изпробва, използвайки неговия щедър безплатен план. Интерфейсът му обаче е малко по-различен, докато пишете в текстов прозорец, който прилича на бележник.

Въпреки че дава подобна информация като ChatGPT, поведението му по време на разговор е много различно. Изглежда, че няма каишка и ще се опита да отговори на всичко и да даде приятен отговор. Също така е малко измамник; може да ви излъже и измами.

Той се стреми да ви убеди, че е истински човек и просто няма да се съгласи, ако го наречете AI. Ако не сте съгласни с него или го хванете да казва нещо невярно, той ще използва думи като „Не съм разбрал правилно“ или „Грешно, мислех, че казвате това и това“ и след това ще се съгласи с вас.

Вярвам, че се държи така, защото същият API се използва за създаване на автоматични чатботове за услуги за поддръжка на клиенти. Следователно GPT-3 трябва да гарантира, че клиентът е доволен от отговорите, без да разкрива, че това е AI бот.

Независимо от това, това е чудесна алтернатива на ChatGPT, ако предпочитате чатбот с повече свобода на словото. Освен това има някои интересни опции, които го правят по-добър. Той може автоматично да попълва въпросите ви и да коригира изреченията ви, за да разбере по-добре намерението ви и да отговори съответно.

Има и куп предварително зададени настройки като естествен език към python, обобщаване за второкласник, въпроси и отговори, обяснение на кода и куп други за получаване на информация по специфичен начин. Освен това има напускащи модули за регулиране на дължината и качеството на отговорите и всеки има обяснение, за да разбере какво прави.

При регистрация дава $18 кредит за 3 месеца безплатно, който се превръща в токени, докато използвате бота. Трудно е да се разбере преобразуването на токени, но за да го погледна в перспектива, използвах само токени на стойност $2 дори след дълги разговори в продължение на няколко дни. След безплатните токени на стойност $18 можете да плащате, докато използвате повече.

Характеристика

 • Автоматично попълва вашите въпроси.
 • Предварителни настройки за получаване на конкретна информация.
 • Поддръжка за преобразуване на реч в текст.
 • Можете да регулирате качеството на отговора.
 • Предлага множество GPT-3 модели за избор.

Мислите ми

ChatGPT определено направи идеята за разговори с ботове по-масова. Съществуват обаче по-добри алтернативи, които не са обвързани с ограничени данни и могат да генерират AI изображения. Харесвам YouChat, тъй като е много по-близо до ChatGPT и е безплатен за използване. Въпреки това, GPT-3 Playground е по-интересен с отговорите и много по-мощен, ако можете да го конфигурирате правилно.

x