4-те най-добри емулатора Game Boy Advance за iOS

Ако сте нетърпеливи да преживеете спомените си от детството, като играете всички класически GBA игри на вашия iPhone, вие сте на правилното място, тъй като ние ще ви преведем през най-добрите емулатори на Game Boy Advance, налични за устройства с iOS.

MAKEUSEOF ВИДЕО НА ДЕНЯ

Използването на емулатори за игра на игри е в законови граници; важно е обаче да се отбележи, че изтеглянето и инсталирането на ROM за игри, които не притежавате, е строго незаконно.

1 делта

Raghav Sethi/MakeUseOf

Delta е лесно един от най-добрите GBA емулатори за iOS устройства. Той е пълен с функции като поддръжка на контролер, запазване на състояния и опция за ускоряване на играта, за да преминете през досадни секции.

Можете да инсталирате Delta, като я заредите отстрани през AltStore, и тя може не само да емулира GBA игри, но и да стартира SNES, Nintendo DS, N64 и Sega Genesis игри.

Delta също поддържа локален мултиплейър и дори има пълна поддръжка на AirPlay, което означава, че можете безжично да свържете вашия iPhone към телевизор и да отразявате играта, докато използвате вашия iPhone като контролер.

  Персонализирайте центъра за известия на iOS 7 по ваш вкус с BetterNC7

Като цяло Delta е отлична опция, ако искате да подражавате не само на GBA заглавия, но и на набор от ретро конзоли на Nintendo.

Изтегли:Делта (Безплатно)

2 Произход EMU

Raghav Sethi/MakeUseOf

Provenance EMU, също достъпен чрез AltStore, предлага функции, подобни на Delta, като запазване на напредъка навсякъде, където пожелаете, и поддръжка на контролера.

Но това, което го отличава, е, че дори има специфична версия за tvOS. Така че можете да го инсталирате на вашия Apple TV, да свържете контролер и ефективно да го превърнете в игрална конзола, която може да изпълнява хиляди ретро игри.

Той дори ви позволява да синхронизирате записите си с помощта на iCloud, което го прави перфектната опция, ако искате да вземете напредъка си на друго устройство, като вашия iPhone.

Provenance EMU също поддържа широка гама от ретро конзоли, включително PlayStation 1 на Sony, което я прави по-гъвкава. Потребителският му интерфейс обаче често изглежда много тромав и му липсват няколко опции за персонализиране в сравнение с Delta.

  Как да превъртите Netflix напред с десет секунди [iOS]

Изтегли:Произход EMU (Безплатно)

3 RetroArch

Raghav Sethi/MakeUseOf

Ако сте опитвали да емулирате игри на други устройства, трябва да сте чували за RetroArch. Това е най-способният емулатор на пазара и предоставя много функции, като поддръжка за онлайн мултиплейър и дори можете да използвате шейдърите на RetroArch, за да емулирате външния вид на CRT телевизор.

RetroArch е и най-добрият многофункционален емулатор, тъй като освен традиционните конзоли на Nintendo, можете дори да емулирате PSP, PS2, DOS игри и др.

Струва си да се отбележи, че инсталирането на RetroArch може да бъде малко караница и има още по-стръмна крива на обучение при настройването му. Ако планирате просто да емулирате GBA игри без масивни модификации или ощипвания, по-добре е вместо това да изберете Delta или Provenance EMU.

Изтегли:RetroArch (Безплатно)

4 AfterPlay

Raghav Sethi/MakeUseOf

Ако се чувствате неудобно със странично зареждане на приложения на вашия iPhone, AfterPlay предлага удобна алтернатива като емулатор, базиран на браузър. Това означава, че можете да играете GBA игри директно през Safari или друг уеб браузър, без да се налага да зареждате приложения отстрани.

  Как да преглеждате пароли в Keychain на iOS и macOS

Можете просто да отидете на уебсайта, да заредите своя GBA ROM и да започнете да играете. Въпреки това, тъй като е базиран на браузър, неговата производителност обикновено е по-бавна в сравнение с другите емулатори, които споменахме. Надеждната интернет връзка е от съществено значение за гладко изживяване при игра.

AfterPlay също има автоматично запазване в облак, така че можете да вземете напредъка си на всяко устройство, стига да използвате същия акаунт. Въпреки че емулацията на GBA е безплатна, достъпът до други конзоли като Nintendo DS или PlayStation 1 и функции като бързо превъртане напред, мами и множество слотове за запазване изискват първокласен абонамент.

Посетете:AfterPlay (Безплатно, наличен абонамент)

Въпреки че нито един от тези емулатори на GBA за iOS не е наличен в App Store поради правилата на Apple, можете безопасно да ги заредите отстрани, като използвате AltStore. Ако вече притежавате куп класики на GBA, можете да превърнете своя iPhone в мощна ретро игра с правилния GBA емулатор.