3 неща, които можете да правите с Cortana в Windows 10

Приложенията за лична помощ, които идват на работния плот, бяха само въпрос на време и версията за предварителен преглед на Windows 10, пусната преди няколко дни, ни дава поглед върху това как Cortana ще работи на вашия работен плот. Интегриран с функцията за търсене, която дебютира с Window 10, това е повече от просто начин да накарате хората да използват Bing. Взехме го за завъртане и ето три неща, които правите с Cortana, и познайте какво още ще можете да правите с него, след като функцията се пусне във финалната версия.

  Защо Windows все още използва букви за устройства?

1. Вижте Времето

Това е сериозно стар трик за приложения/функции за личен асистент. Siri може да го направи, Cortana може да го направи на Windows Phone, Google Now го прави, можете да помолите Chrome да търси времето за вас и с Windows 10 всичко, което трябва да направите, е да кажете „Hey Cortana“ и да го попитате какво времето е.

2. Добавете напомняне

Cortana се предлага с кокетна функция за напомняне и можете да използвате прости гласови команди като „Добавяне на напомняне“, за да добавите такова. Напомнянето може да бъде зададено за място или за определено време. Можете не само да диктувате за какво е напомнянето, но и да кажете къде или в колко часа искате да ви напомня. Напомнянията могат да бъдат настроени да се повтарят. За да работят местата като задействане на напомнянията, първо ще трябва да ги добавите.

  Как да промените цвета на плочките за настолни приложения в Windows 10

3. Търсете в мрежата с Bing

Тази функция е доста стандартна за повечето приложения за лична помощ и изпълнението е наистина това, което прави разлика. С Cortana всичко, което кажете, че не разбира като команда, ще бъде изпратено до онлайн търсене с Bing. Той ще използва браузъра ви по подразбиране и няма да ви принуждава да използвате Internet Explorer.

Тези три функции в момента са готови и работят в версията на Windows 10, пусната преди няколко дни, но има няколко команди, които ни дават съобщението на екранната снимка по-долу, една от които молеше Cortana да намери място за хранене. Cortana идва с функция за места, така че може би в бъдещи актуализации или докато продължаваме да попълваме любимите си места, функцията може да работи.

  Как да групирате плочки в менюто "Старт" в Windows 10

x