3 екологични/зелени NFT платформи за създаване и закупуване

Със същите основни принципи можете да наречете екологични или екологични NFT нова революция, която има за цел да спаси твореца, без да компрометира планетата.

Може би вече сте чували за Bitcoin и Ethereum 1.0, които консумират енергия, еквивалентна на някои страни.

Това обаче не е ограничено само до първите две криптовалути. Това е често срещан синдром, засягащ всеки публичен блокчейн, използващ доказателство за работа като (PoW) механизъм за консенсус.

Доказателството за работа е използването на огромна изчислителна мощност за валидиране на това, което се случва в блокчейна като (неизменни) транзакции.

Тъй като това е финансово възнаграждаващо, нови копачи продължават да се присъединяват към мрежата, което укрепва темата blockchain. Това обаче също така рязко повишава потреблението на енергия за транзакция, което допълнително накланя баланса спрямо устойчивостта на околната среда.

Казано по-просто, дължината е право пропорционална на коефициента на безопасност на всеки блокчейн, което означава колко трудно е да се забъркваш с тази мрежа.

По този начин въглеродният отпечатък е страничен продукт на безопасността, което е желателно, тъй като няма посредници във вселената на блокчейн.

И така, вие косвено влошавате околната среда, като изсичате NFT на „безопасен“ блокчейн с доказателство за работа.

Това накара някои артисти да търсят платформи, използващи по-малко енергоемки блокчейни.

Следователно зелените NFT станаха модна дума.

Зелени NFT

Честно казано, цялата тази загриженост е без значение сега. Тъй като биткойнът в голяма степен не е свързан с NFT и Ethereum 1.0 (доказателство за работа) е надстроен до Ethereum 2.0 (доказателство за залог).

  Поправете грешката „Неизвестен или невалиден маркер“ при отваряне на изображение във Photoshop

Източник: Енергийна консумация на Ethereum

Това реши основния проблем на NFT стиха, тъй като основният шум по отношение на потреблението на енергия от NFT и етичните главоблъсканици на артистите бяха около Ethereum 1.0.

И тъй като Ethereum 2.0 е зелен, почти всички NFT са (предимно) зелени по подразбиране. Освен това всички други основни (NFT) блокчейни, включително Solana, Polygon, Flow, Avalanche и т.н., стоят далеч от доказателство за работа.

Така че можете да въздъхнете с облекчение, че не изгаряте планетата, независимо от избора на блокчейн.

Въпреки това, като се имат предвид щетите, които вече сме нанесли на тази планета, има толкова много неща, които трябва да се оправят. И тук се появява въглеродната неутралност или негативност.

По отношение на NFT, става въпрос за платформите, поддържащи глобални екологични проекти чрез проклиматични институции.

Следователно, това е кратък списък от няколко NFT платформи, които се открояват от останалите.

OKX

Пазарът на OKX ви помага да получите NFT, разположени на най-добрите блокчейни, повечето от които използват консенсусен механизъм за доказателство за залог.

Така че технически всеки такъв NFT е най-малко вреден за околната среда. Но както вече казахме, този списък не се отнася само до избора на веригата, а до нещо по-ясно изразено.

В този случай OKX е инвестирал 10 милиона долара в блокчейн WAX – сертифициран въглеродно неутрален блокчейн. Освен това WAX е партньор на ClimateCare, който влага парите си в световни проекти за компенсиране на въглеродни емисии.

  Как решенията за човешки ресурси и заплати на ADP могат да помогнат на вашия разрастващ се бизнес?

Следователно, този вид прави OKX достоен за споменаване.

Как да сече NFT на OKX

Първата стъпка е да свържете портфейла и можете да избирате от OKX, MetaMask, Phantom и WalletConnect.

След това трябва да качите файла, да добавите описание и да натиснете Mint в долната част. Освен това, таблото за управление на създателя предлага блокчейни Ethereum, OKC, BSC и Polygon, на които да изсечете вашите NFT.

KodaDot

KodaDot е NFT пазар с отворен код и нисковъглеродни емисии, поддържан от захранваната от Polkadot мрежа Kusama.

Освен че сте в блокчейн с по-ниски такси за транзакции, вие получавате шанс да допринесете за екологични проекти в световен мащаб. За тази цел KodaDot си партнира с Offsetra, за което косвено допринася художник чрез закупуване на кредити за компенсиране на въглероден диоксид само с включване по време на сечене.

Такива NFT са маркирани като безвъглеродни със символ на разсад 🌱.

Как да сече NFT на Kodadot

Ще ви е необходим портфейл, съвместим с Poldadot и Kusama. Интерфейсът дава три възможности за избор: роден портфейл на Polkadot, Talisman или SubWallet.

След като свържете портфейла с помощта на разширението на браузъра, можете да качите своя NFT чрез три опции: класически, творчески и прост. Те варират в зависимост от лекотата на процеса на сечене. Качването на вашето произведение на изкуството, писането на описания и следването на инструкциите на екрана обаче са обичайни.

NFT Sales ще ви осигури KSM токени, които можете да обменяте в Binance, Bybit, Simpleswap и т.н.

глас

Voice е друга платформа, чиито усилия за въглеродна неутралност/негативност надхвърлят избора на по-малко енергоемка блокова верига.

  Как автоматично да оразмерявате снимките в PowerPoint

Те твърдят, че не увреждат околната среда на първо място, като използват блокчейн с доказателство за дял, EOSIO. Освен това NFT монетните дворове на Voice не таксуват гориво и транзакциите не се нуждаят от криптовалута.

В допълнение, въглеродът на Voice компенсира редовното пътуване на служителите.

Voice също си партнира с благоприятни за климата фирми, за да допринесе пряко за устойчива околна среда. Едно такова партньорство с Ecologi имаше засадено дърво за всеки NFT, създаден на Voice през април 2022 г. Това възлиза на 48 119 дървесни насаждения в пейзажите на Мадагаскар, Уганда и Кения.

Как да сече NFT на глас

Изброяването на NFT във Voice е изключително лесно, като се регистрирате по имейл и изберете силна парола. След това можете да изберете подходящ тип файл и да натиснете качване.

И накрая, създателят ще въведе съответните подробности (включително възнаграждения), преди да изпрати NFT в блокчейна. Човек обаче трябва да потвърди самоличността си, преди да обяви NFT за продажба или да тегли средства от която и да е продажба.

Екологични NFT платформи

PoW има много предизвикателства в допълнение към консумацията на енергия и NFT индустрията разбира това. Това отразява повечето NFT-тежки блокчейни, които избират доказателство за дял като механизъм за консенсус.

И тъй като Ethereum става зелен, този дебат е безсмислен.

Освен това изброените платформи вървят няколко стъпки напред и се стремят към отрицателни въглеродни емисии, като подкрепят проклиматичните проекти.

PS: Но защо просто да се насочваме към NFT и защо да не се стремим към зелено кодиране и екологични компютри е въпрос, който трябва да си зададем.

x