25 условия за онлайн маркетинг, които собствениците на малък бизнес трябва да знаят

Вие също сте затрупани с термините за онлайн маркетинг? Ето кратко ръководство, което ще ви помогне да се запознаете с акронимите и да разберете маркетинговите термини.

Когато става въпрос за стартиране на нов бизнес или популяризиране, един от най-важните аспекти е онлайн присъствието. Оттук идва общият термин – дигитален маркетинг. Въпреки това, не всяка организация има определения бюджет за дигитален маркетинг, особено малките и средни предприятия.

Знаете ли, че повечето собственици на малък бизнес се занимават с маркетинга си? Според Statistaпрез 2020 г. повече от 16% от собствениците на бизнес са управлявали своя маркетинг, докато други са наели един служител, трета компания или фрийлансър за задачите.

В такъв случай е от съществено значение да сте наясно с основните термини за дигитален маркетинг, които могат да помогнат за прилагането на принципи в бизнеса, разбирането на концепциите и определянето на най-добрите методи. Заедно с това е важно да знаете за основните термини за работа по имейл маркетинг, маркетинг в търсачките и маркетинг в социалните медии.

Ние обобщихме онлайн маркетинговите термини, думи и жаргон, широко използвани сред предприемачите и търговците.

A/B тестване

A/B тестването има за цел да открие или наблюдава резултатите от два различни варианта на продуктите, за да разбере кое ще доведе до по-добри резултати. Може да се проведе върху други елементи като заглавия, бутони, формуляри за включване и т.н. A/B тестването позволява оптимизатори на опит и елиминира догадките за оптимизиране на уебсайтове.

Анализ

Анализът е процес, който изучава или събира подходящи данни относно промоционални инициативи или ефективност. Той предоставя ценна информация за тенденциите и данни за вземане на по-добри решения. Ако управлявате маркетинга за вашия бизнес, може да сте запознати с Google Analytics. Google Analytics е инструмент, който може да помогне за анализиране на общия трафик на уебсайта и да помогне на потребителите да разберат тенденциите.

Известни също като еднопосочни връзки, входящи връзки и входящи връзки, обратните връзки са връзки, които някои уебсайтове дават на вашия уебсайт или блог. Може да се счита за еквивалентен на гласове и да помогне за поддържане на класирането в органичното търсене, тъй като показва полезността, достоверността и стойността на съдържанието.

  Как да завъртите бързо виртуални машини в Ubuntu с Quickemu

Степен на отпадане

Считайте го за процент от хората, които кликват върху сайта, но излизат от него, без да посетят друга страница. Обикновено 30-40% степен на отпадане е идеална за всяка индустрия или уебсайт. Потребителите могат да изчислят този термин за интернет маркетинг, като разделят броя на едно посещение на общия брой посещения.

Популярността на марката

Познаването на марката е начин, който позволява на потребителите да разпознаят или да си спомнят дадена марка. Например, потребителите могат да проверят логото на Amazon и незабавно да го разпознаят. Основно се фокусира върху разпознаването на марката (цвят или лого на марката) и запомнянето на марката (продуктов клас като Toyota е свързан с автомобили). Той представлява сценарии, които помагат на потребителите да се свържат с продукта или марката, предлагайки им най-добрата услуга или решение.

Личност на купувача

Ако искате да разберете продукта, гледната точка на потребителя е най-добрият начин да го направите. Следователно идва личността на купувача. Той предлага полуизмислено представяне на потребителите, включително поведенческа информация, психографски и демографски данни. В това разработчиците се гмуркат дълбоко във влиянието и ролята на потребителя, като наблягат на мотивацията и целите.

Призив за действие (CTA)

CTA е дизайн или графика, която насърчава незабавни продажби или бърза реакция на клиента. Състои се от фрази, думи и дизайни, включени в рекламни съобщения, скриптове за продажби и уеб страници, за да принудят аудиторията. CTA кара потребителите да извършат желаното действие или да отговорят, за да изпробват продукта.

Честота на кликване (CTR)

Ако пускате реклами, тогава CTR ще ви помогне да определите общия брой кликвания, които сте получили върху тях по отношение на броя пъти, когато рекламите са били видими (импресии) на потребителя. Например, ако вашата рекламна импресия (видимост за потребителя) е 100 и кликванията са 5, CTR ще бъде 5%. Може да бъде за връзка към уебсайта и имейли и за измерване на успеха и ефективността на кампанията.

Маркетинг на съдържанието

Маркетингът на съдържанието, често използван при входящи маркетингови кампании, помага за споделяне или създаване на стратегическо съдържание за уебсайта, за да стимулира печелившото действие на купувача или да привлече трафик към сайта. Той добавя стойност към уебсайта, като създава ценно и полезно съдържание.

Коефициент на реализация

Разбирайте го като съотношението между хората, предприели желаното действие, към общото посещение на сайта. Действието на потребителя може да включва кликване върху CTA и попълване на формуляр на целевата страница.

Разходи за придобиване на клиенти (CAC)

Общата сума, изразходвана за маркетинг или продажби на всички клиенти, подписани през този период, е цената за придобиване на клиент. CAC е цената, свързана с преобразуването на потенциален клиент, която може лесно да се оцени.

  Направете свои собствени игри за PS4: Първи стъпки с „Мечти“

Имейл маркетинг

Имейл маркетингът е начин да продавате продукти или да развивате марка на пазара, като използвате имейла като начин за комуникация. Много кампании, като търговски имейли, промоционални имейли, студени имейли и т.н., се свързват с клиентите или перспективите. Това включва изпращане на имейли за привличане на продажби, дарения за благотворителни организации, искане на бизнес или просто бюлетин, за да се поддържа потенциален потенциален клиент.

Процент на ангажираност

Както подсказва името, степента на ангажираност измерва или анализира коефициента на взаимодействие в публикацията, като споделяния, харесвания, коментари и други. Той показва популярността на ангажирания маркетинг сред различните методи, които търговците избират. Целта е чрез ефективни методи да се привлече вниманието на потребителите.

Впечатление

Импресията е известна, когато реклама се вижда при отваряне на уебсайт или приложение. Той е известен като преглед.

Ключов показател за ефективност (KPI)

Ако искате да проследите напредъка си към целите си, тогава KPI е начинът да го вземете. Потребителите могат да настроят KPI за бизнеса, да направят съответните корекции и да оценят ефективността според маркетинговите стратегии. Индикаторите за тактическа ефективност (TPI) и индикаторите за водеща ефективност (LPI) могат да помогнат за разбирането на конкретни стратегии за анализиране дали човек може да постигне целите.

Ключова дума

Ключовите думи са заявка, група от думи или термини, използвани за търсене на продукти, дефиниции или услуги в интернет. Той помага на търсачките да търсят най-подходящите резултати за дадената заявка.

Целева страница

Целевата страница е известна още като статична страница, целева страница или самостоятелна уеб страница, предназначена да принуди посетителите да предприемат конкретно действие. Той включва бяла книга, бюлетин, стартиране на продукт, изтегляне на приложение, уеб семинари и т.н., които могат лесно да привличат потенциални клиенти.

Водя

Фирма или физическо лице демонстрира своя интерес към конкретна услуга, решение или продукт. Това са хората, които могат да бъдат бъдещи клиенти, ако всичко върви добре.

Маркетингова фуния

Той включва няколко фази от цикъла на потребителския път, от първо щракване върху него до извършване на покупката. То идва в три основни етапа: осъзнаване, обмисляне и преобразуване. Според маркетинговия план търговците или собствениците на бизнес могат да добавят повече етапи, включително поддържане на взаимоотношения с клиенти и тактики за ангажиране след продажбата.

Плащане на клик (PPC)

Плащането на клик е популярен модел за интернет маркетинг, който съчетава реклами и плащане. Всеки път, когато потребител кликне върху рекламите, рекламодателите трябва да направят малка такса. Приемете го като закупуване на посещения на сайтовете, а не като получаване на органичен трафик. Рекламодателите могат да поставят спонсорираната връзка в търсачката, която се появява при търсенията.

  Как да принудите Outlook да изтегля изображения (ако сте сигурни, че това е добра идея)

Проспект

Обикновено известни като потенциални клиенти, перспективите са квалифицирани клиенти, които отговарят на критериите на дадена компания или могат да направят покупката на офертите. Клиентите трябва да квалифицират предварително зададените характеристики, за да станат потенциални клиенти. Например, те трябва да бъдат упълномощени да направят покупка или да вземат решение.

Възвръщаемост на инвестициите (ROI)

Възвръщаемостта на инвестицията е сумата, спечелена от маркетингови кампании и други инициативи. Това е показател за ефективност, който може лесно да се изчисли с формулата:

(Печалба от инвестицията – цена на инвестицията) / цена на инвестицията

Препоръка

Когато потребителите препоръчват продукт или марка на друго лице, като ги канят да разгледат, това се нарича реферал. Смята се за най-отговорното и висококачествено ръководство, тъй като потребителите препоръчват доверени страни. Това е маркетинг с директен отговор, използван за бързи реализации, продажби, разпознаване на марката и привличане на нови клиенти.

Пренасочване

Това е платена маркетингова стратегия, която е изключително популярна и включва използване на реклами на уебсайта. Това е стратегията за показване на реклама за продукт или услуга на лице, което вече е проявило интерес – като посети уебсайта на продукта или извърши търсене в мрежата за продукта. Използването на стратегията за пренасочване гарантира, че показвате реклами на заинтересовани хора, като по този начин увеличавате шанса за реализация.

Оптимизация за търсачки (SEO)

SEO е популярен начин за постигане на целите на търговците. Помага за получаване на най-високо класиране на страница с резултати от търсачката за дадена тема. Когато потенциалните клиенти търсят продуктите или услугите, които продавате в търсачка, страниците, които се появяват отгоре, получават повече CTR, което означава повече продажби. SEO кампаниите подобряват ранга на уеб страницата, като използват различни техники като насочване към правилните ключови думи, намаляване на скоростта на зареждане на уебсайта, изграждане на обратни връзки и др.

Прочетете повече – Печелете пари с партньорски SEO програми

Заключение

Изводът е, че маркетингът е пълен с различни термини и жаргон, с които трябва да сте наясно. Въпреки това е най-добре да започнете с основите и да предприемете малки стъпки, за да развиете бизнеса си. Този речник може да бъде първата стъпка към целта.

Можете също така да разгледате някои от най-добрите инструменти за дигитален маркетинг.

x