17 най-добри независими игри в Steam, които не бива да пропускате

С популярността на платформи като Steam, независимите игри също възвърнаха името си на пазара. Разгледайте някои достойни независими игри в този списък.

Инди игрите предоставят няколко уникални игрови изживявания и могат да бъдат намерени на всички основни пазари за видеоигри. Развлекателният сектор е свидетел на лудост с тези игри. Те направиха съвсем очевидно, че всеки може да стане богат и известен само въз основа на собствените си умения и мъжество.

Тази статия ще обсъди какво представляват независимите игри и как се различават от обикновените игри. Ще обсъдим и някои от най-добрите независими игри в Steam, от които трябва да се възползвате.

Какво представляват независимите игри?

От средата на 2000-те инди игрите станаха вирусни поради платформи като Steam и Xbox Live Arcade. На всичкото отгоре, тенденцията в игралната индустрия също е към приоритизиране на печалбата пред потребителския опит в производството на игри. Геймърите търсеха свежи, въображаеми и фокусирани върху разказа преживявания. Те успяха да задоволят това желание благодарение на независимите игри.

Компютърните игри, разработени независимо, са известни като инди игри. Фразата „инди игра“ произлиза от терминология, подобна на „инди кино“ и „инди музика“, където идеята често е свързана със самостоятелно публикуване и независимост от големи студия или дистрибутори.

Тези игри могат да бъдат създадени изцяло от нулата от един човек или малка група от 2 до 10 души. Тъй като материалите, използвани в независими игри, са направени от разработчиците независимо или са получени безплатно, понякога те се наричат ​​безплатни.

Как независимите игри се различават от обикновените игри?

Инди игрите са независими както по отношение на финанси, така и на креативност. Дори и да имат издател, тяхната игра е разработена независимо с малко участие от тях, или чрез техните средства, или чрез средства като краудсорсинг. Независимите видеоигри често се създават от един човек, малък екип или малка независима компания, която е създадена само за създаване на играта.

Инди игрите често са възхвалявани за тяхната оригиналност, изобретателност и експериментиране. Изобретателният геймплей или отличителните подходи за разказване на истории често компенсират лошата естетика.

Тези игри често изследват игрите като изкуство и са много изобретателни и експериментални. Те могат да си позволят да поемат оригинални рискове, които не се правят от Големите игри. Поради необходимостта от подкрепа на издателя, те често се продават чрез платформи за цифрово разпространение.

След като вече имате добра представа за инди игрите, нека разгледаме някои от най-добрите.

За краля

Държава, наречена монархът на Фахрул, е мъртва в инди видеоиграта For the King. Той е убит от неидентифициран нападател, което кара някога спокойното кралство Фахрул да се превърне в анархия.

Кралицата в тази игра отчаяно призовава хората на кралството да се надигнат и да помогнат да спрат потока от наближаващото бедствие, тъй като тя няма накъде другаде да се обърне и е разтегната отвъд границите си.

Играчът трябва да издържи на суровите условия, да се бие със зли чудовища, да кръстосва моретата и да изследва сенчестия подземен свят. Играта има за цел да се бори със злото и да възстанови хармонията в кралството.

Разработено от: IronOak Games

Публикувано от: IronOak Games

Издадено на: 19 април 2018 г

Предлага се на: Steam, Nintendo Switch, Xbox и PS4

Stardew Valley

Една от най-приятните независими игри, създавани някога, е Stardew Valley. Играта е обикновен фермерски симулатор и макар някои играчи да намират нейната пикселизирана естетика за отблъскваща, тя има отличен материал, който си заслужава стотици часове игра. Фокусът на играта е предимно върху разпускането и въображението.

  Коригирайте Невъзможно инициализиране на Steam API в Windows 10

Играчите ще могат свободно да проектират своята ферма и дом, докато се опитват да живеят честно в града. Играчът ще взаимодейства с други NPC в квартала и ще идентифицира идеалния, при когото да се установи. През сезоните на играта има романтични възможности и отличителни срещи с различни герои.

Разработено от: ConcernedApe

Публикувано от: ConcernedApe

Издадено на: 26 февруари 2016 г

Предлага се на: Steam, Xbox и PS4

Бездомни

Една от най-големите и най-добри независими игри безспорно е Stray. Ентусиазираният отговор доведе до приключенията на джинджифилово коте, блокирано в свят на киберпънк, прекарващо значително време начело на списъка с най-добрите независими игри в Steam.

Ще обикаляте неоново осветени алеи и ще решавате лесни екологични пъзели през по-голямата част от Stray. Въпреки това има и тревожни моменти, които поставят рефлексите ви на изпитание.

Разработено от: BlueTwelve Studio

Публикувано от: Annapurna Interactive

Издаден на: 19 юли 2022 г

Налично на: Steam и PS 4&5

Убийте Spire

В независимата игра „Slay the Spire“ можете да създадете отличителна колода, да се натъкнете на странни същества, да намерите мощни артефакти и да победите Spire. Тази игра е най-добрата игра за изграждане на тесте за един играч, тъй като съчетава игри с карти с roguelikes.

350+ напълно налични карти, 200+ уникални обекта, 50+ уникални бойни срещи и 50+ мистериозни събития, които могат да бъдат полезни или пагубни, присъстват в тази игра.

С всеки опит за мащабиране на Spire можете да намерите стотици нови карти, които да добавите към тестето си. Освен това можете да изберете карти, които се допълват една друга, за да победите противниците бързо и да стигнете до върха.

Разработено от: MegaCrit Games

Публикувано от: MegaCrit Games

Издадено на: 15 ноември 2017 г

Предлага се на: Steam, Xbox, Android, PlayStation, iOS и Nintendo Switch

Подвързване на Исак: Прераждане

The Binding of Isaac: Rebirth е ролева екшън игра с произволно създаване. Играта ще включва Айзък, докато той бързо бяга от фанатичната си майка християнка, която е решена да го пожертва, като използва капан, поставен в спалнята му. Isaac пътува през неизследвана среда в тази игра.

Като Айзък, вие развивате свръхчовешки умения и откривате съкровища, докато отблъсквате орди от врагове, научавате мистерии и се надяваме да стигнете до безопасно място. Това е предизвикателна игра поради разнообразието от видове и лабиринта от стаи, но си струва да се промъкнете до всички възможни краища.

Разработено от: Edmund McMillen

Публикувано от: Едмънд Макмилън

Издаден на: 29 септември 2011 г

Налично в: Steam

Геометрично тире

Инди играта, наречена Geometry Dash, ще раздели играчите на две групи. Играчите се опитват да насочат квадратен „персонаж“ надолу по трасе, изпълнено с препятствия, като докоснат или задържат екрана, за да го накарат да скочи или да прескочи нагоре или надолу по рампите, които приличат на стълби. Ако времето за скок е неправилно или се натъкнете на препятствие, трябва да рестартирате нивото отначало.

Вашият квадрат често ще се превръща в ракета на средно ниво, което ви позволява да летите през тунел, докато избягвате препятствия, като променяте надморската си височина. Саундтрак, който се изпълнява в тандем с играта, помага за ритъма на скоковете.

Разработено от: RobTop games

Публикувано от: RobTop games

Издаден на: 23 декември 2014 г

Налично в: Steam

Космическа програма Кербал

Вие управлявате космическата програма за извънземните видове, известни като Kerbals в Kerbal Space Program. Можете да сглобите напълно работещ космически кораб, като използвате различни части, които работят в съответствие с точната аеродинамична и орбитална физика. Има три различни режима на игра в Kerbal Space Program.

Провеждайте космически експерименти в научен режим, за да развиете технологичните възможности на Kerbalkind. Управлявайте всички аспекти на космическата програма в режим на кариера, включително планиране, бюджетиране, подобрения и други. Можете да конструирате всеки кораб, който можете да си представите в Sandbox, като използвате наличните компоненти и технологии.

  Коригирайте Steam код за грешка 51 в Windows 10

Разработено от: Squad

Издава: Частен отдел

Издадено на: 27 април 2017 г

Налично в: Steam

Пазител на ядрото

В Core Keeper вие играете като авантюрист, който се събужда в завладяваща пещера, пълна със същества, ресурси и съкровища. Вие изграждате базата си, създавате нови предмети, оставате живи и захранвате ядрото с реликви и ресурси в мината.

Приключение с пясъчник за копаене за 1 до 8 души ви позволява да се биете с гигантски същества, да разкривате мистерии, да събирате реколта, да създавате нови ястия и да изследвате динамично генерирано подземно царство.

Можете да изследвате огромна подземна пещера, пълна с безкрайни запаси. Освен това можете да откриете скрити кристали, вкаменелости и други съкровища, докато копаете руди и оцелявате в процедурно създаден подземен свят. Можете да играете онлайн с до 7 други души или да играете играта соло. Тази игра ви учи да копаете ресурси, да се биете, да отглеждате ферма, да изработвате, да живеете и да си сътрудничите напълно.

Разработено от: Pugstorm

Публикувано от: FireShine Games

Издаден на: 8 март 2022 г

Налично в: Steam

Преварено

В местната кооперативна игра Overcooked трябва да завършите задълженията си, за да направите и сервирате определена храна. Механиката на играта може да изглежда ясна, но тъй като тези задачи трябва да бъдат изпълнени в определен ред, ще трябва да общувате с приятелите и семейството си по-ефективно.

Проблемът се влошава, когато срещнете нива, които включват предизвикателен терен или предизвикателни лабиринти за преминаване през кухнята. Когато повече играчи се присъединят към забавлението, играта, която може да се играе с до 4 души, става по-хаотична. Въпреки че Overcooked е кратък и може да се играе повторно, той предоставя на вас и вашите приятели или семейство фантастично изживяване.

Разработено от: Ghost Town Games

Публикувано от: Team17 Digital

Издадено на: 3 август 2016 г

Налично в: Steam

Терариум

В 2D играта за оцеляване в пясъчник Terraria можете да копаете, изследвате, правите неща и конструирате неща, докато не можете повече. Тъй като всеки глобус се произвежда на случаен принцип, всяка игра ще бъде различна. Веднага щом играта започне, вие ще потърсите ресурси и ще намерите подходящо място, за да създадете базата си. Ще търсите ресурси и консумативи, докато не намерите стоките на следващото ниво.

След като отключите всяко ново ниво, ще извършвате едно и също нещо многократно, защото то ще отвори нови региони за изследване. Играта има интернет кооперация и тъй като Terraria има толкова огромно количество материал, най-добре е да се играе с други.

Разработено от: Re-logic

Публикувано от: Re-logic

Издадена на: 16 май 2011 г

Налично в: Steam

Кена: Мостът на духовете

Kena: Bridge of Spirits е наративна екшън игра, която комбинира бързи битки и изследване. Като млад духовен водач на име Кена, който търси почитаното планинско светилище, вие трябва да сортирате историята. The Rot, сладките призрачни приятели на Kena, ще помогнат за освобождаването на душите, затворени в забравено селце.

Разработено от: Ember Lab

Публикувано от: Ember Lab

Издаден на: 27 септември 2022 г

Предлага се на: Steam и PS4

Сред злото

Има седем отделни епизода в независимата игра Amid Evil, всеки с уникална среда и врагове. Можете да владеете абсурдно мощни магически оръжия, които могат да бъдат презаредени с душите на мъртви хора.

В тази игра можете да практикувате способностите си срещу безкрайните армии на злото. Враговете в тази игра са порочни и интелигентни и те ще ви преследват по суша, вода и във въздуха. Освен това има огромни нелинейни нива, заредени със знания и тайни от миналото.

Разработено от: Indefatigable

Публикувано от: New Blood Interactive

Публикувано на: 20 юни 2019 г

  Поправете, че Steam трябва да работи, за да играете тази игра в Windows 10

Налично в: Steam

Робот на име Борба

A Robot Named Fight е Metroidvania roguelike, наблягащ на събирането и изследването на предмети. Можете да поемете контрола над самотен робот, на когото е поверено да елиминира Мегазвяра. В тази невероятно ужасяваща Metroidvania можете да преминете през произволно създадени лабиринти, да отключвате тайни, да откривате произволни бонуси и артефакти и да разбивате месести врагове.

Разработено от: MorningStar Games

Публикувано от: MorningStar Games

Издадено на: 7 септември 2017 г

Предлага се на: Steam и Nintendo Switch

Момодора

Momodora: Reverie Beneath Moonlight е една от многото игри, предлагани от Bomb Service. В тази игра играчът пътува през прокълнат регион, който е на ръба на изчезване.

Мъртвите се надигат, злото се разпространява и корупцията управлява. Но за една жрица от селцето Лун на име Кахо надеждата почти е изчезнала. Ако само Кахо можеше да намери начин да види кралицата, тя можеше да бъде убедена да използва влиянието си, за да помогне за запазването на региона и хората му от неизбежно унищожение.

Разработено от: Bomb Service

Издава: Playism

Издадено на: 4 март 2016 г

Налично в: Steam

Какво е голфът?

„What the Golf“ не е типичната игра на голф. Темпото на игра в тази игра е по-бързо и по-подобно на аркадна. Играта ви пренася до специфични голф игрища, наподобяващи миниатюрни голф игрища, но с допълнителни безумни стъпки. Използвайки топка за голф като начална точка, можете да удряте топката както и когато решите.

Можете да спечелите рунда, стига да завършите курса с по-малко удари и за по-малко време. Няма да видите как размахвате стикове за голф, когато използвате препятствията на игрището. Вместо това ще хвърляте топки за голф в опит да ги приближите до дупката. Играта на What the Golf с приятели и семейство може да бъде изключително забавна.

Разработено от: Triband

Издава: Triband

Издаден на: 22 октомври 2022 г

Предлага се на: Steam и Nintendo Switch

Първична светлина

Можете да управлявате героя Krog в 2D екшън платформинга Primal Light. Странно синьо чудовище, носещо червена препаска на кръста, е Inhabit Krog. В тази игра той пътува през лабиринт от стълби, лостове, капани и същества.

Докато разбивате пътя си към победата, оставяйки след себе си гробище от отвратителни босове, можете да изследвате пукнатините на една странна и интригуваща вселена.

Разработено от: Fat Gem

Публикувано от: Fat Gem

Публикувано на: 9 юли 2018 г

Предлага се на: Steam и Nintendo Switch

Shovel Knight: Съкровище

Окончателната и завършена версия на Shovel Knight, вълнуваща класическа екшън-приключенска поредица от игри с невероятен геймплей, симпатични герои и 8-битов дизайн, се нарича Shovel Knight: Treasure Trove.

Трябва само да се движите бързо и да се включите в битка като Рицаря на лопатата, владеещ острието на лопатата, който търси изгубена любов. Трябва да победите злите рицари от Ордена на безпристрастието и да се изправите срещу Магьосницата, техния страшен командир. Има още четири игри, които стоят самостоятелно в Shovel Knight: Treasure Trove.

Разработено от: Yacht Club

Издава: Яхт клуб

Издаден на: 26 юли 2014 г

Предлага се на: Steam, Xbox и PS4

Заключение

Приблизително от 2005 г. осведомеността за инди игрите както в бизнеса с видеоигри, така и в останалия свят значително се увеличи. Преминаването към нови дигитални канали за разпространение, включително пазари като Steam, които включват независими игри заедно с по-масови заглавия, както и витрини специално за независими игри, беше основен мотиватор.

Въпреки че директното онлайн разпространение помогна на независимите разработчици на игри да достигнат до играчите, тези витрини позволиха на разработчиците на игри да публикуват, актуализират и рекламират директно своите игри. Играчите можеха да изтеглят игрите от всяко място, а витрината се занимаваше с всички останали аспекти на разпространението и продажбите.

Това мотивира хората да изпробват повече инди игри. Така че можете да прегледате горния списък, за да намерите най-добрата инди игра за себе си.

Можете също така да изследвате най-добрите игри за обхождане на подземия, за да се впуснете в изпълнена с екшън мисия.

x