16 най-добри генератора на фактури за приемане на плащания

Ако сте получавали онлайн плащания, без да издавате фактура, тогава трябва да помислите дали да промените малко нещата.

Силно препоръчвам да използвате фактури, за да изглеждате професионално и да следите финансовия поток. Не мога да си спомня някой от моите клиенти да е пуснал плащания без фактура, защото това е норма. Ако работите на свободна практика или продавате неща онлайн, имате нужда от такъв.

На този етап може да си помислите, че създаването на фактури е твърде много работа, защото ще трябва да предоставите вашата лична информация, личната информация на вашия клиент, включително датата, списък с имената на услугите и какво ли още не.

Но какво ще стане, ако ви кажа, че повечето от тях могат да бъдат автоматизирани? С използването на тези безплатни генератори на фактури можете да създадете своята професионално изглеждаща фактура буквално за минути.

Вълна

Инструмент за фактуриране, който е насочен предимно към малки фирми и свободни професии, Вълна е най-добрият избор за фирми, които искат да се погрижат за своето счетоводство.

Това е базиран на облак инструмент, който ви позволява лесно да създавате и насочвате персонализирани фактури. Освен това можете да създавате финансови отчети, да извършвате всички видове счетоводни дейности и да следите разходите с един поглед върху разписките. Можете също така да проследявате състоянието на вашите изпратени/чакащи фактури и да персонализирате фактурите според цветовия код на вашата марка.

Вълната е напълно безплатна за използване без прикачени връзки.

FreshBooks

с FreshBooks, можете да създавате персонализируеми фактури и да приемате плащания чрез различни опции като кредитни карти и ACH. С помощта на тази услуга можете да автоматизирате много задачи, като проследяване, изпращане на напомняния и приемане на плащания.

Ето някои от другите функции:

 • Проследявайте времето и направените разходи
 • Настройте депозитите да бъдат изплащани навреме
 • Настройте фиксатори с вашите клиенти за фиксирани цени
 • Генерирайте подробни обобщени отчети
 • Предлагайте отстъпки
 • Добавяне на падежи на фактурите
 • Автоматично изчисляване на данъци
 • Получавайте известие, когато дадена фактура бъде прегледана и платена

В допълнение към всички тези страхотни функции, можете също да изтеглите и използвате техните мобилни приложения, за да улесните нещата.

Дуплекс

Нулеви такси за транзакции на платформата и други невероятни функции правят Дуплекс солидна услуга за фактуриране.

Всъщност това е нещо повече от генератор на фактури. Има много ефективни инструменти, които ви помагат да управлявате по-добре клиентите, да получавате безпроблемно заплащане и да поддържате стабилен бизнес процес.

Тяхната функция за фактуриране ви позволява да изпращате фактури в рамките на секунди, да получавате плащания автоматично независимо от времето и да проследявате плащанията си в реално време.

Ако таксувате за текущ проект, можете да настроите периодични фактури за таксуване, които автоматично таксуват клиентите на посочените дати.

  Защо USB трябва да е толкова сложно?

Освен това фактурите могат да се персонализират, което ви позволява да добавите свое собствено лого, персонализирано съобщение и други настройки.

Ивица

Можете да получавате плащания в световен мащаб с Ивицасистема за обработка на плащания с функция за фактуриране, която поддържа 25+ езика, над 135 валути и куп методи на плащане въз основа на местоположението на вашия клиент.

Тази услуга е създадена за бързина и ви позволява да генерирате фактура чрез всяко устройство, за да получите плащане за миг. Има малко или никаква крива на обучение за създаване, персонализиране и управление на фактури със Stripe.

Освен различните налични методи на плащане, можете да настроите еднократни или периодични плащания и също така да добавите основни елементи като данъчни ставки, отстъпки и позиции към фактурата.

Друга невероятна функция, която наистина харесвам, е, че можете да използвате техния API, за да автоматизирате работните си процеси за фактуриране и напълно да увеличите мащаба на нещата според изискванията.

Фактуриран

Фактуриран е инструмент, специално създаден за фирми, които искат да генерират фактури бързо и в движение. Инструментът се предлага с няколко функции като добавяне на логото на вашата марка към фактурата, упоменаване на кого изпращате фактурата, име на изпращача и включване на неограничен брой елементи във фактурата.

Друга функция е да оставите основни бележки и правила и условия в очертанията на фактурата или отстъпки, които да добавите, ако желаете.

След като създадете фактура с Invoiced, можете да я изпратите директно по имейл или да я изтеглите на компютъра си за по-късна употреба.

PayPal

Основан през 1998 г., PayPal е в бизнеса с онлайн транзакции от много дълго време и в момента е една от най-надеждните платежни услуги в световен мащаб. Към днешна дата има над 286 милиона активни потребители и броят им само нараства.

Освен че е известен със своята надеждност, PayPal идва с много ефективна функция за фактуриране, която ви позволява да генерирате и изпращате фактури във вашия акаунт. Това означава, че ако вече използвате PayPal, не е нужно да се осмелявате да намерите други инструменти за фактуриране.

Можете да персонализирате и изпращате неограничен брой фактури в различни валути. Освен това можете дори да проследявате състоянието им и да активирате периодични плащания. Ако имате клиенти, които не плащат навреме, можете да зададете автоматични напомняния за тях.

Има много повече в тази услуга и можете да разберете само ако я изпробвате сами.

Имайте предвид, че PayPal начислява такси и трябва да проверите тези инструменти, за да изчислите таксите на PayPal.

Фактура за Shopify

Толкова просто като името, Shopify генератор на фактури е друг удобен инструмент за създаване на бързи фактури със съответните полета. Най-добрата част от този инструмент е, че не е задължително да сте потребител на Shopify, за да създавате фактури. Можете буквално да започнете да създавате фактури, без дори да се регистрирате за нищо.

Шаблонът за фактура започва с предоставяне на информацията за вашата компания, след това информацията за вашия клиент и накрая артикулите, за които се издава фактурата.

  Как да преглеждате стари версии на уебсайтове

Освен това можете да оставяте персонализирани бележки/бележки, ако желаете. Ако не сте сигурни за правилния начин да го попълните, можете също да изтеглите техния предварително направен образец за справка.

Фактура До

Известен с едно от най-лесните изживявания за генериране на фактури, Фактура До върши страхотна работа за издаване в последния момент. Всъщност най-новата актуализация на софтуера е изцяло отговорна за това нещата да станат много по-бързи и опростени. Тази актуализация включва автоматично изчисляване на списъка с артикули и промяна на плащанията за съответните фактури.

Както се казва, „Времето е пари“, този инструмент напълно го подхожда.

Бързо фактуриране

Бързо фактуриране е друг брилянтен инструмент за фактуриране, който ви помага да управлявате финансите си от едно място. Функциите, предоставени от инструмента, включват:

 • Генериране и изпращане на фактури
 • Изготвяне на разчети
 • Създаване на разписки за продажба
 • Създаване на търговски оферти
 • Управление на запаси и покупки

Проследяването на направените разходи и реализираните печалби и изчисляването на данъка се улесняват от Invoice Quick, тъй като работи както на настолни компютри, така и на смартфони.

Начало на фактурата

Както вече знаем, да си собственик на бизнес означава редовно да се занимаваш с фактури, за да следиш проектите, по които работиш, и плащанията, които получаваш.

Начало на фактурата ви помага да направите точно това, като създавате креативни фактури и отговаряте максимално на вашата марка и по много удобен за потребителя начин. Тази услуга се предлага със стотици вградени шаблони за фактури, които изглеждат професионални и уникални.

Можете да използвате тези по подразбиране или да ги персонализирате според вашата марка, да го направите фантастично или да го запазите просто, като просто добавите логото на вашата марка. Освен това получавате опцията да изпращате и проследявате фактури онлайн по имейл или да получите разпечатка за изтегляне, в зависимост от вашите предпочитания.

Билду

Много напреднал и необикновен инструмент, Билду е една от най-добрите услуги за таксуване и фактуриране за всеки бизнес. Този инструмент се предлага с различни функции, предназначени единствено да направят вашия бизнес по-професионален и по-лесен.

Ето само някои от нещата, които можете да правите с тази услуга:

 • Достъп до подробни, адаптивни и разширени шаблони за фактуриране
 • Оценете бизнес бюджетите
 • Създавайте отчети за направени и дължими разходи
 • Следете плащанията си
 • И други форми на таксуване

Тяхното брилянтно мобилно приложение ви помага да генерирате фактури и да управлявате акаунта си в движение.

Зохо

Един от най-старите и известни софтуери в играта, Зохо разширява своите услуги през годините. Те разполагат с впечатляващ инструмент за генериране на фактури, който отговаря на вашите нужди в зависимост от вида на бизнеса, който притежавате, независимо дали е малък или на свободна практика.

Някои от основните функции включват:

 • Получавайте известие, когато клиент види фактурата
 • Проследяване на фактури и история
 • Брандирайте фактурите си
 • Добавяне на подпис
 • Изберете от различни валути и езици
 • Автоматично таксувайте клиентите си за даден период от време
 • Получавайте отчети за фактури в реално време
  Как да проверите силата на вашия Wi-Fi сигнал

Можете също да изтеглите тяхното мобилно приложение, достъпно за IOS, Android и Windows.

Paydirt

Със своето опростено и трезво оформление, Paydirt ви дава желаните резултати, когато става въпрос за създаване на фактури. Инструментът ви позволява да създавате фактури, автоматично да проследявате времето, да изчислявате суми и много повече за по-лесно фактуриране.

Можете да интегрирате опции за плащане като PayPal и Stripe и дори автоматично да проследявате транзакции. Не само това, но можете също да създавате и изпращате фактури в 52 различни валути и на 17 езика.

В следствие

Без значение колко голям е вашият бизнес, В следствие е подходящ за почти всички там. Те имат брилянтно мото да ви карат да отделяте по-малко време за създаване на фактури и повече за печелене на пари с помощта на тяхната безпроблемна услуга за фактуриране.

Някои от най-забележителните характеристики, включително:

 • Интегрира се с PayPal и Stripe
 • Силно персонализиран, за да пасне на вашата марка
 • 100% удобен за мобилни устройства
 • Възможност за добавяне на персонализирани бележки
 • Възможност за добавяне на отстъпки
 • Дублирани фактури с едно кликване
 • Получавайте известия, когато вашите фактури се преглеждат от клиенти
 • Настройте периодични плащания и напомняния
 • Приемат плащания с карти
 • Приложете данък върху продажбите

Due беше похвален от някои от най-големите компании, включително Mashable, Inc и Fox News.

Фактура Нинджа

С над 100 000 щастливи потребители, Фактура Нинджа прави създаването и управлението на фактури супер лесно. Вие избирате от широк набор от предварително направени шаблони или дори правите такъв от нулата, за да отговаря на вашите нужди. Освен това можете:

 • Изпращайте фактури по имейл
 • Приемайте кредитни карти, PayPal, ACH и биткойн
 • Изберете от широк набор от валути и езици
 • Настройте автоматични плащания за повтарящи се клиенти
 • Генерирайте фактури за плащане с едно кликване, които да изпратите на клиентите си
 • Включете времето, изразходвано за проект за прозрачност
 • Добавете няколко потребители, за да управлявате фактури

Напълно препоръчвам да опитате този!

Онлайн фактури

с Онлайн фактуриможете да се грижите за продажбите, да генерирате фактури, да получавате и следите плащанията, да извършвате цялото си счетоводство с данъци и също така да получавате отчети в реално време за всеки сегмент от вашето таксуване.

Въпреки че винаги е по-добре с истински счетоводител, този инструмент върши чудесна работа като го замества, ако нямате бюджет. Можете да избирате от широк набор от шаблони и да ги редактирате до голяма степен, за да отговарят на вашата марка.

И накрая, техният екип за бърза поддръжка е добре запознат с всички проблеми, които може да срещнете, за които те винаги са готови да ги разрешат.

Заключение

Надявам се, че горният списък със софтуер за онлайн фактури е всичко, от което се нуждаете, за да се сблъскате като по-професионален пред клиентите си.

Приятно фактуриране 👨‍💻

x