14 най-добри подкасти за изкуствен интелект и машинно обучение, които да ви държат в течение

Нови и напреднали технологии се появяват на пазара ежедневно, дори докато говорим. А една от най-важните движещи сили зад технологичната революция е изкуственият интелект (AI) и машинното обучение (ML).

63% от организациите планират да запазят или увеличат своите разходи за ИИ и машинно обучение през 2023 г., а размерът на глобалния пазар на платформи за машинно обучение се очаква да надхвърли 3136 милиарда долара до 2028 г., нараствайки с CAGR от 33,6%.

Следователно, независимо дали сте бизнес професионалист или студент, който желае да научи повече за тези топ технологии, за да даде тласък на кариерата си, поддържането на най-новите тенденции в ИИ и машинното обучение е от съществено значение.

Подкастите са удобен и безпроблемен начин да сте в крак с най-новите тенденции, прозрения, новини и непрекъснати промени в тази развиваща се област.

Подкаст индустрията се разрасна изключително много, главно поради голямото си удобство и лесна достъпност. Друго голямо предимство на подкаста като медия е неговата способност за многозадачност, която ви позволява да слушате любимите си епизоди на подкаст в движение, независимо дали спортувате, вършите ежедневни задължения или пътувате до работното място.

Тези ползи съобщават, че подкаст индустрията ще струва 4 милиарда долара до 2024 г.

Тази статия разглежда някои от най-слушаните подкасти за AI и ML.

Така че, ако искате да намалите времето и усилията за учене, ето най-добрите AI и ML подкасти, за да се опитате да утолите жаждата си за учене.

Скептик към данните

Стартиран през 2014 г. и воден от Кайл Полич, Data Skeptic е един от най-популярните и най-стари подкасти за изкуствен интелект и машинно обучение, който помага на слушателите да разберат тънкостите на този свят, управляван от данни.

Домакинът провежда интервюта и подробни дискусии със своите гости и експерти по изкуствен интелект всеки петък по теми, свързани с големите данни, машинното обучение, статистиката, науката за данните и изкуствения интелект.

Със стотици епизоди от първото си стартиране и милиони изтегляния, Data Skeptic е широко признат като един от най-авторитетните източници за AI, ML, наука за данни и подобни теми.

Подкастът се провежда в различни сезони, като всеки изследва конкретни теми като изкуствен интелект, обработка на естествен език, рекламни технологии и др. Домакинът интервюира и разговаря с професионалисти от индустрията и активни изследователи, свързани с темата на този сезон, за да извлече и сподели задълбочени и ценни прозрения.

Можете да получите достъп и да слушате платформата в Google Play, Spotify и Apple Podcast безплатно.

Подкастът TWIML AI

TWIML AI Podcast, известен по-рано като Тази седмица в машинното обучение и изкуствения интелект, се води от Сам Чарингтън, търсен лектор, индустриален анализатор, коментатор и лидер на мисли.

Подкастът има за цел да направи AI и ML по-достъпни за публиката и да подобри живота им, като интервюира най-добрите изследователи на AI, новатори и практици.

Освен AI и ML, подкастът обхваща други критични технологии, включително обработка на естествен език, задълбочено обучение, компютърни науки, невронни мрежи, анализ и наука за данни.

Можете да слушате епизодите на подкаст въз основа на различни теми, сериали или плейлисти, които можете да видите на официалния им уебсайт или на платформи като Spotify, RSS, Apple Podcast, YouTube, Podcast Addict, Castbox и Pocket Casts.

  9 браузъра против откриване/мултилогинг, които да опитате

Подкастът има над 7 милиона изтегляния и предлага други важни предложения, като събития и конференции, онлайн срещи и учебни групи и образователни ресурси.

Обучаващи се машини 101

Learning Machines 101 е базиран на AI и ML подкаст, който има за цел да предостави достъпна информация, свързана с това как машините и устройствата използват AI и ML алгоритми.

Тези машини, които използваме в ежедневието си днес, може да включват банкови измами и откриване на спам, системи за гласово разпознаване и чатботове, предлагащи интелигентни и подходящи предложения за покупка.

Прави разбирането на сложния и завладяващ свят на изкуствения интелект по-лесно, като изследва следното:

  • Работата на тези базирани на изкуствен интелект устройства и системи.
  • Произходът на тези базирани на AI системи.
  • Начини да направим тези системи по-човешки.
  • Начини да направите тези системи много по-умни.

Домакинът, Ричард М. Голдън, обяснява основните концепции на AI и забавно работещите базирани на AI устройства чрез този подкаст. Можете да го слушате в Apple, Google, iTunes и Stitcher.

Говорещите машини

Воден от Нийл Лорънс и Катрин Горман, The Talking Machines е подкаст, който отваря врати към света на машинното обучение, като предоставя проницателни и ясни разговори и интервюта с експерти в областта.

Всеки четвъртък домакините се срещат с експерти от индустрията, за да разберат какво е новото в индустрията, най-новите тенденции и новини, свързани с машинното обучение, и да получат ценни отговори на вашите въпроси.

Можете да слушате най-новите епизоди в Apple Podcast, Spotify, Stitcher или Art19.

Наука за данни у дома

Продуктът на Amethix Technology, Data Science at Home, е подкаст за изкуствен интелект, машинно обучение и алгоритми.

Предаването се води от д-р Франческо Гадалета от 2015 г., който има докторска степен. по контрамерки за сигурност, базирани на виртуализация в системи за изпълнение на софтуер от университета в Льовен.

Д-р Гадалета е домакин на подкаста Data Science at Home за соло епизоди и също така интервюира някои от най-добрите експерти в индустрията и влиятелни фигури в AI и ML.

Подкастът е известен и оценен сред най-добрите подкасти за наука за данни, печелейки спонсори от няколко лидери в индустрията.

Вдъхновен от мозъка

Подкастът Brain Inspired се гмурва дълбоко в съвместната работа на изкуствения интелект и неврологията.

Пол Мидълбрукс е домакин на подкаста, самият изследовател и невролог, за да изследва дълбочината на ИИ и неврологията и как невролозите използват ИИ инструменти, за да разберат работата на човешкия мозък.

Домакинът разговаря с най-добрите умове в индустрията, за да научи за най-новите теории за ИИ и мозъка, авангардни изследвания и какво е довело експертите в тази област на ИИ и неврологията.

Пол допълнително изследва следните въпроси чрез подкаста:

  • Как ML се различава от животинското мислене?
  • Значението и нивото на разбиране на мозъците за разработване на страхотен ИИ.
  • Може ли AI да ни помогне да разберем функцията на мозъка и как работи?

По този начин подкастът Brain Inspired е идеален за всеки, който е невролог, професионалист в областта на изкуствения интелект или някой, който иска да научи за връзката между двамата и как работят заедно.

Подкаст на Лекс Фридман

В Масачузетския технологичен институт Лекс Фридман е изследовател в областта на изкуствения интелект, машинното обучение и взаимодействието човек-робот и е домакин на подкаста на Лекс Фридман.

  Как да влезете във вашия iCloud акаунт

Той провежда няколко интервюта и разговори с експерти в индустрията относно природата на интелигентността, съзнанието, силата и любовта. Този подкаст има за цел да внесе нова гледна точка към AI, AGI, роботиката, науката за данни, неврологията, дълбокото обучение, психологията, философията, когнитивната наука, математиката, физиката и др.

Някои от водещите индустриални и популярни имена, които водещият Лекс Фридман е интервюирал в подкаста, включват Илон Мъск, Джо Роугън, Марк Зукърбърг, Дан Карлин и Сам Харис.
Можете да слушате подкаста на Lex Fridman в Spotify, Apple Podcasts и RSS Feed.

The Radical AI Podcast

Подкастът Radical AI е подкаст, който създава професионални, увлекателни, достъпни и ангажиращи епизоди в областта на етиката на изкуствения интелект.

Домакините на подкаста, Дилън Дойл-Бърк и Джеси „Джес“ Смит интервюират радикални хора, за да изложат радикални идеи около етиката на ИИ чрез ангажиращи, достъпни и съвместни подкаст интервюта.

Той изследва бъдещето на етиката на ИИ, представяйки различни радикални истории, идеи и гласове за общности и индивиди, които проектират, използват и се ангажират с непрекъснато развиващата се технология на ИИ.

И така, да предположим, че искате да получите повече представа за разбирането на етиката на ИИ и радикалните идеи, истории и събития, свързани с нея. Тогава подкастът Radical AI е идеален за слушане в Spotify, iTunes, Apple Podcasts и iHeart Studios.

AI Podcast

Дългогодишен журналист, Ноа Кравиц, е домакин на подкаста за AI, който изследва въздействието на изкуствения интелект върху днешния ден и епоха, едно подкаст интервю наведнъж.

Ноа интервюира експерти от различни сектори, като биолози по дивата природа, астрофизици, софтуерни инженери, основатели на стартиращи фирми и учени по данни, за да разбере как AI се използва в съответните им сектори.

По този начин домакинът представя нови истории, които осветляват широкото приемане на AI на всеки две седмици чрез този подкаст.

Подкастът с изкуствен интелект е събрал почти 3,4 милиона слушания и можете да го чуете в Spotify, Apple Podcasts, iTunes, Stitcher, PodBean, Pod Bay, Amazon Music, Google Play Music и много други платформи.

Можете също така да намерите резюметата на подкаста на последните епизоди на шоуто в секцията Бележки за шоуто на техния уебсайт.

AI в бизнес подкаста

Ако сте бизнес лидер или работещ професионалист, желаещ да научи възможностите за интегриране на изкуствения интелект във вашите бизнес операции, AI in Business Podcast е правилният избор.

Този подкаст е предимно за бизнес лидери с нетехнически опит, като им позволява да намерят възможности за AI и да съгласуват усъвършенстваните AI алгоритми със стратегия за осигуряване на максимална възвръщаемост на инвестициите (RoI).

Домакинът на подкаст и главен изпълнителен директор на Emerj Artificial Intelligence Research, Даниел Фагела, интервюира най-добрите ръководители на AI, учени по данни, ръководители на операции, служители по данни и съоснователи всяка седмица от компании от Fortune 500 и стартиращи еднорозови компании.

Тези интервюта помагат на бизнес лидерите да разберат най-добрите практики за ИИ и да разкрият тенденциите и случаите на използване, позволявайки практическо приемане на ИИ в техния бизнес.

Даниел е бил домакин на някои топ бизнес лидери на AI от компании като Facebook, DeepMind, Nuance и IBM. Подкастът е достъпен в iTunes, Apple Podcasts, Stitcher и SoundCloud.

Data Crunch Podcast

Data Crunch Podcast носи най-новите новини и разговори относно изкуствения интелект, големите данни, машинното обучение и анализите, като ви държи в крак с най-новите тенденции в ИИ.

  Как да отмените Microsoft Office от всяко устройство

Домакините, Колин Уест, Ван Гинкел и Реми Гулд, експерти по данни на Missing Link Technologies, споделят своите прозрения, анализи, опит, наблюдения и научени уроци като учени и анализатори на данни.

Те също така интервюират най-добрите лидери на AI в индустрията, за да разберат и подчертаят различни аспекти на AI и ML, като Quantum Machine Learning, Earth Intelligence и анализ на данни.

Предаването също така обхваща теми като стратегия за данни в образователния сектор, рационализиране на процеса на изграждане с AI и използване на AI, за да направят разработчиците по-ефективни.

По този начин този изключително ценен AI подкаст внася интелектуални разговори за AI в ежедневието. Можете да слушате подкаста Data Crunch в Spotify.

AI с AI, подкаст на CNA

Анди Илачински и Дейвид Бройлс са домакини на подкаста AI with AI, изследвайки най-новите пробиви в областта на изкуствения интелект и автономността, заедно с техните военни последици.

Този подкаст е продукт на няколко други подкаста на CNA. CNA е независима изследователска и аналитична организация с нестопанска цел, посветена на сигурността и безопасността на страната.

Това е един от уникалните подкасти и не е лесно достъпен в медийните платформи. Можете обаче да слушате подкастите директно на техния уебсайт.

Миналата седмица в AI

Last Week in AI е базиран на изкуствен интелект подкаст от Skynet Today, който предоставя седмични дискусии за AI и обобщения за напредналите разработки в областта на AI, роботиката, дълбокото обучение и др.

Подкаст епизодите основно се фокусират върху последните новини за AI и как AI, NLP и ML системите и решенията променят днешната среда.

Така че, ако сте човек, който обича да бъде начело на тенденциите в AI и да приема всички най-нови новини, които биха могли да разстроят света, подкастът „Последната седмица в AI“ е за вас.

Можете да го слушате в Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts или приложението PodBean.

Опростяване на данните

Making Data Simple се хоства от AI Martin, вицепрезидент на IBM за разработка на данни и AI.

Подкастът има за цел да предложи най-новото мислене относно изкуствения интелект, големите данни и техните последици за предприятието от множество експерти от няколко експерти в индустрията.

Домакинът разговаря и интервюира най-добрите експерти в индустрията, като се стреми да направи разбирането на AI и неговите решения в различните индустрии възможно най-безпроблемно.

Това е едно от най-високо оценените предавания в Apple Podcasts, оценено с 4,3 от 5. Така че отново, това е един от идеалните подкасти, ако искате да научите за най-новите AI тенденции и решения, използвани от хора, фирми и експерти по целия свят.

Заключителни думи

AI, Machine Learning, NLP, data science и chatbots са едни от най-новите модни думи в индустрията, автоматизиращи множество бизнес операции и нарушаващи начина, по който работим. Няма спиране, когато става въпрос за внедряване на AI, тъй като се очаква размерът на пазара на AI да нараства със 120% всяка година при 38,1% CAGR между 2022 г. и 2030 г.

И ако сте експерт по ИИ, ентусиаст на ИИ или някой, който иска да научи повече, подкастите са най-добрият начин да се потопите по-дълбоко и да научите за най-новите тенденции в ИИ.

В тази статия обсъдихме някои от най-добрите подкасти за изкуствен интелект и машинно обучение, които предоставят информация за най-добрите тенденции, новини, внедряване на AI в множество сектори и много други, с прозрения от най-добрите експерти и изследователи по AI.

Така че, не забравяйте да разгледате тези подкасти за AI, за да разширите своя хоризонт и знания за AI и да получите представа за най-горещите новини и актуализации за AI.

След това вижте инструментите за подкаст, за да започнете с подкаст.