14 икономични опции за микрофон за вашите потоци в Youtube/Twitch

Потоците на живо стават изключително известни в YouTube и Twitch. Прекарвате ли също часове в гледане на потоци на живо от любимите си създатели?

Обичайно за всички нас е да гледаме различни видеоклипове, предавани поточно в различни социални медийни платформи. Може да гледаме тези видеоклипове само за забавление или за да научим или да получим знания за нещо. Видео стрийминг или просто стрийминг се превърна в обичайна идея за всички.

В тази статия ще обсъдим какво е стрийминг и защо се превърна в доходоносен вариант за кариера в наши дни. След това ще разгледаме ролята на микрофона при стрийминг. И накрая, ще обсъдим някои икономични опции за микрофон, които можете да използвате за поточно предаване в YouTube или Twitch.

Всеки медиен материал, който интернет доставя на компютри и мобилни устройства и се възпроизвежда в реално време, се нарича стрийминг. Може да бъде на живо или на запис. Често срещаните типове стрийминг материали включват филми, телевизионни предавания, музикални видеоклипове, подкасти и уебкастове.

Медийни елементи като музика, видео и други видове се планират и прехвърлят в последователни пакети данни, така че можете да ги предавате поточно незабавно. Всичко, от което се нуждаете за поточно предаване, е подходящо устройство, достъп до приложение за поточно предаване и бърза, надеждна високоскоростна интернет връзка.

Когато говорим за стрийминг като кариера, това се отнася до хората, участващи в създаването на медиите, които да се стриймват през интернет към различни устройства. Винаги, когато се съмняваме относно някои продукти или искаме да научим за някакъв хак, ние се позоваваме на видеоклипове в различни социални медийни платформи.

Тези видеоклипове включват рецензии на продукти, видеоклипове за игри, мотивационни видеоклипове и т.н. Дори когато ни е скучно, ние търсим забавление чрез поточно предаване на различни развлекателни видеоклипове, създадени от инфлуенсъри.

Доста очевидно е, че тези, които правят съдържание за стрийминг, печелят много пари. Тези създатели на съдържание печелят пари чрез платформите, в които публикуват своето съдържание.

Парите ще варират в зависимост от броя гледания и харесвания, които получават за тяхното съдържание. Стриймингът е ефективен и забавен вариант за кариера и е отличен за креативни хора.

Каква роля играе микрофонът при стрийминг?

Стриймингът се състои от две части: аудио и видео. Най-необходимата част от стрийминга е компютърът.

Заедно с компютър ще ви е необходим различен софтуер и оборудване за стрийминг, за да сте сигурни, че можете да създавате добро стрийминг съдържание. Това оборудване може да включва LED светлини, уеб камера с добро качество, процесори и др.

Основната част от стрийминга е неговата аудио част. Тези, които искат да създават поточно видео или аудио, което включва техния собствен глас, ще се нуждаят от микрофони с добро качество. Тези микрофони трябва да намалят фоновия шум и да се съсредоточат повече върху желания звук, който трябва да бъде записан.

Микрофоните са от съществено значение за певци, които искат да запишат песните си за стрийминг, и високоговорители, които искат да говорят по различни теми.

Какви функции трябва да търсите, когато купувате микрофон?

Когато купувате микрофон за стрийминг, трябва да имате предвид, че микрофонът трябва да премахва външния шум и да се фокусира само върху гласа, който искате да запишете. Поп филтри и амортисьори също трябва да има във вашия микрофон.

Бутоните за сила на звука, заглушаване и захранване трябва да са лесно достъпни на микрофона. И накрая, ако записвате видео заедно със записа на звука, микрофонът ви трябва да изглежда добре и да привлича вниманието на зрителите.

  Как да направите екранна снимка на видеоклипове в YouTube [Firefox]

Тъй като вече обсъдихме значението на микрофоните, сега ще обсъдим някои икономични опции за микрофони за вашия Youtube или Twitch поток.

FIFINE Gaming PC USB микрофон

USB микрофонът FIFINE Gaming PC има репутацията на произвеждащ автентичен звук. Използвайки USB кондензаторна микрофонна капсула, микрофонът за игри издава живи и топли звуци. Можете да използвате едната си ръка, за да докоснете бързо бутона за заглушаване чрез докосване на микрофона на компютъра.

Фината настройка се улеснява от голямото копче за сила на звука в основата на USB микрофона. Автоматичният двуцветен градиент RGB позволява на микрофона на вашия компютър да пасне на нов дизайн на RGB осветление с вашето компютърно оборудване.

Потребителите могат допълнително да намалят звуците и вибрациите на машината, свързани с игрите, с външен изскачащ филтър и ударна стойка. Микрофонът за компютърни игри с рамо на щангата има широка гама от удължители, което го прави идеален за геймъри с различни предмети на бюрото си.

Динамичен микрофон FIFINE

Динамичният микрофон FIFINE за подкасти със SPL от 130dB е създаден да издържи и да бъде универсален. Той няма да изкриви звука от вокални, видео или музикални записи, запазвайки своята оригиналност.

За завладяващо подкаст аудио интерфейсът XLR подобрява възприемането на аудио пространството. Вашият глас може да резонира по-лесно с XLR микрофона.

USB динамичният микрофон за компютър е огромно предимство за вас да подкаствате по много начини, тъй като идва с USB и XLR конектори.

Удобно е да използвате функцията за заглушаване с докосване на предния панел на USB микрофона, вместо да натискате бутон, тъй като тя елиминира фоновия шум, когато пеете, подкаст или стриймвате. Способността на микрофона да осигурява наблюдение в реално време и контрол на силата на звука на слушалките са допълнителни предимства за професионалистите в записа.

USB микрофон MAONO

Традиционен микрофон, представен от MAONO, е подкаст микрофонът AU-A04. Той е plug-and-play, лесен за настройка и отличен за начинаещи.

Професионалният звуков чипсет на този кондензаторен микрофон позволи на USB микрофона да поддържа честота на семплиране с висока разделителна способност и беше вграден в устройството.

Този микрофон записва вашата реч с поп филтър и предно стъкло от пяна. Амортисьорът на микрофона го стабилизира, докато изпълнява функцията за овлажняване.

Микрофонът разполага с USB 2.0 интерфейс за данни, който улеснява свързването към вашия компютър и операционната система Linux. За да го използвате, не е необходим допълнителен драйвер или външна звукова карта.

WMT кондензаторен гейминг микрофон

Поради своя кардиоиден модел на захващане, кондензаторният игрален микрофон WMT може да събира и заглушава нежелани фонови звуци. Простото поставяне на USB Type-C връзка ви позволява да използвате този компютърен микрофон без никакво сглобяване.

Да предположим, че има някаква чувствителност, липса на звук или изкривяване при предаване на живо, копчето за усилване позволява бърза настройка. Като алтернатива можете плавно да увеличите усилването и да заглушите звука с едно докосване, ако трябва да си направите почивка по средата на подкаст.

Този микрофон е съвместим с компютри, персонални компютри, лаптопи (Windows и MAC), PS4, телефони с Android и др. Освен това има USB-A кабел за намаляване на шума. Не е необходим допълнителен драйвер. С натискането на един бутон можете да изберете 12 персонализирани режима на RGB осветление на игралния микрофон.

USB микрофон Ovedisa

Дизайнът на 16-милиметровата микрофонна капсула на USB микрофона Ovedisa и професионалният звуков процесор произвеждат богат, детайлен звук. Микрофонът може да осигури по-естествен и чувствителен звук поради своята цялостна честотна характеристика и високо ниво на звуково налягане.

Изходът от стрийминг микрофона е безшумен и без шум, като същевременно се запазва оптималното усилване на сигнала. Той е разглобяем, преносим и по-подходящ за различни ситуации.

Мониторингът с нулева латентност позволява на вградената кардиоидна капсула да записва звук директно пред микрофона, улавяйки ясен, гладък, остър звук, като същевременно по-ефективно намалява фоновия шум.

  14 най-добри Fortnite Streamers, които да следвате в Twitch

Висококачествени метални прътови тела, удароустойчива рамка и всепосочна регулируема конзолна скоба, защитена C приспособление, са включени в пакета за записващ микрофон.

Кондензаторен микрофон FIFINE

Кондензаторният микрофон FIFINE има единствена по рода си функция. Той съдържа подвижен изскачащ филтър и инхибира и намалява пукането и съскането във вашите записи. Това предпазва вашия микрофон от слюнка и прах.

Освен това, този микрофон включва малка амортисьорна стойка, която намалява вибрациите. Той също така абсорбира тътнежи или вибрации от строга употреба за плавен запис на звук.

Регулируем винт на кондензаторния микрофон ви дава по-добър ъгъл за запис. Вграден заключващ винт предотвратява падането на микрофона от място. Не на последно място, той включва надеждна опора за статив, която заема по-малко място и държи микрофона ви сигурно на място, когато се използва.

Микрофон за поточно предаване Razer Seiren X

Микрофонът Razer Seiren X е създаден специално за подобряване на стрийминга. Микрофонът има вградена ударна стойка за намаляване на вибрациите и интелигентно филтриране на нежелани фонови звуци.

Това се постига с помощта на вградена технология за намаляване на фоновия шум. Той използва суперкардиоиден микрофон за захващане, за да елиминира досадните звуци, които са по-далеч от микрофона, за поточно аудио от висок калибър.

Той е професионално проектиран, за да пасне на вашата настройка за игри. Микрофонът е създаден да бъде елегантен и ненатрапчив, така че публиката ви да може да вижда повече от вас. Импедансът и усилвателят на мощността са по-малки от 16.

Освен това този микрофон предлага наблюдение с нулева латентност, което позволява наблюдение в поток в реално време без разсейващо ехо. Микрофонът е това, което ще изведе вашето стрийминг изживяване до нови висоти.

USB микрофон Blue Snowball

USB микрофонът Blue Snowball има емблематичния Blue broadcast звук. Той включва конструкция от 2 капсули, която осигурява значително присъствие на вашия глас и детайлност за запис на професионално ниво.

Това може да подобри вашето поточно предаване в Twitch, видеоклипове в YouTube и друго съдържание. USB микрофонът има всепосочен модел, който ви поставя в стаята за конферентни разговори в Zoom, Skype и други услуги. Той също така има кардиоиден модел за запис и стрийминг.

Той се отличава с елегантен ретро вид, който изглежда отлично на вашия работен плот и камера. Това ви позволява да записвате или да предавате поточно със стил, като използвате традиционно записващо оборудване.

Razer Seiren Mini USB микрофон

Поради по-тесния си ъгъл на улавяне, Razer Seiren Mini може да се концентрира върху гласа ви, като същевременно предотвратява улавянето на околни звуци като писане и щраквания на мишката.

Благодарение на своята 14-милиметрова кондензаторна капсула и плоска честотна характеристика, микрофонът предава гласа ви с изключителна яснота, зареден с остри високи и дълбоки ниски тонове.

Той почти не заема място на бюрото, не се натрапва на камерата и е проектиран за минималистични или по-малки настройки, поставяйки фокуса повече върху вас.

Освен това е лесен за транспортиране, ако трябва да се насладите на стрийминг другаде. Микрофонът, поддържан от солидна основа, може да се накланя, за да намерите идеалното място за вашия глас. Освен това той може да се разглобява и може да се монтира на рамо на рамо или стойка за микрофон.

HyperX QuadCast USB микрофон

Благодарение на грандиозното червено осветление и динамичните ефекти, HyperX QuadCast USB кондензаторният геймърски микрофон осигурява грабваща окото доза персонализиран усет.

Този микрофон има вградена антивибрационна стойка. Той отделя устройството и заглушава неволни тътнежи и удари с помощта на еластично окачване с въже.

С помощта на светодиодния индикатор за състоянието на микрофона можете да минимизирате аудио злополуката, като използвате удобната функция за заглушаване с докосване. Можете да избирате от четири полярни модела: стерео, многопосочни, кардиоидни и двупосочни.

Това помага да увеличите максимално вашата конфигурация на излъчване и също така да запазите фокуса върху звуците, които предпочитате да бъдат чути. Можете бързо да промените чувствителността на микрофона, като завъртите диска в долната част на QuadCast.

Blue Snowball iCE USB микрофон

Персонализираната кондензаторна капсула на Blue захранва микрофона Snowball Ice. Той произвежда аудио, което е с години пред вградения микрофон на вашия компютър по отношение на яснота.

  Как да активирате висококачествено аудио поточно предаване в YouTube Music

Със своя кардиоиден модел на улавяне, този микрофон надеждно улавя гласа ви за използване при стрийминг, подкастинг, излъчване, Skype разговори и Zoom срещи.

В допълнение, той предлага елегантен ретро дизайн, който изглежда фантастично на камерата и вашия работен плот, като същевременно ви позволява да записвате или да предавате поточно с усет. Благодарение на регулируемата настолна стойка, включена в този микрофон, можете да поставите кондензаторния микрофон според източника на звук.

FIFINE RGB динамичен микрофон

Динамичният микрофон FIFINE RGB подобрява вокалната разбираемост и възпроизвеждането на реч с честота на семплиране от 16 бита при 48 kHz. Бутонът за заглушаване с меко докосване ви позволява бързо да изключите микрофона на играта, без да издавате звукови звуци при стрийминг или подкастинг.

Има вграден светодиод, който може да се използва, за да покаже дали микрофонът работи, докато играете на тъмно.

Конзолите Windows, Mac OS и Playstation са съвместими с този прост компютърен микрофон с USB plug-and-play.

Има ударна стойка с кръгъл дизайн на рамката, която намалява вибрациите на бюрото, причинени от удряне на геймпада или клавиатурата по време на игра. USB микрофонът за игри също има заключващо копче за лесно регулиране на ъгъла.

Комплект USB микрофон TONOR

Микрофонът TONOR Q9 се свързва към Mac и Windows компютри с помощта на USB A към B конектор, без да са необходими допълнителни звукови карти или драйверен софтуер. Той е идеален за чат, поточно видео или музика на живо, запис и игри. Този микрофон предлага перфектния баланс на рязкост, топлина, широк динамичен диапазон и висока SPL производителност.

Този микрофон има кардиоидна кондензаторна капсула, която му позволява да записва ясен, прецизен звук и да премахва фоновия шум, което го прави идеален за разговор и запис.

Микрофонът е лесен за използване, тъй като има удобен бутон за сила на звука. Когато микрофонът е активен, можете да натиснете за кратко бутона за сила на звука, за да промените силата на звука и да го натиснете за три секунди, за да го изключите.

USB микрофон Caattilaa

USB микрофонът Caattilaa е професионален микрофон, който осигурява по-богат и кристално чист звук за глас зад кадър, срещи, потоци на живо, подкасти, видеоклипове в YouTube и игри.

Кардиоидният модел на захващане на микрофона му позволява да концентрира източника на звук точно пред себе си, като ефективно блокира фоновия шум.

Има вграден изскачащ филтър за заглушаване на незабележими експлозии и шум от вятъра. След като го свържете, компютърът незабавно ще открие микрофона и ще започне запис.

За да завършите инсталацията, трябва само да разгънете статива, да го прикрепите към микрофона и да затегнете долния бутон към масата. Можете също така да променяте ъгъла до каквато степен изберете, благодарение на гъвкавата му 180-градусова конструкция.

Заключение

Чрез тази статия вече бихте разбрали, че стриймингът е много доходоносна опция за кариера и отваря вратите към широк набор от възможности за хора, които се интересуват от печелене по забавен и интересен начин.

Тъй като микрофоните са от съществено значение за стрийминг, наличието на добър микрофон също е задължително за повечето създатели на съдържание. Когато купувате микрофон, трябва да подчертаете, че микрофонът записва аудиото, което искате, като намалява фоновите смущения.

Всички други функции, които искате във вашия микрофон, зависят от вашия избор и изисквания. Можете да изберете най-добрия за себе си от горните опции.

Можете също така да изследвате някои първокласни микрофони, за да издигнете своите подкасти/потоци на ново ниво.

x