13 най-добри MDM софтуерни решения за малки фирми към предприятия

Използването на мобилни устройства се е увеличило значително през последните няколко години. И сега изглежда трудно да си представим живот без тези джаджи като смартфони, лаптопи 💻, таблети и т.н.

Въпреки това носенето на мобилни устройства и смартфони на работното място се превърна в норма сред служителите. Но това е тревожно, тъй като тези устройства могат да създадат вратички в сигурността във вашата мрежа.

Слабите устройства могат да разкрият уязвимости във вашата мрежа и това е достатъчно за кибератаки да се възползват от това и да хакнат вашите важни и чувствителни бизнес данни.

В резултат на това можете не само да загубите доверието на клиентите си, но и да поемете рисковете от спазване на изискванията и тежки санкции.

И така, какво е решението?

Трябва ли да ограничите служителите си да носят своите смартфони и други мобилни устройства?

Абсолютно не.

Има чудесно решение за справяне с този проблем и името му е софтуер за управление на мобилни устройства (MDM).

Този инструмент ще се погрижи за сигурността на устройствата във вашата мрежа и ще ви помогне да ги управлявате и наблюдавате, така че да сте сигурни, че няма пропуски в сигурността поради тези устройства, свързани към вашата мрежа.

Тази статия ще обсъди MDM софтуер, който работи на Apple и устройства с Android, техните предимства и някои от най-добрите MDM инструменти, налични на пазара.

Име на продукта Основна характеристикаAirDroid BusinessAndroid MDM за дистанционно управление на устройства.КанджиСигурност, автоматизация и управление на устройства на Apple.Сливане на котлен камъкКонтролирайте устройства с Android, iOS, macOS и Windows.ManageEngineMDM за лаптопи, настолни компютри, таблети, смартфони и поддръжка на множество операционни системи.HexnodeУнифицирано управление на десктоп и мобилно устройство за различни платформи.Работно пространство ONE UEMУправление на крайни точки за множество ОС, включително сигурност, съответствие и автоматизация.ИвантиЦялостно управление на крайни точки за различни ОС с автоматизация и сигурност.Jamf PROУправление на устройства на Apple с автоматизирани работни процеси, приложения и сигурност.МирадорЛесно управление на устройството със сигурност на данните, съответствие и автоматизация.МеракиБазиран на облак MDM за наблюдение, защита и осигуряване на мобилни устройства.Обикновено MDMБързо и ефективно управление на устройства на Apple с естествени протоколи.Sophos MobileUEM решение за macOS, Windows, Android и iOS устройства със сигурност и лекота.IBM Security MaaS360Мащабируемо отдалечено управление на работната сила, управлявана от AI сигурност на устройството и унифицирано управление на крайни точки.

Да започваме!

Какво представлява решението за управление на мобилни устройства (MDM)?

Управление на мобилни устройства (MDM) е софтуерно решение, което ви позволява да управлявате и защитавате вашите бизнес данни и приложения, използвани на различни мобилни устройства във вашата мрежа.

Той следи всички смартфони, лаптопи, таблети и мобилни устройства, внедрени в различни операционни системи и доставчици на услуги.

Софтуерът MDM има за цел да изкорени злоупотребата с важна информация, като същевременно оптимизира сигурността и функционалността на мобилните устройства.

Основните характеристики на софтуера MDM включват:

 • Напълно управляемо решение с 24/7 наблюдение
 • Облачно базиран за автоматизация
 • Дистанционна конфигурация, наблюдение и достъп
 • Възстановява и архивира
 • Защита с парола, бели списъци и черни списъци, криптиране, изтриване, защита от пробиви на данни и др.
 • Регистриране и отчитане

Какви са предимствата на MDM софтуера?

Внедряването на MDM софтуер във вашата организация идва с много предимства, като например:

 • Сигурност: Защитава вашата организация от неоторизиран достъп и предотвратява нападатели. Софтуерът осигурява съответствие и намалява други рискове, свързани със сигурността.
 • Производителност: Софтуерът MDM помага за подобряване на производителността на вашите служители, тъй като можете да контролирате устройствата и да получите по-добра видимост на тях
 • Автоматизация на работния процес: Използването на облачните услуги ви улеснява да наблюдавате и управлявате устройствата и ускорява работния ви процес
 • Лесен за отдалечени работници: Софтуерът MDM го прави по-прост и по-безопасен за служителите, работещи от разстояние, без да включва изтичане на данни или рискове за сигурността.

Сега е моментът да разгледаме някои от най-добрите MDM софтуери, налични на пазара.

AirDroid Business

AirDroid Business Управлението на мобилни устройства (MDM) е многократно награждавано Android MDM решение, предназначено да обслужва всички размери и видове бизнеси. Управлението на множество устройства на различни места е предизвикателство за много фирми. Решението AirDroid Business MDM предоставя лесен начин за дистанционно управление и наблюдение на базирани на Android устройства чрез единна унифицирана платформа.

Неговите MDM решения поддържат всяко управление на устройства, което работи на Android, като телефони, POS, павилиони и други персонализирани устройства. С AirDroid Business можете ефективно да разпределяте устройства към определени групи, да присвоявате разрешения, да изпълнявате отдалечени прехвърляния на файлове, да регулирате политики, да управлявате достъпа до приложения и да контролирате настройките на устройството. Той позволява цялостно управление на приложения, включващо внедряване, планирано пускане и инсталации.

Неговите най-важни функции са дистанционно наблюдение и контрол, управление на политика за сигурност, павилион, проследяване на местоположение и геозониране, AMS, работни потоци и предупреждения и прехвърляне на файлове, което помага на организациите с цялостно управление на устройства с Android.

Може да се интегрира с Google Android Enterprise, за да поддържа компании за корпоративни решения за управление на мобилността, за да адаптират решенията AirDroid MDM, независимо от тяхната бизнес област. Потребителите могат да управляват приложенията на Google Play на устройствата, регистрирани чрез метода на Android Enterprise.

Платформата предлага гъвкавост при внедряването на софтуер, позволявайки на компаниите да избират между базирана на облак среда или локална настройка въз основа на техните предпочитания за сигурност на данните и инфраструктурни изисквания.

Предлагат се три платени версии на софтуера: основна, стандартна и корпоративна, които отговарят на различни мащаби на внедряване. Въпреки това, преди да направите покупка, имате възможност да изпробвате софтуера безплатно за 14-дневен пробен период.

Канджи

Канджи специализира в сигурността и управлението на устройства на Apple, предлагайки несравними възможности в решенията за управление. Тази платформа ви дава възможност да управлявате без усилие целия си жизнен цикъл на устройството, съчетавайки ефективност и елегантност по начин, който го отличава от другите MDM решения на Apple.

Получете спестяваща време автоматизация и мощни инструменти за всеки етап с Kandji. Той предлага индивидуализирани настройки и приложения и защитава вашите устройства, като поддържа пълна видимост на състоянието на флота. Той гарантира, че използвате най-актуалните версии на софтуера, за да управлявате бизнеса си добре.

Възползвайте се от стабилна кутия с инструменти от конфигурационни профили и автоматизация, за да рационализирате ежедневната поддръжка на автопарка. Можете да интегрирате своя технологичен стек с възможностите за умножаване на Kandji. Тази платформа на Apple MDM действа като специалист, който знае за екосистемата на Apple, за да се погрижи за модерния бизнес.

Kandji предлага персонализирано ценообразуване въз основа на типа план и броя на управляваните потребители. За допълнителна информация, моля, поискайте персонализирана оферта директно от Канджи.

  Разбиране на внедряването на свързани списъци в Python

Сливане на котлен камък

Сливане на котлен камък е интуитивен, мощен и лесен за Android MDM софтуер, използван за контрол и видимост на екипа. Той ви помага да управлявате, наблюдавате и защитавате всякакви устройства, независимо дали са собственост на служители или на корпорация, с бизнес данни.

Ускорете производителността на служителите чрез управление на крайни точки на Android в корпоративната среда, която включва таблети и смартфони. Това ще помогне за подобряване на видимостта на вашия бизнес и ще трансформира операциите на първа линия чрез монтирани устройства в превозни средства и здрави устройства.

Що се отнася до управлението на iOS устройства, вие можете да предложите най-добрите в класа си устройства на вашите служители и да използвате силата на iPad и iPhone за вашия бизнес. Той поддържа Apple Business и School Manager и предлага черни списъци и бели списъци, персонализиран полезен товар, режим на павилион с множество и единични приложения, управление на App Store и др.

Подобни предложения се предоставят в управлението на устройства с macOS и Windows 10 с допълнителни функции като защита на Gatekeeper и Firevault, родителски контрол, филтриране на съдържание, персонализирани настройки, Windows Information Protection, BitLocker Encryption и надеждни прозрения.

Дайте мощност на вашата работна сила с познати устройства и им позволете дистанционна работа и учене. Това MDM решение се грижи за всичко – от разпределението на устройството и мониторинга до актуализациите. Той предлага бързо записване в рамките на 15 минути заедно с предимствата на дистанционно отстраняване на неизправности, планиране на задачи, предупреждения и отчети и осигурява по-широка видимост на вашите крайни точки.

Някои методи за записване на устройства в MDM са базирани на имейл, Android zero-touch, базирани на ROM, базирани на URL/QR код, базирани на Google Workspace, базирани на IMEI, базирани на Office 365, Windows autopilot, Apple DEP и др. Те предлагат обширни политики за сигурност, които позволяват на ИТ и администраторите да предотвратят изтичането на данни и да ги поддържат защитени.

Можете да получите други функции като правила за парола, удостоверение SafetyNet, конфигуриране на Wi-Fi настройки, контроли за заснемане на екрана, защита от нулиране на фабричните настройки, ограничения за споделяне на данни и др. Можете също така да инсталирате някои вътрешни приложения, като качите IPA файлове, PList връзки, APK файлове, MSI файлове или UWP файлове в магазина на Scalefusion.

Без никаква намеса от страна на крайния потребител можете да публикувате, актуализирате или изтривате приложения. На избрани устройства на производители на оригинално оборудване с Windows 10 и Android можете бързо да разрешите проблеми, да намалите времето за престой с прехвърляне и да извършите огледално необходимите действия.

Техният стартов план е на цена от $2 на устройство/месец.

ManageEngine

Мениджър на мобилни устройства плюс е широкообхватно MDM решение, предназначено да даде на вашата корпоративна работна сила силата на мобилност и да подобри производителността на служителите, без да пренебрегва сигурността. Позволява ви да управлявате лаптопи, настолни компютри, таблети, смартфони и различни операционни системи като Android, Windows, Chrome OS, macOS и iOS.

Освен това можете лесно да се регистрирате и удостоверявате за корпоративни устройства и BYOD. Можете лесно да използвате интерфейс и интуитивно табло за управление и да конфигурирате профили, за да активирате политики за VPN, Wi-Fi и други параметри. Освен това преглеждайте и контролирайте устройствата от разстояние и бързо отстранявайте проблемите.

Разпространението на приложения и управлението на магазинни и вътрешни приложения за Android, macOS, iOS и т.н. става лесно с това решение. Можете също така да поддържате целостта на вашите данни на устройствата, като разделяте работните профили на организацията и личните профили. В допълнение към това управлявайте лицензи за приложения на устройства и извличайте подробности за приложението.

Можете да локализирате устройствата и да изтриете данните от разстояние, за да гарантирате безопасността на данните в случай на кражба/загуба и лесно да откривате и съобщавате за несъответстващи и високорискови устройства. Разрешете разрешения за потребителите и персонализирайте достъпа до корпоративните акаунти, за да защитите вашата корпоративна мрежа.

Защитете корпоративните имейли, като ограничите достъпа до одобрени акаунти и приложения и се интегрирате с Azure и Office 365. Междувременно това ще ви помогне сигурно да запазвате и преглеждате документите, да задавате автоматични актуализации, да предотвратявате архивиране на приложения на трети страни и достъп до разпространени документи.

Предлага се в три издания: БЕЗПЛАТНО, стандартно и професионално. Безплатният план може да работи за малък бизнес или можете да изберете други издания, започващи от $495 за 50 устройства.

Hexnode

Hexnode предлага унифицирано управление на настолни и мобилни устройства, което много фирми обичат да използват. Управлявайте почти всички платформи и устройства като iOS, Android, Windows, macOS, tvOS и Fire OS. За iOS получавате функции като Apple DEP, които ви помагат да конфигурирате устройствата си безжично за автоматично записване в MDM.

Те също така предлагат Apple VPP, за да ви позволят да спестите разходи с приложения за iOS, ефективно управление на приложения, уеб филтриране, в допълнение към блокирането, конфигурирането и ограничаването на павилиона на iOS. За Android предлага интеграция със Sony, Samsung Knox, HTC, Zebra, Huawei и др. Те ви позволяват да активирате BYOD сигурно с регистрация с нулево докосване, поддръжка за здрави носими устройства и телевизори, заключване на Android павилион и защитено сърфиране.

За Windows можете да управлявате своите телефони, персонални компютри, лаптопи и таблети с помощта на един портал, да се наслаждавате на сигурността на Bitlocker, проследяване на местоположението и да настройвате имейл, Wi-Fi и ActiveSync дистанционно. За macOS получавате обемни внедрявания, пароли и отдалечени заключвания, бързо OTA записване и др.

За tvOS получавате защитен Airplay със заключване с парола, настройка на Wi-Fi мрежи, автоматично записване и дисплей в конферентна зала, за да предотвратите поточно предаване на неподходящо съдържание на екрана. За Fire OS получавате заключване на павилион, отдалечен изглед и контроли, многостепенна сигурност, отдалечени конфигурации, управление на приложения и непрекъснато наблюдение.

Можете също да настроите каталози за приложения, да деактивирате функции по въздуха, да увеличите производителността на служителите и много повече с различни устройства. Добавете външни приложения и вътрешни приложения и внедрявайте корпоративни приложения сигурно на устройствата на вашите служители и управлявайте понижавания и надстройки с лекота.

Получавайте известие за инсталирането на приложенията в черния списък и можете да деактивирате ненужните приложения. Освен това можете да създадете списък с приложения и да позволите на потребителите да инсталират приложения, необходими за тяхната употреба. Можете да управлявате достъпа, да позволявате на потребителите да отварят съдържанието в приложението Hexnode, да разполагате файловете на всяко устройство и да гарантирате сигурността на съдържанието.

Можете да управлявате вашите корпоративни данни, да ги защитите, шифровате и дори да ги заключите с приложението MDM. Освен това, защитете сърфирането си, опростете дигиталното управление на табели и също така контролирайте периферните настройки. Освен в предприятието, можете да имате и родителски надзор, за да следите устройствата на децата си.

Междувременно можете да локализирате и проследявате устройства с данни в реално време. Управлявайте разходите чрез устройства на различни корпоративни планове, ограничавайте използването на данни след определени лимити и блокирайте приложенията, които не се използват, да поглъщат корпоративни планове за данни.

  Как да промените местоположението за архивиране в iTunes

Възползвайте се от 30-дневен безплатен пробен период при избор на всякакви планове, започващи от $1 на устройство/месец, който съдържа основен павилион и основен MDM пакет.

Работно пространство ONE UEM

Подобрете корпоративната сигурност и намалете разходите с Работно пространство ONE UEM. Ще ви помогне да управлявате жизнения цикъл на крайни точки за Android, iOS, macOS, Windows 10, Chrome OS, Linux и Raspberry Pi. Можете да подобрите производителността на служителите, като предоставите сигурен и безпроблемен достъп до приложенията, независимо дали е на мобилно устройство, десктоп, виртуално или базирано на SaaS.

Управлявайте каталог, календар, контакти, имейл, уеб браузър, съдържание, бележки и др. С помощта на платформа за работно пространство, управлявана от интелигентност, можете да автоматизирате всички процеси, за да подобрите изживяването на служителите, да предоставите ценни прозрения и проактивно управление на устройства и стабилна сигурност.

Освен това получавате подробни политики за съответствие и условен достъп, за да защитите вашите данни и да активирате незабавно отстраняване на проблеми със свободни ръце срещу заплахи за сигурността. Оптимизирайте управлението на жизнения цикъл на вашата настолна операционна система, опростете внедряването, рационализирайте доставката на приложения, осигурете сигурност от най-високо ниво и автоматизирайте корекциите.

Freestyle Orchestrator на VMware е предназначен за напреднали ИТ администратори, за да им позволи да управляват своето работно пространство с помощта на платформа, базирана на платно, включително потребителски интерфейс с плъзгане и пускане. В резултат на това администраторите могат логично да изградят стабилни работни потоци, за да намалят разходите за ИТ и да добавят интелигентност и гъвкавост с автоматизация.

Те предлагат стабилна API рамка за поддръжка на корпоративни услуги, системи, приложения, съдържание и самоличност. Те осигуряват MS Office 365 с условни политики и MAM. Ще намерите единен каталог с приложения за достъп до всяко приложение, налично на всяко устройство. Плюс това, неговата функция за дистанционно изтриване ви помага да премахнете поверителни и чувствителни данни по всяко време.

Иванти

Иванти представя цялостно управление на крайни точки за Windows, macOS, iOS, Android и IoT. Предлага само една платформа, където можете да управлявате всичките си устройства и потребителски профили. Помага ви да консолидирате вашето работно пространство и управление на крайни точки, да опростите процесите на управление и да задоволите очакванията на потребителите.

Ivanti е надежден, доказан софтуер за управление на крайни точки с потребителски профил, който ви помага:

 • Визуализирайте всичко, което идва във вашата мрежа,
 • Намалете стреса с по-добра производителност при влизане,
 • Интегрирайте действия с ИТ решения.
 • Автоматизирайте доставката на софтуер или приложение

С Ivanti Neurons можете да коригирате проблеми и да персонализирате работните пространства, да управлявате потребителски профили, да проследявате всичко с помощта на табла за управление и отчети и да защитите устройството си от едно място с лесни действия и политики.

Получавайте непрекъснати актуализации, за да поддържате крайните точки актуализирани за избягване на заплахи за сигурността, корекции на приложения и т.н. Можете да поддържате потребителска група и да им позволите да изпитат магазина за приложения, който им помага да изтеглят софтуер на своите устройства автоматично.

Открийте софтуер на корпоративни устройства и нормализирайте данните, което води до по-добро отчитане. Освен това получавате толкова много други функции като откриване без агенти и агенти, управление на захранването, Xtraction за бързо табло за управление с предварително изградени конектори, контейнеризация и др.

Jamf PRO

Защитете и управлявайте вашите iPhone, Mac, iPad, TvOS устройства с Jamf PRO отвсякъде. Осигурете инструментите, от които вашите служители или ученици се нуждаят, за да имат по-добро изживяване на работа или в класната стая. Jamf PRO е решение на Apple MDM, предназначено да ви позволи да управлявате вашите устройства автоматично и да стимулира креативността и продуктивността на крайния потребител.

Позволете на потребителите да се насладят на нулево докосване с лекота и дори да управляват вашето устройство чрез конфигуриране на профили, използване на скриптове и правила за персонализиране на устройствата за по-добро изживяване. Можете да закупите групови приложения и да изберете метод на внедряване, който ги прави автоматично достъпни, или да използвате каталог за самообслужване.

Преди да предоставите приложенията в ръцете на потребителите, предварително конфигурирайте приложенията с настройки, от които потребителят се нуждае. Междувременно можете да събирате подробности за сигурността, софтуера и хардуера от устройства на Apple. След това създайте отчети, предупреждения и лицензи за управление на софтуер, както и записи за гаранция.

И накрая, използвайте подходящ инвентар за автоматизиране на текущото управление. Можете да позволите на потребителите да имат достъп до вашия магазин за приложения, да инсталират приложенията, да ги актуализират и да поддържат своите устройства без бюро за помощ. Защитете вашите Apple устройства с функции за сигурност като Jamf PRO заедно с Jamf Protect.

Управлявайте настройките и конфигурациите, а също така ограничавайте съмнителен софтуер. Направете безплатен тест драйв на софтуера и ако това е този, който смятате, че трябва да използвате, изберете план за вашите устройства на Apple, започващ от $3,33/месец на устройство.

Мирадор

Изберете по-интелигентния и сигурен начин за управление на всички важни OS устройства Мирадор MDM софтуер. Можете да започнете да го използвате за минути и можете ефективно да управлявате вашите корпоративни устройства от една платформа.

Miradore ви помага да поддържате сигурността на данните и устройствата заедно със съответствието в цялата организация. Лесно е да шифровате поверителни данни, да наложите безопасно заключване на екрана и пароли, да разделите личната и служебната употреба и да предотвратите нежелано използване на приложения.

С Miradore можете да контролирате корпоративното използване на устройства, да инсталирате конфигурации от разстояние за устройства, да имате достъп до отчети, табла за управление и да управлявате използването на приложения. Можете дори да настроите устройствата си в режим павилион и да управлявате приложенията по такъв начин, че да помагате на потребителите да използват само правилния софтуер.

Премахване, поставяне в бели/черни списъци и внедряване на приложения заедно с управление на софтуерни лицензи. Можете дори да използвате времето си, като позволите ръчните задачи да се извършват автоматично, като конфигурации на устройства и записвания. Освен това можете да зададете кои приложения, файлове и настройки да се използват автоматично, за да изпълнят определени условия с техните бизнес политики.

Започнете да защитавате данните и устройствата с лекота и изпробвайте всички функции с техния 14-дневен пробен период. След това изберете безплатен план или платен план, започващ от $1,5/месец на устройство.

Мераки

Възползвайте се от предимствата на базирания в облак MDM за наблюдение, защита и осигуряване на всички мобилни устройства Мераки. Регистрирайте устройствата си и добавяйте потребители динамично, докато се свързват с вашата мрежа. Можете да внедрите VPN свързаност и безжични настройки, да изпращате съдържание и приложения и да ограничавате използването въз основа на потребителските групи.

Проследявайте и локализирайте мобилни и лаптоп устройства от всяко място и достъп до видимост на състоянието на сигурността, здравето на устройството, хардуера и софтуера за цялата гама устройства. Плюс това, осигурете организационна сигурност от устройства до мрежови политики.

Защитете вашите корпоративни данни и устройства с корпоративно дистанционно изтриване, интегриран контрол на достъпа до мрежата и прилагане на криптиране. Можете също така да шифровате трафика между точка за достъп и потребителско устройство.

Meraki предлага лесно интегриране на системни мениджъри към вашата мрежа, така че да имате повече сигурност, видимост и контрол на устройството. Можете да изпробвате софтуера, преди да изберете план.

  Как да изтриете вашия Gmail адрес за постоянно

Обикновено MDM

Контролирайте и управлявайте вашите устройства на Apple и винаги бъдете в крак с актуализациите с Обикновено MDM. Той използва собствени протоколи на Apple, така че можете да знаете какво точно получавате, без да е необходим софтуерен клиент. Техните клиенти ги обичат, защото са бързи в наблюдението, актуализирането, защитата и лицензирането на своите устройства.

Това решение на Apple MDM поддържа корпоративни приложения, магазини за приложения и B2B приложения. За да внедрите инсталационни пакети и приложения автоматично, всичко, от което се нуждаете, е само едно кликване. Позволете на вашите потребители да изпитат самообслужване за вашите macOS устройства и никога да не губят данни между надстройките или поради потенциални проблеми. Просто предоставете своя имейл адрес и Apple ID, за да настроите акаунта си в рамките на минута.

Вашите корпоративни устройства се регистрират автоматично по време на включване поради DEP на Apple и поддържа настройка на BYOD чрез SMS, уеб връзка, имейл, QR код и конфигуратор на Apple. Можете да имате много повече функции за сигурност като 2FA, да активирате изгубен режим без Apple ID, пароли за ескроу фърмуер и ключове за FileVault.

Можете също така да проследявате текущото местоположение на устройството, да отключвате принудително всички устройства, да деактивирате подозрителни функции на iOS и др. Освен това можете дори да конфигурирате уеб съдържание и глобален HTTP прокси филтър, да използвате устройството си в режим на едно приложение, да блокирате Apple ID, да деактивирате премахването на приложения, да принудите актуализация на iOS и много повече.

Изберете вашия план, започващ от $3/устройство месечно след като вземете 30-дневно безплатно пътуване.

Sophos Mobile

Sophos Mobile помага на стартиращи фирми и фирми да изразходват минимални усилия и време за защита и управление на мобилни крайни точки. Това е сигурно и просто решение за управление на унифицирани крайни точки (UEM), което ви позволява да управлявате устройства с macOS, Windows 10, Android и iOS.

Със Sophos Mobile можете да гарантирате, че няма загуба на бизнес данни или риск от злонамерен софтуер. Можете да увеличите производителността си, като позволите на потребителите да работят както искат на всяко устройство сигурно. Това решение осигурява лесен начин за управление, поддръжка и конфигуриране на вашите устройства.

Можете да инсталирате, преглеждате или премахвате приложения според вашите бизнес изисквания от корпоративния магазин за приложения. Освен това можете да контролирате приложенията си, като ги поставяте в бели и черни списъци и можете също така да конфигурирате MS Office 365 приложения. Sophos Mobile ви позволява да защитите корпоративни и лични устройства с по-малко усилия.

Потребителите могат да носят личните си устройства и да регистрират своите устройства чрез гъвкави портали за самообслужване. Можете също така да нулирате пароли без никакво участие на ИТ. Администраторът ще има пълен достъп до корпоративното съдържание в приложенията за защитено работно пространство. По същия начин можете да защитавате и контролирате бизнес данни и имейл, без да се намесвате в поверителността на потребителите.

Вземете онлайн демонстрация, стартирайте БЕЗПЛАТНА пробна версия или получете цена за всяко устройство, за да започнете да използвате водещото UEM решение.

IBM Security MaaS360

с IBM Security MaaS360, можете сигурно да защитите устройствата, да запазите данните си в безопасност и да осигурите страхотно потребителско изживяване, като същевременно бързо увеличавате своята отдалечена работна сила. Софтуерът оптимизира внедряването на носими устройства в мащаб с управлявани от AI решения за управление на устройства.

Той помага за изграждането на стратегии с нулево доверие за гарантиране на сигурността на съдържанието в мрежите на IoT, за да защити мобилните потребители от заплахи за проникване или атаки с намеса. Спестете време за задачи за управление на предприятието, без да компрометирате непрекъснатостта на бизнеса, като използвате контекстуални прозрения от анализи, активирани от изкуствен интелект (AI).

Този всепризнат софтуер осигурява корпоративна защита, която открива и отстранява заплахи във вашите потребители, устройства, приложения, данни и мрежи. Той е проектиран да се мащабира без усилие със съществуваща инфраструктура за лаптопи, настолни компютри и мобилни устройства, както и IoT и устойчиви технологии.

Настройте лесно устройствата на вашата компания за няколко минути и се възползвайте от повишена възвръщаемост на инвестициите. Според проучването, проведено от Forrester TEI, има 183% възвръщаемост на инвестицията за 3 години. IBM Security MaaS360 управлява над 10 милиона устройства.

Той разполага с единствената UEM (унифицирано управление на крайни точки) платформа, интегрирана с Watson AI, предоставяща контекстуална информация за сигурността в цялата организация. Можете да предоставите защитен достъп до фирмените ресурси от всяко устройство, без да използвате VPN или компрометиране на стандартите за управление на самоличността чрез това унифицирано решение за крайна точка.

С над 100 бизнес партньори и възможности за управление на множество устройства, това решение позволява по-лесен контрол на iOS, Android, Windows и iPadOS устройства в корпоративни настройки. От една конзола можете бързо да управлявате нивата на достъп, да откривате уязвими приложения и да ги коригирате съответно, да конфигурирате индивидуални настройки за инсталиране и да добавяте приложения – всичко това с впечатляващите 85% намаление на времето за конфигуриране на устройството, заедно с 90% намаление на времето за потребителска настройка !

Софтуерът има безплатна пробна версия и след това можете лесно да надстроите до един от неговите шест плана, който най-добре отговаря на нуждите на вашата организация.

Как избирате най-доброто софтуерно решение за MDM?

Понастоящем на пазара има много MDM решения и изборът на правилното за вашата организация вероятно е предизвикателна задача, но следването на няколкото жизненоважни параметъра със сигурност ще ви помогне да получите най-доброто за вашата организация.

 • Предложеното MDM решение ще трябва да се вмести в сложността на различни среди, които една компания може вече да управлява, като локални, облачни или хибридни.
 • Спестяванията могат да дойдат чрез възможности за самовъзстановяване и автоматични корекции за сигурност, наред с други функции, които в крайна сметка намаляват TCO (общата цена на притежание).
 • Дейностите по спазване на правилата трябва да получат информация за състоянието на устройството с видимост на изпълнението.
 • Решението трябва да предлага основен достъп до прегледи на потребителите и устройствата, регистрационни файлове за сигурност и проследяване на съответствието за по-бързи одити, заедно с бързи процедури за реакция при инциденти.
 • Възстановяването става лесно, ако софтуерът предлага гъвкави опции за включване, включително саморегистриране и автоматизация, което премахва административното натоварване в допълнение към повишаването на доверието на потребителите без допълнително обучение.
 • Еднопанелният дисплей на управляваните крайни точки помага да стане възможен заедно с неуправляваните крайни точки, като спомага за ефективността на администрирането плюс все повече опростява сложността.
 • Решенията за управление на инвентара са в състояние лесно да поддържат устройства и потребители в една конзола.
 • Софтуерното решение трябва също така да помогне за безопасното съхранение на данни, което следва разпоредбите за съответствие като HIPAA, PCI DSS, NIST, SOC 2 или ISO 27001.

Изберете идеалния софтуер, който поддържа вашите устройства чрез различни нива, обширни споразумения за ниво на обслужване (SLA) и наличност в множество региони и езици.

Заключение

Сигурността е сериозна грижа за вашата организация и винаги трябва да я имате предвид, когато вземате бизнес решение. Не позволявайте на мобилни устройства като смартфони, лаптопи и таблети да отварят уязвимост в сигурността на вашата организация.

Вместо това, пазете ги защитени с помощта на софтуера MDM, който споменах по-горе, и просто започнете да ги управлявате и контролирате лесно.