13 най-добри фентъзи игри за обсебени от митове и магия геймъри [2023]

Какво мислите за фентъзи игрите? Смятате ли за вълнуващо да изследвате митични светове и да правите мощни магии?

Сега е моментът да се отдадете на вашата страна, която обича фентъзи игрите, с нашия списък с най-добрите фентъзи игри за феновете на митовете и магията!

Това е като да изследвате омагьосани царства, да се биете със свирепи същества и да правите мощни магии от уюта на собствения си дом.

Тези игри варират от класически ролеви игри до потапящи симулации, които фентъзи феновете ще харесат.

Прочетете, за да разгледате най-добрите!

Какво представляват фентъзи игрите?

Фентъзи игрите описват жанр на интерактивно забавление, където играчите създават герои и взаимодействат с тях в симулиран свят. В тези светове има силен елемент на ролева игра и играчите играят ролята на герои.

Играта позволява на играчите да изпълняват задачи и да се бият с други играчи. Освен това са възможни персонализиране и развитие на умения, така че героите постепенно да стават по-мощни с течение на времето.

Фентъзи игрите позволяват на играчите да избягат от реалността и да развихрят въображението си. Тези игри също могат да бъдат възнаграждаващи и вълнуващи за играчите, като насърчават социалното взаимодействие и конкуренцията.

Последният аспект на фентъзи игрите е, че те са предназначени да ангажират играчите с очарователни сюжетни линии и герои, които създават усещането, че успявате.

Нека да разгледаме някои от най-добрите фентъзи игри.

Портата на Балдур II

Няма спор, Baldur’s Gate II е уникална и завладяваща 2D походова ролева игра. Най-новата версия на играта е ремастер за компютър и конзоли. Можете също да го играете на компютър; препоръчваме го, ако ви харесва.

Сюжет – Играта продължава историята на Gorion’s Ward, чието уникално наследство сега е привлякло вниманието на Jon Irenicus, мощен и зловещ магьосник. Вашето пътуване през играта ще ви отведе лице в лице с машинациите и триковете на Иреник.

 • Разработчик – BioWare
 • Дата на издаване – 2000 г
 • Платформа – Android, GBA, GameCube, Linux, macOS, PS4, Switch и Xbox One

Играта ви позволява да създадете свой герой, да играете дълга кампания и да разширите своя характер. В играта има 11 класа, десетки подкласове, много умения и много възможности за избор. Правилата са базирани на Advanced Dungeons & Dragons 2nd Edition.

И накрая, преданието е обширно и историята е страхотна. Вие сте затворник на магьосника Иреник, който се стреми да открадне вашите тъмни сили, и вие, като герой, можете да ги използвате както за добро, така и за зло.

Тъмни души III

Dark Souls III е екшън ролева игра, разработена от FromSoftware, известна със създаването на предизвикателни заглавия. Има много проби и грешки, свързани с намирането на сюжета на тази игра.

Сюжет – По време на епохата на огъня Първият пламък, отговорен за поддържането на епохата на огъня, изчезна в Лотрик. Ерата на мрака ще донесе немъртвите: прокълнати същества, живеещи след смъртта.

 • Разработчик – FromSoftware
 • Издател – Bandai Namco Entertainment
 • Дата на издаване – март 2016 г
 • Платформи – PS4, Xbox One, Windows

Историята на Dark Souls III е ясна. Изследвате подземия и замъци, биете се с чудовища, шейдъри и босове. Когато умрете, губите екипировката си и враговете ви изпускат души. След като станете, можете да избягвате, парирате, да правите умения, да нарязвате и да използвате далечни атаки.

  10 DKIM генератора на записи за използване

И накрая, действието се развива в Лотрик, тъмно фентъзи царство, което се разпада и се нуждае от изцеление. Ще помогне, ако запалите отново Първия пламък, за да спрете Ерата на мрака.

Диабло

Diablo III: Ultimate Evil включва основната игра и разширението Reaper of Souls. Това е един от най-добрите пакети от тъмно фентъзи обхождане на подземия и играта все още е актуална и забавна.

Сюжет – Като част от Diablo, играчите преминават през 12 нива на подземия, докато стигнат до самия Ад (последните четири нива), където се срещат с Diablo, Властелинът на терора – едно от седемте „Злини“, господари на демони, които някога са управлявали Ада – докато се опитва да освободи Тристрам от злото, породено от ада.

 • Разработчик – Blizzard Entertainment
 • Издател – Blizzard Entertainment
 • Дата на издаване – май 2012 г. (оригинал – май 2012 г.)
 • Платформа – Windows, macOS, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One

Играта започва с избора на клас; след това можете да опитате различни действия. След като отключите всички умения, включително модове, можете да ги изпробвате. След това създайте подсказки, които отговарят на вашия стил.

Освен това става въпрос за победата над Diablo. Тази игра има много кинематографични функции, точно като Diablo II. Можете също да се търкаляте!

Dragon Age

Dragon Age: Origins е ролева екшън игра, развиваща се в средновековното фентъзи. Вие избирате произхода на героя си от три раси, които могат да се играят (джуджета, елфи и хора), а има и разширението Awakening в Ultimate Edition.

Сюжет – Dragon Age: Origins е игра от трето лице, в която играете Gray Warden, който се опитва да спре Blight да унищожи света. Играчите могат да персонализират своите герои Gray Warden, като променят техния пол, раса и клас.

 • Разработчик – BioWare
 • Издател – Electronic Arts
 • Дата на издаване – октомври 2010 г. (оригинал – ноември 2009 г.)
 • Платформа – Windows, Xbox 360, PS3

Докато играете, ще се развие история въз основа на вашия произход и раса. Dragon Age има система за избор и последствия, така че това, което правите, засяга вашата история.

След това можете да играете на някои полуотворени нива с трима AI компаньона. С натрупването на опит можете да надграждате оборудването си чрез нива и да инвестирате в различни дървета на умения.

Ще разберете по-добре историята, ако сте играли предишните две части на тази игра, но тази игра на сляпо е също толкова забавна.

Elden Ring

„The Elden Ring“ е стратегическа игра в реално време, създадена от FromSoftware и автора на фентъзи Джордж Р. Р. Мартин. Това е раздробена тъмна фантазия, пълна със зли чудовища, коварни подземия и лабиринтни замъци.

Сюжет – митологията на Elden Ring казва, че Земите между тях са били благословени от Великата воля, непознаваем бог, обсебен от Реда над Хаоса. Elden Ring беше заровен под златното спектрално дърво на Erdtree. Благодарение на тази сила, Erdtree благослови земята и нейните жители с благодатта на Elden Ring.

 • Разработчик – FromSoftware
 • Издател – Bandai Namco Entertainment
 • Дата на издаване – февруари 2022 г
 • Платформа – PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series, Windows

Ще започнете с герой и свят без посока, след което ще промените своите статистики, екипировка и заклинания. Ще трябва да овладеете геймплея и статистиката, за да завършите играта.

Тази игра включва време, търкаляне, избягване, париране, блокиране и използване на умения. Босовете понякога са покрити с лава, камъни или греди и единственият начин да станете Elden Lord е да поправите пръстена.

  Как да изтриете своя 2K акаунт

Final Fantasy XIV

Няма нищо като Final Fantasy XIV по отношение на онлайн игрите с много играчи и трябва да платите за основната игра и всички разширения.

Сюжет – Това е продължението на Final Fantasy XIV, чието действие се развива пет години след първото издание. В оригинала Бахамут бяга от своя лунен затвор, за да предизвика Седмото бедствие на умбра.

 • Разработчик – Square Enix
 • Издател – Square Enix
 • Дата на издаване – септември 2010 г
 • Платформа – PS4, PS5, Windows, MacOS

Това е фантастичен свят с герои, предания, истории и куестове. Това е онлайн игра, но в нея се случва нещо завладяващо и вашата работа е да победите силите на злото.

Презентацията и цената съвпадат идеално с неговия геймплей. Можете да изберете вашата раса, клас и подклас в постоянен свят, да правите PvP, нападения, подземия и много други. Има умения, скорост и сложни битки.

Бог на войната

Кратос, който управляваше света в пурпурни нюанси, е идеален за феновете на екшън фентъзито. Тази мрачна, но ужасяваща версия на класическата митология вдъхнови God of War.

Сюжет – Спартанският воин Кратос стана гръцкият бог на войната по-късно, след като бившият му господар Арес го подмами да убие семейството му. Това предизвика война между гръцките богове.

 • Разработчик – Santa Monica Studio
 • Издател – PlayStation PC LLC
 • Дата на издаване – април 2018 г
 • Платформи – PlayStation 2; Java ME; PlayStation Portable; Плейстейшън 3; PlayStation Vita; Плейстейшън 4; PlayStation 5; Windows

Играта позволява на играчите да нарязват и заровят минотаври, горгони и други гръцки митични същества като легендарния Призрак на Спарта. Войната е всичко за кръв и черва, а не за митология и история.

Ако все още трябва да играете тази игра на компютър, ви очакват невероятни гледки и завладяващо изживяване.

Guild Wars 2

„Игрите са забавни с Guild Wars 2“, онлайн мултиплейър игра, изпълнена с бързи битки.

Сюжет – Тази игра се развива 250 години след победата на Великия разрушител в Окото на Севера. Група от пет „Древни дракона“, които се събудиха през последните няколко години, поквариха и унищожиха Тирия.

 • Разработчик – ArenaNet
 • Издател – NCSOFT
 • Дата на издаване – август 2012 г
 • Платформи – GeForce Now, Microsoft Windows, Mac операционни системи, Classic Mac OS

Тази игра ще включва спиращи дъха пейзажи, вдъхващи страхопочитание подземия и предизвикателни PVP режими. Безплатно е и не изисква абонамент.

В Guild Wars 2 играчите могат да избират от пет различни раси и осем различни професии.

Тези атрибути им осигуряват различни нива на достъп до умения. Изграждането на обсадни оръжия и използването им е един от акцентите в играта.

Monster Hunter Rise

Като продължение на поредицата Monster Hunter, Monster Hunter Rise се случва в отворен свят, където играчите ловуват чудовища и получават награди.

Сюжет – Ловец в Monster Hunter Rise нанася щети и отслабва големи чудовища, като използва оръжия, инструменти и среда, докато оцелява при техните атаки.

 • Разработчик – Capcom
 • Издател – Capcom
 • Дата на издаване – март 2021 г
 • Платформа – Windows, Nintendo Switch

Въпреки че няма история, тази игра е бърза, луда и динамична. Всеки тип оръжие има свои собствени защитни и нападателни способности.

Има и уникален елемент в играта. Въпреки че не преминавате нагоре, вашият герой продължава да напредва и чудовищната екипировка ви позволява да придобиете сила, умения и статистика.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Skyrim е добре позната RPG игра с отворен свят. В средновековна фентъзи среда вие създавате аватар с различни раси и класи.

Сюжет – Skyrim е фентъзи игра, чието действие се развива 200 години след своя предшественик. Главният герой, Dragonborn, се бие с Alduin, World Eater, през цялата игра.

 • Разработчик – Bethesda Game Studios
 • Издател – Bethesda Game Studios
 • Дата на издаване – ноември 2011 г
 • Платформа – PS3, PS4, PS5, Xbox 360, Xbox One, Xbox Series, Windows, Nintendo Switch
  Как да форматирате автоматично дума или фраза в MS Word

Този масивен свят съдържа странични куестове, основни куестове и дейности. Докато се биете с по-възрастен дракон, ще откриете тайни, дейности, ръководства и куестове.

Друга част от играта включва създаване на герой на базата на десетки нива на умения. Можете да създадете почти всеки герой, като подъл магьосник, който поставя ледени и огнени капани.

Легендата за Зелда: Дъхът на дивата природа

Най-добрата игра с отворен свят, Breath of the Wild, се развива в Hyrule, изпълнено с орки кралство, пълно с чудовища, принцеси и магически създания.

Сюжет – Легендарният герой, Линк, се събужда в странен свят, непознат за него. Докато се бори да си върне спомените, Линк трябва да изследва огромна, опасна земя, за да намери отговори и ресурси.

 • Разработчик – Nintendo EPD
 • Издател – Nintendo EPD
 • Дата на издаване – март 2017 г
 • Платформа – Nintendo Switch, Nintendo Wii U

Вашето пътуване като Link ще ви отведе през огромен свят без маркери или уроци. Вашата работа е да победите Ganondorf, но трябва да намерите начин. Получавате повече издръжливост, екипировка и HP, докато плячкосвате неща от чудовища и съкровища.

Играта има добра пясъчна среда, физическа система и интересно взаимодействие между елементите. Освен това има система за времето и вие играете като Zelda.

Вещер 3: Див лов

The Witcher 3: Wild Hunt е следващата част от поредицата екшън ролеви игри. Това е една от най-големите западни ролеви игри, която прави CD Projekt Red известен. Освен това е неканонично продължение на книгите на The Witcher.

Сюжет – Играта се развива в измислен свят, вдъхновен от славянската митология. Играчите контролират Гералт от Ривия, убиец на чудовища под наем, който търси осиновената си дъщеря.

 • Разработчик – CD Projekt Red
 • Издател – CD Projekt Red
 • Дата на издаване – май 2015 г
 • Платформа – PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series, Windows

Игра, развиваща се във фентъзи свят, вдъхновен от славянската митология. Вие играете Гералт от Ривия, вещица с магически сили, който е еволюирал чрез мутации и е загубил своите емоции и вярност.

Втората част от историята е за намирането на Ciri, вашата сурогатна дъщеря, и битката с древно зло чрез игри с отворен свят. Можете да блокирате, избягвате, стреляте, използвате магия и хвърляте гранати.

Total War: Warhammer II

Серията Total War заема водеща роля в RTS игрите и има сериозен мускул зад тази игра.

Сюжет – Има толкова много съдържание в Total War: Warhammer 2, че става още по-голямо с DLC. Играта има две части: стратегическа карта, където управлявате своята империя, градове и единици, и битка в реално време, в която се бият две армии.

 • Разработчик – Creative Assembly, Feral Interactive
 • Издател – Feral Interactive, Sega, SEGA of America
 • Дата на издаване – септември 2017 г
 • Платформа – операционни системи Microsoft Windows, macOS, Linux и Mac

Има някои отлични функции за геймплей, когато смесвате мита и магията на Warhammer с епични битки в реално време и обхващащи света завоевания.

Ако сте фен на RTS игрите и все още не сте пробвали Total War серията, това може да е за вас.

Заключителни думи

Независимо дали харесвате митове или магия, тези фентъзи игри ще ви забавляват с часове. Ако харесвате RPG, стратегически игри или игри с карти, тези заглавия ще ви отведат във фантастични светове на приключения и мистерия.

Изследвайте тези завладяващи светове и оставете въображението си да се развихри, докато се впускате във вашето вълнуващо приключение.

След това вижте най-добрите мултиплейър игри за PS4.

x