13 най-добри приложения за Android Auto, за да направите шофирането безопасно и забавно

Android Auto е един от многото проекти на Google, но не получава толкова внимание, колкото Apple CarPlay. Но ние сме тук, за да насочим вниманието ви към него!

Въпреки че никога не е добра идея да използвате смартфона си, докато шофирате, не можем да отречем, че те са удобни за неща като слушане на музика.

Освен това, някои други полезни функции са получаването на упътвания завой по завой и провеждането на важни телефонни разговори. Тук Android Auto от Google идва на помощ.

Какво е Android Auto?

Android Auto е една от най-големите промени, правени в автомобил. Дава ви бърз достъп до неща като текстови съобщения, телефонни обаждания и дори времето.

Можете също така да пуснете всяко аудио и да поискате от Google широка гама от услуги и информация. Можете да го използвате на колата си и няма да отнеме много време, за да разберете как да го използвате.

След като включите телефона в USB порта на колата си, всичко, което остава да направите, е да го настроите. Въпреки че Google направи достъпен безжичен Android Auto през 2018 г., все още има много малко съвместими автомобили.

Винаги можете да поддържате връзка с Android Auto, дори ако искате да сте в безопасност, докато шофирате. Android Auto може да ви помогне да правите всички тези неща с помощта на приложения.

Какво можете да персонализирате в Android Auto?

Android Auto прави лесно и безопасно да използвате музиката, картите и други функции на телефона си, докато шофирате. Работи с много различни приложения и има лесни за следване инструкции, направени от Google Assistant.

Ако искате да изведете Android Auto на следващото ниво по отношение на това как работи, трябва да знаете как да направите няколко прости промени, които ще го направят по-полезен и ще отговаря на вашите нужди.

По подразбиране екранът на Android Auto в колата ви автоматично ще превключва между ярки и тъмни режими въз основа на това как е настроен автомобилът ви. Ако колата ви усети, че се стъмва и автоматично включи фаровете, Android Auto също ще превключи на нощен режим.

Можете бързо да промените тази настройка в Android Auto, така че приложенията за карти винаги да използват дневен или нощен режим, в зависимост от вашите предпочитания.

Необходимостта ръчно да стартирате вашата музика, подкаст или други медии всеки път, когато влезете в колата, може да е досадно. Това е особено вярно, ако спрете за няколко кратки почивки по пътя.

Можете да премахнете това раздразнение, като бързо промените настройка в Android Auto. На страницата с настройки за Android Auto включете опцията „Автоматично стартиране на музика“.

Каквото и да сте слушали в колата, преди да спрете, ще звучи отново веднага щом поставите ключа обратно в запалването.

Винаги можете да попитате Google Assistant за времето, но е много по-лесно да го видите на екрана си. За да направите това, влезте в настройките на вашия Android Auto и включете плъзгача за времето. Това ще покаже текущата температура и метеорологичните условия в горната част на екрана на Android Auto в секцията на лентата на състоянието.

Тъй като се основава на данни за времето, събрани там, където е телефонът ви в момента, може да се различава от дисплея за температура, който вече е вграден в колата ви.

Как Android Auto ви помага да подобрите изживяването си при шофиране?

Android Auto може да направи колата ви по-умна или да накара интелигентните коли да се чувстват по-скоро като у дома. Той е лесен за използване, има само най-основните функции и е направен да ви предпази от игра с телефона ви, докато шофирате.

  Как да накарате Google Pixel да се възпроизвежда сега на всяко устройство с Android

В единия ъгъл има прост бутон за начало и когато използвате конкретна функция, други контроли, като контроли за медии, се плъзгат надолу в долната лента.

Можете да говорите с Google Assistant по няколко начина, като например като му говорите или натиснете символа в горния десен ъгъл на екрана. Тъй като това работи на вашия телефон, Google Assistant може да прави всичко, което прави обикновено.

Това означава, че можете да направите много повече от просто да промените музиката. Можете да задавате въпроси, да изпращате гласови съобщения и много повече. През повечето време Google Assistant е много по-добър от системата с високоговорители, която се доставя стандартно с колата ви.

Само приложенията, които работят с Android Auto, покриват основните функции за обаждане, навигация и музика. Така че, няма проблем, ако искате да използвате Waze за навигация и Spotify за слушане на музика, докато използвате Android Auto едновременно.

Можете също да слушате радио в колата си и да използвате Android Auto, за да се придвижвате. Обикновено трябва да натиснете бутона на екрана, за да превключите между двете.

Повечето приложения, които работят с Android Auto, могат да бъдат поставени в няколко категории. Нека да разгледаме някои от най-добрите приложения за шофиране за Android Auto, които можете да използвате, докато шофирате.

Waze

Много хора смятат, че Google Maps е най-доброто приложение за навигация, но приложението Android Auto на Waze има някои допълнителни функции, които може да ви накарат да го изберете пред Google Maps.

Той ви разказва за произшествия, трафик и дори за полицаи, чакащи по маршрута ви, за да хванат превишени скорости. Тази информация идва от други драйвери.

Waze е приложение за навигация, което ви казва къде да получите най-евтиното гориво по маршрута си. Освен това ще ви пренасочи автоматично, ако е необходимо. Ако за първи път използвате Waze, можете да опитате да използвате Google Maps и Waze едновременно на вашата навигационна система Android Auto, за да видите кой е по-добър.

Google Maps

Сега, това не трябва да е изненада за никого. Едно от най-често срещаните неща, които хората правят със системата Android Auto на Google, е да я използват за навигация.

Откакто се появи Google Maps, можете да отидете навсякъде. Ако просто попитате Google за указания, то ще отвори приложението Google Maps на вашето устройство и ще ви покаже указания стъпка по стъпка на екрана.

Най-хубавото на Google Maps е, че дори не е нужно да гледате навигационния екран, за да получите указания. Има и гласови указания. Ако имате място само за едно приложение във вашата система Android Auto, то трябва да е Google Maps.

Радио скенер

Можете да слушате полицейски скенери в колата си, ако имате радио със скенер. Това ви позволява да следите за инциденти или други събития, които могат да се случат, докато шофирате. Можете да избягвате райони, където са се случили злополуки, и да сте в крак с всички спешни случаи във вашия район.

Scanner Radio е приложение, което ви съобщава за задръствания на път за работа. Няколко приложения могат да направят това, но Scanner Radio е най-бързият, защото получава информацията направо от властите.

Някои хора може да си помислят, че е странно да слушат това, докато шофират. В действителност може да ви е интересно да разберете какво се случва в най-големите градове на страната.

Можете да използвате най-добрите скенери на Android Auto, за да разберете какво е популярно сега. Вместо това можете да използвате „Близките скенери“, ако искате да чуете какво се случва във вашия район.

  Как да настроите асистент рутини в Google Clock на Android

OverDrive

С OverDrive можете да получите безплатен достъп до обширна колекция от аудиокниги. Тези книги са избрани от над 30 000 библиотеки по света; можете да ги заемате, за да ги слушате, докато шофирате.

Най-добрата част е, че никога няма да се притеснявате, че ще ви бъдат начислени такси за закъснение, защото заглавията ще бъдат върнати сами. Следователно не трябва да се притеснявате за нищо, ако слушате техните аудиокниги, докато шофирате.

Spotify

Spotify е една от най-популярните и успешни онлайн музикални услуги, които можете да използвате днес. Можете да слушате музика от милиони изпълнители. Така че е малко вероятно някога да попаднете на изпълнител, чиято музика не може да бъде намерена в Spotify.

Дизайнът на Spotify за Android Auto е прост и чист, благодарение на лесните за използване контроли и интерфейс на приложението. Можете дори да използвате гласа си, за да кажете на Google как да стартира Spotify.

Не е нужно да плащате нищо, за да използвате Spotify за Android Auto, за да слушате музика, но ако искате да използвате повече от функциите на приложението, ще трябва да се абонирате за първокласната услуга на Spotify.

Пандора

Pandora е най-добрата услуга за стрийминг на музика за персонализирано музикално радио, тъй като се учи, докато слушате и непрекъснато ви предлага по-добри предложения, колкото повече слушате музика в Pandora.

Имате право да заобикаляте песни, които не ви интересуват, за разлика от конвенционалното радио.

Можете да трансформирате Pandora в услуга за стрийминг по заявка, подобна на Spotify, срещу месечна такса от десет долара, което ще ви струва допълнителни пет долара, за да премахнете ограниченията за пропускане, повторения и реклами.

Приложението също така включва подкасти, където можете да търсите и намирате любимите си подкасти и да получавате персонализирани предложения въз основа на това колко често слушате аудио съдържание.

Audioburst

HARMAN Ignite Store вече разполага с приложението Audioburst Android Automotive, което допълва автомобилните системи за забавление.

Това приложение дава на шофьорите и пътниците достъп до най-обширната в света библиотека с възможност за търсене на аудио съдържание за разговори. Това прави възможно персонализирането на изживяването по начини, които никога не са били възможни.

Audioburst позволява на своите автомобилни партньори, като HARMAN, както и на мобилни приложения, уебсайтове и свързани устройства, да разширят своите предложения, като използват библиотеката със съдържание на Audioburst и предоставят напреднали, персонализирани слушателски изживявания.

Ню Йорк Таймс

Приложението NYTimes е отличен начин да сте в крак с това, което се случва по света. Тази програма върши чудесна работа, за да изглежда и да се чувства като старомоден вестник. С тази функция на Android Auto можете да слушате историите, които обикновено се виждат в хартиената версия на The New York Times, докато сте в колата си.

Традиционната кръстословица е включена в това приложение като мини игра, приятелско и забавно докосване. Докато се опитвате да измислите думи, за да попълните празните места, можете да слушате подкаст във фонов режим. Има огромен брой аудио файлове, които можете да изтеглите.

Ако има важна нова информация, ще получите предупреждение „Извънредни новини“, което ще мига на екрана ви и ще се появи в секцията „Известия“. Винаги можете да отворите приложението и да запазите съдържанието за четене, когато не сте свързани с интернет.

Джобни отливки

Всеки ден на път за и от работа може да имате време да слушате някои от любимите си подкасти. Pocket Casts е едно от най-добрите подкаст приложения за хора, които използват операционната система Android.

Освен това работи добре с Android Auto. Когато свържете телефона си с потребителския интерфейс на Android Auto, можете да възпроизвеждате, да правите пауза и да се връщате напред и назад.

  Не поставяйте на пауза Автоматично заглушаване на известията на Android по време на възпроизвеждане на музика

Можете също така да търсите нови подкасти, да задавате филтри и да използвате опашките Up Next, които хората са направили в миналото. Но ще трябва да подготвите тези плейлисти, преди да стартирате Android Auto. Поради това все още може да се наложи да смените телефона си, преди да седнете зад волана.

Facebook Messenger

Въпреки че Facebook има много проблеми в момента, фактът, че повече от един милиард души използват Facebook Messenger като единствената си услуга за съобщения, не променя факта, че това е вярно.

Ако сте един от 1 милиарда души, които използват Facebook, можете да използвате Facebook Messenger с вашето Android Auto устройство без никакви проблеми. Работи и на двете платформи.

Както при WhatsApp, единствената функция, която работи в момента, са съобщенията. Това означава, че не можете да извършвате гласови или видео разговори с него. Ще бъдете уведомени, когато има нови съобщения и можете да ги слушате, като натиснете бутона Пусни.

Използвайте автоматичния отговор, който казва „В момента шофирам“, за да уведомите приятелите си, че не можете да отговорите в момента.

Whatsapp

Не трябва да е изненада, че едно от приложенията за съобщения, използвани най-често от хората по целия свят, е WhatsApp, тъй като поддържа и Android Auto.

Можете да използвате гласовия асистент, за да прочетете всички нови съобщения и дори да реагирате на тях, като използвате преобразуване на реч в текст, ако желаете. Тъй като Android Auto все още няма функционалност за VoIP, в момента не може да извършва или получава повиквания чрез платформата.

Импулсен SMS

Не забравяйте, че функцията за автоматичен отговор вече е вградена в някои текстови приложения за Android. Това е последният и единствен избор. Pulse SMS, един от нашите най-добри избори, има тази функция като част от своя дълъг списък от опции. Опитайте, ако вашият съществуващ SMS не позволява автоматични отговори.

За да използвате тази функция, трябва да отворите Pulse и да плъзнете лявата странична лента. Изберете „Настройки“, след това превъртете страницата надолу, докато стигнете до дъното и изберете „Разширени функции“.

За да започнете да използвате тази функция, отидете в долната част на това меню и намерете секцията „Функции на съобщенията“. Кликнете върху „Конфигуриране на автоматичен отговор“ в този раздел. Ето как можете да тръгнете.

Autovaras

Autovaras е приложение, което служи като напомняне за автомобили. Основната цел на приложението е да раздвижи паметта ви за всеки аспект на вашия автомобил. Приложението изпраща известия в подходящи моменти.

Например, ще получите известие преди изтичането на периодичните прегледи на автомобили, застраховки или пътни такси. Приложението Autovaras служи като асистент за Android Auto.

Заключение

Android Auto може да не изглежда като голяма работа за хора, които не шофират поне два часа на ден и са блокирани в задръстване дори повече. Но за много хора това е функция, която напълно променя играта им.

Тези приложения могат да направят Android Auto ценен и забавен, превръщайки го в нещо повече от инструмент. И така, кой ви харесва най-много и защо?

Можете също така да разгледате някои приложения за офлайн навигация, които да използвате, когато сте изгубени или нямате мрежа.

x