13 най-добри онлайн записващи устройства за уеб камера за всички случаи на употреба

Видеоклиповете са чудесен начин да се свържете с любимите си хора. Независимо от местоположението ви, можете да чатите видео с членове на вашето семейство или приятели и да се чувствате свързани на по-дълбоко ниво от просто гласово повикване.

Освен това, ако сте амбициозен стриймър, който желае да създава съдържание и да го качва в YouTube или социални медии, вече знаете значението на видеоклиповете. Видеосъдържанието привлича аудиторията повече от всичко друго.

И тук идват уеб камерите? Но да имате само уеб камера не е достатъчно. Имате нужда от добър рекордер с уеб камера, за да записвате вашите видеоклипове. Тук изброяваме най-добрите онлайн рекордери за уеб камера за всички случаи на употреба. Така че, включете се, за да научите повече за тях.

Какво е онлайн записващо устройство за уеб камера?

Онлайн записващото устройство с уеб камера е приложение, което дава възможност на потребителите да записват видеоклипове с помощта на уеб камери, свързани към техните компютри, и да ги предават поточно в интернет. Тези приложения са идеални за стрийминг, преподаване онлайн и различни други цели.

Защо ви е необходима уеб камера на първо място?

Докато камерата на вашия лаптоп може да записва видеоклипове, уеб камерите са по-ефективни по много начини. Първо, за разлика от камерата на вашия лаптоп, можете да поставите уеб камера където пожелаете.

Освен това камерите за лаптопи са доста основни. Липсват им разширени функции, които притежават уеб камерите, като автофокус, светлочувствителност, мащабиране и т.н. Да, някои камери за лаптопи наистина имат функции за мащабиране. Но нека бъдем честни; техните възможности за мащабиране имат ограничение.

Освен това уеб камерите обикновено предлагат по-добро качество на видеото в сравнение с камерите за лаптопи. По този начин, ако искате вашите записани видеоклипове да изглеждат по-професионално и зашеметяващо, трябва да вземете уеб камера.

Предимства от използването на уеб камера

Нека сега видим някои от удивителните предимства на използването на уеб камера:

  • Уеб камерите дават възможност за дистанционна работа. Хората, работещи от домовете си, понякога може да се чувстват изолирани от своите колеги. Използвайки уеб камери, обаче, те могат да провеждат видеоконференции и да бъдат на същата страница като колегите си.
  • С помощта на уеб камера можете да поддържате връзка с близките си, дори когато сте далеч. В сравнение с традиционното телефонно обаждане, видеообаждането изглежда много по-лично. Да видите изражението на лицето на любимия човек в реално време е красиво изживяване.
  • Освен стрийминг или провеждане на видеообаждане, уеб камерите са идеални и за целите на домашно записване, като записване на събитие или нещо подобно. Освен това те могат да действат и като охранителни камери за видеонаблюдение.
  • Можете също да използвате уеб камери за онлайн или дистанционно обучение. Уеб камерите могат да правят всичко – от изнасяне на лекция до провеждане на групово обучение.
  Въведение в надзорния контрол и събирането на данни (SCADA) за начинаещи

Сега ще ви информираме за най-добрия избор за онлайн записващо устройство с уеб камера. По-долу са тези опции:

VEED

Безплатният онлайн рекордер за уеб камера на VEED ви позволява да изтегляте видео емисии с помощта на вашата уеб камера, без да инсталирате каквото и да е приложение. Неговата функция „Коментиране и преглед“ улеснява сътрудничеството с вашите съотборници и постигането на най-добри резултати.

FYI, можете да изберете дали искате да записвате видеоклипове, като използвате или вашата уеб камера, или вашия екран, или и двете едновременно. Той също така идва с преоразмерител на видео, който ви позволява да изберете идеалното съотношение за платформата, на която възнамерявате да качите видеоклипа си (например 9:16 за Instagram, 16:9 за YouTube и т.н.).

Камер рекордер

Използвайки Cam Recorder, можете да записвате видеоклипове безплатно през вашата уеб камера и да ги споделяте директно в YouTube. Ако не искате да го качите в YouTube веднага, можете вместо това да го запазите локално на вашето устройство.

Cam Recorder използва в най-голяма степен собствените възможности за запис на вашия уеб браузър. Освен това се грижи за вашата поверителност. Няма да споделя никакви ваши записи, освен ако не дадете съгласие.

Clipchamp

Clipchamp е онлайн записващо устройство с уеб камера, което позволява на потребителите да записват видеоклипове, без да напускат своите браузъри. Освен запис на видеоклипове с неограничени повторения, можете също да регулирате цветовете, да добавяте филтри, да използвате зелени екрани и т.н., за да подобрите вашето видео съдържание.

Интересното е, че можете дори да се отървете от грешки от видеоклиповете с лекота, като използвате неговия инструмент за изрязване. Clipchamp позволява на потребителите да променят размера на своите видеоклипове, за да отговарят на всяка платформа, и да ги споделят безпроблемно.

В момента Clipchamp има безплатен план за начинаещи с ограничени функции. За повече функции има платен план, който започва от 11,99 USD/месец.

Speakflow

Speakflow е чудесен начин да запишете бърз видеоклип и да го споделите онлайн. Освен просто записване и споделяне, Speakflow може да служи и като телесуфлер. Освен това може да се сдвои с физически телесуфлер, за да удвои ефективността си.

Speakflow никога не споделя вашите видеоклипове никъде без ваше разрешение, дори със своите сървъри. Той съхранява целия записан материал на вашия компютър. Speakflow също дава възможност на потребителите да канят членове на своя екип и да си сътрудничат.

Докато записващото устройство за уеб камера на Speakflow е безплатно за използване, неговите функции са ограничени. За да отключат повече полезни функции, потребителите могат да закупят своите премиум планове, започващи от 10 USD/месец.

Заснемане на екрана

Безплатният онлайн рекордер за уеб камера на Screen Capture ви позволява да заснемате видеоклипове на вашия компютър. Поддържа всички основни браузъри и не се нуждае от инсталация.

  Как да използвате блоковете за действие на Google Assistant за достъпност

Процесът на запис е частен и сигурен. Освен това ви позволява да експортирате вашите записани видеоклипове в HD. Освен уеб камерата, записващото устройство ви позволява да заснемете вашия екран + аудио с разширени функции като показване на натискания на клавиши, рисуване върху видеоклипове и др. И най-хубавото е, че няма ограничения във времето.

Панопто Експрес

Panopto Express е прост онлайн екран и видеорекордер. Позволява ви да заснемате екрана си или да записвате видеоклипове с помощта на вашата уеб камера без инсталиране, създаване на акаунт или кредитна карта.

Panopto Express също има опция за качване на вашите презентации, лекции, уроци и т.н. в YouTube или Google Classroom.

В момента Panopto Express има безплатен за използване план с ограничени функции. За допълнителни функции той предлага професионална цена на плана, започваща от 14,99 USD/месец.

Flixier

Flixier е лесен начин да записвате вашата уеб камера и екран заедно с аудиото. Този уеб базиран инструмент ви позволява да изрязвате, изрязвате и преоразмерявате вашето видео.

Също така ви позволява да добавяте текст, изображения, форми, фонова музика и т.н. към вашите видеоклипове, за да ги изведете на следващото ниво. Flixier също има опции за филтри, промяна на нивата на яркост/острота/жизненост и т.н. И всичко това е безплатно.

Тест на уеб камера

Рекордерът за уеб камера на Webcam Test е идеален за безплатно записване на видео и аудио директно от вашия браузър. След като бъде записан, можете да изберете да запазите или да отхвърлите записа.

Уеб-базираният инструмент поддържа всички камери, свързани към вашето устройство, при условие че има модерен браузър. Освен заснемане на видео и аудио, той предлага няколко други полезни функции като фонов запис, ръчна спецификация на видео/аудио битрейт, заглушен/озвучен видео запис и др.

Media.io

Безплатният рекордер на уеб камера на Media.io ви позволява да записвате висококачествени видеоклипове със звук с едно щракване. Има интуитивен потребителски интерфейс. Така че дори хора с по-малко технически познания могат да използват инструмента.

Media.io е идеален за правене на интересни скрийнкастове и споделянето им на различни платформи. Освен основния видеозапис, той предлага функции за изрязване, разделяне, добавяне на текст и BGM за настройване на вашето видео, за да отговаря най-добре на вашите нужди. Използвайки разширено SSL криптиране, Media.io гарантира, че вашата поверителност никога не е компрометирана.

Капвинг

От създаване на демонстрации на продукти до създаване на инструкции до изнасяне на лекции онлайн – записващото устройство с уеб камера на Kapwing прави всичко лесно. Този уеб базиран инструмент позволява на потребителите да записват видеоклипове с помощта на своята уеб камера и да ги споделят в интернет.

Освен това има много удобни функции, като субтитри, съвместно редактиране, премахване на шум, премахване на фона, преоразмеряване, тример, фондови активи, шаблони, неограничени вълнови форми и др.

Въпреки че може да звучи абсурдно, Kapwing предлага всички тези функции на професионално ниво безплатно. Да, записващото устройство за уеб камера на Kapwing е безплатно за използване. За ваша информация, Kapwing е облачен инструмент. Така че можете да получите достъп до видеоклиповете си и да започнете да редактирате, независимо къде се намирате.

  Коригиране Системата не може да намери въведената опция за среда

Тип Студио

Онлайн уеб камерата и записващото устройство на екрана на Type Studio е бърз и ефективен начин за заснемане на видеоклипове с аудио чрез вашата уеб камера.

Той също така съдържа функции за редактиране на видео като подрязване, изрязване, стилизиране и т.н. Type Studio позволява на потребителите бързо да споделят своето видео съдържание с всеки, като изпращат връзка. Освен това можете да изберете различни съотношения, за да преоразмерите и пренасочите записите на вашата уеб камера.

Без значение какво се стремите да правите, било то обучение в групи онлайн, сътрудничество с вашия екип, поточно предаване на видеоклипове за игри или нещо друго, Type Studio може да бъде вашето цялостно решение за запис с уеб камера.

В момента Type Studio има безплатен план и няколко платени плана, започващи от само 12 USD/месец.

Vmaker

Безплатният рекордер за уеб камера на Vmaker е лесен начин за записване, редактиране и качване на вашите видеозаписи от уеб камера на различни платформи. Vmaker предлага множество уникални филтри, рамки, виртуални фонове и т.н., за да обогатите вашите видеоклипове. Записите са висококачествени, с остри и ясни кадри.

Освен запис с уеб камера, той ви позволява да заснемете и екрана на вашия компютър/лаптоп. Всички ваши записи на уеб камера и екран се съхраняват във вашия частен облак, което означава, че никой освен вас няма достъп до тях. И тъй като всичките ви видеоклипове са на едно място, не е нужно да търсите видеоклиповете си наоколо.

Webcamera.io

Webcamera.io от 123apps е безплатно онлайн приложение, което позволява на потребителите да записват видеоклипове с помощта на своята уеб камера лесно направо от своя браузър. Уеб камера и стабилна интернет връзка са всичко, което е необходимо за добър запис на уеб камера.

123apps никога не споделя вашите лични данни с трети страни. Така че всички ваши записи са защитени и само вие имате достъп до видеоклиповете, които записвате. Webcamera.io ви позволява свободно да избирате настройки за видеозапис, като качество на видеото, активиране или деактивиране на огледален режим, избор на цял екран и т.н.

Освен това можете да регулирате силата на звука на вашите записани видеоклипове или да намалите ефекта на ехото, ако има такъв. Освен кратки видеоклипове, Video Recorder може да записва и дълги видеоклипове.
След като записът приключи, можете да изберете да го запазите на вашия компютър или в Dropbox или Drive.

Заключителни думи

Както можете да видите, ако искате да записвате и споделяте видеоклиповете си в онлайн платформи като Facebook, Instagram, YouTube и др., уеб камерата може да бъде най-добрият ви съюзник. Тук споменаваме най-добрите онлайн рекордери за уеб камера за всички случаи на употреба. Използвайте ги днес, за да представите своята A-игра. Всичко най-хубаво!

След това вижте най-добрите приложения за уеб камера, за да подобрите изживяването си с уеб камера.

x