13 най-добри библиотеки за CSS анимация за зашеметяващи проекти за уеб дизайн

Знаете ли, че преди 1999 г. уеб разработчиците и дизайнерите бяха ограничени само до Flash плейъри и gif файлове, когато искаха да анимират елементи на уеб страници? Свойствата на анимацията, като ефектите на курсора, бяха въведени с въвеждането на CSS3 в края на 90-те години.

Сега разполагаме с много анимационни свойства, които уеб разработчиците могат да използват за създаване на визуално привлекателни уеб страници. Добрата новина е, че можете да пропуснете създаването на свойства на анимация от нулата, ако имате достъп до различни библиотеки за анимация.

Библиотеките за CSS анимация са кодови блокове или предварително изградени колекции от CSS анимации и ефекти, които можете да добавите към уеб страниците си за визуална привлекателност. Можете да добавите тези предварително проектирани анимационни ефекти към различни елементи като текст, изображения и видеоклипове на вашите уеб страници.

Защо да използвате CSS анимационни библиотеки?

 • Спестете време: Оформянето може да отнеме много време, което означава по-малко време за надграждане на функционалността. За щастие библиотеките за CSS анимация имат предварително изградени компоненти, което означава, че не е нужно да създавате всичко от нулата.
 • Последователен стил: С разрастването на приложението ви трябва да осигурите последователен стил. Библиотеките с анимации могат да помогнат за постигане на последователен стил във вашите уеб страници.
 • Лесен за персонализиране: Въпреки че тези библиотеки имат някакъв шаблонен код, можете да добавяте нови елементи, да изтривате някои елементи или дори да променяте цветове и шрифтове, за да отговарят на вашите нужди.
 • Те са оптимизирани: Съвременните крайни потребители могат да разглеждат уебсайтове чрез различни устройства и браузъри. Кодовите шаблони от повечето CSS библиотеки за анимация са оптимизирани за различни размери на екрана и браузъри.

Това са някои от най-добрите библиотеки за CSS анимация, които можете да опитате днес;

Animate.css

Animate.css е готова за използване библиотека за анимации, която можете да използвате в следващия си уеб проект. Това е страхотен избор за подчертаване на определени елементи и създаване на насочващи вниманието съвети, плъзгачи и начални страници.

Основни функции

 • Лесен за използване: Просто трябва да добавите тази библиотека чрез CDN или да я инсталирате с помощта на пакетни мениджъри като Yarn или NPM, за да започнете да я използвате.
 • Има много шаблони: Началната страница има тонове шаблони, които можете да тествате, преди да можете да ги включите в проекта си.
 • Съвместим с JavaScript: Можете да добавите интерактивност към Animate.css, като го комбинирате с JavaScript.

Animate.css е безплатна библиотека с отворен код.

  Roblox Heroes Ultimatum Codes: Осребрете сега

Анимиста

Animista е CSS анимационна библиотека по заявка. Като уеб разработчик/дизайнер можете да тествате, персонализирате и избирате предварително проектирани анимации, които ви подхождат.

Характеристика

 • Лесен достъп: След като сте идентифицирали анимация, която отговаря на вашия проект, можете да я копирате и поставите във вашия любим или да изтеглите файл на вашата локална машина.
 • Категоризирани анимации: Предварително проектираните анимации са категоризирани за лесен достъп. Можете да видите как работят тези анимации, като щракнете върху примерите на уебсайта.
 • Възможност за персонализиране: Не е нужно да избирате тези анимации такива, каквито са. Можете да персонализирате кода, за да отговаря на вашите нужди и да видите промените в реално време. След това можете да изберете своя код и да го добавите към уебсайта си, след като сте доволни, че работи.

Animista е безплатна CSS библиотека.

Потребителски интерфейс за движение

Motion UI се предлага с вградени ефекти, за да направите анимирането на уебсайта ви лесно. Предварително създадените ефекти са пакетирани като CSS класове в тази библиотека на Saas.

Характеристика

 • Лесна конфигурация: Можете да инсталирате Motion UI с помощта на Bower или NPM. След това можете да @include или @import библиотеката съответно във вашите CSS или SASS файлове.
 • Съвместим с JavaScript: Тази библиотека има малка JavaScript библиотека, която можете да използвате за възпроизвеждане на преходи.
 • Възможност за персонализиране: Таблото за управление позволява на уеб разработчиците да персонализират анимационните ефекти по свой вкус. Ефектите за скорост, облекчаване и избледняване са някои неща, които можете да персонализирате.

Motion UI е проект с отворен код.

lightGallery

lightGallery е лека библиотека, която разработчиците могат да използват за създаване на красиви видео и галерии с изображения за уеб приложения. Можете да използвате тази библиотека във всички големи галерии.

Характеристика

 • Напълно отзивчив: CSS класовете на LightGallery реагират на различни размери на екрана. Тази библиотека също е оптимизирана за сензорни устройства.
 • Предлага се с различни добавки: Можете да подобрите използваемостта на тази библиотека чрез нейните добавки, като Thumbnail, Video и MediumZoom.
 • Възможност за персонализиране: След като изберете вашия CSS клас, можете да го персонализирате, за да отговаря на вашите нужди.
 • Видео поддръжка: lightGallery е съвместим с YouTube, Wistia и Vimeo.

lightGallery е безплатна библиотека с отворен код.

Чисти CSS зареждащи програми

Pure CSS Loaders е колекция от удобни за разработчици CSS анимации, оптимизирани за скорост.

Характеристика

 • Лесен за използване: Не е необходимо да инсталирате нищо, за да използвате тази библиотека. Кликнете върху програмата за зареждане, която искате да използвате, за да разкриете кода и го копирайте и поставете във вашия проект.
 • Възможност за персонализиране: Тази библиотека има шест цвята, от които да избирате за вашите товарачи. Можете да изберете един и платформата предоставя съответния кодов блок.
 • Обширна колекция: Pure CSS Loaders е част от многото CSS класове на главния уебсайт.
 • Съвместим с основните браузъри.
  На практика забравено: Виртуалното момче на Nintendo, 25 години по-късно

Pure CSS Loaders има безплатен пакет с до 10 безплатни ресурса. Платените пакети започват от $9,99/месец.

AnimXYZ

AnimXYZ предоставя на уеб разработчиците лесен начин за анимиране на елементи, като описва анимацията с някои променливи и атрибути. Тази библиотека използва CS променливи под капака.

Характеристика

 • Междуплатформени: Можете да използвате AnimXYZ с HTML, React и Vue JS страници.
 • Изчерпателна документация: Документацията съдържа всичко необходимо за създаване на прости, разширени анимации.
 • Изчерпателна библиотека: Платформата има стотици анимации, които можете да изберете.
 • Отзивчив дизайн: CSS класовете, предоставени от AnimXYZ, реагират на различни размери на екрана.
 • Възможност за персонализиране: Можете да персонализирате CSS кода на тази платформа, за да отговаря на вашите нужди.

AnimXYZ е проект с отворен код.

Hover.CSS

Hover.css е колекция от ефекти при задържане, които можете да приложите към бутони, връзки, изображения и представени изображения.

Характеристика

 • Предлага се за различни технологии: Можете да използвате Hover.css с CSS, SASS и LESS файлове.
 • Групирани ефекти: Началната страница има различни категории, за да ви спести време. Например категорията Преходи на фона има различни ефекти, които можете да използвате като фон за елементи на уеб страница.
 • Поддръжка на различни браузъри: Hover.CSS работи с основните браузъри с няколко изключения. Например версията по-долу на Internet Explorer не поддържа преходи и анимации.

Hover.CSS е безплатен за индивидуална употреба. Търговският лиценз за тази библиотека започва от $14/проект.

Цялата анимация

All Animation е колекция от CSS анимации, които можете да използвате, за да вдъхнете живот на своите уеб проекти. Можете да използвате тази библиотека с CSS или SCSS.

Характеристика

 • Лесен за използване: Трябва само да инсталирате библиотеката All Animation с помощта на NPM или Yarn и да включите файла в секцията head, за да започнете.
 • Категоризирани ефекти: Анимационните ефекти на тази страница са групирани, за да ви помогнат да прекарате по-лесно време, докато сърфирате. Някои категории са Fading Entrances, Bounce, Vibrate и Jello.
 • Поддържа JavaScript: Можете да добавяте анимации, базирани на събития, като използвате обикновен JavaScript или JQuery.

All Animation е безплатна библиотека с отворен код.

Три точки

Three Dots е колекция от анимации за зареждане на CSS, които можете да използвате, за да направите уебсайта си визуално привлекателен.

Характеристика

 • Интерактивна демонстрация: Можете да си представите какви ще бъдат анимациите, като ги видите на началната страница на този сайт.
 • Лесна настройка: Просто трябва да инсталирате библиотеката Three Dots с помощта на npm и след това да импортирате стиловете във вашия SASS файл, за да започнете.
 • Разнообразие от 3 точки за избор: Three Dots не ви ограничава, тъй като идва с разнообразие от анимации, от които можете да избирате.
  Как да настроите Chromecast с вашия iPhone

Three Dots е безплатна CSS библиотека с отворен код.

CSShake

CSShake е CSS библиотека с колекция от анимации за разклащане, за да добавите визуална привлекателност към вашия уебсайт.

Характеристика

 • Демо на живо: Началната страница има демонстрации на различни шейкове, които да ви помогнат да тествате кодовите фрагменти, преди да ги добавите към уебсайта си.
 • Лесна интеграция: Просто трябва да инсталирате CSShake с помощта на npm и да го включите във вашия CSS файл, за да започнете.
 • Изчерпателна документация: Ръководството стъпка по стъпка ще ви помогне бързо да настроите библиотеката в папката на вашия проект.
 • Възможност за персонализиране: Можете да персонализирате кодовите фрагменти от този уебсайт, за да отговарят на вашата тема.

CSShake е безплатна CSS анимационна библиотека с отворен код.

Магически анимации

Magic Animations е колекция от анимационни класове за подобряване на визуалната привлекателност на уебсайт.

Характеристика

 • Разнообразие от анимационни класове: Има различни класове, като Magic Effects, Static Effects, Bling, On The Space и Math.
 • Поддържа JavaScript: Можете да използвате тази библиотека с JQuery, за да подобрите интерактивността на уебсайта си.
 • Поддръжка на няколко браузъра: Magic Animations поддържа основни браузъри като Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera и Safari.
 • Подробна документация: Библиотеката предоставя документация, за да ви помогне да започнете бързо.

Magic Animations е безплатна CSS библиотека с отворен код, поддържана от общност.

Амбургери

Amburgers е колекция от анимирани икони, които разработчиците могат да използват за показване на елементи от менюто на уеб страници.

Характеристика

 • Интерактивна демонстрация на живо: Можете да визуализирате как ще изглеждат тези анимации, преди да ги добавите към уебсайта си.
 • Директна интеграция: Изтеглете и включете анимирани хамбургери в секцията на вашия HTML файл, за да започнете да използвате тази библиотека.
 • Възможност за персонализиране: Използвайки тази библиотека, можете да променяте шрифтове, цветове и много повече.
 • Поддръжка на няколко браузъра: Можете да използвате Animated Hamburgers с основните браузъри, с изключение на Opera Mini.

Animated Hamburgers е безплатна библиотека с отворен код, чийто изходен код се хоства в GitHub.

Вихър

Whirl е колекция от анимации за зареждане на CSS, които можете лесно да интегрирате във вашите уеб страници.

Характеристика

 • Лесна конфигурация: Можете да инсталирате Whirl с помощта на npm или yarn.
 • Многофункционален: Можете да използвате Whirl с CSS и SASS.
 • Тонове завъртания: Платформата има 106 завъртания, от които да избирате.

Whirl е безплатна CSS библиотека с отворен код.

Последни мисли

Вече имате повече от дузина библиотеки за CSS анимация, които можете да използвате, за да подобрите визуалната привлекателност на вашите уеб страници и ангажираността на потребителите. Изборът на библиотека с анимации ще зависи от вашите крайни цели и предпочитания.

Ако искате да подобрите вашите CSS умения, вижте CSS Cheat Sheets.