12 съвета за видеоконферентна връзка, докато работите от вкъщи

Тъй като глобалната работна сила преминава към модел на работа от дома, срещите в конферентната зала се преместиха в приложения за онлайн видеообаждания. Ако сте нов във видеоконферентната връзка, ние сме тук, за да ви помогнем!

Затворете други приложения за най-добра производителност

Преди да започнете вашата видеоконференция, отделете известно време, за да запазите работата си и да затворите всички приложения, които няма да ви трябват. Особено искате да затворите всички програми, които съдържат лични данни или използват твърде много мощност на процесора.

Твърде много отворени приложения ще забавят компютъра ви, докато провеждате видеообаждане. Това е така, защото самото обаждане изисква много ресурси, особено ако сте на лек лаптоп. Ако чуете как вентилаторите се въртят по време на разговор или приложението за видеоконферентна връзка започне да изостава, излезте от всички други отворени приложения.

Вземете предпазни мерки, преди да споделите екрана си

В

Ако ще споделите екрана си по време на видеообаждане, добре е да вземете допълнителни предпазни мерки, така че хората да не могат да видят нищо лично или потенциално неудобно. Първо, отидете на браузъра си и затворете всички раздели, особено всичко, което не бихте искали някой друг да вижда.

  Как да сдвоите два високоговорителя на Google Assistant Nest за стерео звук

След това активирайте режима „Не безпокойте“ на вашия компютър с Mac или Windows. Това гарантира, че другите няма да видят случайно съобщения от частни разговори, когато споделяте екрана си.

Проверете интернет връзката

Преди вашето обаждане използвайте инструмент за тестване на скоростта, напр Fast.com или Speedtest.net, за да тествате скоростта на интернет. Ако не получавате достатъчно скорост, приближете се до вашия Wi-Fi рутер или опитайте някои други съвети за усилване на вашия Wi-Fi сигнал. Можете също да използвате един от тези инструменти за да ускорите вашата интернет връзка.

Изберете светло петно ​​и неутрален фон

Най-добре е да провеждате видеообаждане на място с достатъчно естествена светлина. По този начин лицето ви ще бъде ясно. Въпреки това, ако в стаята ви няма достатъчно слънчева светлина, опитайте се да седнете под малко меко флуоресцентно осветление (нищо твърде грубо).

Най-добре е да изберете място и с неутрален фон – нищо прекалено натоварено. Ако просто седите пред стената, би трябвало да е добре.

Ако не можете да намерите подходящ фон, можете да опитате да замъглите фона си в Skype. Ако използвате Zoom, можете дори да преминете към виртуален фон.

Тествайте видео и аудио

Skype

Преди да започнете видеообаждане, уверете се, че вашите видео и аудио устройства са свързани и работят правилно. Повечето инструменти за видеоконферентна връзка имат услуга за тестово обаждане. Погледнете под менюто с опции или настройки във вашето приложение за видеоконферентна връзка.

Например в Skype можете да отидете в секцията „Аудио и видео“ в „Предпочитания“, за да извършите тестово обаждане.

Позиционирайте камерата на нивото на очите

Важно е ти позиционирайте камерата на оптимално ниво. Опитайте се да го поставите точно на нивото на очите, така че да не гледате нагоре или надолу. Всъщност не искате вашите колеги да ви гледат в ноздрите по време на важна среща.

  Какво е Brave Browser и как се сравнява с Chrome?

Освен това, когато говорите, не гледайте себе си или прозореца за чат – гледайте право в камерата. По този начин другите няма да се чувстват като разсеяни.

Вземете по-добър микрофон или камера

За случайни обаждания, вграденият микрофон и камерата на вашия лаптоп трябва да се справят добре. Но ако лаптопът ви е на няколко години, може да забележите, че видеото дори не е толкова ясно, колкото камерата на вашия смартфон.

Ако ще бъдете част от онлайн срещи всеки ден, може да помислите за покупка по-добра камера и/или слушалки.

След това опитайте да използвате слушалки или слушалки, когато провеждате видеообаждане. Поради непосредствената близост до устата ви, това ще звучи по-добре от използването на вградения микрофон на вашия лаптоп. За да избегнете забавяне, използвайте кабелни слушалки.

Организирайте предварително

Ако провеждате среща, опитайте се да подготвите всичките си точки за разговор и документи предварително. Ако вашите колеги трябва да видят документ, изпратете го преди разговора и се уверете, че всеки има достъп до всички необходими данни преди видеосрещата.

По този начин няма да се налага да прекарвате първите няколко минути от разговора в очакване на всички да се включат.

Облечете се подходящо

Това, че работите от вкъщи, не означава, че можете да присъствате на срещи по пижама. Разбира се, също така няма нужда да прекалявате с пълен костюм от три части. Намерете средата и се облечете бизнес ежедневен или официално, или какъвто и да е дрескодът на вашето работно място.

  Как да направите добър жив тапет за вашия iPhone

Да, панталоните са по избор, но защо да рискувате? Ако забравите да изключите камерата си, преди да се изправите в даден момент, това може да бъде катастрофално.

Изключете звука, когато не говорите

Когато сте на видеосреща с много участници, докато сте вкъщи, най-добре е да не звук през повечето време. Включете се само когато трябва да говорите.

Това елиминира всеки фонов шум от вашата страна. Освен това, ако някой влезе в стаята и започне да говори, докато сте на разговор (много реална възможност, тъй като сте вкъщи), няма да се налага да бързате да намерите бутона за изключване на звука.

Фокусирайте се, сякаш присъствате лично

Въпреки че е изкушаващо да използвате времето за видеоконферентна връзка, за да разгледате входящата си кутия или да четете статии, вероятно не трябва да правите това. Опитайте се да внимавате, когато някой говори и не спирайте очите си от камерата.

По принцип се отнасяйте към него по същия начин, както към срещата в реалния живот. Бихте ли превъртали котешки мемове в Reddit, ако бяхте в конферентна зала в момента? Ако не, не го правете и при видеообаждане.

Ако пишете или гледате нещо, вашите колеги ще могат да кажат, че не обръщате внимание.

Опитайте се да държите домашни любимци и деца далеч, но не се стресирайте

Ако имате деца или домашни любимци, най-добре е да помолите някой да се грижи за тях, докато провеждате видеообаждане. Ако няма кой друг да ги гледа, опитайте се да ги ангажирате в занимание, което им харесва, като гледане на анимационни филми.

Дори и да предприемете тези стъпки, децата ви пак може да нахлуят в стаята, но не се стресирайте твърде много за това. Предвид сегашната ситуация, всеки трябва да бъде доста разбиращ.

Ако това се случи, просто учтиво попитайте колегите си дали можете да се отдръпнете за момент и те със сигурност ще разберат.

Ако сте нов в цялата работа от вкъщи, разгледайте някои съвети и трикове за подобряване на преживяването.