12 приложения за проследяване на звезди за астрофотография (iOS и Android)

Приложенията за проследяване на звезди трансформират изгледа, който гледате към нощното небе. Нощната гледка към небето е нещото, което има силата да очарова почти всеки.

Хипнотизиращо е да гледаш небето, особено през нощта, и да наблюдаваш движението на звездите и луната. Красотата на нощното небе засилва страстта към астрофотографията у хората.

Какво е астрофотография?

Астрофотографията е известна още като астрономически изображения. Това е фотография на астрономически обекти като звезди, луна, небесни събития и обекти, които се появяват в нощното небе. Професионалните астрономически фотографи използват фотоапарати от висок клас с телескопи, за да заснемат дълбокото нощно небе.

Може би сте виждали много хора да обичат да споделят снимки на нощно небе в каналите си в социалните медии. Instagram е пълен с астрономически изображения. Няколко такива профила в Instagram включват vanishingphotons, alexistrigot, the_ita_moon и др.

Изображенията, които тези хора правят, могат да вдъхновят всеки да извърши такава изключителна работа. Въпросът, който обаче идва на ум, е дали човек може да го направи без бюджет за камера от висок клас. Отговорът е, Да. Благодарение на новото време смартфоните имат страхотно качество на камерата с поддръжка за иновативни приложения.

Най-добрите устройства за астрофотография

Някои устройства са способни да правят невероятни астрофотографски снимки, които са както следва:

Тези устройства премахват необходимостта да харчите за скъпи камери за астрофотография.

Надеждната камера и доброто приложение за обработка са двата ключови компонента на астрофотографията. Добрият смартфон трябва да се нуждае от най-доброто приложение за проследяване на звезди за нощни снимки.

Ако се интересувате от астрофотография, нека разгледаме най-добрите приложения, които можете да изпробвате за правене на снимки на нощно небе.

Приложения за Android

Star Tracker – Мобилна карта на небето

Това Android приложение Star Tracker ви позволява да изследвате и намирате звезди, планети и съзвездия. Можете да локализирате всички обекти в дълбокото небе и незабавно да уловите движението. Това приложение работи и офлайн. Може да побере размер на екрана от 3,5 до 12,9 инча за всяка разделителна способност.

  Как да активирам Find My Device на Android

С това приложение можете да видите слънцето, луната, някои планети в слънчевата система, над 8000 звезди и 88 съзвездия. Висококачественият графичен дисплей прави вашата астрофотография изключителна. Можете също така да се насладите на професионалната версия на това приложение, за да отключите много повече вълнуващи функции.

Stellarium Mobile – Звездна карта за Android

Stellarium Mobile е приложение за проследяване на нощното небе, което ви позволява да изследвате най-реалистичното небе по всяко време. Трябва да насочите телефона си към небето, което ще открие обекта вместо вас.

Позволява ви да научите съзвездията и да изследвате сателита, който минава над вас. Можете да увеличавате сателитите и планетите и да заснемате изображения на небето. Позволява ви да откриете 3D изобразяването на различни планети от слънчевата система. Това приложение може да се инсталира на Android версия 6.0 и по-нова.

Карта на небето

Приложението Sky Map работи като планетариум, който е ръчен за вашето Android устройство. Можете да използвате това приложение за откриване на звезди, мъглявини, планети и др. Първоначално е разработен като Google Sky Map. Но сега той е дарен на общността с отворен код.

SkyView® Lite

Приложението SkyView® Lite елиминира необходимостта от закупуване на професионален телескоп или камера, тъй като ви насочва в изследването на местоположенията на небесните обекти, звездните съзвездия, планетите и др. Той включва зелени и червени нощни режими, които ви помагат да запазите нощното си виждане.

Тази функция ви позволява да пътувате във времето и да скачате до всяко небе на всяка дата и час в миналото или бъдещето. Можете директно да споделяте изображенията, които заснемате с това приложение, в социалните медии.

Star Walk 2 Ads+ Sky Map View

Star Walk 2 е прекрасно астрономическо ръководство, което ви помага да намерите и идентифицирате небето през деня и през нощта. С помощта на това приложение можете лесно да идентифицирате звезди, съзвездия, астероиди, сателити, комети и други обекти.

Трябва да насочите смартфона си към небето и целият набор от обекти ще бъде разкрит. Освен това ви позволява да изследвате дори обекти в дълбокия космос. Това приложение, въпреки че е безплатно за изтегляне, предлага покупки в приложението.

Star Tracker: Карта на нощното небе

Star Tracker е друго добро приложение за астрофотография, което ви помага бързо да откриете планетариума. Той показва 3D модел на слънчевата система. Този инструмент за проследяване също ви позволява да изследвате 3D космически кораби и модели за изследване на космоса. Той разполага с астрономически календар, за да ви информира за различни небесни събития.

  Обединете контролния център на iOS 7 и превключвателя на приложения с Vertex

Star Tracker ви предлага най-добрата 3D симулация на космоса и ви позволява да правите изключителни снимки на космически обекти. Той също така съдържа раздел „Какво ново“, който ви позволява да следите за най-новите астрономически новини и актуализации.

Sky Tonight – Ръководство за Star Gazer

Vito Technology представя това приложение за астрофотография Sky Tonight. Това е едно от наскоро пуснатите приложения, предназначени да ви помогнат да изследвате небето.

Можете да намерите местоположенията на космическите обекти в реално време, като просто насочите устройството си към небето. Машината на времето, която включва, ви позволява да идентифицирате позициите на небесните тела на различни дати и часове.

С това приложение можете лесно да филтрирате небесните обекти според визуалната яркост. Освен това ви помага да сте в течение за последните новини и събития.

Като докоснете обекта, можете да разгледате подробна информация за него. Неговият астрономически календар ви позволява да знаете за различни небесни събития и прогнози за времето.

Приложения за iPhone

PhotoPills

Уловете уникални небесни моменти с това приложение за iPhone PhotoPills. Позволява ви лесно да превърнете вашето въображение Слънце, Луна, звезди и Млечен път в реални картини.

Разполага с няколко инструмента за търсене на местоположение и информация за изгрев/залез, син час, златен час и т.н. Неговите калкулатори ви позволяват да изчислявате дълга експозиция, спот звезди, timelapse, хиперфокална таблица, FoV, DoV и т.н.

Sky Guide

Sky Guide ви позволява да виждате звезди в небето с AR и да идентифицирате съзвездия, да планирате небесни събития и т.н. Неговият AR режим наслагва различни фигури в реалното небе, като по този начин ви позволява лесно да визуализирате завладяващите моменти.

Помага ви да откриете слънчевата система и предлага богата на информация графика. Пътуването във времето ви позволява да видите небето в миналото и бъдещето. Перфектните снимки, които правите, могат да бъдат сензация в социалните медии. Може да работи със или без клетъчна услуга, Wi-Fi или GPS.

Ефемерида на фотографа

The Photographer’s Ephemeris е идеалното приложение за iPhone, което ви позволява да планирате снимки на открито при естествена светлина. Състои се от калкулатор за Луната, Слънцето и Млечния път, ориентиран към картата. Този калкулатор ви помага да видите как светлината ще падне върху определено място на земята.

The Photographer’s Ephemeris разполага с набор от инструменти за всички ваши нужди за проследяване на звезди. Независимо дали искате текущи снимки на космически обекти или минали или бъдещи местоположения на тях, всичко е възможно с това приложение.

  Каква е разликата между Chromecast и Android TV?

Неговият нощен режим ви позволява да имате 3D представяне на всички космически обекти. Неговите разширени функции включват автоматична часова зона, откриване на надморска височина, търсене на слънце и луна и др.

Stellarium Mobile – Star Map версия за iPhone

Stellarium Mobile е приложение за планетариум за iPhone, което ви позволява да идентифицирате звезди, планети, съзвездия, комети и други небесни обекти. Потребителският му интерфейс е идеален както за възрастни, така и за деца. С това приложение можете да видите точни симулации на небето през нощта.

Позволява ви да приближавате различни обекти от дълбокото небе. Можете да откриете живота на хората на други места по земята.

Помага ви да проследявате изкуствени спътници и да стимулирате атмосферата с пречупване на атмосферата, залез, слънчева светлина и т.н. С това можете да откриете 3D изобразяването на планети от слънчевата система.

Карта на светлинното замърсяване – Тъмно небе

Картата на светлинното замърсяване ви позволява да локализирате удобно тъмното небе, като по този начин имате най-доброто наблюдение на космическите обекти. Той включва функции като индикатор за местна температура, индикатор за облачно покритие, наслагване на облачно покритие, информация за луната, обратно броене на тъмнината, календар на небесните събития и др.

Предлага известия за лунно затъмнение, метеорен дъжд, локално сияние, глобално сияние и др.

Неговата функция за карти ви позволява да навигирате до вашите запазени местоположения. С покупките в приложението можете да надстроите до професионална версия и да се насладите на разширени функции.

Заключение

Ако сте любител на природата и искате да се насладите и да покажете красотата на нощното небе, тези приложения могат перфектно да работят с вашите смартфони. Можете да заснемете изключително качествени изображения на космически обекти с тези приложения.

Може също да искате да разгледате мощен редактор на снимки за професионалисти.

x