12 приложения за калкулатор на съвети за Android и iOS

С няколко плъзгания можете да изчислите бакшиша, който трябва да оставите на професионалистите по обслужване, като използвате калкулатори за бакшиши.

Бакшишът е един от най-разпространените начини за предаване на благодарност на професионалистите по обслужване, особено в ресторанти и кафенета. Това е вид етикет, който обикновено се очаква, докато вечеряте навън. Въпреки това не е задължително да оставяте бакшиш според закона. Можете да платите малка сума, за да покажете благодарност за добра услуга.

Не се изисква да давате бакшиш в ресторант на самообслужване или заведение за хранене. Освен това, ако бакшишите вече са включени като отделен запис в сметката, можете да ги избегнете.

Но най-големият въпрос, който вероятно често ще ви хрумне, е колко трябва да дадете бакшиш. Сумата, която трябва да оставите като бакшиш, зависи от голям брой фактори. Тези фактори включват местоположението на заведението, оценката на ресторанта, качеството на обслужването и много други.

Сред всички тези фактори местоположението на страната, в която вечеряте, е решаващият аспект. Различните държави имат различни проценти на бакшиш, които човек може да остави, докато вечеря навън.

Прогнози за процент на мъдър съвет за страната

САЩ

В САЩ заведенията за хранене или ресторантите очакват бакшиш от около 10%. За изключителна услуга можете да предложите нещо между 15-20% като жест на благодарност.

Канада

Стандартният процент на бакшиш в Канада в заведенията за хранене е 15-20%. Въпреки това, може да бъде според нивото на получената услуга.

Мексико

Мексиканските ресторанти обикновено очакват бакшиш между 10-15%. Сумата, оставена като бакшиш, може да варира в зависимост от размера на поръчката, повода или мястото.

Великобритания

Докато вечеряте навън в Обединеното кралство, ще видите 12-15% такса за обслужване в сметката си. Това обаче не е непременно в цялото Обединено кралство. Но ако към сметката не се добави такса за обслужване, бакшишът от 10% е стандартна практика.

Франция

В ресторантите във Франция ще можете да намерите такса за обслужване от около 15% върху сметката. В противен случай се очаква да дадете бакшиш около 10% като общо правило.

  Задайте таймери за всякаква продължителност от време на всяка бъдеща дата с DownCount [Android]

Испания

Испанските ресторанти очакват бакшиш между 10-15%.

Близкия Изток

В ресторантите, кафенетата, баровете и заведенията за хранене в Близкия изток персоналът очаква бакшиш от около 10-15%.

Австралия

В Австралия, като стандарт, можете да очаквате да оставите 10% бакшиш на обслужващия персонал в различни заведения за хранене.

Сега възниква въпросът как трябва да изчислите сумата. Правилата и формулите, на които се натъквате за изчисляване на бакшиши, могат да ви създадат проблеми. Особено когато сте в движение или по средата на разговор, тези процентни изчисления изглеждат доста плашещи. Друга често срещана ситуация е, когато няколко души участват в сметките за хранене и сумата на бакшиша трябва да бъде разделена. В този случай също изглежда трудно да се изчисли точната сума на бакшиша.

Ето защо калкулаторът за бакшиши може да върши чудеса при всякакви условия. Тези инструменти могат да ви помогнат да изчислите точна сума за бакшиш.

Как обикновено работи калкулаторът за бакшиши?

Различните калкулатори за бакшиши имат различен потребителски интерфейс; въпреки това данните, които въвеждате, и изходът, който получавате, са почти еднакви във всички случаи.

Калкулаторът за бакшиш ви позволява да въведете определени подробности. Това включва общата таксувана сума, процента на бакшиша и броя на лицата, между които сумата и бакшишът трябва да бъдат разделени. Докато въвеждате всички подробности, получавате изчислени суми. Резултатът идва под формата на обща дължима сума, сума на бакшиш, бакшиш и/или бакшиш на човек. Резултатите и термините, използвани за всичко това, може да варират от приложение до приложение.

Сега нека разгледаме най-добрите опции за калкулатор на бакшиши, които можете да използвате, докато вечеряте навън.

Калкулатор за съвети от Skol Games LLC

Калкулаторът за бакшиш от Skol Games LLC е приложение за Android, което изчислява сумата на бакшиша и елиминира безпроблемните ръчни изчисления. Той разделя сметката бързо, спестявайки време, когато излизате на вечеря или напитки с приятели или семейство.

С този калкулатор за съвет можете да изчислите процентите и да споделите резултата с други хора.

Съвет N Разделяне

Tip N Split отново е фантастично удобно приложение за устройства с Android. Тя ви позволява да изчислите бакшиша и да разделите общата сметка само за 5 секунди. Може да раздели сметката между произволен брой хора, които вечерят заедно. Можете да закръгляте нагоре и надолу произволна сума и този калкулатор за бакшиши съответно ще промени сумите.

Той показва общата дължима сума, сумите за плащане на човек, процент на бакшиш и сума на бакшиша. Това приложение също има ръководство за бакшиши, за да ви помогне да намерите колко бакшиши трябва да получите в различните страни.

  Как да огледате и контролирате телефона си с Android на всеки компютър с Windows

Калкулатор за съвети от Hide Apps

Този калкулатор за съвети от Hide Apps ви позволява да изчислявате съвети както преди, така и след данъци. Можете да разделите сметката между няколко лица. Това приложение улеснява закръгляването нагоре или надолу на общата сума на сметката или бакшиша.

Неговият изчистен и лесен за използване потребителски интерфейс поддържа екранни дисплеи в портретна и пейзажна ориентация.

Дай ми съвет

Ако сте на лов за калкулатор за бакшиши без реклами, Tip Me е правилната опция. Това е пълнофункционално и надеждно приложение за устройства с Android, което е лесно за използване.

Помага ви да изчислите бакшиша в реално време. Можете да нулирате стойностите в това приложение, като просто разклатите устройството. Може да ви помогне да получите разделена сума или бакшиш между произволен брой хора. Неговата функция за купон ви позволява да идентифицирате бакшиша на първоначалната сума. Предлага се и с опции за закръгляване. Можете дори да персонализирате външния вид на този калкулатор за бакшиши.

Калкулатор за съвети от TuriApps

Този калкулатор за бакшиш от TuriApps е безплатно приложение за Android, което можете да използвате за изчисляване на проценти бакшиш. Това лесно за използване приложение ви позволява да получите крайната сума на сметката, включително бакшиша. Крайната сума на сметката се изчислява от процента на бакшиша или конкретна сума на бакшиша.

Освен това ви помага да разделите сумата между броя на хората, които вечерят навън. Можете да закръглите нагоре или надолу сумата за плащане. Той също така помни последния процент бакшиш, който сте приложили. Не събира вашите лични данни.

Интелигентен калкулатор за съвети

Този интелигентен калкулатор за бакшиши работи безпроблемно и може да изчисли бакшиша за вас за секунди. Това приложение е без реклами и е достъпно за устройства с Android. Поддържа данъчен процент до 3 знака след десетичната запетая. Можете незабавно да разделите сметката, да изчислите бакшиша и да закръглите нагоре или надолу сумата.

Ясният му потребителски интерфейс ви позволява бързо да регулирате стойностите само с бутони + и –. Той автоматично запомня последния процент бакшиш, който сте изчислили с това приложение.

Калкулатор за съвет‰ от Tim O’s Studios

Този калкулатор за съвет‰ от Tim O’s Studios, LLC е предназначен за устройства с iOS. Това е лесно за използване и удобно приложение, което ви позволява бързо да изчислявате бакшиши, когато вечеряте навън. Освен това предлага надеждни и точни изчисления, дори ако бързате.

  Как да получите приложението iOS Notes на Windows 10

Той ви позволява да въведете таксуваната сума и процента на бакшиша и ви дава изчисления бакшиш с общата сума за плащане.

Докоснете Съвет

Елиминирайте битката на мозъка за изчисляване на бакшиши с този лесен за използване калкулатор за бакшиши, Tap Tip. С това приложение за iOS можете да изчислявате бакшиши въз основа на услугата. Можете да разделите сметката на максимум 100 души, което води до фактуриране и бакшиш за всеки човек. Позволява ви да изключите и данък върху продажбите от бакшиша.

Ако искате да споделите резултатите от него, можете да го направите чрез имейл или текстово съобщение.

Професионален съвет

Приложението Pro Tip идва с просто, минималистично оформление с един екран, което прави това приложение много лесно за използване. Позволява корекции с едно докосване, за да зададете бакшиш, сметка, нулиране и брой хора. Извършва закръгляване автоматично и моментално. За да проверите полезността му, можете да закръглите до най-близката валута и да проверите колко процента е променен.

Това е персонализирано приложение за калкулатор на бакшиши. Позволява ви да избирате от 4 цветови теми.

iTip Calc

iTip Calc е приложение за iOS, което улеснява изчисляването на бакшиша. Това приложение е напълно достъпно чрез гласово предаване. Тя ви позволява да приложите произволен процент на бакшиш и да изчислите сумата. Работи с всички валути, които съществуват в международен план.

iTip Calc ви позволява да разделите сметката между произволен брой лица. Можете да закръгляте нагоре или надолу само с едно докосване. Той генерира обобщен отчет, който можете да споделяте чрез различни методи.

Накланяне и разделяне

Tipping & Splitting е калкулатор за бакшиши, който ви позволява да обработвате данъка върху продажбите, независимо от местоположението ви в САЩ. Просто въведете междинната сума и данъка върху продажбите, изберете процента на бакшиша и той ще изчисли бакшиша и общата сума.

Той показва изчислената продукция в лесен за четене формат, който можете лесно да копирате и добавите към разписката.

Калкулатор за бакшиши % злато

Съвет Калкулатор % Gold отново е удобно приложение за iOS, което позволява бързо въвеждане и разделяне на сметки. Можете да изчислите точната сума на бакшиша, която трябва да платите, докато вечеряте навън или пиете напитки.

Това е безплатно приложение, което можете да изтеглите от Apple Store.

Заключение

Опитайте перфектен калкулатор за бакшиши, ако ви е трудно да пресмятате бакшиши, докато хапвате или пиете в ресторанти или кафенета. Гореизброените калкулатори за бакшиши са едни от най-добрите налични опции за устройства с Android и iOS. Така че изтеглете най-подходящия и се насладете на безпроблемни бакшиши.

x