12 начина за установяване на сигурна връзка в Chrome

Google Chrome е популярен уеб браузър, който може да бъде достъпен свободно чрез различни операционни системи. Добре познатите атрибути на Google Chrome, които го отличават, са неговата невероятна скорост и резултати от търсене, сърфиране в режим инкогнито, динамични раздели за изглед, синхронизиране на отметки, специален мениджър на задачи за проверка на потреблението на браузъра за потребителите на Windows и т.н. Но няколко потребители имат се сблъска с различни проблеми при установяване на защитена връзка в Chrome. Ако се сблъскате със същото, прочетете тази статия, за да разрешите, че Chrome не може да установи проблем със защитена връзка.

12 начина за установяване на сигурна връзка в Chrome

С толкова много достъпни и удобни функции, той със сигурност остава на върха на умовете на потребителите и работи като браузър по подразбиране. Поради привързаността на потребителя към браузъра, те са склонни да работят и да намират решения за всякакви изскачащи прозорци за грешка, вместо да прескачат към нов браузър. Добре! Chrome играе много добре в завладяването на потребителите. По-долу са някои причини, поради които връзката с Google Chrome става несигурна.

  • Ако криптографската услуга се е повредила или е спряла, може да се сблъскате с тази грешка при връзката.
  • Проблемно разширение или добавка също може да причини тази грешка.
  • Понякога антивирусният софтуер може да удължи времето за проверка на сигурността и да ви ограничи от посещение на страницата.
  • Някои уеб страници или уебсайтове може да не са съвместими с флаговете на TLS 1.3 и по този начин да причинят този проблем.
  • Възможно е да има и други причини, като неправилно конфигурирани интернет настройки, повредена конфигурация на Winsock, прокси или VPN, остаряла версия на Chrome и заредени или повредени данни за сърфиране.

Метод 1: Изчистване на данните на браузъра

Ненормално агрегиране на данни за сърфиране, като кешове, бисквитки и хронологични файлове, използва ненужно количество интернет ресурси. Това забавя мрежовата свързаност, когато потребителите се опитват да се свържат със защитен уебсайт. По този начин изпълнете инструкциите по-долу и изтрийте данните за сърфиране, за да се отървете от тази грешка. Прочетете нашето ръководство за това как да изчистите кеша и бисквитките в Google Chrome и изчистете данните за сърфиране.

Изчакайте, докато нежеланите данни бъдат премахнати. След като приключите, затворете приложението Chrome. Рестартирайте го и проверете дали можете да установите защитена връзка.

Метод 2: Актуализирайте Chrome

Остарелите браузъри може да не поддържат импровизирани версии на уеб страници и по този начин да ви попречат да посещавате тези страници. За да коригирате грешките и проблемите, трябва да актуализирате Google Chrome до най-новата версия. Следвайте стъпките по-долу.

1. Натиснете клавиша Windows, въведете Chrome и щракнете върху Отвори.

  Как да фиксирате и демонтирате разширения от лентата с инструменти на Chrome

2. Въведете chrome://settings/help в адресната лента, за да стартирате директно страницата Всичко за Chrome.

3А. Ако Google Chrome е актуализиран до най-новата си версия, той ще покаже, че Chrome е актуален.

3В. Ако е налична нова актуализация, браузърът автоматично ще актуализира браузъра до най-новата версия. Щракнете върху Рестартиране, за да рестартирате браузъра.

4. Накрая рестартирайте браузъра с най-новата му версия.

Метод 3: Деактивирайте флаговете на Chrome (ако е приложимо)

Понякога активираните флагове на Chrome също могат да причинят проблеми при свързване с уеб страница. Деактивирайте единия от флаговете или и двата, за да разрешите проблема.

Забележка: Ако не можете да намерите тези флагове на вашето устройство, никога не се притеснявайте. Продължете с другите методи.

Вариант I: Деактивирайте TLS 1.3

TLS или сигурността на транспортния слой е каналът, отговорен за свързването на комуникация между компютъра на потребителя и уебсайта. TLS 1.3 е разширената версия, която се предлага с подобрени атрибути за сигурност. Опитайте веднъж с по-старата версия на TLS, като просто промените няколко опции в настройките на Chrome. Ето как да деактивирате TLS1.3 за установяване на сигурна връзка с Chrome.

1. Отворете браузъра Google Chrome.

2. Въведете Chrome://flags на страницата на браузъра и натиснете Enter.

3. Изберете раздела Налични.

4. Въведете TLS в лентата за търсене и изберете опцията Деактивиране за флагове, свързани с TLS.

5. Щракнете върху бутона Relaunch в долната част.

Вариант II: Деактивирайте флага на дросела

Този флаг ви помага да ограничите или контролирате отворения раздел на Chrome до максимум 1% ресурси на процесора. Това се случва, когато страницата е неактивна повече от 5 минути. Но понякога този флаг може също да причини проблеми с връзката. Следвайте стъпките, дадени по-долу, за да деактивирате флага на газта.

1. Следвайте стъпки 1–3 в опция I, за да отидете на страницата с флагове на Chrome.

2. Въведете throttle в лентата за търсене и деактивирайте флага Throttle Expensive Background Timer.

3. Щракнете върху бутона Relaunch в долната част.

Метод 4: Деактивирайте проблемните разширения (ако е приложимо)

Ако наскоро сте добавили ново разширение към вашия Chrome, това може да е причинило опасения за сигурността. Затова проверете за всякакви подозрителни добавки и ги премахнете, като следвате стъпките по-долу. Ако инсталираното разширение не ви помогна, тогава не се притеснявайте. Опитайте веднъж, като деактивирате и активирате повторно разширението Google Meet Grid View. За да направите това, следвайте инструкциите.

1. Стартирайте приложението за браузър Google Chrome, както беше направено по-рано.

2. Въведете chrome://extensions в колоната за уеб адреси на Chrome и натиснете Enter.

3. На страницата Разширения намерете добавката Google Meet Grid View. След това изключете превключвателя, както е показано.

Метод 5: Изключете хардуерното ускорение (ако е приложимо)

Този метод може да се счита за заобикаляне на DMR на Netflix, за да позволи поточно предаване на вашата аудитория. Следвайте стъпките, посочени в този метод, за да изключите хардуерното ускорение.

1. Отворете браузъра Google Chrome и щракнете върху вертикалната икона с три точки в горния десен ъгъл на страницата.

2. След това щракнете върху опцията Настройки.

3. В левия панел разгънете раздела Разширени.

4. Изберете опцията Система, като щракнете върху нея.

5. Изключете превключвателя за настройката Използвай хардуерно ускорение, когато е налично.

6. Щракнете върху Рестартиране.

Метод 6: Извършете нулиране на мрежата

Мрежовите компоненти на вашата система могат да причинят проблеми и да ви затруднят, особено вашия Chrome, ако бъдат засегнати поради технически проблеми. Ето защо си струва да опитате да нулирате мрежата си, което от своя страна премахва всички грешки, които задействат грешката. Можете да нулирате настройките за интернет чрез настройките на Windows или командния ред. За да извършите нулиране на мрежата, прочетете нашето ръководство за нулиране на мрежовите настройки в Windows 10.

  Какво е „повишаване“ на телевизор и как работи?

Сега изчакайте, докато процесът завърши и рестартирайте системата си. След като приключите, стартирайте Chrome и проверете дали проблемът все още преобладава.

Метод 7: Рестартирайте криптографските услуги и DNS клиент в услугите

Криптографските услуги като хост на доставчика на функции за откриване и публикация на ресурси за откриване на функции са отговорни за правилното изпълнение на функциите за споделяне на файлове. В този случай е наложително да стартирате и стартирате тези услуги. За да направите това, изпълнете стъпките, дадени по-долу за установяване на защитена връзка в Google Chrome.

1. Натиснете клавишите Windows + R заедно и стартирайте диалоговия прозорец Изпълнение.

2. Въведете services.msc и натиснете клавиша Enter, за да стартирате прозореца Services.

3. В прозореца Услуги намерете Криптографски услуги. Щракнете с десния бутон върху него и изберете Properties.

4. В раздела Свойства задайте Тип на стартиране като Автоматично. След това щракнете върху OK, за да запазите промените.

Забележка: Ако състоянието на услугата е Running, щракнете върху Stop, за да прекратите услугата. След това щракнете върху Старт, за да рестартирате.

5. Повторете всички стъпки, споменати по-горе, и рестартирайте DNS клиентските услуги.

Метод 8: Изчистване на DNS кеша

DNS или системното име на домейн действа като преводач между машина и човек. Той превръща името на уебсайта или името на домейна, което посещавате, например https://techcult.com/, в IP адрес, за да накара машината да го разбере. Използването на интернет често автоматично натрупва IP адресите, увеличавайки техния кеш. Тези кешове ограничават зареждането на DNS, което по този начин се отразява на браузъра Chrome. След като тези кешове бъдат изчистени, той премахва старите и остарели данни, причиняващи проблеми със свързаността. Прочетете нашето ръководство за това как да промиете и нулирате DNS кеша в Windows 10, за да направите същото.

Метод 9: Деактивирайте прокси или VPN

VPN или виртуална частна мрежа е технология, която предлага поверителност онлайн, където нейното криптиране позволява на потребителите да защитят всички данни, които получават или изпращат в Интернет. Тези VPN услуги или прокси сървъри могат да създадат атмосфера на конфликт в браузъра Chrome. Следователно, за момента трябва да го деактивирате, за да разрешите проблема при установяване на сигурна връзка. Прочетете нашето ръководство за това как да деактивирате VPN и прокси на Windows 10, за да направите същото.

След като VPN или проксито е изключено, отворете стартовия панел за игри и вижте дали можете да завършите актуализацията на играта и да я играете. Ако проблемът е разрешен, можете да го настроите и да активирате VPN отново.

Метод 10: Променете интернет настройките

Някои малки промени във вашите интернет свойства могат да коригират грешката при установяване на проблема със защитена връзка. За да направите това, следвайте стъпките, дадени по-долу.

1. Натиснете клавиша Windows. Въведете Control Panel и го отворете.

2. Задайте Преглед по като категория. Кликнете върху Мрежа и Интернет.

3. Щракнете върху Интернет опции, както е маркирано.

4. Превключете към раздела Връзки. Щракнете върху бутона LAN настройки под секцията Настройки на локалната мрежа (LAN).

  Защо снимките изглеждат различно, когато ги отпечатам?

5. Уверете се, че всички квадратчета за отметка са деактивирани. След това щракнете върху OK, за да запазите направените промени.

6. Рестартирайте приложението Chrome и проверете дали грешката chrome не може да установи защитена връзка е разрешена.

Метод 11: Промяна на груповата политика

Този метод е за потребители, които използват Windows 10 Pro или всяко друго издание Enterprise. Много потребители съобщават, че браузърът отново е започнал да работи добре, след като са направили определени промени в свойствата на редактора на локални групови правила. Следвайте стъпките, за да направите необходимата промяна.

Забележка: Можете да получите достъп до редактора на групови правила само ако използвате издания на Windows 10 Pro, Enterprise и Education.

1. Натиснете клавишите Windows + R заедно и стартирайте диалоговия прозорец Изпълнение.

2. Въведете gpedit.msc и натиснете Enter, за да отворите прозореца на редактора на групови правила.

3. В прозореца Редактор на локални групови правила отворете папката Конфигурация на компютъра > Настройки на Windows > Настройки за защита > Политики за публичен ключ в левия панел.

4. Щракнете двукратно върху файла с настройки за валидиране на пътя на сертификата в папката Политики за публичен ключ.

5. В раздела Магазини поставете отметка в квадратчето Дефиниране на тези настройки на правилата и премахнете отметката от квадратчето Разрешаване на ползване на доверени root CA за валидиране на сертификати (препоръчително).

6. Сега щракнете върху Приложи и изберете OK, за да запазите направените промени.

Метод 12: Деактивирайте антивирусното SSL криптиране (не се препоръчва)

Когато антивирусно приложение на трета страна е инсталирано на вашия компютър със SSL сканиране, този атрибут може да създаде конфликтна атмосфера, особено с услугата CryptSVC в Windows 10. По този начин следвайте инструкциите по-долу и деактивирайте SSL криптирането в настройките на антивирусната мрежа за установяване на защитена връзка в Chrome.

Забележка: Стъпките по-долу се следват в антивирусния софтуер на McAfee. Процедурата и стъпките се различават за различните антивирусни програми.

1. Натиснете клавиша Windows, въведете McAfee и натиснете клавиша Enter.

2. Щракнете върху трите хоризонтални линии в горния ляв ъгъл.

3. Щракнете върху Моята защита.

4. Щракнете върху Защитна стена.

5. Превъртете надолу и щракнете върху Net Guard.

6. Премахнете отметката от опцията Включване на Net Guard (препоръчително).

Професионален съвет: Как да изтриете запазени отметки

Освен това можете да опитате да изтриете запазените отметки, за да избегнете този проблем в бъдеще. Следвайте стъпките по-долу.

1. Стартирайте браузъра Chrome от Windows Search.

2. Щракнете с десния бутон върху нежеланата отметка в раздела отметки.

3. Щракнете върху опцията Изтриване.

***

Надяваме се, че това ръководство е било полезно и сте успели да намерите решение за установяване на защитена връзка в Chrome. Чувствайте се свободни да се свържете с нас с вашите запитвания и предложения чрез секцията за коментари по-долу. Също така ни уведомете какво искате да научите по-нататък.

x