12 начина да изключите iPhone от Mac

iOS и macOS са тясно интегрирани, за да работят в синхрон помежду си. Следователно можете безпроблемно да превключвате от iPhone към Mac или обратно, за да изпълнявате задачите си като водене на бележки, управление на файлове, съобщения и други без никакви проблеми. Както от гледна точка на производителността, така и от гледна точка на удобството, това безпроблемно изживяване е страхотно. Но какво ще стане, ако сте решили да намалите тази дълбока интеграция, независимо дали поради поверителност или някакви лични причини? Не се притеснявайте, има няколко начина да изключите iPhone от Mac, за да гарантирате, че вашите тайни никога не спират от едно устройство на друго. И така, ето 12 начина да изключите iPhone от Mac.

Съдържание

Прекъснете връзката на вашия iPhone и Mac: 12 различни начина (2022)

Освен че предлага опция за прекъсване на връзката с едно щракване, Apple предоставя няколко начина да блокирате свързването или синхронизирането на вашия Mac с вашия iPhone. По този начин имате гъвкавостта да изберете опцията, която може да отговори по-добре на вашите нужди. Имайте предвид, че докато iPhone е нашият фокус, повечето от тези трикове се отнасят и за iPad.

1. Премахнете вашия Mac от Apple ID

Ако търсите решение на едно място, за да изключите вашия iPhone от вашия Mac, премахнете вашия Mac от вашия Apple ID. Докато и двете устройства са сдвоени с един и същ Apple ID, те ще останат в синхрон.

Премахнете вашия Mac от Apple ID

 • На вашия iPhone или iPad отидете на приложението Настройки -> вашия профил.

 • Сега докоснете вашия Mac. Сега докоснете Премахване от акаунта и потвърдете.

Премахнете вашия iPhone от Apple ID

На вашия Mac отворете приложението System Preferences -> Apple ID.

 • Сега изберете вашия iPhone в страничната лента и натиснете Премахване от акаунта.

2. Прекратете сдвояването на вашия Mac/iPhone чрез Bluetooth

Bluetooth играе ключова роля, помагайки на Continuity да работи безпроблемно между вашите устройства като iPhone и Mac. Следователно изключването на Bluetooth може да ви позволи незабавно да предотвратите синхронизирането на устройствата ви едно с друго и да изключите вашия iPhone от Mac.

  Как да запомните важни съобщения в Slack

Изключете Bluetooth на вашия iPhone/iPad

 • На вашия iPhone отворете приложението Настройки -> Bluetooth и след това изключете превключвателя. Ако вашият Mac се появи в секцията Моите устройства, докоснете бутона за информация „i“ до него и натиснете Забрави това устройство.

Изключете Bluetooth на Mac

 • Щракнете върху менюто Bluetooth в горния десен ъгъл на екрана и след това изключете превключвателя за Bluetooth.

Забележка: Деактивирането на Bluetooth също ще попречи на вашите AirPods, Bluetooth аксесоари и вашия Apple Watch да се свързват и синхронизират с вашия iPhone.

3. Деактивирайте предаването

С Handoff можете да стартирате нещо на едно устройство на Apple и да го вземете на други устройства, свързани със същия акаунт в iCloud. Ако вече не искате да предавате от вашия iPhone към Mac или обратно, не забравяйте да го деактивирате.

Изключете Handoff на iPhone

 • Отворете приложението Настройки на вашия iPhone и изберете Общи.

 • Сега докоснете AirPlay & Handoff. След това изключете превключвателя за Handoff.

Изключете Handoff на Mac

 • Щракнете върху менюто на Apple в горния десен ъгъл на екрана и изберете Системни предпочитания.

 • След това щракнете върху панела с общи предпочитания.

 • Сега поставете отметка в квадратчето отляво на Разрешаване на предаване между Mac и вашите iCloud устройства.

4. Изключете вашия iPhone от Finder

Когато свържете вашия iPhone към вашия Mac с помощта на USB кабел, вашият iPhone се появява в Finder. Следователно, само премахването на USB кабела може да ви позволи да изключите вашето iOS устройство. Имайте предвид, че вашият iPhone все още може да се показва в Finder, ако преди това сте настроили вашия Mac да открива вашето устройство, когато е на Wi-Fi.

 • Придвижете се до Finder и щракнете върху вашия iPhone в страничната лента.
 • В секцията Опции премахнете отметката от квадратчето вляво от Показване на този iPhone, когато сте на Wi-Fi.

5. Изключете вашия Mac от личната гореща точка на вашия iPhone

Ако някога сте използвали личната гореща точка на вашия iPhone на вашия Mac, вашият Mac автоматично ще се свърже с личната гореща точка на вашия iPhone или ще ви помоли да се присъедините, когато Mac го открие. Но не се притеснявайте, можете да изключите „Поиск за присъединяване“, за да спрете вашия Mac да използва личната гореща точка на вашия iPhone.

Спрете вашия Mac да се присъединява автоматично към личната точка за достъп на вашия iPhone

 • Щракнете върху менюто Wi-Fi в горния десен ъгъл на екрана и изберете Мрежови предпочитания в менюто.

 • Сега премахнете отметката от квадратчето вляво от Попитайте за присъединяване към лични горещи точки.

 • Алтернативно отворете Системни предпочитания -> Мрежа -> Wi-Fi и след това премахнете отметката от Попитай за присъединяване към лични горещи точки.

Деактивирайте личната гореща точка на вашия iPhone

 • Отидете до приложението Настройки на вашия iPhone. След това изберете Personal Hotspot и след това изключете превключвателя до Разрешаване на други да се присъединят.
  Инструментът за планиране на пътя на Defense Driving има плейлисти, приложения и още

6. Деактивирайте синхронизирането на iCloud

Ако се опитвате да спрете синхронизирането на вашето съдържание като напомняния, събития в календара и съобщения между вашите устройства, можете да деактивирате синхронизирането с iCloud.

Управление на iCloud Sync на Mac

 • Щракнете върху менюто на Apple в горния ляв ъгъл на екрана и изберете Системни предпочитания.

 • След това изберете iCloud в страничната лента и след това премахнете отметката от приложенията/услугите, които вече не искате да синхронизирате с iCloud.

Управлявайте синхронизирането на iCloud на iPhone

 • Отидете в приложението Настройки на вашия iPhone -> вашия профил и изберете iCloud.

 • Сега изключете превключвателите за всяко приложение/услуга, която вече не искате да синхронизирате с iCloud.

7. Деактивирайте AirDrop

Когато AirDrop е активиран, вашият iPhone и Mac могат да се открият взаимно за споделяне на файлове. Можете напълно да деактивирате AirDrop, за да попречите на тези устройства да се откриват едно друго.

Изключете AirDrop на Mac

 • Отворете Finder на вашия Mac. Сега щракнете върху менюто Go в горната част и изберете AirDrop в менюто. Ако сте включили AirDrop в любимите на Finder, просто щракнете върху него, за да получите достъп до предпочитанието.

 • Сега щракнете върху падащото меню до Позволете да бъда открит от и изберете Никой.

Изключете AirDrop на iPhone и iPad

 • Плъзнете надолу от горния десен ъгъл или плъзнете нагоре отдолу, за да изведете контролния център, след което докоснете и задръжте плочата с четири икони (където се намира самолетният режим).

 • Сега докоснете иконата AirDrop и изберете Изключено получаване в менюто.

 • Алтернативно, отидете в приложението Настройки на вашия iPhone –> Общи -> AirDrop и изберете Изключено.

8. Забранете повикванията на други устройства

iOS ви позволява да използвате клетъчния си акаунт в iPhone, за да извършвате и получавате обаждания на други устройства, включително вашия Mac, в който сте влезли във вашия iCloud акаунт, когато са наблизо и са на Wi-Fi. Но можете да забраните обажданията на други устройства на Apple.

 • Отворете приложението Настройки на вашия iPhone и изберете Телефон.

 • Сега докоснете Повиквания на други устройства и след това изключете превключвателя за Разрешаване на повиквания на други устройства.

9. Изключете препращането на текстови съобщения

Препращането на текстови съобщения ви позволява автоматично да изпращате SMS/MMS текстове, получени на iPhone, към другите ви устройства, включително iPad, iPod touch или Mac, които са свързани със същия акаунт в iCloud. Ако не искате вашите съобщения да пътуват до вашия Mac, деактивирайте препращането на текстови съобщения.

Деактивирайте препращането на текстови съобщения на iPhone

 • Отидете в приложението Настройки на вашия iPhone и изберете Съобщения.
 • Сега превъртете надолу и докоснете Препращане на текстово съобщение. След това изберете кои устройства могат да изпращат и получават текстови съобщения от вашия iPhone.

Кредит на изображението: Apple

 • Ако искате напълно да спрете да получавате съобщения от вашия Apple ID, докоснете Send & Receive и след това премахнете избора от вашия Apple ID.

Предотвратете вашия Mac да получава съобщения от Apple ID

 • Стартирайте приложението Messages на вашия Mac. След това щракнете върху менюто Съобщения в горния ляв ъгъл на екрана и изберете Предпочитания.

 • Сега се уверете, че разделът iMessage е избран и след това натиснете Изход.

10. Спрете синхронизирането на бележките на вашия iPhone с Mac

iCloud Drive е избран като акаунт по подразбиране за Notes, за да се гарантира, че вашите бележки могат да се синхронизират между устройства на Apple, които притежавате. Можете обаче да изберете да запазвате бележки локално на вашия iPhone или iPad.

 • Стартирайте приложението Настройки на вашия iPhone. Сега изберете Бележки и след това се уверете, че превключвателят за В моя „iPhone/iPad акаунт е активиран.
  Как да извлечете икона с високо качество от приложение за Mac

 • След това докоснете Акаунт по подразбиране и се уверете, че е избрано On My iPhone/iPad.

11. Деактивирайте iCloud Drive в приложението Files и Finder

Въпреки че приложението Apple Files поддържа няколко услуги за съхранение в облак, включително Google Drive и Dropbox, iCloud Drive е зададен като опция по подразбиране. Ако искате напълно да изключите устройството си с iOS от вашия Mac, не забравяйте да съхранявате файлове локално на вашето устройство или да изберете други услуги за съхранение в облак. Точно като iOS, macOS също ви позволява да деактивирате iCloud в Finder и да изберете да съхранявате файлове на други места.

Деактивирайте iCloud Drive в приложението Файлове

 • Отворете приложението Apple Files на вашия iPhone или iPad -> раздела Преглед в долната част на екрана. Сега докоснете иконата с тройна точка в горния десен ъгъл и изберете Редактиране.

 • След това изключете превключвателя за iCloud Drive и след това не забравяйте да докоснете Готово, за да потвърдите.

Деактивирайте iCloud Drive в Finder на Mac

 • На Mac: Отворете Finder и след това щракнете върху менюто Finder в горния ляв ъгъл на екрана и изберете Предпочитания.

 • След това премахнете отметката от квадратчето вляво от iCloud Drive.

12. Ограничете изтеглянията на Safari само на iPhone

Изтеглените файлове на Safari се съхраняват автоматично в iCloud Drive, но вие имате свободата да промените местоположението за изтегляне. В зависимост от вашите нужди, можете да запазите вашите изтегляния локално или да ги съхранявате в желаната от вас облачна услуга.

 • За да направите това, стартирайте приложението Настройки на вашия iPhone/iPad. Сега изберете Safari и след това докоснете Изтегляния.

 • След това изберете На моя iPhone/iPad, за да запазите всичките си изтегляния на устройството си. Ако искате да съхранявате изтеглянията си на други места, докоснете Друго и след това изберете желаното местоположение.

Изключете своя iPhone или iPad от Mac с лекота

Така че можете да изключите вашия iPhone и Mac. Макар че аз лично обичам да използвам интегрираните функции на екосистемата, които ми предлагат моите MacBook и iPhone, ако не се интересувате от такива функции и просто искате да използвате устройствата си поотделно, можете да направите това доста лесно, както обяснихме в това ръководство. И така, харесвате ли функциите на Apple като Continuity и Handoff, или изключвате вашия Mac и iPhone? Уведомете ни в коментарите.

x