12 най-добри обектива за телефонна камера, които революционизират изкуството на мобилната фотография

Камерите на смартфоните днес разполагат с невъобразима мощност и могат да бъдат най-добрият приятел на фотографа. Това, че нямате DSLR, не означава непременно, че не можете да правите зашеметяващи снимки.

Ако имате уменията и визията, камерата на вашия смартфон може да заснеме снимки, които могат да се сравнят с много цифрови фотоапарати.

Въпреки че камерата на вашия смартфон е много способна сама по себе си, изборът на обектив на камерата може да увеличи нейната мощност. Тези лещи помагат за увеличаване на яснотата, детайлите, фокусното разстояние и т.н., за да ви осигурят снимки с професионално качество. По-долу ще изброим някои от най-добрите обективи за камера на смартфон, които да опитате.

Защо ви е нужен обектив за камера на смартфон?

Сдвояването на камерата на вашия смартфон с обектив увеличава нейната мощност. Дава ви повече творчески контрол и ви позволява да щраквате върху снимки от различни ъгли. Повишава качеството, детайлите, точността на цветовете и т.н.

Освен това обективът на смартфона увеличава обхвата на вашия фотоапарат, като ви позволява да правите снимки на отдалечени обекти с по-голяма яснота. По този начин, ако се отнасяте сериозно към фотографията със смартфон, имате нужда от обектив на камера за смартфон.

Фактори, които трябва да имате предвид, преди да купите обектив за камера за смартфон

Не всички обективи на камерата на смартфона са това, за което се представят. Затова трябва да внимавате, когато купувате такъв. Не забравяйте да проверите факторите по-долу, за да сте сигурни, че ще получите правилния обектив за вашия мобилен телефон:

#1. Фокусно разстояние

Въпреки че не е нужно да купувате лещи с всяко възможно фокусно разстояние, трябва да проверите фокусното разстояние на обектива, за да видите дали е подходящо за обектите, които искате. Например 24-35 мм е добро фокусно разстояние за заснемане на пейзажи, докато макро обективите трябва да имат 100-200 мм фокусно разстояние.

  Как да използвате речника в Microsoft Edge

#2. Апертура

Проверете блендата на обектива, преди да го използвате. Не забравяйте, че колкото по-широка е апертурата, толкова по-добра е производителността. Също така обърнете внимание на вида на блендата. Докато лещите с фиксирана бленда се отварят до най-широката бленда по цялото фокусно разстояние, тези с променлива променят най-широката си бленда въз основа на различни фокусни разстояния.

#3. Съвместимост

Преди да изберете конкретен обектив, проверете дали е съвместим с модела смартфон, който използвате. Въпреки че повечето съвременни обективи на телефонни камери поддържат почти всички основни смартфони, най-добре е да проверите предварително.

#4. Цена

Определете бюджета си и след това започнете да сравнявате различни модели обективи за смартфони в този ценови диапазон. Вижте дали дадена марка предлага същите или дори по-добри характеристики, но е по-евтина.

По-ниската цена обаче не винаги означава по-добро. Така че трябва да прегледате рецензиите и да видите дали е добър избор.

#5. Размер и тегло

Проверете колко голям или тежък е обективът. Не искате обектив, който е труден за носене или ви тежи. Заложете на здрава конструкция, но се уверете, че е лека и не прекалено голяма.

Сега нека да видим някои от най-добрите възможности за избор на обективи за камера на смартфон днес:

Комплект обективи Xenvo Pro

Xenvo Pro Lens Kit е чудесен вариант за обектив на камера на смартфон. Този комплект има макро обектив, широкоъгълен обектив с LED светлина и калъф за пътуване.

Можете да закачите LED светлината с топъл блясък навсякъде на вашето ръчно устройство и да изберете от 3-те настройки за яркост.

Макро обективът Clarus има възможност за 15x увеличение, която ви помага да правите остри като бръснач снимки всеки път. А широкоъгълният обектив TruView 0,45x е идеален за заснемане на панорамни снимки с високо качество и без винетиране.

Също така, комплектът включва професионален видео урок за начинаещи.

Leknes Надграден комплект лещи за телефон 3 в 1

Комплектът 3 в 1 на Leknes се състои от широкоъгълен 120°, рибешко око 198° и макро обектив. Макро обективът има разстояние на снимане от 1,18-3,54 инча и е идеален за близки планове.

Рибешкото око прави снимките по-интересни. А широкоъгълният обектив разширява зрителното поле на вашия фотоапарат и побира повече в една снимка.

Обективът на телефонната камера на Leknes с щипка поддържа повечето съвременни смартфони.

Комплект лещи за телефон 3 в 1 Keywing

Комплектът 3 в 1 на Keywing има 20x макро, 198° рибешко око и 120° супер широкоъгълен обектив. Неговата скоба с универсален дизайн е съвместима с повечето основни устройства.

Неговият професионален HD обектив е направен от усъвършенствано лантаноидно оптично стъкло. Това стъкло намалява отражението и ореолите, като ви дава кристално чисти снимки без отблясъци всеки път.

  Най-добрите безплатни алтернативи на Dropbox (за повече от 3 устройства)

Независимо дали става въпрос за заснемане на по-малки обекти или пейзажи или нещо друго – Keywing може да бъде вашият идеален фотографски партньор.

Комплект лещи за телефон Mocalaca

С 13 обектива комплектът Phone Lens Kit на Mocalaca може да бъде най-добрият комплект за мобилна фотография. Обективите включват 2x телефото, 198° рибешко око, 0,63x широк, 15x макро, радиален филтър, звезден изблик, калейдоскоп и CPL обективи.

Всички негови лещи са изработени от висококачествена стъклена оптика, гарантираща издръжливост. Освен това лещите имат множество покрития. И така, те намаляват отражението и засилват пропускането на светлина, за да осигурят зашеметяващи снимки.

Комплект обективи за камера на телефон Godefa

Godefa идва със своя комплект лещи за телефон 14 в 1, който включва 2x телефото, 198° рибешко око, 0,63x широк, 15x макро, радиален филтър, звезден изблик, калейдоскоп, CPL, UV сини, UV лилави, UV зелени и UV жълти лещи .

Godefa използва модерни видове стъкло и покрития, за да осигури оптимално качество на оптиката. Неговата универсална щипка и светлина за селфита пасват на повечето модели смартфони и увеличават удобството за потребителя.

Комплект Orphek Lens 2020

Комплектът лещи за телефон на Orphek включва 4 различни лещи – макро, CPL 37 mm поляризирани, 15 000k оранжеви и 20 000k жълти.

Макро обективът помага на фотографите да правят резки, детайлни близки планове, докато CPL 37 mm е идеален за правене на снимки без отражение. Освен това, 15 000k оранжеви и 20 000k жълти лещи помагат да се запази точният естествен вид на всеки обект.

Можете дори да комбинирате и четирите лещи, за да увеличите максимално техния потенциал.

Обектив на камерата на телефона Criacr

Criacr предлага 20X макро, 120° супер широк ъгъл и 198-градусово рибешко око, което подобрява фотографията на вашия смартфон.

Този обектив на камерата прави фантастични заоблени изображения и ви отвежда в различен свят. Може да се използва за Youtube, заснемане, Vlog и излъчване на живо.

Комплект обективи за телефонна камера Miao LAB 11 в 1

Комплектът 11 в 1 на Mio Lab съдържа ND32 филтър, CPL филтър, калейдоскоп, звезден филтър, оранжев филтър, жълт филтър, Grad Blue филтър, Grad Grey филтър, 10x макро, 205° рибешко око и 140° супер широкоъгълни лещи.

Всички снимки, заснети с тези лещи, излизат във висока разделителна способност. Освен това Miao LAB използва алуминий вместо евтина пластмаса, което повишава неговата издръжливост.

Неговата подвижна скоба е универсално съвместима. Така че пасва на почти всички основни модели смартфони.

Професионален обектив за макро фотография APEXEL

Макро лещата на APEXEL с многослойно покритие от лантаноидно стъкло осигурява зашеметяващо качество на картината. Той също така подобрява предаването на светлина, намалява отраженията и подобрява предаването на цветовете.

  Коригирайте дистанционното управление на Apple TV, което не работи

Макро лещата 10x на APEXEL не само увеличава обектите, но и гарантира, че няма изкривяване. Освен това има супер голяма бленда F1.8 и еквивалентно фокусно разстояние от 1,9 инча/5 см.

Освен това оптималното му работно разстояние е до 1,5-2,7 инча/4-7 см. И в резултат на това макро обективът предлага привличащ окото боке ефект.

APEXEL Professional Macro Photography Lens е съвместим с всички смартфони и използва издръжлива обвивка от алуминиева сплав.

Обектив за телефон от Ailun

Phone Lens от Ailun е чудесен избор за всеки фотографски ентусиаст. Това е комплект лещи 3 в 1, който съдържа 10x макро, 180° рибешко око и 0,65x широкоъгълен обектив, който осигурява висококачествени снимки.

Усъвършенстваното лантанидно оптично стъкло намалява отблясъците, докато първокласният алуминиев корпус гарантира издръжливост.

Трябва да използвате широкоъгълен обектив в комбинация с макро обектив. Или можете да използвате макро обектива отделно, за да увеличите детайлите и яснотата на картината.

Потребителите могат да закачат лещите на предната и задната камера в почти всички основни модели смартфони.

Sirui Mc-02 Макро обектив 10x с щипка

Със Sirui Mc-02 Macro Lens 10x на ваше разположение, правенето на снимки на професионално ниво става лесно. Този удивителен макро обектив е идеален за близки планове, тъй като улавя всички детайли дори на най-малките обекти.

Sirui използва авиационен алуминий и немско оптично стъкло Schott с множество покрития. За информация, обективът е известен с равномерното разпределение на светлината върху обекта и намалява оптичното изкривяване, което води до снимки с качество на DSLR.

Освен това лещата е антирефлексна. Следователно всички снимки, заснети с Macro Lens Sirui Mc-02, ще бъдат без отблясъци.

Широкоъгълен обектив Moment

18-милиметровият широкоъгълен обектив на Moment подобрява вашата мобилна фотография и е оптимизиран за плавно представяне на смартфон. Неговата прекрасна асферична леща осигурява отлична яснота на картината от край до край.

Изработен от аерокосмически метал, Moment Wide Lens е не само здрав, но и поддържа балансирано тегло.

Той е известен с това, че предоставя възможно най-резките снимки и работи като чар при условия на слаба светлина. Следователно, ако сте любител на нощната фотография, Moment Wide Lens може да бъде идеалният ви инструмент за мобилна фотография.

А антирефлексната леща с ниско отблясък ви помага да улавяте пейзажи без отблясъци с HD качество, когато сърцето ви пожелае.

Заключителни думи

Както можете да видите, днес на пазара се предлагат множество обективи за камери на смартфони, които могат да ви помогнат да правите професионални снимки на ниво DSLR с вашия телефон. В нашата статия ги изброихме, за да ви помогнем да останете една крачка напред в света на мобилната фотография.

Всеки от тези обективи се предлага с различен набор от функции и съоръжения. Така че е важно да идентифицирате вашите нужди и да изберете конкретен като ваш надежден спътник. Честито щракване!

Сега можете да прочетете за някои невероятни обективи, които да изведат вашите DSLR фотоапарати на следващото ниво.

x