12 най-добри зомбита игри за тестване на вашите умения за оцеляване [2023]

Играйте на най-вълнуващите игри със зомбита, изпробвайте уменията си за оцеляване и изпитайте тръпката от хардкор игрите с някои от тези игри със зомбита.

Какво представляват игрите със зомбита?

Поджанр видео игри на ужасите за оцеляване, игрите със зомбита често изискват от играчите да се бият с орди от живи мъртви зомбита. Тези видеоигри често включват постапокалиптични сценарии и теми за оцеляване като събиране на материали и изграждане на убежище.

Най-добрите зомбита видео игри са едновременно отлични и отвратителни. Те ще ви накарат да хванете истинска чанта за болни в една секунда и да посегнете към виртуална 2 по 4 в следващата. Проправянето на вашия път към безопасността може да бъде толкова трудно, колкото и интуитивно и често е също толкова важно, колкото пробиването на черепите на тромави зомбита.

Тези игри могат да бъдат за един играч или за мултиплейър, с гледна точка от първо или трето лице. Те включват приключенски екшън, сървайвъл и сървайвъл хорър.

Вълнуването да играеш Zombie Games

Може да бъде вълнуващо и интензивно да играете игри със зомбита. Обикновено целта е да завършите различни задължения или цели, докато оцелявате срещу вълни от зомбита. Геймплеят съчетава битка с търсене на консумативи, инструменти и боеприпаси.

За да оцелеят, играчите трябва да мислят и действат бързо. Изпълнената с напрежение атмосфера и реалистичните аудио и визуални ефекти допринасят за усещането за пълно потапяне.

В зависимост от играта и нивото на трудност, броят на зомбитата може да се променя. Играта на игри със зомбита може да бъде вълнуващо и предизвикателно изживяване, което поставя на изпитание уменията за оцеляване на играчите. За да тествате уменията си за оцеляване и да изпитвате тръпка, когато пожелаете, ето списък с най-добрите зомбита игри.

Аризона Съншайн

Arizona Sunshine е шутър от първо лице, създаден специално за виртуална реалност, който ви пренася в пост-апокалиптична Югозападна Америка, обсадена от зомбита. Играчите трябва да използват различно оборудване и оръжия, за да живеят във версиите за един играч и кооперативната игра.

Разказът следва играча, докато той търси допълнителни оцелели и може би средство за бягство от зомбитата. Играчите трябва непрекъснато да бъдат нащрек за опасност, докато търсят ресурси и изпълняват задачи в тази бърза, завладяваща игра.

Освен това той поддържа VR, което прави играта по-завладяваща. Освен това ви позволява да изследвате свободно, включително дълбоки мини и каньони.

Играта е силно препоръчителна с реалистична графика, изискване за квалифицирани инстинкти за оцеляване и предизвикателен геймплей. Той ви държи в течение до момента, в който играете играта.

Разработено от: Vertigo Games

Дата на издаване: 6 декември 2016 г

Платформи: PlayStation.VR, Windows, Steam VR, MetaQuest2

Умираща светлина 2

Играчите приемат образа на Ейдън Колдуел, специалист по оцеляване със специални паркур умения, в обстановката на отворения свят на играта. Основният сюжет на играта Dying Light 2 се върти около търсенето на Aiden за лечение на зомбита и възраждането на обществото.

Действието на играта е огромният градски отворен свят на Villedor, който играчите са свободни да изследват. Играчите могат да търсят отломки и ресурси, докато обикалят града, за да създават нови инструменти и оръжия. Играта предлага кооперативен мултиплейър за четирима играчи, точно както своя предшественик.

Геймплеят е съсредоточен върху битки, паркур и изследване и е повлиян от цикъл ден-нощ. През нощта зомбитата са по-мощни и агресивни, което затруднява оцеляването на геймърите. Играта също има уникална наративна структура, при която решенията на играчите влияят върху сюжета и света на игрите.

  Как да управлявате абонаментите в iTunes на вашия iPhone

Разработено от: Techland

Дата на издаване: 4 февруари 2022 г

Платформи: PlayStation 4 и 5, Nintendo Switch, XONE

Z-та световна война

Четирима играчи се бият срещу огромни орди зомбита в седем различни настройки в тази кооперативна игра със стрелба от трето лице на Z-та световна война. Банда оцелели са проследени, докато се опитват да избягат от зомби епидемия и да си проправят път през няколко места, включително Ню Йорк, Москва и Йерусалим.

Играчите трябва да си сътрудничат в отблъскването на рояци зомбита, използвайки различни оръжия и стратегии в тази бърза, изпълнена с екшън игра. Играчите могат да се обединят с други играчи онлайн от множество класове, за да избягат от зомби апокалипсиса, всеки от които има своите специални сили.

Докато играчите напредват през приказката, системата за прогресиране на играта им позволява да получат допълнителни оръжия и предимства. Играчите могат да събират различни стоки на бойното поле, но техните позиции се създават процедурно. Играчите трябва да изпълнят няколко мисии, като ескортиране на оцелели на всяко място и убиване на зомбита.

Разработено от: Sabre Interactive

Дата на издаване: 16 април 2019 г

Платформи: PlayStation 4 и 5, Nintendo Switch, Xbox One

Небесен прах 2

Игра със стрелба от първо лице с предпоставка за зомби апокалипсис се нарича Heaven Dust 2 Zombies. Историята започва в пост-апокалиптично общество, където вирусна епидемия до голяма степен е превърнала населението в зомбита. Участникът играе ролята на оцелял, който трябва да премине през опасните улици и да отблъсне рояци зомбита, за да оцелее.

Геймплеят се съсредоточава върху ожесточена битка, където играчът се бие срещу зомбита, използвайки набор от оръжия. За да живее, играчът може също да търси стоки и да прави инструменти и оръжия. Играта предлага както режим за един играч, така и режим за сътрудничество, където играчите могат да се обединят с приятели, за да оцелеят срещу зомбитата.

Освен това играта има система за прогресиране, която позволява на играчите да напредват в играта, като печелят точки опит (XP) и отключват нови инструменти и умения. Неистовият геймплей и тясната обстановка на Heaven Dust 2 я отличават, правейки я достъпна в Steam.

Разработено от: One Gruel Studio

Дата на издаване: 5 януари 2022 г

Платформи: Nintendo Switch, Steam PC

Left 4 Dead 2

Избухване на зомбита е изобразено в шутъра от първо лице Left 4 Dead 2. Треньорът Елис, Ник и Рошел са четиримата оцелели, които са последвани, докато се опитват да избягат от рояци зомбита и да си проправят път през няколко места, включително улиците от Савана и блатата на Луизиана, в търсене на убежище.

И двата режима на разказ и режим на оцеляване на зомбита са включени в играта. В режим на кампания играчите преминават през поредица от етапи. Играчите могат да се сдвояват с други, за да преминат през нивата в мултиплейър режим.

Играчите използват набор от оръжия, включително пистолети, оръжейни системи и гранати, за да отблъснат зомбитата в тази бърза, изпълнена с екшън игра. Освен това играта има специален AI директор, който променя поведението на зомбитата въз основа на това колко добре се представят играчите, което прави всяко време за игра различно.

Разработено от: Valve

Дата на издаване: 17 ноември 2009 г

Платформи: Windows, Xbox 360, MacOS, Steam PC

Растения срещу зомбита Градинска война

Видеоиграта със стрелба от трето лице Plants vs. Zombies: Garden Warfare е създадена от PopCap Games и издадена от Electronic Arts. В играта са налични както кооперативен, така и състезателен мултиплейър режим.

  10 най-добри прожекционни екрана за провеждане на спортни и филмови вечери

В кооперативния режим участниците защитават градината си от вълни от зомбита, докато поемат ролята на растения. Играчите, които искат да играят в състезателен режим, се бият в неистови битки за много играчи като растения или зомбита. Многобройните растителни и зомбита герои във всяка игра имат уникални умения и предимства.

Освен това играта предлага разнообразие от различни типове игра, като класическия отборен стил на смъртен мач и опцията за улавяне на флага. Оригиналната игра Plants vs. Zombies значително повлия на естетиката и комедията на тази игра, която е любима сред феновете на поредицата.

Разработено от: PopCap Games

Дата на издаване: 25 февруари 2014 г

Платформи: Windows, Xbox 360, PlayStation 3 и 4, Xbox One

Проект Zomboid

Играта Project Zomboid се развива в измисления град Muldraugh, Кентъки. Той също така притежава настройка на пясъчник с отворен свят, където играчите трябва да събират провизии, да създават убежища и да се защитават от орди зомбита.

Основната цел на играча е да живее колкото може по-дълго. Играта включва разнообразие от други индивиди, с които играчът може да се ангажира, както и уникален цикъл ден-нощ и метеорологична система, които влияят върху оцеляването на играча.

Играта също има система за занаяти, която позволява на играчите да правят инструменти и оръжия. На играча се дава възможност да играе соло или в кооперативен режим. Вземете играта в Steam и се насладете на тръпката.

Играта има няколко предварително зададени настройки за трудност и опция за пясъчник, която позволява на играчите да променят параметрите на играта като броя на зомбитата, разпространението на вируси и рядкостта на елементите.

Разработено от: The Indie Stone

Дата на издаване: 8 ноември 2013 г

Платформи: Windows, OS X, Steam PC

Resident Evil 2

Видеоиграта на ужасите за оцеляване Resident Evil 2 идва със същите основни елементи на геймплей като Resident Evil. Докато решава гатанки и убива чудовища, играчът изследва въображаем град.

Битките, решаването на пъзели и изследването са основните механики на играта. Играчите трябва да избягват или да победят рояци зомбита и други чудовища, за да преминат през града. Играчите могат да преминат през историята, докато Клеър и Леон, героите, стават свидетели на това как техните избори влияят върху сюжета, благодарение на системата за прекъсване на играта.

Играта също така предлага множество странични куестове и отключени неща в допълнение към основния сюжет. През 2019 г. играта имаше римейк с нови визуални елементи и геймплей елементи.

Разработено от: Capcom

Дата на издаване: 21 януари 1998 г

Платформи: Windows, PlayStation 4, Steam PC, Xbox One

Състояние на разпад

Играта за оцеляване с отворен свят State of Decay се намира в пост-апокалиптичен свят, нападнат от зомбита. Сюжетът на играта се съсредоточава върху група оцелели герои, които трябва да събират провизии, да построят база и да се защитават срещу рояци зомбита и други опасности и фракции.

Геймплеят е съсредоточен върху управлението на ресурси, изграждането на бази и участието в битка със зомбита и други оцелели. Играчите трябва да вземат тези стратегически решения, за да управляват своята общност от оцелели, да разпределят ефективно ресурсите и да постигнат баланс между изискванията на своята база и оцеляването си.

Цикълът ден-нощ и централната климатична система са допълнителни функции на играта, които могат да повлияят на играта. State of Decay е предизвикателна, сложна игра, съчетаваща оцеляване, стратегия и действие.

Разработено от: Undead Labs

Дата на издаване: 5 юни 2013 г

Платформи: Windows, Steam PC, Xbox One, Xbox 360

  Как да разберете дали някой е женен

Живите мъртви

Базиран на добре познатата поредица от комикси със същото име, The Walking Dead е колекция от епизодични приключенски игри. Разказът на играта следва група оцелели, пътуващи през пост-апокалиптичен свят, завладян от „ходещи“ или зомбита.

Играта е разделена на няколко епизода, всеки със своя сюжет и състав от герои.

В свят, завладян от немъртвите, на осъдения престъпник Лий Евърет се предлага втори шанс за изкупление. Играчите поемат тази роля. Проучването, решаването на пъзели и вземането на решения съставляват по-голямата част от играта.

Играта също има система от морални опции, при която изборите и действията на играча ще влияят върху хода на сюжета и как те взаимодействат с други герои.

Разработено от: Telltale games

Дата на издаване: 5 юни 2013 г

Платформи: Windows, PlayStation 3 и 4, Xbox One, Xbox 360, Nintendo Switch, Android и iOS.

Последният от нас част 2

Историята се развива пет години след събитията в оригиналната игра в това одобрено от критиците продължение на The Last of Us. The Last Of Us Part 2 представя Ели, докато преминава през сурови пейзажи, бори се със заразени и враждебни човешки врагове и взема морални решения, които оказват влияние върху хода на историята. Играта е смесица от стелт, оцеляване и битка.

Играта е възхвалявана за дълбокото си третиране на теми като любов, скръб, възмездие, разказване на истории и развитие на героите. Поради своето визуално и емоционално изживяване, играта се счита за най-добрата.

Разработено от: Naughty Dog

Дата на издаване: 19 юни 2020 г

Платформи: PlayStation 3, 4&5.

Call of Duty: Black Ops Cold War

Call of Duty: Black Ops Cold War притежава режим на игра на ужаси за оцеляване, наречен „Зомбита“. Сюжетът се развива в началото на 80-те години. Играчите поемат контрола над един от четирима индивида, докато изследват различни нива и се борят с вълни от зомбита, докато научават повече за мистериозна организация, наречена Requiem.

Играчите могат да използват различни оръжия и предимства, за да се преборят със зомбитата. Те могат също така да събират точки, за да повишат своите умения, да купуват нови оръжия и бонуси и да отключват нови региони на играта.

Играта е всеобхватен забързан, пълен с екшън режим, който предоставя на играчите отличително и вълнуващо изживяване. Освен това, играта дебютира с чисто нов режим на игра, наречен Fireteam, който побира до 40 души.

Разработено от: Treyarch и Raven Software

Дата на издаване: 13 ноември 2020 г

Платформи: PlayStation 4 и 5, Windows, Xbox One, Xbox Series X/S.

Заключение

Игрите със зомбита дават на играчите отличително и вълнуващо изживяване, докато тестват способността си за оцеляване. Тъй като играчите винаги трябва да са нащрек срещу безмилостните орди на немъртвите, зомби игрите могат да осигурят усещане за напрежение и безпокойство.

Тези игри често имат системи за морален избор, които позволяват на играчите да изследват последиците от своя избор в свят, където всяка опция може да означава разликата между живота и смъртта. Играта на игри със зомбита е забавен и сложен метод за упражняване на вашите способности за оцеляване.

След това вижте някои от най-добрите Battle Royale игри.

x