11 страхотни ресурса за iOS, които да ви направят по-добър разработчик на приложения

Не мислите ли, че се е превърнало в предизвикателство да грабнете вниманието на мобилните потребители на фона на наплива от приложения на пазара?

Считано от четвърта четвърт от 2019 г. има 2,57 милиона приложения за Android и 1,84 милиона приложения за iOS. През 2018 г. общите приходи от изтегляния на мобилни приложения, реклами и покупки в приложения са били 365,2 милиарда долара. През 2023 г. се очаква този брой да достигне $935,2, което означава значителен скок с почти 2,7 пъти.

Но като се има предвид колко е надвишено проникването на мобилния интернет половината от световното население, тази статистика изобщо не е изненадваща.

Потребителите все още изтеглят мобилни приложения, въпреки че глобалният процент на деинсталирания след 30 дни е такъв 28%.

Това показва, че въпреки че мобилните приложения са популярни, вече не е достатъчно просто да стартирате едно. Вместо това успехът на приложението зависи от това колко добре е разработено, пуснато на пазара и актуализирано. И в тази статия ще се съсредоточим върху разработката на приложения за iOS.

Приложенията за iOS поемат тортата

Говорейки за iOS, Apple Store е вторият водещ магазин за мобилни приложения в света, който ще включва 5 милиона приложения – включително iPhone и iPad – до края на 2020 г. Освен това миналата година App Store на Apple беше номер 1 в САЩ, събирайки 3X повече продажби от Google Play.

Откакто технологичният гигант отвори вратите на своя App Store, броят на разработчиците от цял ​​свят, които се опитват да спечелят от тази доходоносна възможност, се увеличи.

Според Скала на заплащане, разработчиците на iOS с опит от пет години правят средно $100K в САЩ към 2020 г. Докато в Обединеното кралство те могат да спечелят £36 000. В Индия средната заплата на свеж човек е 6 56 000 INR.

Цифрите са доказателство за факта, че разработването на приложения може да доведе до високоплатени възможности – навсякъде по света. Така че, ако сте разработчик, който иска да започне да разработва мобилно приложение за iOS или да повиши уменията си, тези ресурси за разработка на приложения за iOS няма да ви разочароват.

  Как да осмислите данни, експортирани от приложението iOS Health

Разработчик на Apple

Цифров ресурс

Ако искате бързо да научите въжетата на разработката на iOS, тогава Разработчик е подходящо за вас. Както подсказва името, това е дигитален учебен ресурс, предлаган от самата Apple. Учебното съдържание на разработчиците се върти около разработката на iOS, Xcode, Swift, ръководства за програмиране и презентации.

Можете бързо да щракнете върху връзки и да намерите ресурси под всяка платформа на Apple, като MacBook, iPhone, iPad, Apple Watch и Apple TV. Освен това, ресурсът отваря пътища за свързване с други разработчици на Apple и обмен на знания.

Обучение в LinkedIn

LinkedIn е популярна платформа за онлайн обучение. Той предлага изчерпателен списък от курсове по Разработка на приложения за iOS. Можете да изберете който и да е от тях – в зависимост от вашия опит – и да учите с вашето темпо от лесни за научаване видео лекции.

Освен разработването, отстраняването на грешки и внедряването на приложения в Objective-C, изследвайте шаблони за проектиране, насоки за кодиране и основни концепции, свързани с разработката на приложения, като сценарий, контролер за изглед на модел и делегиране.

Освен това някои Обучение в LinkedIn курсовете предлагат контролен списък за успешно изпращане на приложението в App Store. Цената за всеки курс на платформата варира, така че можете да изберете тези, които ви харесват повече.

Препълване на стека

Онлайн общност

Не е сайт за уроци, но е отличен ресурс за изучаване на разработка на приложения за iOS, ако сте просто начинаещ. Препълване на стека функционира по-скоро като общност за въпроси и отговори, фокусирана върху програмирането като цяло, и също така ви позволява да се свързвате с други разработчици.

Можете дори да разглеждате кодови решения и фрагменти, за да разрешавате редовни проблеми с програмирането. Ако имате конкретен проблем и не можете веднага да намерите отговора на който и да е от уроците, тогава Stack Overflow е вашият сайт.

Разработване на приложения за iOS

Apple Podcast курс

Безплатният видео курс е проектиран от Инженерното училище на Станфорд и се провежда от Пол Хегарти. Достъпен за гледане в Apple Podcastsкурсът предлага огромна стойност за разработчиците, които искат да започнат от основите на създаването на приложения за продукти на Apple.

Научавате как да използвате API и инструменти на iPhone, включително Interface Builder and Instruments и Xcode, да управлявате паметта на приложенията, да проектирате потребителски интерфейс с помощта на мултитъч технологии и да създавате обектно-ориентиран дизайн с помощта на шаблон модел-изглед-контролер.

  Как да получите версии на iOS 10 за разработчици преди публичната бета версия

Освен това можете лесно да разглеждате видеоклипове и лекционни слайдове, за да учите със собствено темпо.

Geeky Lemon Xcode уроци

Apple Podcast курс

Geeky Lemon е отлично платен ресурс за да се научите да създавате iPhone, iPad, iPod към Apple Watch и Apple TV. Уроците по Xcode ще ви преведат през всяка стъпка и ще ви научат колко лесно е да копирате/поставите кодовете.

Те съдържат всичко, което трябва да знаете от създаването на проекти, необходимото кодиране, визуалното развитие и много повече. Уроците са задълбочени и лесни за следване с помощта на най-новите версии на Xcode към момента.

Можете да разгледате пълната им гама от курсове тук.

Блог на Рей Вендерлих

Онлайн общност

Това блог е набор от над 3000 висококачествени онлайн уроци, които помагат на начинаещите да научат бързо разработката на iOS. Можете да намерите курсове по най-предизвикателните теми, свързани с iOS, разработка на приложения и други нововъзникващи технологии, обяснени ясно.

От видеоклипове и подкасти до писмено съдържание – в блога на Ray Wenderlich има по нещо за всеки. Има и форум за обучаемите, за да обсъждат разработката на iPhone, да решават каквито и проблеми да имат при разработката на приложения и да се свързват със състуденти и експерти.

Курс за разработчици на iOS 11 и Swift

Курс по Udemy

Няма значение дали сте начинаещ, програмист или професионалист, този 34-часов строг Курс по Udemy върху разработването на приложения за iOS. Състои се от 250 онлайн лекции и представлява пълен набор от инструменти за всеки, който иска да проектира приложения като iOS 11, ARKit, Depth Photo API и Swift 4.

Курсът засяга основите на Xcode9 и Swift 4 и след това хвърля светлина върху разширените функции на iOS, а също така ви учи да клонирате популярни интерактивни приложения като Instagram, Tinder, Uber и Snapchat.

В края на всяка лекция има предизвикателство, което обучаемите трябва да изпълнят. Каквито и мощни стратегии за използване на iOS 11 да се преподават в курса, могат бързо да бъдат включени в реални проекти. Не е необходимо да се инсталира платен софтуер. Кодирането се преподава на XCode9, което е безплатно.

Основи на iOS 11

Курс на PluralSight

Често наричан Netflix за разработчици на софтуер, PluralSight има повече от 5000 курса за разработка на приложения за iOS. Един от по-популярните се нарича Основи на iOS 11който ще ви накара да работите със Swift 4 и Xcode 9, за да създавате приложения за iOS 11 с адаптивен потребителски интерфейс.

  Как да деактивирате Instant Hotspot на iOS

От управление на iOS проекти и градивни елементи за приложенията до разбиране на опциите за навигация, курсът информира за най-новите най-добри практики за iOS архитектура. Можете да получите достъп до курса на $299.

Ако обаче не сте склонни да инвестирате предварително, регистрирайте се за 10-дневния му пробен период и гледайте 200 часа съдържание безплатно.

Липсващият наръчник

Меки корици

Ако сте усвоили платформата iOS и познавате Swift като пръстите си, тази книга ще ви помогне да подготвите приложението си за App Store. Да, правилното кодиране е основен елемент за разработването на приложение. Това обаче не е всичко.

Трябва да разберете марката и дизайна, вашата целева аудитория и основите на стартирането на приложение, преди да можете да го изпратите в App Store. Ако сте сериозни за публикуването на приложение, тази книга ще ви запознае с неща, които не сте смятали, че трябва да знаете.

Шаблони за дизайн на какао

Меки корици

Публикувана още през 2009 г., книгата все още е известна с много информация за разработчиците на iOS, особено тези, които работят с macOS. Cocoa Design Patterns обаче не е книга за аматьори.

Започва с глава за шаблона Model-View-Controller и набира темпото оттам. Не очаквайте да бъдете изпълнени с всяка една техника. Но ако имате известен опит с програмирането на iOS, тази книга ще ви помогне да подобрите уменията си по начини, които не сте си представяли.

Обобщавайки

Да можеш да разработиш приложение и да го публикуваш в магазина на Apple е наистина възнаграждаващо. Следователно няма значение дали сте начинаещ или опитен разработчик на приложения за iOS. Ако имате идея и искате да я превърнете в реалност, надградете уменията си с някой от тези курсове.

Освен това вашите технически познания винаги ще ви дават конкурентно предимство на пазара. Затова не пропускайте тази възможност и продължавайте да учите. И ако не можете да изберете курса, свържете се с експертен разработчик на приложения за iOS за насоки.

Posted in iOS
x