11 страхотни предимства на Amazon Prime, които вероятно сте пренебрегнали

Безплатна доставка на следващия ден и Prime Video убедиха над 200 милиона потребители да поддържат активно членство в Amazon Prime. Но това е само върхът на айсберга. Започвайки от $15 на месец (плюс данък), абонаментът за Amazon Prime включва над дузина различни предимства. Ще ви покажем как да извлечете максимума от вашето членство или 30-дневния безплатен пробен период на Amazon Prime.

Най-добрите предимства на Amazon Prime: Общ преглед

Ето обобщение на най-забележителните предимства на Amazon Prime, които идват с вашия абонамент:

 • Безплатна доставка за два часа, един ден или същия ден
 • Prime Photos (неограничено място за съхранение на снимки)
 • Prime Music (неограничен стрийминг без реклами)
 • Prime Video (неограничен стрийминг без реклами, плюс добавки на Amazon Channels)
 • Prime Gaming (безплатни игри, съдържание в играта и един месечен абонамент за Twitch.tv)
 • Първокласно четене (неограничен достъп до безплатни електронни книги)
 • Prime Fresh (изключителни отстъпки на Whole Foods Market и едночасова доставка на хранителни стоки)
 • Първичен ранен достъп (вижте Lightning Deals преди всички останали да го направят)
 • Prime Rewards Visa Signature Card (печелете 5% обратно за всички покупки на Amazon.com и Whole Foods Market)
 • Първо Опитайте преди да купите (опитайте преди да купите в продължение на седем дни, когато пазарувате дрехи)
 • Споделяне на членство (добавете до един възрастен, четирима тийнейджъри и четири деца към вашия акаунт)
 • Безплатно едногодишно членство в Grubhub+ (безплатна доставка; достъпно за нови и съществуващи членове на Grubhub+)

Звучи ли, че членството в Amazon Prime си струва? Нека разопаковаме какво включва всяко от тези предимства.

1. Безплатна доставка на хранителни стоки за същия ден и за два часа до вашия гараж

Знаете ли, че членовете на Amazon Prime в определени градове могат не само да получат безплатна еднодневна доставка и безплатна доставка за същия ден, но и двучасова доставка на хранителни стоки и доставка на ключове в гараж? Предимствата на Amazon за доставка са обширни, но те идват с прикачени низове. Например, за да се класирате за еднодневна доставка или доставка за същия ден:

 • Общата сума на вашата поръчка трябва да е поне $25.
 • За доставка в същия ден всички артикули трябва да бъдат маркирани като отговарящи на условията за същия ден.
 • За еднодневна доставка всички артикули трябва да бъдат маркирани като отговарящи на условията за еднодневна доставка.
 • Трябва да напуснете преди крайния час, обикновено около обяд.
 • За доставка в същия ден, двучасова доставка на хранителни стоки и доставка на ключ от Amazon в гаража, адресът за доставка трябва да е в отговарящ на условията пощенски код.
  10 сайта, които ви плащат, за да слушате музика [2023]

Нещо повече, можете да изберете своя личен „Ден на Amazon“ и всичките ви поръчки всяка седмица да се доставят автоматично в предпочитания от вас ден. Тази услуга е достъпна в САЩ и не изисква да отговаряте на минимален праг за поръчка.

Независимо дали ще получите абонамент за Prime или не, уверете се, че разбирате как да върнете артикул в Amazon и да получите парите си обратно, в случай че не сте доволни от някоя от покупките си. Освен това знайте какво да правите, ако поръчката ви от Amazon никога не е пристигнала.

2. Споделяне на основно членство

Знаете ли, че можете да споделите предимствата на вашето членство в Amazon Prime с до един възрастен и четирима непълнолетни? Да, точно така: петима други могат да се възползват от вашите предимства на Amazon Prime, без да им дават директен достъп до акаунта ви (т.е. споделяне на паролата за акаунта ви, което нарушава Общите условия на Amazon).

Единственото условие е тези хора да живеят на същия адрес като вас. Или, с други думи, членството може да се споделя само с действителни членове на едно домакинство.

За да поканите някого, ще трябва да знаете неговото име, рождена дата и имейл адрес. Когато приемат поканата, ще трябва да знаят рождения ви ден. Научете повече за това как да споделяте Amazon Prime със семейството.

3. Неограничено съхранение на снимки с Amazon Photos

Всички клиенти на Amazon започват с 5GB безплатно съхранение на данни с Amazon Drive. Това включва всичко от снимки до видеоклипове, документи до музикални файлове и каквото и да е друго, което може да искате да съхранявате там.

Като член на Amazon Prime вашият безплатен план за съхранение в облак е разширен и позволява неограничено съхранение на снимки с пълна разделителна способност като част от програмата Amazon Photos. Всички снимки, независимо дали са качени по-рано или качени в бъдеще, не се броят към лимита ви за съхранение на данни в облака. В допълнение, членовете на Amazon Prime получават 5 GB безплатно съхранение на видео.

Снимките трябва да са по-малки от 2 GB. Поддържаните формати включват JPEG, PNG, BMP, TIFF и RAW формати за фотоапарати Nikon (NEF), Canon (CR2) и Sony (ARW). Prime Photos е предназначен само за лична, некомерсиална употреба.

  30 най-добри модификации на Fallout 3 за подобрен геймплей

4. Поточно видео без реклами с Prime Video

Prime Video е най-големият претендент за Netflix или Hulu, пълен с отлични телевизионни предавания, които си струва да се гледат, и всякакви Prime филми, вариращи от класически до модерни хитове. И докато Prime Video отдавна се смяташе за по-нисък от Netflix, той бързо наваксва.

Amazon Studios достигна нови висоти когато спечели две награди Оскар (най-добър актьор и най-добър оригинален сценарий за оригиналния филм на Amazon, Manchester by the Sea) и оттогава печели една след друга. Други забележителни оригинали на Amazon включват Властелинът на пръстените: Пръстените на властта, Момчетата и Колелото на времето.

5. Поточно предаване на музика без реклами с Prime Music

Въпреки че има много развлекателна стойност в Prime Video, това не е единствената услуга за стрийминг, предлагана от Amazon. Ако вече предавате музиката си или обичате да слушате подкасти, тогава Prime Music ще преобърне света ви с главата надолу и е включена в членството ви в Prime.

Amazon поддържа библиотека от над 100 милиона песни и над 70 000 подкаста, до които членовете на Prime имат достъп безплатно. Prime Music включва неограничено пропускане, без реклами и достъп до ръчно изработени Prime Playlists. Не ги харесвате? Вместо това можете да създадете свои собствени плейлисти.

Ако търсите музика по заявка в HD качество и с пространствено аудио, потърсете Amazon Music Unlimited. Тази отделна абонаментна услуга предлага 30-дневен безплатен пробен период и започва от $9,99/месец след това. Основните членове получават месечни и изключителни годишни планове с отстъпка.

6. Безплатни игри с първокласни заглавия за игри

Обичате да играете видео игри? Тогава ще харесате предимството на Prime Gaming, което идва с Amazon Prime. Дава ви достъп до безплатно съдържание в играта, безплатни игри и можете да се абонирате безплатно за канал в Twitch всеки месец.

Ако вече имате акаунт в Twitch, можете да свържете акаунта си с 30-дневен безплатен пробен период на Amazon Prime, за да започнете да се възползвате от предимствата.

7. Безплатно четене със звуковия разказ на Prime

Членовете на Amazon Prime, които притежават електронни четци Kindle, таблети Kindle Fire или използват приложенията за четене Kindle за iOS и Android, могат да получат безплатен достъп до хиляди електронни книги, електронни списания, електронни комикси и други. Наетите заглавия нямат краен срок и могат да се споделят между всички устройства, свързани с вашия акаунт в Amazon.

Но Prime Reading включва звуков разказ, което означава, че можете да превключвате между четене и слушане на вашата книга. Можете да получите достъп до аудиокнигата чрез Audible и напредъкът ви се синхронизира с копието на Kindle.

Съществува и програмата Amazon First Reads, която позволява на членовете на Prime да изтеглят една безплатна електронна книга всеки месец от избора на Amazon First Reads. Това са все още неиздадени електронни книги, които се предлагат като „първи избрани“ един месец преди официалното им пускане.

  Поправете кода на грешка в Square Enix i2501

8. Вземете изключителни оферти за хранителни стоки и ултра бърза доставка

Кредит за изображение: Raysonho @ Open Grid Scheduler / Scalable Grid Engine/Wikimedia Commons

Като член на Prime, можете да спечелите 5% обратно от покупките на хранителни стоки на Whole Foods Market, когато използвате картата Visa на Amazon Prime Rewards. Можете също така да спестите 10% върху разпродажбите и офертите за сезонни артикули.

В комбинация с безплатно вземане на хранителни стоки или доставка за един час с Amazon Fresh (в избрани градове), няма да искате да пазарувате никъде другаде.

Вашият местен Whole Foods Market също приема връщания от Amazon без нужда от кутия или етикет. Тази услуга е независима от членство в Prime.

9. Плащайте по-малко за Amazon Prime

Ако в момента сте записани в колеж или университет и имате валиден .EDU имейл адрес, можете да се регистрирате като част от програмата Prime Student, която предоставя шестмесечен безплатен пробен период за Amazon Prime. Когато пробният период приключи, можете да надстроите до пълно членство в Amazon Prime на половината от редовната цена.

Този безплатен пробен период включва само безплатна двудневна доставка и неограничено съхранение на снимки с Amazon Photos. Prime Video, Prime Music, Kindle Owners Lending Library и споделянето на членство са достъпни само за пълни членове на Amazon Prime.

10. Светкавични сделки и първи ден

Знаете ли, че Amazon има страхотна програма за сделки, наречена Lightning Deals? Накратко, Lightning Deal е артикул с отстъпка, който е наличен само в определено количество за определен период от време.

Програмата Lightning Deals не е изключителна за Prime, но членовете на Amazon Prime имат нещо, наречено Prime Early Access. Това ви позволява да получите 30 минути преднина за повечето (но не всички) светкавични сделки, което е страхотно, защото тези сделки се разпродават изненадващо бързо. Посетете страницата Lightning Deals, за да видите какво е налично по всяко време.

Членовете на Amazon Prime също имат право да участват в Prime Day, което е ежегодно събитие, на което хиляди артикули в целия сайт се отбелязват надолу. Ако сте мислили да си купите устройство на Amazon, Prime Day е най-добрият ден за това.

11. Безплатно едногодишно членство в Grubhub+

Независимо дали сте нов или съществуващ член на Grubhub+, ако се регистрирате за Amazon Prime, получавате безплатно едногодишно членство в Grubhub+ отгоре.

С Grubhub+ плащате $0 за доставка и по-ниски такси за обслужване при поръчки над $12 преди данък, бакшиш и такси при отговарящи на условията търговци. След първата година членството в Grubhub+ е $10 на месец.

Заслужава ли си Amazon Prime?

За да получите достъп до всички предимства по-горе и повече, годишно членство в Amazon Prime ще ви върне $139, което е само $11,58 на месец. Или можете да изберете месечен абонамент за $14,99 на месец. Ако сте студент, вашата тарифа ще бъде $7,49 на месец или $69 на година. Има ли друг онлайн абонамент, който предлага толкова добри неща на толкова достъпна цена?

x