11 Софтуер с отворен код за уеб и графични дизайнери

Безплатен софтуер за уеб и графичен дизайнер…

Има много достъпен софтуер с отворен код, който може да ви помогне забележително като уеб и графичен дизайнер. Отвореният код е ценен поради нулевата им цена и подкрепящата общност се разпространява по целия свят. В настоящите икономически обстоятелства инструментите с отворен код са отлично място да започнете да търсите.

Не е много лесно в света на дизайна да поддържаш професионална кариера като графичен дизайнер само с приложения с отворен код. Може би много подобрени приложения с отворен код са налични, за да ви помогнат да станете отличен графичен и уеб дизайнер. Терминът отворен код означава, че е достъпен безплатно и достъпен за всеки.

Съдържание

Крита

Крита е мощен създател на векторна графика със силен фокус върху дигиталната живопис и илюстрацията. Използва се главно за дизайн на комикси. Това е безплатен софтуер с разширени шаблони и функции.

  Как да добавите надеждни уебсайтове в браузър

Художници създадоха Krita за софтуер за рисуване с най-високо качество, който е достъпен за всички. Може да помогне при проектирането на комикси, рисуване като гладки форми, точки на изчезване, разширени функции за избор, маски на слоеве и т.н. Ако искате да влезете в света на илюстрациите, Krita е най-добрият избор в категорията с отворен код.

лудост

лудост е безплатен, супер бърз графичен софтуер за UI, UX и уеб дизайн. Има всичко, с което сте свикнали в други подобни приложения и надхвърля. С Lunacy ще спестите много време, което обикновено прекарвате в гугъл за графики. Хиляди икони, илюстрации и снимки са достъпни директно в приложението.

Нещо повече, Lunacy е зареден с удобни, задвижвани от AI инструменти за автоматизиране на рутинни задачи: премахване на фон, мащабиране на изображения, аватар и текстови генератори. За разлика от Figma, Lunacy не е пристрастен към интернет и повечето от неговите функции работят офлайн. Ако предпочитате онлайн сътрудничество с колеги дизайнери, това също е възможно. За разлика от Sketch, който работи само на macOS, Lunacy нативно обработва .sketch файлове на всички основни платформи. Интерфейсът на приложението е на 21 езика.

 • Работи върху:

 • Windows

 • Linux

 • macOS

  9-те най-добри оригинални филми на ужасите и телевизионни предавания на Netflix за поточно предаване (юни 2020 г.)

Gimp

Gimp означава програмата за манипулиране на изображения GNU.

Gimp е един от най-популярните инструменти за графичен дизайн и редактиране на снимки с отворен код. Това е пълен с функции пакет за графичен дизайн и редактор на изображения. Този инструмент е същият като оформлението на Adobe Photoshop. Фантастичен инструмент за всеки начинаещ или напреднал дизайнер, който работи предимно със снимки.

GIMP е висококачествена рамка за скриптово насочване на изображения сред езици, включително C, Perl, C++, Python и др.

Той е аналог на Adobe Photoshop. Ако създавате цифрова картина или коригирате снимки и композирате различни елементи, това е фантастично. Разбира се, той няма всички функции като Photoshop, но който и да е създал този софтуер, има огромен брой доброволци от цял ​​свят.

Акценти

 • Снабден с филтри, маски, слоеве и четки
 • Разширете функциите с разширенията
 • Разширени функции за редактиране на снимки
 • Създават се наистина вдъхновяващи дизайни. Това означава да предоставите гъвкавостта за трансформиране на изображения по начина, по който ги харесвате.
 • Огромен брой елементи за графичен дизайн, лога, интерфейсни компоненти. Той също така допринася за първокласни функции за управление на цветовете, за да се гарантира висока прецизност на управлението на цветовете.

Inkscape

Inkscape е много подобен на Adobe Illustrator и Corel Draw. Освен това е един от мощните инструменти, достъпни безплатно за всички. Известен е също като аналог на създателя на векторна графика Adobe Illustrator.

Основният файлов формат по подразбиране на Inkscape е мащабируема векторна графика (SVG). Inkscape се предлага за операционни системи Linux, Mac и Windows.

Акценти

 • Обекти за стилизиране
 • Поддържа различни видове файлови формати
 • Операцията зависи от пътя.
 • Манипулацията в обекта може да се извърши ефективно.
 • Лесно документиране
 • Гъвкав потребителски интерфейс

Synfig Studio

Предлага се за Windows, OSX и Linux, Synfig Studio е софтуер за 2D анимация за всички креативни ентусиасти, за да вдъхнат живот на своите проекти. В зависимост от стила ви на рисуване, бихте могли да постигнете почти всеки вид анимация, към която се стремите.

  Топ 10 алтернативи за хранилище Kodi Fusion

Вижте една от сложните анимации, създадени с този софтуер:

Можете също така да създадете нещо леко и просто, ако това е силната ви страна. Както казах, всичко се свежда до това, което искате да създадете, и го считайте за кимване от Synfig Studio.

Говорейки за функциите, той ви дава пълен контрол върху вашето векторно произведение направо от импортирането му до експортирането на готовия продукт. Можете да дублирате форми, да работите с над 50 слоя, да добавяте филтри и да прилагате градиенти.

Освен това можете изцяло да поемете костната система, за да структурирате точно дизайна си, така че движенията им да изглеждат така, както искате да изглеждат. Това може лесно да се постигне чрез използване на техния слой Skeleton Distortion, който ви помага да приложите сложни деформации към растерно изображение.

Можете да избирате от две различни версии – стабилна и развойна. Първият е този, който е добре тестван и доказан, докато вторият е по-новият, който има експериментални функции и допълнителни корекции на грешки. И двата са безплатни за изтегляне, тъй като това е софтуер с отворен код.

Диаметър

Диаметър е изграден върху интерфейс за единичен документ (SDI), подобен на Inkscape и GIMP. Използва се главно за създаване на мрежи от тип електронни схеми, блок-схеми и т.н. Той е интегриран с много разширени функции, т.е. използва се за подпомагане на изчертаването на модели на взаимоотношения в структури на бази данни, UML, прости електрически вериги. Поддържат се файлови формати SVG и XML.

Използвайки Dia, можете да експортирате SVG, EPS, DXF, PNG, JPEG всички други добре познати формати.

Блендер

Блендер е софтуер за създаване на 3D чертежи. Най-известните аниматори използват Blender, за да правят късометражни филми, игрални филми, телевизионни предавания и т.н.

Интерфейсът му е доста сложен в началото, но когато преминете към дизайна, става лесно. Има много функции за персонализиране; разбира се, можете също да създадете вашите разширения и функции по начина, по който искате да проектирате.

Използвайки Blender, можете да се справите с фотореалистично изобразяване, скулптуриране (различни видове четки), създаване на игри и бързо оборудване.

Ако сте готови да похарчите, трябва да разгледате първокласен софтуер за проектиране на 3D анимация.

Молив2D

Молив2D е софтуер за рисуване; има възможност за проектиране на ръчно рисувани анимации с помощта на растерна и векторна графика. Той е лесен за използване и е интегриран с по-ясен интерфейс и е оборудван с инструменти за анимация от висок клас.

Така че инструментът за рисуване Pencil2D може да е най-добрият начин да научите основните принципи на векторната графика и анимационните анимации.

Skencil

Skencil е приложение за векторно рисуване. Предлага се в Linux/Unix/GNU-подобни операционни системи. Позволява ни да създадем страхотни диаграми, илюстрации и полезни рисунки. Skencil е създаден с интерпретиран език, т.е. Python, и е обектно-ориентиран на много високо ниво.

Акценти

 • Лекота на използване.
 • Градиентни запълвания
 • Пишете EPS файлове
 • Смесете групи
 • Трансформирани изображения и текст
 • Разширени правоъгълници и криви и др.

Ковачница на шрифтове

FontForge е редактор на шрифтове, който поддържа много формати на шрифтове за дизайнери. Той е лек и ви позволява да създавате гладки дизайни от ваш собствен тип, истински тип и постскрипт. Това е безплатен софтуер, разработен от Джордж Уилямс и написан на C-програмен език.

Той използва FreeType рендиращи шрифтове на екрана.

Редактиране на SVG

Редактиране на SVG може да помогне за създаване на векторни графики в браузъра без инсталиране на допълнителен софтуер на вашата система. Това е инструмент за графичен дизайн на JavaScript с различни браузъри.

SVG-Edit се състои от два интерфейса, които включват svgcanvas.js и svg-editor.js. Тези два компонента работят взаимно за създаване на ефективна векторна графика.

Заключение

Тъй като цифровизацията по целия свят се увеличава през годините, това ясно показва, че търсенето на индустрията за графичен и уеб дизайн ще бъде високо. Изборът на правилния инструмент, който отговаря на вашите бизнес нужди, ще ви даде най-добри резултати.

Като алтернатива, ако не предпочитате да изтегляте и искате да го направите онлайн, можете да разгледате тези онлайн инструменти за проектиране.

x