11 решения за чат в приложението за изграждане на по-добра ангажираност на потребителите

Искате ли да останете на върха на ангажираността на потребителите за вашето приложение за продукт или услуга? Трябва да вградите решение за чат в приложението в приложението. И можете да получите най-добри резултати, когато опитате супер ефективните инструменти, споменати по-долу.

Функцията за чат в приложението се разраства, защото позволява на бизнеса да се свързва със своите клиенти, публика и потенциални клиенти 24 до 7. Потребителите също така развиват доверие и лоялност към вашия бизнес, за да гарантират, че клиентската поддръжка е там, когато е необходимо.

Въпреки това, разработването и управлението на такива системи, тъй като изисква много информация от екипите за разработка на предния и задния край. Вместо това можете просто да получите решение за чат в приложението от някой от следните доставчици и да се съсредоточите върху нещата, които са най-важни.

Какво е чат в приложението?

Чатът в приложението е интерфейс за изпращане на текстови съобщения в мобилни приложения или уеб приложения, който позволява на потребителите да взаимодействат с екипа за обслужване на клиенти на бизнеса.

Трябва да сте използвали приложения като WhatsApp или Facebook Messenger, за да общувате с приятели, членове на семейството и професионални връзки. Представете си как да включите тази функция в приложения като Amazon, eBay, Walmart, AT&T, Uber и др.

Единствената разлика е, че сега разговаряте с представители за обслужване на клиенти и интерфейсът показва брандиране от съответните фирми. Но общата тема е същата, двустранен разговор.

Такива системи вече съществуват за горните приложения за поддръжка на потребители и клиенти от съответните фирми. Това са практически примери за чат в приложението.

Разликата между чата в приложението и съобщенията в приложението

Съобщенията в приложението и чатовете в приложението са коренно различни услуги. Но и двете допринасят за ангажираността на потребителите и създаването на стойност на марката.

Двупосочна комуникация

Чатът в приложението е комуникация 1:1 между компанията и нейните клиенти, доставчици, клиенти, партньори за доставка, представители за обслужване на клиенти и т.н. Обратно, съобщенията в приложението показват богата и едностранна информация от бизнеса към клиентите.

Групова комуникация

Чатовете в приложението могат да улеснят груповите съобщения между клиентските групи, общността, работните групи и т.н. Но съобщенията в приложението не могат да улеснят тази услуга.

Информативен

Съобщенията в приложението са информативно решение, което информира клиенти или потребители за действия като състояние на поръчка, промоции, отстъпки, предстоящи разпродажби и т.н. Напротив, чатът в приложението се фокусира върху разрешаването на потребителски запитвания и проблеми, свързани с продуктите или услугите.

Защо чатът в приложението е крайно необходим за приложенията?

Днес повечето фирми имат приложения и имат поддръжка на клиенти. Но не всички имат интегрирано обслужване на клиенти със своите приложения. Големи марки като Amazon и Uber предлагат безпроблемно клиентско изживяване чрез чатове в приложението.

Намерете по-долу защо решението за чат в приложението се превръща в необходимост на времето:

Постоянно потребителско изживяване

Клиентите могат да инициират чат или обаждания от приложението, което познават по-добре. Ако насочите потребителя към интерфейс на трета страна, това може да стане предизвикателство за него. Някои също може да се откажат от вашето приложение.

  Какво е RNG във видеоигрите и защо хората го критикуват?

Персонализирана поддръжка на клиенти

Когато чатът или поддръжката по телефона са в рамките на приложението, вашите представители могат лесно да персонализират комуникацията в зависимост от предпочитанията на клиента за език, часове за контакт, приоритет и т.н.

Откриване на проблеми с продукти/услуги

Когато интегрирате приложението, насочено към клиента, с функция за чат в приложението, става по-лесно да откривате поръчки, проблеми с обслужването или проблеми с приложението директно от страна на сервизния представител.

Отстраняване на неизправности

Техническата поддръжка или екипите за поддръжка от второ ниво могат лесно да напътстват клиента чрез дистанционна поддръжка, като същевременно поддържат връзка с тях чрез вашето приложение. Потребителите са по-склонни да се доверят на заявки за отдалечена поддръжка от вашето приложение, отколкото на трети страни, които могат да бъдат измамници.

Интеграция с бизнес приложения

Можете лесно да импортирате разговори в сесии за поддръжка в CRM и да анализирате данни, за да подобрите вашите приложения, продукти или услуги.

Медийни прикачени файлове

Клиентите могат лесно да изпращат екранни снимки, видеоклипове, изображения, документи и други чрез решения за чат в приложението.

Възможности за наддаване

Тъй като представителите могат да видят избора и предпочитанията на потребителите, те могат да предлагат надстройки, добавки и други.

Това бяха основите на съобщенията и чата в приложението, за да започнете. Сега открийте по-долу някои необикновени инструменти за създаване на уникални клиентски изживявания:

OneSignal

OneSignal е едно от най-популярните решения за съобщения в приложението за уеб приложения, мобилни приложения и т.н. Това решение може да стане ваш страхотен приятел, когато трябва да включите нови клиенти, да изпратите промоционални оферти, да обясните подобрени функции на продукта и др.

Приложението идва с популярни шаблони за съобщения в приложението, които можете да използвате в мобилното си приложение. Всички решения са без код, така че всеки с основни познания за функционалността на мобилните приложения от бекенда може да използва повечето от функциите на OneSignal.

Основните функции за съобщения в приложението са:

 • Внедряване на съобщения в приложението без код
 • Не е необходимо да получавате одобрение от App Store или Google Play
 • Той идва с вграден анализ на данни за целите на маркетинга и подобряването на продукта
 • Подходящо за съобщения в приложението като колички за електронна търговия, оферти, проучвания, оценки, подкани за разрешение, препоръки и др.

Можете да опитате безплатния план, за да се запознаете бързо с услугата. Изпробвайте приложението си и вижте как реагират клиентите. Ако вие и вашите клиенти го харесвате, можете да изберете платени планове като Growth, Professional или Enterprise.

CometChat

Искате ли да улесните смислен и ползотворен ангажимент и разговор един към един във вашия бизнес? Търсите ли лесно за използване решение за чат в приложението, което трябва да бъде мащабируемо? След това трябва да изпробвате комуникационното решение в приложението на CometChat.

Неговият комплект за разработка на софтуер (SDK) идва за повечето популярни рамки и езици за разработка на мобилни приложения. Например разработчиците на вашите мобилни приложения могат да използват SDK в проекти, изградени на Swift, Kotlin, React, React Native, Laravel, PHP и др.

Основните функции на този SDK за чат в приложението са:

 • Разработчиците просто трябва да инсталират SDK, да се свържат с един ред код и да започнат да създават страхотни изживявания.
 • Изпращане на съобщения едно към едно
 • Групови текстови съобщения
 • Гласови повиквания
 • Видео разговори
 • Медийни прикачени файлове
  Как да създадете колони в стил на бюлетин в Word

Понастоящем CometChat предлага безплатни възможности за изграждане с помощта на основни функции, предварително изградени UI комплекти и джаджи. Можете да поддържате до 25 активни потребители на месец в безплатния план. За мащабиране можете да получите платени абонаменти.

Freshchat

Freshchat не е просто решение за удобни системи за чат в приложението. Освен това е стабилно решение за поддръжка на клиенти. Освен интерфейса за чат, той предлага следните мощни функции:

 • Чатботовете отговарят на лесни въпроси и редовни запитвания от потребители и клиенти.
 • Интеграция на WhatsApp Business акаунт за чатбота.
 • Съвременни съобщения чрез уеб уиджети.
 • Можете да персонализирате езика на месинджъра на 33+ езика.
 • Freshchat SDK ви позволява да внедрите всички стабилни функции за уеб приложения в мобилни приложения.
 • Можете да съхранявате готови отговори и да спестите време и усилия на вашите представители за обслужване на клиенти.
 • За поддръжка на клиенти на корпоративно ниво можете да използвате функцията IntelliAssign, за да насочвате автоматично чатовете към правилния агент.

Най-хубавото е, че Freshchat предлага безплатен план за стартиране с до 100 агента. Ако харесвате услугата, можете да я увеличите, като получите подходящ ценови план.

PubNub

Редовните функции за съобщения на PubNub ви позволяват да създавате индивидуални, групови и широкомащабни чатове в приложението за вашата аудитория и потребители. Освен това не е необходимо да поддържате сървърна инфраструктура за чата или бекенда на чата.

Забележителни характеристики на този доставчик на решения за чат в приложението са:

 • Всички видове споделяне на медии
 • Броене на непрочетени съобщения
 • Реакции в чатовете в приложението
 • Подкана за въвеждане и индикатори
 • Метаданни за потребител, група и канал
 • Контрол на ругатните, спам филтри, баниране на потребители и др.
 • Изтриване и актуализиране на съобщения
 • Push съобщения в приложението
 • Потребителски предпочитания

PubNub също така предлага безплатен план за услуга, който можете да използвате, за да създадете първоначалната концепция за чат в приложението за вашето приложение. Има повечето от основните функции за ограничен брой MAU. Неговите платени абонаменти включват пакети Starter и PRO.

Чат в приложението

In-App Chat предлага решения от следващо поколение за разговори за обслужване на клиенти на мобилни устройства и уеб приложения. Той предлага чатботове за управление на цялостното обслужване на клиенти и крилото за поддръжка. Можете да използвате един чатбот, за да се погрижите за прости запитвания, достъпни за вашата база знания.

Можете да присвоите няколко чатбота към един случай, когато имате нужда от стабилна система, която да обслужва сложни заявки. Тези чатботове извършват комуникация машина към машина и комуникация машина към клиент за разрешаване на входящи въпроси.

А за онези моменти, когато машините не могат да отговорят на запитванията, можете да доведете своя представител за обслужване на клиенти на мястото.

Използвайки безплатния план, можете да изпробвате неговите функции за чат в приложението за до 5000 потребители. Когато сте готови да надстроите абонаментния план, можете да изберете Premium Starter или Professional.

Чат от Twilio

Чат от Twilio е основен интерфейс за програмиране на приложения (API), който ви позволява да добавяте функции за чат един към един към вашето уеб или мобилно приложение. Освен чата, той също ви дава възможност да изградите система за съобщения в приложението.

API за разговори обработва услугата за съобщения, докато API за програмируеми съобщения се грижи за услугите за съобщения в приложението. Освен това можете да интегрирате тези функции във вашия акаунт в WhatsApp Business, ако в момента обслужвате клиенти, използващи WhatsApp.

И не само WhatsApp, можете също така да управлявате обслужването на клиентите си за бизнеса на други канали като Facebook Messenger за бизнеса, бизнес съобщенията на Google, конвенционални чатове, MMS и мобилна услуга за кратки съобщения (SMS).

  Как да се отървете от Picasa на Samsung Galaxy S5

Firebase от Google

Какво ще кажете за Google да ви помогне да създадете най-модерно решение за съобщения в приложението за вашето приложение Google Play? Чухте го правилно! Google Firebase е инструментът за създаване на мощни системи за съобщения в приложението, които получават повече посещения и кликвания.

Можете да доставяте контекстуални и насочени съобщения с помощта на Google Firebase. Например, когато даден потребител завърши определено ниво, можете да му благодарите или да покажете еднократна отстъпка като изскачащ прозорец.

По-голямата част от процеса на настройка е визуална. Следователно можете да го проверите, преди да обсъдите изграждането на клиентски опит с който и да е разработчик.

MirrorFly

MirrorFly е стабилно API решение в приложението, което можете да интегрирате във всяко приложение за по-добро потребителско изживяване. Позволява ви да добавите повече от 150 съвременни функции за съобщения към текущото си приложение. Докато правите това, можете да имате пълен контрол върху потребителското изживяване и данните.

Основните характеристики на приложението MirrorFly са:

 • Криптирани съобщения за овластяване на бизнеса
 • Текстово съобщение
 • Видео разговори за глобални потребители
 • Офлайн съобщения
 • Push известия
 • Пряко предаване и излъчване
 • Съвместимост с множество устройства
 • Множество канали
 • Вграден инструмент за модериране
 • Сигурно споделяне на файлове
 • Аналитични данни

Можете да я изпробвате безплатно, ако искате да видите как работи тази платформа, преди да изберете някой от нейните платени абонаментни планове.

Поток

Stream е един от най-добрите API за чат в приложението за персонализирани приложения за съобщения. Използвайки неговата надеждна инфраструктура за чат и богати на функции SDK, можете да създавате чат съобщения в реално време с бърза скорост. Неговите подчертани характеристики включват:

 • Помага за създаването на защитена инфраструктура за съобщения, съвместима с HIPAA, Soc2 и GDPR
 • 5 милиона+ едновременни връзки без проблем в един канал
 • Опции за добавяне на функции като реакции, обогатяване на URL адреси, нишки, индикатори за въвеждане, състояние на четене и др.
 • Поддръжка на множество клиенти за изграждане на SaaS приложения

Stream предлага 30-дневен безплатен пробен период за всички с функции като съобщения в чата и гъвкави API. Можете също така да избирате от който и да е платен план.

ZEGOCLOUD

Ако искате да създадете мащабируем чат в приложението в реално време, ZEGOCLOUD е перфектната опция. Неговият персонализиран SDK за чат ви позволява бързо да изградите мощно изживяване за чат в уеб и мобилни приложения. Най-добрите характеристики на ZEGOCLOUD са:

 • Броят на непрочетените съобщения за връщане на потребителите в чата
 • Частен чат един на един
 • Частен групов чат
 • Мултимедийни прикачени файлове
 • Офлайн съобщение
 • Обществен канал
 • История на съобщенията
 • Известие

Всеки месец ZEGOCLOUD предоставя първите 10 000 минути безплатно, а след това трябва да плащате в движение. Можете да проверите цените на всяка услуга на тази платформа.

Домофон

Intercom ви позволява да установите директен канал за комуникация между вас и клиентите от вашето приложение или уебсайт. Този канал за ангажиране може да се използва за продажби, маркетинг и поддръжка.

Бизнесите могат да получат повече реализации с ABM, чатботове и автоматизирани настройки на срещи. Също така ви позволява да извършвате кампании и проучвания в продукта и многоканални, за да увеличите ангажираността във всяка точка на допир. Можете дори да предоставите персонализирана и проактивна поддръжка на вашите клиенти.

Заключителни думи

Досега сте открили някои страхотни инструменти, SDK и API, които предлагат изключителни решения за чат в приложението на достъпна цена. Повечето от функциите са налични и пред вас и може да не е необходимо да инвестирате повече време в проучване.

Може също да се интересувате от най-добрия софтуер за чат на живо с отворен код, който да поддържа вашите глобални клиенти.

x