11 най-добри AWS инструменти за наблюдение през 2022 г

Мониторингът е критична част от всяко приложение. Тази статия обсъжда X AWS инструменти за наблюдение, които можете да интегрирате с вашия AWS акаунт.

Облачните изчисления превзеха ИТ света като буря. Преминахме от традиционната система на вътрешни сървъри към виртуална инфраструктура в нашите облачни платформи. Използваме нашите облачни доставчици за всякакви приложения и едва ли има изявления за проблеми, които не можем да разрешим в облака. Мащабируемостта, лекотата на използване и високата достъпност правят облака очевиден и важен избор за повечето съвременни приложения.

AWS е водещият доставчик на облачни услуги в света. Той има над 200 услуги и контролира огромна част от облачния пазарен дял. Хиляди стартиращи компании и MNC се доверяват на AWS като техен облачен доставчик. При такова голямо търсене на платформата AWS Cloud възниква необходимостта от мониторинг на нашите услуги в нашия акаунт.

AWS има модел на споделена отговорност. Някои услуги в AWS се управляват автоматично, докато други трябва да се управляват от потребителя. Дори AWS да изпълни своята роля в най-голяма степен, може да има сценарии, при които хардуерът на вашата услуга не работи или приложението ви се срива. Всички тези сценарии и възможни сривове трябва да имат система за наблюдение.

Мониторингът на вашите ресурси на AWS е един от най-добрите начини да се уверите, че вашият ресурс (или вашето приложение) работи ефективно спрямо своя капацитет. Мониторингът е основна тема в повечето изпити за сертифициране на AWS.

AWS разбира важността на мониторинга и защо може да е критично за приложенията да имат ефективна система за мониторинг. Не е предназначен само за повреди на приложения или системи. Може също така да ви помогне да направите важни промени в архитектурата на вашето приложение въз основа на вашите прозрения за наблюдение.

Инструменти за наблюдение на AWS от първа страна

AWS предлага някои собствени инструменти за наблюдение. Нека погледнем.

AWS CloudWatch

AWS CloudWatch е основната и важна услуга от AWS. В по-голямата си част CloudWatch е безплатен за използване, но има някои подробни функции за наблюдение, за които може да се наложи да платите малко пари. Това е естествен инструмент за AWS и ви предоставя полезна информация за услугите на вашия акаунт в AWS. Една от най-важните функции на вашия AWS ClooudWatch са алармите на CloudWatch.

CloudWatch ни позволява да задаваме аларми за неговите показатели. Например, можете да зададете аларма за използването на процесора на екземпляр на EC2. Така че сега, когато използването на процесора на вашето копие премине определен лимит, алармата се включва. Тази аларма може допълнително да се интегрира с няколко други услуги, за да уведоми потребителя на акаунта или автоматично да излекува средата на приложението.

CloudWatch също има табло за управление, наречено CloudWatch Logs. Това е регистрационният архив за вашите AWS услуги. Повечето услуги на AWS са или автоматично интегрирани с AWS CloudWatch, или могат лесно да бъдат конфигурирани да изпращат регистрационни файлове към регистрационните файлове на CloudWatch.

  Как да активирате своята кредитна карта Chase онлайн

Можем също така да конфигурираме CloudWatch да работи с нашите локални сървъри, като просто инсталираме и конфигурираме агента CloudWatch.

AWS CloudTrail

CloudTrail е уникална услуга от AWS. Той следи и записва цялата дейност във вашия AWS акаунт. Той записва всяка промяна, която правите във вашата инфраструктура или вашия AWS акаунт.

Например, да приемем, че сте разбрали, че определени IAM роли са изтрити от вашия акаунт. Можете да търсите действието DeleteRole в CloudTrail и да филтрирате резултатите, за да получите цялата информация за операцията за изтриване на тези роли. CloudTrail следи цялото API извикване, което може да ви помогне да разберете кой или каква услуга е изтрила тези роли, кога тези роли са били изтрити и т.н.

AWS Конфиг

AWS Конфиг е друг инструмент за наблюдение. Това ни позволява да създаваме правила за оценка, одит и оценка на конфигурациите на нашите AWS ресурси. Това означава, че не виждаме показатели или регистрационни файлове в таблото за управление на AWS Config. Вместо това можем да настроим някои правила, които, когато бъдат нарушени, ще бъдат маркирани в конзолата за конфигурация.

Често срещан пример за AWS Config може да бъде, че можете да зададете правило, което да се задейства, ако SSH портът (портът 22) е отворен към интернет (0.0.0.0/0). Не е най-добра практика да имате SSH порт, отворен към интернет, така че това правило ви позволява да наложите своя контрол върху групите за сигурност.

Инструменти за наблюдение на AWS на трети страни

С нарастването на вашето приложение вашите AWS услуги могат да се увеличат многократно. Това допълнително означава, че показателите и регистрационните файлове на AWS CloudWatch ще се увеличат. Намирането на правилната информация в тези необработени показатели и данни може да бъде изключително трудно и вероятно невъзможно в някои случаи. Това е мястото, където се нуждаем от приложения на трети страни, които са в състояние да предоставят полезна информация чрез анализиране на нашите облачни ресурси, регистрационни файлове и показатели.

Datadog

Datadog е един от най-мощните и изчерпателни инструменти за наблюдение на AWS. Това е SaaS платформа за наблюдение и анализ на ресурси на AWS, за да ви помогне бързо да филтрирате и анализирате регистрационни файлове и показатели за отстраняване на неизправности или просто да съберете данни за вашето приложение. Datadog официално е партньор за напреднали технологии на AWS. Това е платформа, базирана на абонамент, и има 14-дневен безплатен пробен период.

Характеристика

 • Гъвкави опции за ценообразуване и планове.
 • Облачно базирана платформа.
 • Цветно кодирани, лесни за използване и адаптивни табла за управление.
 • Прозрения в реално време за показателите на приложението и инфраструктурата.

Datadog ви дава едно, адаптивно и разнообразно табло за управление за всички ваши нужди за наблюдение на AWS. С над 350 поддържани от доставчици интеграции, Datadog може безпроблемно да събира показатели в целия сервизен стек на вашия акаунт в AWS, като по този начин ви предоставя актуална статистика на тези данни. Освен това можете също да използвате Datadog за хибридна облачна среда, като конфигурирате своите локални сървъри и приложения за мониторинг на Datadog.

  Как да получите програма за преглед на изображения с богати функции в Chrome

Paessler PRTG

Paessler PRTG е популярен инструмент за наблюдение на AWS. Той използва сервизни сензори на AWS, за да събира показатели на AWS CloudWatch от AWS и да ви предоставя информация за ефективността. PRTG има за цел да намали времето за отстраняване на неизправности на вашите AWS приложения, като ви помага да заобиколите много проблеми изцяло.

PRTG има предварително конфигурирани сензори, които ви позволяват да събирате данни от AWS CloudWatch за няколко AWS услуги. Освен това, тези сензори са много персонализирани и могат да бъдат конфигурирани според нуждите.

Характеристика

 • Персонализирано табло за управление.
 • Предварително конфигурирани AWS сензори.
 • Освободете до 100 сензора.

PRTG има един месец безплатен пробен период, след който можем да използваме PRTG безплатно, ако имаме нужда от по-малко от 100 сензора.

Нова реликва

Нова реликва е услуга за мониторинг на AWS Advanced Technology Partner. Можем да използваме New Relic, за да видим всичко, което се случва в нашия AWS акаунт в реално време. Pixie помага да се разберат комуникациите между клъстерите, за да се определят проблемите с производителността на тесните места и да се намалят уязвимостите.

New Relic се интегрира с няколко услуги на AWS, като ви предоставя преглед в реално време на показателите и проблемите с производителността. Позволява ви да създавате персонализирани табла за управление и да извършвате операциите „разрязване и зарче“ върху данните на AWS.

Характеристика

 • Облачно базирана платформа. Не са необходими настройки и поддръжка.
 • Мащабира се с вашата инфраструктура.
 • Позволява ни да създаваме персонализирани табла за управление и сигнали.
 • Незабавно проследява разходите на акаунта в AWS и прогнозира разходи за бъдещ растеж.

New Relic може да се използва от стартиращи компании, участващи в програмата AWS Activate.

LogicMonitor

LogicMonitor е базирана на облак платформа, която ни предоставя унифицирана платформа за всички наши AWS показатели. Изисква проста настройка в три стъпки за наблюдение на вашия AWS акаунт и приложения. Той използва подобрени визуализации и осигурява незабавна видимост на показатели, регистрационни файлове и ресурси за бързо отстраняване на проблеми.

Характеристика

 • Вградени сигнали за най-добри практики.
 • Унифицирано табло за мулти-облачни приложения.
 • Бърза и лесна интеграция.
 • Патентовани алгоритми за откриване на аномалии в регистрационния файл.
 • Извършва анализ на ROI, за да наблюдава разходите на AWS и да информира за потенциални спестявания на разходи.
 • Прогнозира бъдещи разходи въз основа на исторически данни.

LogicMonitor може безпроблемно да се интегрира с няколко облачни платформи като GCP, Azure и AWS за нашите многооблачни приложения. Инструментът може да се използва и за наблюдение на нашите on-prem сървъри.

Управление на двигателя: Мениджър на приложения

The мениджър на приложения е инструментът за наблюдение на облак, създаден от Manage Engine. Той има за цел да предостави полезна информация от необработени данни и регистрационни файлове на Cloudwatch. Мениджърът на приложения може да се интегрира с on-prem (хибриден облак) и мулти-облачни среди за цялостен мониторинг на вашето приложение. Инструментът предоставя консолидиран изглед на цялата инфраструктура и идентифицира критичните проблеми в ресурсите на AWS.

Характеристика

 • Предоставя полезна информация от необработени показатели и данни на AWS.
 • Идентифицира непоследователни ресурси.
 • Персонализируеми табла за управление.
 • Позволява ни да създаваме аларми и профили на аномалии и да свързваме коригиращи действия с тях.
 • Лесен за използване, дори и за нетехнологични хора.
 • Автоматично открива бази данни, сървъри и други устройства в реално време.
  Как да добавите предварителни настройки към Adobe Lightroom

Управление на двигателя: Мениджърът на приложения поддържа множество услуги като EC2, Lambda, AWS таксуване, RDS бази данни и много други. Той събира всички данни за ефективността под формата на показатели и събития и предоставя единен изглед на инфраструктурата и приложенията на AWS.

Нагиос

Нагиос XI е инструмент за наблюдение с отворен код за AWS и on-prem сървъри. Инструментите генерират известия за всяко необичайно поведение във вашия акаунт, а таблото за управление предоставя подробни актуализации на статистиката на сървъра, което помага за намаляване на общото време за отстраняване на неизправности.

Характеристика

 • Бърза информация и аларми.
 • Прост съветник за конфигуриране.
 • Лесен за използване.
 • Много безплатни добавки, които могат да се използват за разширени функции.
 • Позволява на потребителите да създават предупреждения за срив на системата и пробиви на прагове.

Nagios е една от евтините опции за наблюдение на AWS, но повечето от функциите на този продукт са много напреднали и много лесни за използване.

SolarWinds

Solarwinds сървър и монитор на приложения е приложение, предназначено за наблюдение на сървъри. Той има няколко функции, посветени на AWS Cloud. Инструментът автоматично открива промени (например нов екземпляр на EC2) във вашия акаунт в AWS и започва да наблюдава неговите показатели. Може да се използва и с локални сървъри.

Характеристика

 • Поддържа автоматично откриване на нови сървъри.
 • Персонализирано табло.
 • Позволява наблюдение на хибридни приложения.

Solarwinds е доста техническа платформа и може да бъде малко трудна за разбиране от нетехнологични потребители.

Splunk

Splunk е широко използван софтуер и уважавана марка за мониторинг на приложения. Позволява ни да преглеждаме промените в AWS и да предотвратяваме всякакви неоторизирани и необичайни дейности. Цялата тази информация е достъпна на ясно, унифицирано табло за управление. Splunk може също да поеме вашите регистрационни файлове в CloudWatch за целите на архивирането.

Като цяло Splunk е страхотен инструмент за мониторинг на AWS, но е по-подходящ за големи предприятия.

Заключение

Когато избирате инструмент за наблюдение на трета страна, изборът на цялостен, ефективен и рентабилен инструмент е много важен. Препоръчвам да започнете с използване на инструменти, които имат приличен пробен период или гаранция за връщане на парите.

Също така е много важно да се отбележи, че избраният от вас инструмент трябва да покрива повечето услуги на AWS, а не само обикновените като S3 и EC2. Може също така да обмислите функции като наблюдение на живо и известия чрез SMS или имейл въз основа на вашите изисквания.

Надявам се, че горният списък ви помага да вземете информирано решение относно избора на правилния инструмент за наблюдение на AWS.

x