11 най-добри игри за готвене, за да разгърнете Гордън Рамзи във вас

Няма нищо по-хубаво от добрата храна. Повечето от нас ценят добрата храна, но не всеки може да готви. За щастие, индустрията за мобилни игри е тук, за да помогне. По този начин, ако обичате да хапвате, да готвите или и двете, много игри за готвене са налични за мобилни телефони.

Няма да се налага да губите време в сканиране на Google Play Store или Apple App Store, тъй като можем да ви помогнем да стесните избора си. Подбрахме най-приятните игри за готвене за вашия телефон. Тези забавни заглавия ще накарат устата ви да се сълзи и ще чукнете палци за нула време.

Както и да е, да започваме!

Съдържание

Какво представляват игрите за готвене?

Игрите за готвене са игри, които включват готвене. Те са смесица от жанрове. Наистина има стереотипи относно игрите за готвене, но всеки е различен. Игрите за готвене също могат да ви помогнат да научите; те са образователни и забавни.

Повечето игри за готвене са за момчета и момичета. Играта на готварска игра ви потапя във въображаем свят, в който приготвяте храна за клиентите си и това е, което преживявате в реалния живот.

Предимства от играта на игри за готвене

  • Опитване на нови кухни: Игрите за готвене са различни. Те отварят очите ви за нови вкусове, кухни и желания, които може би не знаете. Но сериозно, готварските игри обогатяват вашите кулинарни познания. Истинският живот учи само малко за храната; тази игра ще ви научи на повече.
  • Намерете нови рецепти: Има много игри за готвене. Или ще приготвите нещо, което други готвачи биха харесали, или нещо, което обикновено правите като любител готвач, но с обрат. Вие сте свободни от куката, ако не се притеснявате от ястия на телефона си. Ако устата ви се сълзи при вида на вкусна храна, можете да използвате игри за готвене, за да станете креативни в кухнята.
  • Накарайте малките да готвят: Децата стават по-запознати с готвенето с времето. Включете телевизора си и ще видите предавания като Chopped Junior, Master Chef Junior и Kids Baking Championship. Въпреки това, колко от нас позволяват на децата ни да използват безупречните ни кухни като своя площадка? За щастие игрите за готвене за момичета и момчета са тук, за да помогнат.
  • Облекчаване на стреса: Готвенето може да бъде терапевтично! И все пак, как намирате време да му се насладите, когато сте толкова заети? Въпросът не е да се каже, че готвенето в една игра може да замени готвенето в реалния свят, но истинският кулинар ще се възползва от възможността да готви по време на пътуване, кратки почивки или дори преди лягане. Това може да ви помогне да се разсеете от неприятните мисли и да облекчите стреса.
  Как да промените часовата зона във вашия браузър [Firefox]

Сега ще разгледаме най-добрите игри за готвене.

Преварено! Специално издание

Преварено! играта е възхитителна. Това е отличен малък пакет, който съдържа както игрите, така и свързаното с тях съдържание за изтегляне. Можете също така да се възползвате от новоиздадената актуализация Birthday Party, която предлага още по-голям диапазон.

Освен това 4K визуализациите и подобрената честота на кадрите подобряват визуалното качество. Надяваме се, че една корекция ще подобри значително тактилната обратна връзка. Има и полезна функция за кръстосана игра, въпреки че сватовството изглежда нестабилно.

Без значение колко пъти сте играли тази хаотична готварска парти игра или просто търсите ремастерирана версия, Overcooked е за вас.

Разработчик – Ghost Town Games

Дата на издаване – август 2016 г

Платформи – Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One.

Канибалска кухня

Играта Cannibal Cuisine е разработена и публикувана от Rocket Vulture. Това е интерактивна кооперативна или състезателна игра, в която играчите контролират племе от канибали, живеещи на тропически остров, който храни туристи. Изненадващо е да откриете, че играта, включваща готвене на туристи със зеленчуци и плодове на Nintendo Switch, е най-добрата игра за готвене.

Като част от тази игра трябва да нахраните гладен бог Hoochooboo с храна, която е достойна за него. Когато туристите стъпват на пръстите ви с огън, дишане и магия, можете да ги държите настрана. Вашият проблем е, че туристите не са склонни да ядат, така че трябва да използвате всички трикове в книгата, за да ги накарате да ядат. Чувствайте се свободни да споделяте диви рецепти с приятелите си.

Разработчик – Rocket Vulture

Дата на издаване – май 2020 г

Платформи – PlayStation 5, Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows, Xbox Series X и Series S

Бригада боен готвач

Ще се забавлявате с тази игра Battle Chef Brigade в стил аниме, съчетаваща готвене и традиционни бойни игри с чудовища. Можете да спечелите страхотния турнир по готвене, като приготвите ястия, които всички ще харесат.

Всеки герой подхожда по различен начин към готвенето и събира най-добрите съставки по различен начин. Имате нужда от добра репутация, за да влезете в най-известния турнир и да приготвите най-доброто ястие, за да спечелите сърцата на журито.

Както при 2D кавгаджия от старата школа, ще получите нови съставки, с които да готвите, вместо оръжия или броня. Светът е разделен на биоми, така че трябва да намерите гъби и билки.

Можете лесно да убиете малки същества, но по-гигантските същества може да са трудни. Готвачът има куп атаки, включително оръжия и техники от неговото училище. В тази игра има както мултиплейър, така и кампания за един играч.

  Как да използвате метода split() в Python

Разработчик – Trinket Studios

Дата на издаване – ноември 2017 г

Платформи – Nintendo Switch, PlayStation 4, Microsoft Windows, Linux, macOS, Mac операционни системи

Chef: A Restaurant Tycoon Game

Тази игра Restaurant Tycoon се фокусира върху управлението, а не върху готвенето, и предлага няколко начина да играете с персонализиран готвач. Можете да създадете тема и меню на своя ресторант с помощта на машина за рецепти, за да станете най-добрият производител на бургери в света.

Докато напредвате в играта, ще отключите умения и ще развиете менюто си, а светът ще реагира по съответния начин. Трябва да балансирате цената на вашите ястия с предоставянето на качествено обслужване, което ще насърчи клиентите ви да се върнат. Отнема много работа, но резултатите си заслужават.

Разработчик – Inner Void

Дата на издаване – декември 2018 г

Платформи – операционни системи Microsoft Windows, Linux и Mac

Cooking City – Игри за готвене

Като аркадна игра, Cooking City предлага симулации на готвене. Можете да се докоснете до световната кулинарна столица, като отворите ресторант там. От решаващо значение е да можете да избирате правилните съставки, да откривате скрити рецепти и да предотвратявате развалянето на храната, за да станете опитни в готвенето.

Ще има кулинарни фестивали и кулинарни събития от цял ​​свят. Клиентите на ресторанта ще оценят работата ви – най-добрите ще получат харесвания. Освен това стилът на изкуството в тази игра е ярък и цветен, така че ще искате да я играете повече.

Разработчик – Magic Seven CO. LTD

Дата на издаване – декември 2019 г

Платформи – iOS | Android

Кулинарна лудост: Ресторантска игра

Видеоигрите за готвене като Cooking Craze са популярни отчасти заради цветните си и примамливи стилове на изкуство и това е един от многото аспекти, които правят играта открояваща се. Освен това има проста схема за управление, която се харесва на обикновените геймъри.

Тази игра е изцяло за хранителни комбинации. Можете да приготвяте различни кухни и дори да печете сладкиши, които не можете да направите в други игри за готвене. Можете също така да разширите бизнеса си, докато научавате нови рецепти.

Cooking Craze има много функции, които ще ви държат пристрастени. Има кухненски турнири, куестове и напредвания в нива, за да ви забавляват. Ако обичате да готвите, това е една от най-добрите игри за вас.

Разработчик – Big Fish Games

Дата на издаване – юни 2017 г

Платформи – iOS | Android

Готварска треска

Повечето игри за управление на ресторанти се фокусират върху бизнеса. Cooking Fever обаче е идеалната игра за тези, които искат да придобият опит в управлението на ресторант, без да се отказват от страстта си към готвенето.

Cooking Fever има за цел да представи атрактивни хранителни комбинации за кратък период от време. Системата за управление на ресторанта също е интегрирана в играта от самото начало.

Безплатно е да използвате всичко – от кухненски уреди до декорации за ресторанти. Можете да раздавате безплатни бисквитки и кексчета, за да развиете бизнеса си с храни. Тези фактори правят Cooking Fever по-трудна за игра от други подобни игри. Все пак да управляваш ресторант, без да изоставяш работата си, е забавно.

  Как да създавате и отпечатвате етикети в Microsoft Word

Приложението Cooking Fever е безплатно, но съществуват реклами и покупки в приложението. Тези, които харесват готварски игри с над 1000 нива, трябва да разгледат Cooking Fever.

Разработчик – Nordcurrent

Дата на издаване – август 2014 г

Платформи – iOS | Android

Dungeon Munchies

Играта за готвене Dungeon Munchies е различна от другите игри за готвене.

Вместо това ще се фокусираме върху разработването и усъвършенстването на рецепти, които увеличават максимално хранителното съдържание на вашите съставки. За съжаление тези съставки са ваши врагове; въпреки това можете да приготвите броколи на пара за по-късна консумация.

Въпреки че играта беше пусната като ранен достъп и напълно пусната само преди няколко месеца, Dungeon Munchies вече се издигна до върха на класацията за готварски игри.

Разработчик – maJAJa

Дата на издаване – юни 2019 г

Платформи – операционни системи Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Android, Microsoft Windows, Mac

Добра пица, страхотна пица – игра симулатор на готвене

Любовта на човек към пицата няма граници. Някои хора са толкова запалени по пицата, че са готови да играят видео игра, посветена на пицата! Ако това ви описва, тогава Good Pizza, Great Pizza е играта за вас.

Това е мечтателна магнатска игра в пастелни цветове, в която се състезавате срещу конкурентни пицарии. В Android няма много ресторантьорски игри, ориентирани към пица, но тази е добра. В крайна сметка ще притежавате магазин, докато напредвате в играта, и можете да разширите новата си верига ресторанти по целия свят.

Имате ограничено време за приготвяне на пица в тази игра. Тъй като магазинът затваря през нощта, можете да правите пици за клиентите за няколко часа на ден. След тежък работен ден можете да използвате печалбите си, за да разширите империята си за пица!

Това е една от най-добрите налични игри за готвене, така че ако търсите малко забавление, изтеглете я сега – безплатна е за Android и iOS с покупки в приложението.

Разработчик – Tapblaze

Дата на издаване – януари 2023 г

Платформи – операционни системи Nintendo Switch, Android, iOS, Microsoft Windows, macOS, Mac

Повечето деца от 90-те мечтаят за Krusty Krab и Krabby Patties. Ако сте един от тях, трябва да добавите SpongeBob: Krusty Cook-Off към списъка си с готварски игри.

Тази игра ви позволява да играете, докато Спонджбоб готви Краби банички. Започвате като готвач на пържени храни и се издигате, за да станете най-добрият готвач на бързо хранене. В крайна сметка ще отключите герои с уникални тоалети и ще увеличите избора си на храна. Има и много дейности, игри, събития и сюжет, които да ви забавляват.

Играта има много познати лица и локации. Докато я играете, ще разберете на колко носталгия и подкрепа от фенове разчита играта. Играта може да изглежда платена за игра за нови играчи, което е добре. Въпреки това, ако харесвате поредицата, това все още е една от най-добрите игри за готвене.

Разработчик – Tilting Point, Nukebox studios

Дата на издаване – май 2020 г

Платформи – Nintendo Switch, Android, Microsoft Windows, iOS

Звезден готвач

Star Chef е една от най-добрите игри за готвене на мобилни устройства. Това не е изненадващо. Позволява ви да управлявате 5-звезден ресторант и кафене. Най-добрите съставки ще ви помогнат да създадете впечатляващи ястия с готвачи от световна класа. Когато изпълнявате поръчки на клиенти, ще усъвършенствате уменията си и ще поддържате репутацията на вашия бизнес.

Има и аспект на управлението на ресторанта, точно като другите игри. Играта ви позволява да надграждате уредите за готвене, да управлявате персонала, да персонализирате декорациите, да отглеждате храната си и др. Тази игра дори има пробив, който обикновено не виждате в готварските игри.

Играта на играта Star Chef е безплатна, но ще виждате реклами и покупки в приложението.

Разработчик – 99Games

Дата на издаване – август 2014 г

Платформи – операционни системи Android, Microsoft Windows, iOS и Mac

Заключителни думи

Независимо дали сте амбициозен готвач или ресторантьор, най-добрите игри за готвене могат да бъдат забавни и пристрастяващи. Това изобщо не е изненадващо. Ще намерите заглавия за спокойни и конкурентни играчи и игри, които можете да играете с приятели.

Затова внимавайте, ако се интересувате повече от всякога от тези игри. Когато играете, не осъзнавате колко време е минало и може да почувствате глад. Ако търсите забавление, какво ви спира? Играйте най-добрите игри за готвене и гответе вкусна храна!

След това разгледайте приложенията за готвене, за да изпробвате лесно нови рецепти у дома.