11 Надежден подкаст 🎧 Хостинг за малки и големи фирми

Можете ли да познаете кой маркетингов инструмент подлудява хората в наши дни?

Напоследък това е сред най-горещите тенденции, които можете да чуете навсякъде, особено когато превъртате емисиите в социалните медии.

Да, говоря за подкасти!

Стана доста шумно, нали?

Въпреки че не е ново дете в училището, то набира бърза скорост тази година. Издигайки се над хобитата, той се превърна в една от основните маркетингови техники за бизнеса.

Имаше над 75 милиона слушатели на подкаст в света през 2020 г. и това вероятно ще достигне 100 милиона до 2024 г.

Този безумно огромен брой е доказателство, че слушателите на подкасти нарастват значително през последните няколко години и ще продължат да се издигат високо през следващите дни.

Така че, ако някога ви е минавало през ума да стартирате подкаст канал, вие сте в правилната посока.

Нека го обсъдим повече, за да изчистим съмненията ви.

Какво е подкаст 🎙️?

Подкастът се отнася до вид цифрово аудио излъчване, достъпно в мрежата. Обикновено се прави в серии, които абонатите могат да получат, когато пристигне нова вноска.

Можете да изтеглите подкаста, който харесвате, на вашия смартфон или компютър и да го слушате, когато пожелаете. Включете се в подкаста, смятате, че е свързан с личния ви живот или полезен за вашия бизнес.

Или можете да стартирате свой собствен подкаст канал. Изберете ниша, за която искате да говорите, и оставете гласа си да бъде чут.

Кой знае, може да помогне на човек, лекуващ се от психическа травма, или на някой, който започва свой бизнес и търси някаква приложима информация!

И когато поканите инфлуенсър във вашия подкаст канал, можете да станете свидетели на експоненциално сцепление.

Така че, ако сте развълнувани да продължите, има неща, които трябва да знаете.

Да си нов подкастър, да го публикуваш там и да го откриеш е един от най-трудните аспекти. За целта се нуждаете от надежден подкаст хостинг, за да съхранявате вашите файлове и да ги разпространявате лесно в директории.

Но защо?

Спестете си време в проучване чрез много форуми, социални публикации и уебсайтове, защото ще обясня точно това.

Защо да изберете подкаст хостинг?

Подкаст хостингът ви позволява да използвате специализирани услуги, където:

 • Качвайте и съхранявайте вашите аудио файлове
 • Напишете заглавието и описанието на епизодите на подкаст.
 • Създайте RSS емисии, за да включите всички епизоди серийно.
 • Събирайте анализи, за да разберете статистиката за изтегляне и реакцията на публиката

Трябва да използвате хостинг на уебсайт, за да съхранявате данните и файловете на сайта си, нали?

Подкаст хостинг услугите ви помагат по подобен начин.

Мислите ли защо не можете да използвате уебсайта си, за да стартирате подкаста?

Отговорът е ДА; можеш.

Но това ще изисква много използване на сървъра, като се имат предвид големите медийни файлове, свързани с подкасти. В резултат на това производителността на вашия уебсайт се влошава и може също така да се срине при голямо натоварване.

Това също ще повлияе на изживяването на потребителите и те може да не успеят да изтеглят вашия подкаст. Причината е, че едновременните изтегляния могат да накарат хостинг услугите да блокират тези процеси, които консумират огромни сървърни ресурси.

Някои други предимства от използването на подкаст хостинг услуга:

Плавен трансфер на данни

Специализиран подкаст хостинг е предназначен да позволи по-плавен и бърз трансфер на данни към аудиторията. Следователно, това намалява забавянето и дори ако голяма аудитория се опитва да изтегли аудио файла наведнъж, изобщо няма да има проблем.

Висока сигурност

Киберсигурността е големият слон в стаята, когато става дума за онлайн услуги. Следователно вашата аудитория ви се доверява с надеждна информация и репутацията на вашата марка е от значение.

И така, какво бихте направили, ако някой хакне вашия подкаст, наруши епизодите или замени някои от тях с изрични съобщения?

Ужасяващо е, без съмнение!

Но не се притеснявайте; всичко е безопасно със специален подкаст хостинг. Техните разработчици и практики за сигурност се грижат за сигурността, за да защитят вашите данни.

Подкаст хостингът е достъпен.

За мнозина, особено за тези, които започват, харченето на допълнителни пари за хостинг би изглеждало незадоволително. Но повярвайте ми, плаща се.

Достъпен е и струва около $100, повече или по-малко в зависимост от доставчика.

Но ако смятате, че уебсайтът ви ще е достатъчен за вашия подкаст, може да рискувате скоростта на уебсайта си или да трябва да надстроите за по-висок план, което ще ви струва повече.

Тогава ще разберете, че хостингът на подкасти щеше да е по-евтин от това, с което правите компромис днес.

Добавки

Подкаст хостинг услугите ви дават опции за добавки. Плащайки още няколко долара, можете да получите подробни данни за начина, по който вашата аудитория слуша подкастите, тяхното местоположение, устройство и много други. Това ще ви помогне да насочите усилията си въз основа на тези данни, за да обслужвате повече клиентите си.

Изглежда убедително?

Ако отговорът е да, сега е моментът да намерите някои от най-добрите услуги, нашумяли в наши дни с техните зашеметяващи предложения за хостване на вашия подкаст.

Нека се потопим!

Транзистор

Независимо дали сте професионален подкастър, творец или собственик на бизнес, Транзистор може да бъде вашият страхотен вариант. Просто запишете аудиото и след това го качете там; те ще ви помогнат да го разпространите в Google Podcasts, Apple Podcasts, Pocket Casts, Overcast и Spotify.

  Коригиране Не може да се установи защитена връзка с Google Play Музика

Стартирайте множество подкасти на Transistor, без да се налага да плащате допълнително. Вградете неговия подкаст плейър направо на вашия сайт и вижте подробни анализи, като средни изтегляния за всеки епизод, тенденции, брой на вашите абонати и подкаст приложения.

Transistor ви предоставя RSS емисия, готова за стартиране на подкаст, неограничена честотна лента и съхранение за аудио файлове, глобален CDN, лекота на персонализиране и поддръжка на множество потребители. Може да се интегрира добре с MailChimp, Drip и ConvertKit.

Ценообразуване

 • Стартер: $19/месец, 2 допълнителни потребители, 15k месечни изтегляния
 • Професионален: $49/месец, 5 допълнителни потребители, 75k месечни изтегляния
 • Бизнес: $99/месец, 10 допълнителни потребители, 200 000 изтегляния месечно

Transistor предлага 14-дневен безплатен пробен период.

Завладявай

Ориентираната към растеж хостинг услуга на Завладявай е разработен от подкасти, за да улесни нещата за вас. Без да включва никаква сложност, това ви помага да се съсредоточите само върху разширяването на аудиторията и влиянието си.

Изградете екип за сътрудничество, включително редактори и издатели, за да рационализирате работата си. Captivate не включва никакви договори, така че имате пълна гъвкавост на хостинг услугата. В случай, че вече сте хоствали своя подкаст другаде, преместете го в Captivate БЕЗПЛАТНО без никакви проблеми.

Неговото удобно за потребителя табло е безкрайно персонализирано, за да съответства на вашата марка и автоматично конфигурирано според корицата на подкаста. Той е свързан с водещи подкаст директории, така че вашите слушатели да могат лесно да се абонират за вашия канал.

Популяризирайте вашия продукт, услуга или имейл списък с техния вграден призив за действие. Вградете плейъра лесно във вашите акаунти в социални медии, външни сайтове и вашия уебсайт. Можете също така лесно да го синхронизирате с вашия сайт чрез Captivate Sync – плъгин за WordPress. Captivate предлага сертифицирана от IAB подкаст статистика, която можете да разберете за нула време.

Ценообразуване

 • Podcaster: $17/месец, 12k месечни изтегляния
 • Audio Influencer, $44/месец, 60 000 изтегляния месечно
 • Подкаст марка, $90/месец, 150 000 изтегляния месечно

Плановете включват 7-дневен БЕЗПЛАТЕН пробен период, ако не бъде удовлетворен, искане за възстановяване на сумата.

Кастос

Увеличете аудиторията си с Кастос защото разполага с всички инструменти и функции точно за вас. Получавате неограничено място за съхранение, слушатели и предавания, защото можете да публикувате произволен брой съдържание, което желаете, на фиксирана цена. Можете да записвате дълги епизоди, да стартирате ново шоу, да тествате различни стилове, без да се притеснявате за съхранение.

Те не налагат ограничения на честотната лента, така че вашите слушатели да имат достъп до вашия подкаст по всяко време. Управлявайте целия си подкаст с помощта на един плъгин за WordPress, създавайте множество епизоди, преглеждайте данни за слушатели и персонализирайте плейъра. Изтеглете данни от множество платформи и ги организирайте в цялостното табло за управление.

Проследявайте ефективността на вашия подкаст с прости прозрения, например; общ брой слушания, аудио демографски данни, най-добри епизоди, слушателско поведение и т.н. Използвайте тази информация, за да задействате по-добро съдържание, което аудиторията ви иска да чуе, да повишите ангажираността и да впечатлите спонсорите си.

Castos ви позволява да публикувате отново съдържанието си в YouTube и да създавате автоматични транскрипции, за да увеличите видимостта и усилията си за SEO, както и да предоставите на аудиторията си допълнителни начини да намери вашето съдържание. Castos предоставя адаптивна целева страница за всеки от вашите подкаст епизоди, което улеснява публиката да търси епизоди, да се абонира и да ви намира в различни социални медийни платформи. Можете дори да персонализирате тези вградени подкаст страници.

Ценообразуване

 • Стартер: $190/година, 190 частни абонати
 • Ръст: $190/година, 490 частни абоната
 • Pro: $190/година, 990 частни абонати

Преди това го изпробвайте БЕЗПЛАТНО за 14 дни.

Buzzsprout

Вече помогна на повече от 100 000 души по целия свят да започнат своя подкаст, Buzzsprout е един от най-добрите, които можете да изберете. За да хоствате, публикувате и популяризирате вашия подкаст, той предоставя лесен носител в допълнение към проследяването на ефективността му.

Нека гласът ви достигне до вашата целева аудитория, като посочите подкаст в Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Castro, Stitcher, Alexa, Tuneln, iHeartRadio, PocketCasts, Overcast, Podchaser и Castbox.

Получете подробна статистика, като общо изтегляния, приложения, които слушателите използват, и откъде принадлежат. Той има интересна функция, при която можете да добавите филтър към аудиото си с помощта на усъвършенствана технология, която автоматично подслажда файловете и също така ги оптимизира за най-добрите практики в индустрията, използвани за изговорена дума и музика.

Buzzsprout включва автоматична оптимизация на епизоди, така че не е нужно да се притеснявате за битрейт, типове файлове, ID3 тагове и т.н. Просто трябва да качите аудио файл и да го публикувате незабавно или да го планирате, като въведете дата и час.

Транскрибирайте епизоди, за да направите по-добър достъп до различни търсачки, хора с увреден слух и устройства за бързо четене. В допълнение, Buzzsprout ви позволява да контролирате своя подкаст чрез прескачане напред и назад или да го зададете на 2x скорост.

Споделете вашите подкасти в социалните медии и персонализирайте епизодите, за да допълвате вашата марка. Можете също да го монетизирате чрез партньорски маркетинг, тъй като те имат някои невероятни партньори. Позволете на вашите слушатели да навигират през сегменти, да слушат какво следва и да пропуснат спойлери, за всеки случай.

Ценообразуване

 • Безплатно: 2 часа/месец
 • $12/месец: 3 часа
 • $18/месец: 6 часа
 • $24/месец: 12 часа

Buzzsprout предлага и 90-дневен безплатен пробен период.

SoundCloud

SoundCloud е световен лидер в музикалния или аудио хостинг. Той стартира своята хостинг услуга през 2015 г. и получи 175 милиона+ уникални посетители месечно.

  Как да добавите текущата дата и час в Google Sheets

Достъп до милиони слушатели и разширени статистики на епизод, за да увеличите феновете си. Публикувайте и споделяйте подкаст епизоди лесно от SoundCloud, свързвайте се незабавно с фенове и получавайте незабавна обратна връзка.

SoundCloud Pro Unlimited е платен план, който ви позволява да планирате издания, да имате достъп до по-подробни статистики, да закрепвате популярни епизоди и да се наслаждавате на неограниченото време за хостинг. Включва табло за управление със статистика в реално време, като най-добри слушатели, техните градове и държави, възпроизвеждания, изтегляния, харесвания, коментари и повторни публикации, възпроизвеждане от приложения на трети страни, RSS и уебсайтове.

Можете да персонализирате епизодите или да включвате или изключвате коментарите. Закачете максимум 5 песни, албуми или плейлисти, вземете значка, показваща се в профила ви, приоритетна поддръжка, монетизирайте я, популяризирайте и разпространявайте своите подкасти до основни услуги.

котва

Платформата всичко в едно на котва ви позволява лесно да създавате, разпространявате и осигурявате приходи от подкасти с всяко устройство. Компанията е на мисия за демократизиране на аудиото и подпомагане на хората да чуят гласовете си, независимо от техния опит или произход.

Anchor е обичан от голям брой подкастъри поради своите предложения, пригодени да адресират болките на създателите, лесни за използване инструменти и мощна технология, използваща най-добрите практики. И най-хубавото – използването му е 100% БЕЗПЛАТНО, което не включва ограничения за съхранение и пробен период.

Разпространете своя подкаст автоматично в Spotify, Google Podcasts и други. Заснемайте аудио от настолен компютър, iPad или смартфон с помощта на инструментите за запис на Anchor, който е съвместим с широк набор от външни микрофони. Синхронизирайте записи на множество устройства и след това осъществявайте достъп по всяко време.

Можете да създавате епизоди чрез аудио сегменти, които можете лесно да визуализирате. Преобразувайте видеоклипове в аудио и смесвайте и съпоставяйте сегменти, като използвате записаното аудио в аудио. Използвайте библиотеката със звукови ефекти и преходи на Anchor, за да разделите по-дълги сегменти, след като включите фонова песен във вашия запис.

Записвайте с гости от разстояние, независимо къде се намират по света. Можете също така да поканите вашите слушатели да оставят гласово съобщение за вас. Преобразувайте вашите аудиозаписи в анимирани видеоклипове и ги споделяйте. Създайте персонализирана корица, като използвате шрифтове и изображения, за да подобрите външния й вид. Измерете успеха на подкаста чрез действени прозрения в таблото за управление и също така правете пари от него.

Simplecast

Поздравете публиката си и се насладете на връзката с нея без никакви притеснения, защото Simplecast пази ти гърба! Този подкаст хостинг, както и платформа за анализи, процъфтяват през последните седем години и ви предоставят лесен начин да публикувате вашето съдържание.

Можете да публикувате аудиото си в Spotify, Apple Podcasts и други платформи, където публиката ви жадува за вашия глас. Simplecast вече помогна на хиляди подкастери със стандартни за индустрията инструменти, платформи за публикуване, разпространение и анализи.

Неговите шаблони за епизоди и рационализирани работни процеси помагат на аудиото ви да се премести от вашия край до ушите по целия свят за миг, като използвате функцията с едно щракване. Техният аудио анализ е много напреднал, който може да улавя данни от вашите слушатели, независимо къде се намират в момента, било то у дома, на работа или в самолет.

Тъй като техните анализи са сертифицирани от IAB, IAB Tech Lab проверява и одобрява вашите данни. Show Migrator на Simplecast не изисква тежко повдигане; просто изберете предаването, потвърдете собственика му и вижте напредъка точно тогава. Те също имат екип за поддръжка на клиенти от световна класа, готов да ви помогне през всичките седем дни в седмицата.

Simplecast предлага изящни, интелигентни и стабилни уеб плейъри, които можете да вградите във вашите епизоди за цяла серия или отделни епизоди. Уеб плейърът може лесно да се използва в програми за създаване на страници като WordPress, Squarespace, средни блогове и други социални медии.

Друга впечатляваща функция – Simplecast предлага и създател на сайтове, в случай че не притежавате такъв. Лесният за използване инструмент за създаване на сайт ви позволява да създавате страници, да го персонализирате с красиви цветове на темата и да го активирате, за да работи безпроблемно на различни устройства, оптимизиран за SEO и идва с HTTPS защита.

Simplecast ви позволява да си сътрудничите лесно с вашия екип, да споделяте клипове от епизоди с помощта на инструмент за откриване и споделяне на подкасти, наречен Recast.

Ценообразуване

 • Основен: $15/месец, 2 потребители, 20k изтегляния
 • Основно: $35/месец, 4 потребители, 50 000 изтегляния
 • Ръст: $85/месец, 9 потребители, 120 000 изтегляния

Всички включват 14-дневен безплатен пробен период.

Resonate Recordings

Нека вашата аудитория резонира с вашите мисли, използвайки безпроблемната платформа на Resonate Recordings. Помага ви да разпространявате аудиото си в множество подкаст директории за нула време с 1 щракване.

Той идва с проницателно табло за измерване на подкаст SEO и производителност, както и подкаст микро-сайт, автоматично създаден с Resonate Recordings, за да можете да разгърнете своя подкаст канал онлайн. Микросайтът всъщност е целева страница, която позволява на хората да се абонират, да гледат епизоди и да се свързват с вас.

Можете директно да вградите неговия плейър за епизоди на уебсайта си и да започнете да проследявате ангажираността чрез броя на потребителите и сесиите за слушане. Споделете своя подкаст с топ директории като Google, Stitcher и др.

Ценообразуване

 • Основен: $25/месец
 • Премиум: $49/месец
 • Професионалист: Поискайте оферта

Те също така предлагат 14-дневен безплатен пробен период.

Либсин

Позволете на вашия творчески гений, скрит вътре, да се развихри чрез подкаст канал, захранван от Либсин. Тя е последователна в предоставянето на качествени услуги на своите клиенти по целия свят от 2004 г. насам. Контролирайте всичко – от вашата хостинг услуга и монетизация до разпространение.

  Как да стартирате разширена проверка на фона

Libsyn е съвместим с IAB Tech Lab и предлага IAB v2.0 сертифицирана статистика, което означава, че потенциални инвеститори, рекламодатели и спонсори на шоуто могат да се доверят на вашия подкаст и да го намерят за по-ценен. Получавате статистически данни като платформи, които вашите слушатели използват, разбивки на дестинации, графични топлинни карти, статистики за социални медии, селектор на обхват от данни, изтегляния и др.

Той предлага лесна оптимизация и персонализиране за всеки епизод, WordPress плъгин за публикуване, съответствие с RSS емисии, файлов мениджър, директория със списъци, FTP поддръжка и поддържа аудио, PDF, видео и тестови файлове.

Те предлагат мини-сайт за вашия подкаст, който е съвместим с мобилни устройства, наличност за приложения за Android или iOS, персонализиран домейн и цветови опции за вашето брандиране. Получавате допълнителни функции като монетизация и инструменти на корпоративно ниво, полезни за корпорации, производители и т.н.

Техните планове започват само с $5/месец и включват толкова много персонализирани опции за функции, така че трябва да плащате само за това, което използвате.

ZenCast

С доверието на хиляди подкастъри, ZenCast предлага лесен начин да стъпите в света на подкастинга. Не ограничава вашата креативност или растеж; вместо това ви позволява да създавате неограничени епизоди, качвания и изтегляния, без да ви дразни с реклами.

Неговата светкавично бърза мрежа за доставка на съдържание (CDN) ви помага да разпространявате своя подкаст с мигване на око. Освен това те са съвместими с RSS емисията, така че няма риск, свързан със загуба на абонати.

Можете също така да се възползвате от техния хостинг на уебсайтове без допълнителни разходи, което е страхотно и полезно, ако нямате уебсайт. Техният подкаст плейър изглежда страхотно и лесен за персонализиране с естетиката на вашата марка.

Не се притеснявайте за управлението на сървъра, конфигурациите на плъгини или синхронизирането на сайта, защото те се грижат за тези неща и актуализират сайта ви автоматично веднага щом направите промени в него. Освен това получавате впечатляващ плейър и анализи в реално време, за да подобрите по-нататъшното си съдържание.

Изпробвайте го безплатно за 14 дни без кредитна карта.

Звуков сигнал

Открийте целия нов свят на маркетинга, като стартирате своя подкаст Звуков сигнал. Фокусирайте се върху създаването на висококачествено съдържание и оставете Sounder да се погрижи за останалото. Предоставя ви лесни опции за хостване, управление, разпространение и импортиране на вашето съдържание.

Техните безупречни инструменти за доставка, като търсене в поток, аудио SEO, звукови фрагменти от епизоди, страници с епизоди и подкасти и транскрипция ви улесняват да привлечете повече аудитория към канала си.

Използвайте демографски данни и данни за търсене, за да разберете повече за интереса на вашата аудитория и да развиете своя подкаст. Бъдете част от общност, обсебена от творци, за да учите, да се смеете, да изследвате и да вървите към промяна.

Бъдете открити лесно, като разпространявате своя подкаст в известни приложения за слушане и използвате просто табло за управление, и бъдете чути!

Независимо дали искате да започнете своя подкаст за вашия бизнес или просто за ваше хоби, те имат подходящи планове за вас.

Ценообразуване

 • Основен: БЕЗПЛАТНО, 20k потока/месец, 2 места
 • Плюс: $30/месец, 100k потока/месец, 5 места
 • Enterprise: Свържете се с тях за цена

И така, готови ли сте да стартирате своя подкаст?

Ето някои съвети и трикове от моя страна, за да опростите нещата за вас.

Стъпки за успешно стартиране на вашия подкаст?

 • Дайте на подкаста си запомнящо се име, което трябва да предава какво послание искате да дадете на аудиторията си.
 • Задайте музика за интро и край, за да съответства на тона на вашия подкаст и да създадете познатост
 • Проектирайте корицата на епизода. Можете да опитате Canva за това.
 • Инвестирайте в подкаст оборудване – компютър, микрофон и слушалки. За микрофон можете да опитате Blue Yeti, а за слушалки опитайте Sony.
 • Намерете гости за епизод на подкаст въз основа на нишата, която сте избрали. Можете да намерите подходящи хора от LinkedIn, Instagram или Facebook.
 • Запишете своя епизод. Опитайте няколко записа, за да станете по-добри.
 • Маркирайте и популяризирайте вашия подкаст там, където имате силна аудитория. Можете да опитате LinkedIn или други социални сайтове за същото. И след това постепенно започнете да популяризирате в други медии.

Заключение

Има много начини да споделите мислите си със света, било то лично хоби или бизнес. Стартирането на подкаст е един такъв инструмент, който получава толкова много шум в наши дни. По този начин го съчетайте с надежден хостинг, за да продължите да се възползвате от предимствата му в дългосрочен план за вашата марка.

Всички страхотни подкасти се нуждаят от страхотна музика и SFX. Можеш да посетиш Видево и разгледайте техните безплатни и премиум библиотеки, които включват хиляди фондови аудио файлове, за да изведете вашия подкаст на следващото ниво”.

Ако използвате WordPress, тогава можете да конвертирате статии в аудио, както е обяснено тук.

Часовникът тиктака…

Пригответе се да стартирате своя подкаст в три лесни стъпки,

Създавайте. Записвайте. Разпределете.

x