10 филма, които трябва да гледате този ден на благодарността

Денят на благодарността може да не е това, което първо идва на ум, когато хората си помислят за филми с празнична тематика, но има доста филми, които се справят с есенния празник през годините. Ето 10 филма за Деня на благодарността, които можете да предавате поточно у дома.

Ден на благодарността на Чарли Браун

Това любимо специално издание на Peanuts е основен продукт за излъчване и кабелна телевизия, откакто беше премиерата му по CBS през 1973 г., а от 2020 г. се предава изключително на Apple TV+. В него има класическа „добра скръб!“ моменти за нещастното хлапе Чарли Браун, включително за пореден път футболна топка, отвлечена от приятелката му Луси, точно когато той се кани да я ритне.

Чарли Браун също така приготвя разбита вечеря за Деня на благодарността в задния двор за приятелите си (плюс кучето Снупи и неговия приятел на птиците Уудсток), преди всички да завършат с по-традиционен Ден на благодарността в къщата на баба му, за сърдечно празнично тържество.

Поточно предаване на Деня на благодарността на Чарли Браун Apple TV+ ($4,99 на месец след седемдневен безплатен пробен период) и PBS на 22 ноември 2020 г. в 19:30 ч. местно време/18:30 ч. CT.

Свободни птици

Как се чувстват пуйките за Деня на благодарността? Главните герои на пуйки в този анимационен филм не са фенове на празника, когато милиони американци ядат вечеря с пуйка, така че те използват машина на времето, за да пътуват обратно до първия Ден на благодарността през 1621 г., за да спрат пуйките да се превърнат в предпочитано ястие за Деня на благодарността. Това е глупава предпоставка с някои благородни послания за уважение към животните, заедно с много глупави лудории и ярки цветове, за да забавляват децата.

  Как да разберете от кое приложение iMessage е стикерът

Free Birds се излъчва Hulu ($5,99+ на месец след седемдневен пробен период), безплатно с включени реклами Туби, и безплатно на Hoopla чрез много местни библиотеки.

Ден на приятели

Тази комедия с участието на Малин Акерман и Кат Денингс е приносът на 2020 г. към канона за Деня на благодарността, като поема модерната традиция на празнични събирания, които са повече за приятели, отколкото за семейство. Комедийните звезди Айша Тайлър, Челси Перети, Уанда Сайкс и Маргарет Чо също се появяват в тази история на две най-добри приятелки, чиито планове да прекарат тихо заедно Деня на благодарността бързо се превръщат в шумно домашно парти.

Friendsgiving се предлага за цифрово закупуване ($6,99) и наем ($5,99) на Amazon, Fandango Сега, Google Play, iTunes, и други търговски обекти.

Дом за празниците

Джоди Фостър режисира тази драма за различните злополуки, които сполетяват самотна майка (Холи Хънтър) и нейното семейство, когато се прибира вкъщи за Деня на благодарността. Това беше незначително комерсиално разочарование, когато беше пуснато през 1995 г., но оттогава се превърна в любимец на празниците, благодарение на мощен актьорски състав (включително Робърт Дауни младши, Клер Дейнс, Ан Банкрофт и Дилън Макдермот), плюс внимателното отношение на Фостър към чувствителните семейни проблеми.

Домът за празниците се излъчва Starz ($8,99 на месец), на разположение под наем ($3,99) на Google Play, iTunes, Amazon, и други търговски обекти.

Самолети, влакове и автомобили

Режисьорът Джон Хюз беше кралят на тийнейджърските комедии през 80-те години на миналия век, преди да доминира в семейните филми като франчайзите „Сам вкъщи“ и „Бетховен“ през 1990-те. Но той направи няколко филма, насочени към възрастна публика, включително тази енергична витрина за Стив Мартин и Джон Кенди като полярно противоположни пътници, които в крайна сметка останаха един с друг по време на мъчително пътуване, за да се приберат у дома за Деня на благодарността. Напрегнатият Нийл на Мартин и общителният Дел на Кенди си дразнят нервите по забавни начини, като в крайна сметка се събират в духа на празника.

  Безплатно изтегляне: GarageBand за iPhone и iPad е от съществено значение

Поточно предаване на самолети, влакове и автомобили AMC+ (предлага се чрез вашия телевизионен доставчик) и се предлага за покупка (14,99 $) и наем (3,99 $) на Google Play, iTunes, Amazon, и други търговски обекти.

Къщата на Да

Довеждането на значим друг дом в семейството за първи път на Деня на благодарността е достатъчно трудно, но какво ще стане, ако психически разстроената ви сестра мисли, че е Джаки Кенеди и е решена да развали връзката ви? Това се случва в тази черна комедия, базирана на аплодирана сценична пиеса.

Паркър Поузи прави голямо впечатление като „Джаки О“ и филмът се занимава с темите за убийства и психични заболявания по мрачно забавен начин. Това със сигурност не е вашето типично празнично тържество.

The House of Yes се излъчва CBS Пълен достъп ($5,99+ на месец след седемдневен пробен период) и се предлага за цифрово закупуване ($9,99) и наемане ($3,99) на iTunes, Google Play, Amazon, и други търговски обекти.

Криша

Семейният ден на благодарността може да стане доста интензивен, както е уловено в тази известна инди драма от сценариста и режисьора Трей Едуард Шултс. Шултс избра собствената си леля, Криша Феърчайлд, за главен герой, нестабилен алкохолик, който нахлува в събирането на Деня на благодарността на отчуждената си сестра и всява хаос, след като настоява сама да приготви вечеря.

Примамливият, хаотичен стил на създаване на филми отразява тревожното вътрешно състояние на главния герой, както и начина, по който денят постепенно излиза извън контрол за цялото семейство.

Криша се предава поточно Време за шоу ($10,99 на месец след 30-дневен пробен период) и безплатно Канопи и Hoopla чрез много местни библиотеки.

Клетвата

Ако смятате, че спорът за политика със семейството ви по време на вечерята за Деня на благодарността е лош, нямате нищо за семейството в тази тъмна комедия от писателя/режисьор/звезда Айк Баринхолц. Баринхолц и Тифани Хадиш играят двойка, която се отправя на вечеря за Деня на благодарността в свят на близко бъдеще, където всеки американец е силно насърчаван да подпише документ, обещаващ лоялност към САЩ

  Как да правите по-добри снимки в дома си (не е необходима светкавица)

Битките за клетвата (която очевидно не е по избор) все повече излизат извън контрол, по насилствени и болезнено смешни начини. Ще ви накара да се почувствате по-добре, ако не сте съгласни с този един чичо, който виждате само веднъж годишно.

Клетвата се излъчва Hulu ($5,99+ на месец след седемдневен пробен период) и безплатно Канопи чрез много местни библиотеки.

Парчета от април

Кейти Холмс играе главната героиня, бунтовна млада жена, живееща в запуснат апартамент в Ню Йорк с приятеля си (Дерек Люк). Тя не е типичният домакин на Деня на благодарността, но е решена да приготви подходяща храна за семейството си, включително за неизлечимо болната си майка (Патриша Кларксън), която се съгласи да я посети, въпреки че Ейприл преди е държала на разстояние. Това е проста история за семейно помирение, белязана от сълзи както на тъга, така и на радост.

Парчета от април се излъчва Amazon Prime ($119 годишно след 30-дневен безплатен пробен период), Epix ($5,99 на месец след седемдневен пробен период) и Hulu ($5,99+ на месец след седемдневен пробен период).

Зет

Може да е трудно да се повярва сега, но имаше време, когато Поли Шор беше една от най-големите звезди в боксофиса. Тази шантава комедия за спокоен калифорнийски пич, който не е на място, когато се присъединява към приятелката си за Деня на благодарността във фермата на нейното семейство в Южна Дакота, може да представлява върха на комедийния талант на Шор. С Карла Гугино като студентка, която се опитва да убеди семейството си, че не се е променила, зет е очарователен прожектор за талантите на самия Невестулка.

Зетят се предава безплатно на Hoopla чрез много местни библиотеки.

x