10-те най-добри платформи за цифрово изживяване (DXP) през 2022 г

Платформите за цифрово изживяване (DXP) ви помагат да предоставите изключителни цифрови изживявания на потребителите във всички допирни точки.

Тези софтуерни решения ви дават възможност с богати прозрения, които можете да използвате, за да оформите стратегията си за съдържание и да предоставите по-добри изживявания, които потребителите ще обожават.

Въпреки това предлагането на по-добро изживяване на клиентите е необходимост за модерния бизнес, тъй като изискванията на потребителите се променят.

Те очакват подходящи, последователни дигитални изживявания във всяка точка на допир, независимо дали става дума за вашия сайт, страница в социални медии или други платформи.

Това обяснява защо търсенето на DXP се увеличава.

Помага за рационализиране на вашето съдържание и насърчава смислени взаимодействия, задържане на клиенти, растеж и възвръщаемост на инвестициите.

В тази статия ще обясня какво е DXP платформа и ще изброя най-добрите DXP решения за вашия бизнес.

Какво е платформа за цифрово изживяване?

Digital Experience Platform (DXP) е софтуерно решение с богат набор от инструменти и технологии за създаване, оптимизиране, управление и предоставяне на подобрени цифрови изживявания на клиенти, служители и партньори.

DXP осигуряват база, където възможностите на различни приложения се свързват заедно, за да формират съгласувани цифрови изживявания. Те също така помагат да се посрещнат бизнес изискванията на организациите, възприемащи дигиталната трансформация. Освен това DXP могат да дигитализират вашите бизнес операции, така че да можете да ускорите процесите си и да постигнете целите си по-бързо.

Освен това DXP предлагат инструменти за събиране на полезна потребителска информация, която ви помага да ги разберете по-добре. По този начин можете да използвате тези уроци, за да създадете подходящо съдържание и да предложите подобрени изживявания. Той консолидира всички цифрови допирни точки на потребителите, като например техните взаимодействия на сайт, приложение, социална медийна платформа, чатбот, клиентски портал, павилион и т.н., в по-информирана екосистема за преглед и управление.

Разглеждайки възможностите на DXP, мнозина го бъркат с CMS.

Те обаче не са еднакви.

CMS обикновено се фокусира върху управлението на съдържание за сайтове като уебсайтове за електронна търговия, блогове и т.н. Но DXP предлага много повече функционалност от CMS. Той се грижи за пълното пътуване на потребителското изживяване, от първото взаимодействие до следпродажбеното обслужване, поддръжката и задържането. Това се случва не само на сайта на вашата марка, но и във всички ваши дигитални канали. DXP имат за цел да ви позволят да се свързвате ефективно с вашите клиенти, партньори и други потребители и да им доставяте висококачествени изживявания.

Видове DXP

DXP са различни видове – отворени и затворени DXP.

Open DXP: Той интегрира различни продукти от множество доставчици на трети страни, за да го направи единна, централизирана система. Може да ви предложи гъвкавостта да свързвате продукти по ваше предпочитание, като любимия ви CRM и други инструменти, които вече използвате, или някои нови технологии, които искате да въведете, за да отговорите на вашите нужди.

Затворен DXP: Тази самостоятелна платформа има всички продукти, вградени в нея. Следователно не се нуждаете от други инструменти на трети страни; всички DXP компоненти идват предварително изградени от доставчика на DXP. Въпреки това, той може да се интегрира и с други продукти, но работи най-добре в продуктовата си екосистема.

Ако искате да изберете един от тях, можете да изберете всеки въз основа на вашите предпочитания. Въпреки това повечето хора избират отворен модел поради повече гъвкавост и свобода. Можете също така да изберете затворен DXP, ако нямате много технологични ресурси за интеграции или просто предпочитате да имате един доставчик.

Какви са предимствата от използването на платформа за цифрово преживяване?

Бизнес решения, управлявани от данни

С DXP ще получите интуитивна платформа, където можете да координирате данни от различни екипи, като маркетинг на съдържание, поддръжка на клиенти, продажби и т.н., в реално време на едно място с помощта на API. DXP могат също да комбинират тези данни с анализи, за да осигурят практични прозрения, които можете да използвате, за да вземате информирани бизнес решения, базирани на данни.

Така можете да създавате по-качествено съдържание, маркетингови кампании и да предлагате изключителни цифрови изживявания.

Внедряване на многоканално съдържание

DXP ви позволяват да създавате и разгръщате маркетингови кампании и съдържание в различни канали. Това ви помага да поддържате онлайн присъствието си навсякъде и да се свързвате с аудиторията си, независимо къде се намират, независимо дали става въпрос за приложения, браузъри, IoT устройства, смарт часовници, павилиони, гласови асистенти и т.н.

Персонализиране

Персонализирането е от ключово значение в днешния бизнес, за да накарате вашите потребители да се чувстват ценени и да осигурят страхотни изживявания.

Модерните DXP могат да интегрират усъвършенствани възможности за анализ, AI и ML, за да ви помогнат да създадете персонализирано, силно персонализирано съдържание за вашите потребители, независимо дали са клиенти, партньори или служители. Това насърчава лоялността на клиентите и ви позволява да разпространявате правилното послание в точното време, за да стимулирате реализации.

  Как да поправите компютъра автоматично отива в BIOS

Безпроблемни интеграции

Ще получите безпроблемна интеграционна мощност, така че да можете да разширите функционалността на вашата платформа с инструментите, които обичате и използвате. Това ще ви попречи да се дразните от използването на много инструменти в различни прозорци; вместо това можете да съберете всичко под един покрив. За да улесните и ускорите вашите бизнес операции, можете да свържете различни платформи, инструменти, софтуер, микроуслуги и др.

Мащабируемост

DXP могат да използват микроуслуги за изграждане на базирани на облак цифрови преживявания. Това ще предложи по-надеждна производителност, време за работа и производителност за вашия стек от технологии. В резултат на това можете да мащабирате сървърите си по всяко време според изискванията на клиента или ако плановете ви се променят. В допълнение, по-голямото време за работа ще се превърне в по-добро потребителско изживяване, тъй като вашият сървър винаги ще бъде достъпен за потребителите, където и да имат нужда.

Освен горното, има и други предимства от използването на DXP, като например:

 • Ефективно сътрудничество между бекенд и фронтенд, дизайнери и разработчици и други в екипа, тъй като всяка информация ще бъде известна на целия екип, като погледнете DXP инструмента
 • Съгласуваност на марката, тъй като DXP ще ви помогне да организирате и управлявате съдържанието си правилно и да го редактирате безпроблемно. Това ще улесни работата на вашия маркетингов екип за разработване и предоставяне на подходящо съдържание, като същевременно поддържа унифициран глас на марката във всяка точка на контакт.

И така, ето някои от най-добрите DXP, които можете да изпробвате.

Блумрич

Една от най-добрите платформи за цифрово изживяване, Блумрич, ви помага да предоставите мощно съдържание, доставка на продукти и ангажираност на клиентите, за да постигнете несравним растеж. Предлага истинска персонализация, за да накара клиентите ви да се чувстват ценени и да продължат да се връщат при вас.

Платформата ще помогне на маркетолозите да разберат своите клиенти, да показват подходящо съдържание и да поддържат връзката на клиентите си с помощта на богата продуктова информация и потребителски предпочитания. Той ще свърже всички точки, като обедини всички важни търговски функции на едно място и ви помага да се съсредоточите върху целта си и да зарадвате клиентите.

Bloomreach Commerce Experience Cloud предлага три ключови продукта:

 • Ангажираност: Разкрийте истинската магия на информацията за клиентите чрез предоставяне на последователни, персонализирани и ангажиращи изживявания във вашите цифрови допирни точки.
 • Откриване: Можете бързо да свържете клиентите с перфектни продукти, като използвате задвижвано от AI търсене на уебсайтове, препоръки, мърчандайзинг на продукти и SEO.
 • Съдържание: Постигнете по-големи приходи и истинска персонализация, като използвате първо API и решение за съдържание, което е достатъчно гъвкаво, за да захранва вашия интерфейс.

В резултат на тези възможности можете да предоставите мащабируема персонализация в реално време и да накарате клиентите си да се усмихнат, за да създадете вечна лоялност към марката.

SiteGlide

Използвайте на SiteGlide DXP платформа, за да предложите на вашите клиенти управлявано от данни, неограничено цифрово изживяване. Наградена е с различни признания от G2 като DXP платформа номер едно за малкия бизнес.

Тази платформа ви позволява да използвате истинската сила на данните за създаване и управление на сайтове, пазари, портали за клиенти и сайтове за членство. Той предлага гъвкавост, подобна на OpenSource, за SaaS инструменти, инфраструктура от корпоративен клас и разработчици. Тя позволява:

 • Разработчиците да отговарят на изискванията на проекта, независимо от неговата сложност, като предлагат пълен контрол върху своите данни и код чрез API, UI или CLI.
 • Агенции за генериране на бърза и лесна възвръщаемост на инвестициите със сигурност от корпоративен клас, производителност, мащабируемост, надеждност и гъвкавост.
 • Предприятията управляват своите процеси, данни и преживявания на клиенти чрез достъп и управление на данни в една система и използване на вграден CMS, CRM, отчитане и електронна търговия.

SiteGlide ви позволява да създадете напълно персонализирано изживяване, да разрешите бизнес изискванията, да увеличите ефективността и да увеличите реализациите. Можете да използвате клиентските данни стратегически, за да автоматизирате и персонализирате потребителското изживяване, използвайки Liquid logic. В допълнение, улавяйте, извеждайте, осъществявайте достъп, споделяйте и правете заявки за всякакъв вид данни навсякъде в пътуването на потребителското изживяване, за да разрешите вашите бизнес проблеми.

Освен това SiteGlide предлага мощен потребителски интерфейс за хармонична работа. Избягвайте скритата информация и скъпите интеграции; ще получите 6+ полезни инструмента в една платформа. Той също така предлага мащабируеми опции за ценообразуване, така че можете да започнете с малко, плащайки точно за вашите изисквания, и след това постепенно да стигнете до големи.

Платформата ще ви позволи да се съсредоточите върху това, което е важно, докато се грижи за всичко останало – поддръжка, подобрения и сигурност. Той също така си партнира с водещи доставчици като AWS, Sendgrid, Stripe и platformOS.

Xperience

Xperience от Kentico предлага следващо поколение управление на съдържание и сайтове, за да осигури отлично изживяване на клиентите и да ускори растежа с помощта на унифицирана DXP платформа.

Тази платформа е представена в Gartner Magic Quadrant и други доклади, включително един от G2. Той вече е обхванал 35k+ успешни проекта и 1000+ партньорски агенции и е навършил 18 години в индустрията.

  Как да инсталирате Lakka на Raspberry Pi

Можете да използвате уникални възможности заедно с платформа без глава, която може да даде възможност на търговците да провеждат кампании с висока скорост с технология с нисък код или без код. Той предлага мощни функции, които ви позволяват да прегърнете вашето моделиране на съдържание и да подобрите преживяванията на клиентите, да увеличите приходите и да увеличите ангажираността.

Възползвайте се от автоматизацията, имейл маркетинга и персонализирането, за да се свържете с вашите посетители, като използвате подходящо съдържание във вашите устройства и канали. Можете да захранвате вашия магазин за електронна търговия, като използвате възможности за стимулиране на проценти на реализация, размери на кошници и задържане на клиенти. Обединете своя технологичен стек с уникални интеграции и API без глава, които Xperience поддържа.

Sitecore

Предложете незабравими изживявания на вашите посетители с Sitecore което ви помага да създавате връзки, да насърчавате лоялността и да стимулирате реализациите. Предлага задълбочено потапяне в данните за клиентите, AI, автоматизация на маркетинга, анализи и др.

Sitecore може лесно да се интегрира с вашия технологичен стек и да предостави цялостна възможност за дигитален маркетинг. Той опростява стратегията за съдържание, като ви позволява да създавате съдържание и да го редактирате с неговия WYSIWYG редактор. Можете също да използвате неговия интерфейс за плъзгане и пускане и да намалите зависимостта си от ИТ екипа, като използвате тази интуитивна, но проста платформа.

Можете да обобщавате информация от различни профили, поведения, взаимодействия и дейности, за да получите 360-градусова видимост за всеки клиент и да предложите междуканална персонализация за тях в мащаб.

Освен това неговите базирани на ML анализи, оптимизация и тестване предлагат прекрасни предимства. Той може да събира ценни данни и да създава полезни прозрения от тях, така че да можете да вземате информирани бизнес решения. Използвайте интуитивна кампания и автоматизация на маркетинга, за да увеличите ангажираността и реализациите, да намалите разходите за придобиване на клиенти и да ускорите времето за излизане на пазара.

Можете също да предоставите персонализирани цифрови изживявания на различни сайтове, езици и местоположения на всяка точка на допир, канал или устройство. Path Analyzer на Sitecore ви помага да осигурите перфектни пътувания на клиентите, като ви позволява да визуализирате техните пътища, привличайки ги към ценни взаимодействия. Освен това Path Analyzer може да картографира оптималното пътуване и компоненти на съдържанието и показва къде да се оптимизира, тества и коригира.

Получете пълен поглед върху взаимодействията с вашите клиенти с интуитивни табла за управление, графики, отчети и детайлни прозрения. Ще получите също Sitecore Email Experience Manager и други инструменти за автоматизация на маркетинга, за да насочвате към клиенти и да създавате сегментирани списъци. Определете най-добрите цифрови изживявания чрез тестване на компоненти, версии на страници, оформления на страници и т.н. с многовариантни тестове и A/B тестване.

Напредък

Трансформирайте цялостния си бизнес, като използвате адаптивни и завладяващи дигитални изживявания с Напредък което ви помага да намалите режийните разходи и да постигнете резултати от най-висок клас. Без значение каква е вашата цел – задържане на клиенти, придобиване или растеж, това може да ви помогне навсякъде.

Като ви помага ефективно да управлявате онлайн присъствието на марката си, от взаимодействията на първия посетител до реализациите, поддръжката и задържането, Progress може да повлияе положително на вашия бизнес. В резултат на това вашето време за пускане на пазара и оперативната ефективност се подобряват, ефективността на маркетинговата кампания се повишава и общите разходи за собственост намаляват.

Progress поддържа многоканално внедряване в мобилни приложения, мрежата и различни потребителски интерфейси, така че можете да се насочите към по-широка аудитория и да им предложите персонализирани изживявания. Тази композируема DX платформа с активиран облак предлага висока мащабируемост, глобално покритие, ориентиран към стойността подход и ниска сложност. Освен това ще получите напълно управлявана инфраструктура, оптимизирана за производителност, мащабируемост и сигурност.

Освен това предлага DAM, маркетинг, управляван от данни, персонализация, SEO, адаптивен UX, първокласно търсене и други усъвършенствани инструменти за по-добра продуктивност и гъвкавост. Той се свързва лесно с различни инструменти, използвайки гъвкави API, конектори и инструменти за интеграция с нисък код. Освен това Progress предлага функции за сигурност и съответствие заедно с управление на клиентски данни, дигитална търговия, анализ на съдържание, задвижван от AI, защитено съхранение на файлове и трансфери и чатботове.

Основна ДНК

Core dna е модерна електронна търговия и хибридна CMS платформа, която ви позволява да създавате приложения и сайтове на едно място. Неговата DXP платформа ще ви помогне да увеличите дигиталното си присъствие и да осигурите изключителни клиентски изживявания.

Тази DXP платформа опростява вашето онлайн присъствие, като действа като общо място за вашата CMS, маркетинг и търговия, всички закърпени, защитени и хоствани. Те също така пускат нови функции и актуализации на всеки две седмици.

Доставяйте по-бързо и повече с по-малко усилия, ако имате Core dna. Той предлага пълен контрол върху процеса на създаване на съдържание и ви помага да проектирате, разгръщате и да си сътрудничите бързо, като използвате едно единствено табло за управление.

Ядрото на ДНК е полезно за:

 • Технически екипи за опростяване на техния стек от сайтове и създаване на модерни решения
 • Партньори, за да предложите повече на вашите клиенти и да постигнете резултати, базирани на данни
 • Ръководителите да рационализират разходите за технологии и да развиват бизнеса вместо лицензиране на софтуер
 • Екипи за съдържание, за да контролират пътуванията на клиентите и да създават решения, без да включват по-дълбоки технически подробности.
  9 уеб сървъра на Python, които да опитате за следващия си проект

Неговите функции включват лесен за използване CMS без глава, за да помогне на вашия бизнес да расте, да управлява и развива вашата B2C и B2B търговия в една платформа. Той също така предлага брилянтни инструменти за автоматизация, които можете да интегрирате с вашите работни процеси и приложения. Освен това получавате сегментиране на клиентите, за да идентифицирате, взаимодействате и задържате потенциални клиенти.

Acquia

Acquia се счита за лидер в DXP, тъй като предлага страхотни функции, поддръжка и гъвкавост, за да предложи ненадминато потребителско изживяване. Той съчетава гъвкавостта на Drupal с единствената Open Marketing Cloud платформа в света за най-добри изживявания.

Използването на една единствена платформа ще ви позволи да правите много повече и да постигнете безкрайна ROI. Неговите функции са предназначени да разкрият истинската сила на вашата база данни и да изградят невероятни Drupal изживявания с по-ангажирани клиенти и реализации.

Помага ви да задвижите сайта си с подходящо съдържание и опростява многоканалното ви доставяне. Можете също така да превърнете полезна информация в реалност с помощта на Acquia и да предоставите съдържание, което действително може да конвертира. В резултат на това можете да доминирате и да стимулирате цифровата експанзия.

Liferay

Liferay е гъвкаво DXP решение, създадено да работи безпроблемно с вашите бизнес изисквания, технологии и процеси, за да създаде персонализирано решение, което да отговаря на вашите бизнес нужди. Помага ви да предоставите преживявания, за да ангажирате аудиторията си и да ги държите привързани към вашата марка.

Можете да създадете персонализирани и персонализирани изживявания, за да дадете възможност на потребителите си. Можете също да ги подкрепите със самообслужване и да намалите разходите за поддръжка на клиенти. В допълнение, тази платформа спомага за подобряване на оперативната ефективност, като помага на клиентите да намерят това, което търсят и оптимизира вашите бизнес процеси.

Освен това Liferay помага да увеличите вашите онлайн приходи, като предлага рационализирано DXP решение. Той също така опростява поръчката, насърчава повторните покупки и помага да увеличите средния размер на поръчката си, така че клиентите ви да могат лесно да извършват транзакции.

Liferay предлага партньорски портали за изграждане на център за поддръжка, растеж и сътрудничество с вашите бизнес партньори без усложнения. В допълнение, неговите портали за клиенти ви позволяват да персонализирате съдържанието и да опростите процесите. По същия начин порталите за служители повишават производителността на вашите служители, свързват ги безпроблемно и ги правят самостоятелни.

Освен това получавате портали за доставчици, за да опростите закупуването, да увеличите печалбите и да поддържате доставчици, използвайки централизиран пазар. Междувременно Liferay Experience Cloud предлага множество внедрявания в облак от напълно хоствано преживяване до самостоятелно хоствано, за да ви позволи да направите текущия избор за вашата ИТ екосистема.

Пикантен

Увеличете максимално резултатите си с Пикантен, мощен DXP, който може да даде възможност на вашия екип да изгражда, оптимизира и разпространява уеб съдържание. Позволява ви да отделяте повече време за създаване и по-малко време за разработка и поддръжка, което е подарък за нетехниците.

Не позволявайте на вашия CMS инструмент да забави процеса ви; използвайте Zesty, за да правите най-доброто, което правите – това е създаване на съдържание. Това е CMS, която може да расте заедно с вас, което я прави най-добра за развиващи се фирми. Освен това намалява сложността, така че можете да се концентрирате върху целта си.

Той предлага SEO и автоматизиран код, за да свършите цялата тежка работа, докато вие се фокусирате върху създаването на съдържание и свързването с клиенти, за да имате смислени отношения и да повишите лоялността към марката. Zesty също има удобна за потребителя платформа и предлага отлично обслужване на клиентите.

Нептун

Нептун DXP е фантастична платформа за изграждане на персонализирани приложения, базирани на многократно използваеми модулни блокове за изграждане на приложения. Той се ангажира да направи разработката на приложения от корпоративен клас 10 пъти по-бърза, като използва настоящите ви умения за разработчици и работи без интензивно повишаване на квалификацията или обучение.

Той предлага унифициран и интуитивен потребителски интерфейс за всички ваши приложения и сайтове във вашите мобилни, гласови, AR, настолни и офлайн допирни точки. Този DXP може по уникален начин да свързва нисък код, без код и про-код, за да увеличи производителността на вашия екип, без да ги ограничава до един модел.

Можете дори да се свържете и да създадете API и съвършен като пиксел, отзивчив UX. Тази платформа е полезна за различни случаи на употреба, включително производство, човешки ресурси, търговия на дребно, здравеопазване, комунални услуги и др.

Заключение 👩‍💻

Предоставянето на отлични цифрови изживявания на всички потребители е необходимостта на съвременния бизнес. Използването на платформа за цифрово изживяване (DXP) може да ви помогне да постигнете това, като ви позволява да разбирате по-добре потребителите си и да създавате подходящо и персонализирано съдържание за тях.

Следователно, използвайте която и да е от платформите за дигитално изживяване (DXP), споменати по-горе, за да поддържате клиентите си ангажирани с мощни взаимодействия и съдържание, за да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си и растежа на бизнеса.