10 първокласни микрофона, за да издигнете вашите подкасти/потоци на ново ниво

В нашия забързан свят подкастите и потоците са най-добрите начини да научите нови неща и да станете по-наясно. Слушате ли подкасти по-често?

Можете да слушате подкасти, свързани с вашите интереси, където и когато пожелаете. Тъй като подкастите са лесно достъпни, те са много полезни за придобиване на знания.

Качеството на звука е жизненоважна част от това колко приятен е един подкаст. Висококачественият звук ви помага да обърнете внимание на темата на подкаста. Подкастът е записан добре въз основа на качеството на звука, така че трябва да го приемете сериозно.

Качеството на звука значително влияе върху подкаста и е голяма част от това, което прави подкаста си струва да се слуша. През повечето време хората очакват звукът да е лесен за ушите. Няколко неща определят дали качеството на звука на подкаста е достатъчно добро, за да привлече хората.

Аудиото с добро качество се състои от звук без изкривяване, т.е. без пукащ звук, ненужни прекъсвания или шумове при работа. Въпреки това, запаленият слушател на подкаст винаги ще търси подкаст с добро качество на звука. Поради тези причини качественият звук не само привлича публика, но и държи слушателите ангажирани с него.

Тук ще видим как можете да повлияете на голяма аудитория с подкасти и потоци, като се фокусирате върху качеството на вашите микрофони. Освен това ще разгледаме някои първокласни микрофони, които могат да ви помогнат да подобрите качеството на звука.

Нека изберем най-добрите микрофони, които ще ви помогнат да издигнете вашия подкаст на по-високо ниво.

Как да подобрим аудио качеството на подкаст?

Подкастът с чист звук създава среда, която позволява на публиката да остане ангажирана. През целия епизод публиката остава внимателна. Позволява на публиката ви да се наслаждава спокойно на вашето съдържание.

Перфектният звук зависи от нещо повече от микрофони. Има няколко фактора, които влияят върху качеството на звука. Така че, преди да запишете подкаста, трябва да имате предвид няколко неща.

 • Първо, съсредоточете се върху страхотното съдържание, така че публиката да не изгуби представа, докато го слуша.
 • Второ, трябва да се уверите, че мястото, на което записвате, е без разсейване и изкривяване. Освен това средата без разсейване помага на публиката да остане фокусирана.
 • Наемането на опитен и уважаван подкаст редактор ще реши половината от проблема с качеството на звука. Редактор ще изтрие злополуките, за да подобри качеството.
 • Винаги търсете обратна връзка и предложения за подкаста. Обратната връзка насърчава развитието и ви помага да разпознаете какво трябва да подобрите. Обратната връзка ще ви помогне да разберете по-добре какво вашата аудитория изисква от вас.

Микрофоните ви помагат да записвате подкаст с кристално чист звук. Аудиото на подкастите може да направи или да наруши техния успех.

Важно е обаче да инвестирате във висококачествени материали, за да подобрите качеството на звука. На пазарите се предлагат няколко марки микрофони. Всеки от тях има своите характеристики и качества.

Подкастърите могат да избират между луксозни или скъпи микрофони, но всеки подкастър се нуждае от висококачествени микрофони, за да подобри качеството на звука на своя подкаст.

Какво да търсите при висококачествен микрофон?

На първо място, два вида микрофони са полезни за дързост с добро качество.

 • Динамични микрофони: Те обикновено са по-малко чувствителни и могат да се справят с по-високи нива на звук. Те са проектирани да бъдат бюджетни. Поддръжката е ниска и е разумно да работи без никакви значителни проблеми. Надежден, издръжлив и се препоръчва за нови подкасти.
 • Кондензаторни микрофони: Те обикновено са за предпочитане за по-голяма чувствителност и по-естествен звук. Способен да улавя високи честоти с лекота и изящество. Те се използват предимно в студия, когато записвате сами. Освен това тези микрофони изискват изключително внимание при поддръжка.
  Коригирайте грешката 6032 на Call of Duty Vanguard Dev на Xbox

В допълнение към тези два вида, много професионални подкастери също използват XLR и USB микрофони. XLR микрофоните са предпочитани пред USB микрофоните, тъй като XLR осигурява най-добрата степен на запис. Тези микрофони улавят точно всеки детайл, за разлика от USB микрофоните.

USB микрофоните са лесни и безпроблемни за работа от всеки подкастър. Не се нуждаете от аудио интерфейс, за да се свържете.

Основно за целите на подкастинг, подкастърите предпочитат кардиоидни или, с други думи, сърцевидни модели на захващане около диафрагмата на микрофона. Изборът на микрофон с първокласно качество може да издигне подкаст с посредствено звучене.

По-долу са аспектите, които трябва да имате предвид в допълнение към това, когато обмисляте най-добрия микрофон на пазара.

 • Насоченост на микрофоните: В повечето случаи микрофоните, използвани за вокали, имат кардиоиден модел на насоченост.
 • Импеданс: Обикновено микрофоните с нисък импеданс са по-добри при запазване на качеството на звука.
 • Честотна характеристика: Микрофоните трябва да имат отлична висока честота.
 • Чувствителност на ефекта: Някои микрофони са проектирани да предоставят постоянни резултати, когато се отдалечите.
 • Захранване: В повечето случаи микрофоните от висок клас се доставят със захранване или изискват фантомно захранване.
 • Равномерност на реакцията: Плоската реакция трябва да е идеална за повишаване на високите честоти.

Не на последно място, микрофоните трябва да са бюджетни. Колкото по-висока е цената, толкова по-добро е качеството на микрофоните, но само понякога. Уверете се, че избраният от вас микрофон отговаря на всички ваши изисквания, тъй като това са скъпи инвестиции.

Подкастите и звукът зависят от много неща и микрофоните са едно от тях. Наред с тези неща, други неща като форматиране, планиране, брандиране и редактиране на аудио също са от съществено значение. Но само микрофоните могат да направят звуците по-силни и да достигнат до много хора. Освен това микрофонът е ключът към получаването на възможно най-добрия звук.

Сега, коя марка микрофон е оптимална за запис на подкаст? Как трябва да изберете кой? Колко искате да похарчите? Може да имате много въпроси относно микрофони, които са подобни на тези.

Тук за ваше улеснение сме избрали няколко първокласни микрофона, за да ви помогнем да подобрите качеството на звука. Така че, без допълнително забавяне, нека се заровим в него.

Elgato вълна:3

Elgato Wave:3 е висококачествен микрофон с USB кондензатор. Перфектен за хора, които искат да записват сами, стриймъри, подкасти и геймъри, например.

Улавя прецизно вербалното разграничение. Кардиоидният полярен модел прави този микрофон фино настроен за говор. Многослойните шумозащитни екрани предотвратяват експлозивен шум и подобряват шумопотискането.

Решението за цифрово смесване на Wave 3 съчетава удобството за включване и пускане с вериги за излъчване. Освен това можете да създадете два независими микса за вас и вашата публика.

Микрофонът осигурява безпроблемно предаване на аудио сигнал с превъзходна схема. Неговата собствена технология за защита на клипове помага да се направи невъзможна визуализацията на изкривяването. Следователно можете да надстроите нивото на вашия подкаст с проектираната Elgato Wave 3.

Blue Yeti USB микрофон за игри

USB микрофонът за игри Blue Yeti е предпочитан главно от подкастери, стриймъри и геймъри. Комплектът за поточно предаване на игри Blue Yeti от Logitech с ексклузивни лабораторни функции позволява на микрофона да бъде перфектен.

  Как да изчислим маржа [+ Margin Calculators]

Има отличен контрол на качеството на звука и страхотно улавяне на детайлите. Можете да промените, както и да прехвърлите гласа си от електро звяр към хелиев бурундук. Тази функция е основно за забавление на аудиторията ви в потока.

Помага ви да усъвършенствате гласа си с функции като забавни вокални ефекти, студийни инструменти като EQ, лимитер и премахване на шума, захранвани от NVIDIA Broadcast.

Ексклузивните теми на streamlabs подчертават вашето съдържание, като му придават персонализиран вид. Освен това можете да зададете околно настроение с персонализирания изскачащ филтър, който поддържа потока ви чист и остър.

Син микрофон Yeti X

Синият микрофон Yeti X ви позволява да визуализирате нивото на гласа си и да го регулирате според него с 11-сегментния LED измервател на микрофон Yeti X.

Позволява ви да превключвате вашите модели на приемане от кардиоидни към Omni, Omni към двупосочни и двупосочни към стерео според вашите изисквания. Контролирайте нивото на звука, силата на звука и т.н. от работния плот.

Микрофонът Yeti X прави вашия запис бърз и лесен. USB изходът ви позволява да го свържете директно към вашия компютър. Подхожда и пасва идеално за подкастинг, стрийминг на игри; Skype разговори, вокали и инструменти.

Можете да очаквате, че ще осигури богато качество на звука. Забавлявайте публиката си с няколко подобрени ефекта на микрофона Yeti X. Можете да създадете перфектното съдържание с най-добрия вокален звук, за да изравните своя подкаст.

Микрофон за игри Logitech Yeti

Следващият ни микрофон, който е най-добър за стрийминг и подкастинг, е Logitech Blue Yeti Premium USB геймърски микрофон. Елегантният дизайн с покритие от бяла мъгла изглежда красиво и привличащо вниманието.

Три масива от капсули, вътрешен удароустойчив монтаж, наблюдение на слушалки, усилване на микрофона и четири модела на приемане го правят необикновен в сравнение с другите микрофони. Можете да създадете огромни звукови ефекти с този геймърски микрофон.

Можете да изтеглите ексклузивни теми на streamlabs за отлично изживяване при поточно предаване на игри. Винаги, когато поискате, където и да сте, можете да получавате записи със студийно качество всеки път.

С микрофона на Yeti улеснете вашето подкастинг и стрийминг. Постигането на професионално качество на звука в поток чрез правилното използване на функциите става лесно с този микрофон.

Безжичен микрофон Phoenix Pro Quad

Един от най-добрите XLR микрофони на пазара по отношение на качество и преносимост е четириканалния безжичен микрофон Phoenix Pro. Състои се от здрава метална конструкция и многоканални многофункционални функции.

Неговият безжичен микрофон е проектиран с кардиоидна динамична касета за ясен, здрав и автентичен звук. Неговата многоканална многофункционална функция позволява на потребителите да избират различни честоти, когато текущо използваните честоти са склонни да се провалят.

Функцията за автоматично сканиране му позволява да намери перфектен интерфейс за сдвояване. Безжичният модел му позволява да бъде гъвкав и лесен за използване. Този е за предпочитане за публични изказвания, концерти и др.

Бебешко шише SL XLR микрофон

Самото име разкрива много за този микрофон. Baby Bottle SL XLR кардиоиден кондензаторен микрофон е XLR микрофон с кардиоиден кондензатор. Въпреки това SL микрофонът за бебешко шише има отлично цялостно качество на звука, тъй като осигурява класически звук поради положителните си характеристики.

Този микрофон осигурява добро качество на звука, тъй като има вградени високочестотни филтри. Високочестотен филтър увеличава яснотата, като намалява тътнежа от заобикалящата ви среда.

Кардиоидният модел осигурява аудио с висока точност за игри, видео стрийминг, гласови записи и подкастинг. Наистина, това е XLR кардиоидният кондензаторен микрофон с най-добро съотношение цена/качество на пазара.

Blackout Spark SL XLR микрофон

Друго микрофонно усещане с елегантен дизайн е кондензаторният микрофон Blackout Spark SL XLR. Перфектен за потребители на пара, подкасти, геймъри и професионални изисквания за запис.

  Как да изтриете Yelp акаунт

Микрофонът Blackout Spark SL се фокусира върху чист, дълбок и точен звук. XLR връзката го прави идеален за компютърни аудио интерфейси и външни миксери.

Със своя кардиоиден кондензатор с голяма диафрагма ви позволява да записвате гласа с по-голяма точност. Горещо го препоръчвам на тези, които искат да се впуснат в звуковия спектър от по-висок клас за създаването на подкаст съдържание. Така че, ако намирате микрофон, който гарантира кристално чиста яснота, ето най-добрият.

Микрофон Logitech Blue Sona XLR

Персонализирайте вашето подкаст съдържание с помощта на Logitech Blue Sona Active Dynamic XLR Broadcast Microphone. Усъвършенстваният динамичен дизайн на капсулата възпроизвежда перфектна комбинация от гладък и нисък клас микрофон. Супер кардиоидните модели на прихващане премахват всички външни неудобства и се фокусират само върху гласа на говорещия.

Вградената технология ClearAmp осигурява ясен глас с ниска експлозивност. Неговата XLR връзка за микрофон ви позволява да създадете фантастична настройка за няколко секунди.

Blue Sona улавя всеки детайл, като същевременно ограничава шума, нежеланите удари и звуците от вибрации. Можете да оптимизирате гласа си с четирите гъвкави EQ настройки на Blue Sona и персонализирани функции.

Philips SMP3700 SpeechMike

Ако търсите лесен за боравене микрофон, изберете Philips SMP3700 SpeechMike Premium Touch Precision USB микрофон. Това несъмнено е една от най-новите иновации, проектирани от Philips.

Сензорите за докосване, вградени в този микрофон, осигуряват лесна навигация от потребителите. Специално проектираните шестоъгълни отвори на микрофона позволяват три пъти повече звук да достигне до микрофона.

Лесният за пренасяне дизайн ограничава подкастърите от неволно натискане на бутони. Подобно на студийните микрофони, този микрофон може да отменя всички видове външен звук.

Филтърът за намаляване на шума помага за създаването на подкаст от следващо ниво, като предоставя директни и точни записи на реч. Така че, ако искате микрофон с гарантирани фантастични резултати при разпознаване на реч, давайте.

Shure MV7 USB микрофон

USB микрофонът Shure MV7 е най-добрият наличен микрофон за целите на подкастинг и стрийминг и подкастъри по целия свят са признали това. Най-добрата част от този микрофон е, че поддържа USB и XLR връзки.

Технологията за изолиране на гласа има впечатляващо качество на пречистване на звука. Режимът Auto Level позволява микрофонът да се управлява само от разстояние. Неговият поп филтър ограничава нежеланите неудобства.

В същото време позволява на потребителите да включват и пускат функции. Самият модел е ефектен и издръжлив. Така че силно се препоръчва за професионални подкастъри.

Заключение

Микрофоните са от съществено значение за подобряване на качеството на звука. Но много хора се нуждаят от помощ при избора на най-добрия за запис на подкасти. Какъв вид микрофон искате зависи от това какво харесвате.

Ако имате някакви проблеми, можете или да разгледате функциите, или да изберете една от горните. Със съветите, споменати по-горе, изборът на най-добрите микрофони на пазара ще бъде по-лесен. Можете да спрете да се борите толкова много и да получите помощ от хора, които имат по-добри идеи.

Можете също така да разгледате някои от най-добрите надеждни подкаст хостинг.

x