10 начина да персонализирате своя акаунт в Slack

Slack е популярна комуникационна услуга, използвана предимно в среди на работното място. Настройките по подразбиране са разумни и изглежда доста. Въпреки това, можете да персонализирате своя акаунт в Slack, така че да изглежда и да действа по начина, по който искате.

Добавете снимка или аватар

Възможността да видите как изглежда някой е много полезно, особено за отдалечени екипи. Можете да добавите снимка или аватар, за да помогнете на хората да ви опознаят.

За да добавите снимка (ако използвате работно пространство на компанията, не забравяйте да следвате указанията на вашата компания), щракнете върху стрелката до името на работното пространство, за да отворите главното меню, след което изберете опцията „Профил и акаунт“.

След това виждате своя профил от дясната страна на работното пространство. За да промените информацията за себе си, която другите потребители могат да виждат, щракнете върху „Редактиране на профил“.

Щракнете върху

Кликнете върху „Качване на изображение“.

Щракнете върху

В диалоговия прозорец, който се отваря, щракнете двукратно върху снимката или аватара, които искате да използвате. В панела, който се отваря, преместете пунктираните линии, за да изрежете изображението по подходящ начин, и след това щракнете върху „Запазване“.

За да запазите изображението, щракнете върху „Запазване на промените“.

Щракнете върху

Вашето изображение вече се показва до името ви, когато изпращате съобщение до канал или колега.

Изберете звук за уведомяване

Ако използвате Slack на мобилно устройство, можете да изберете звука за уведомяване, който Slack използва. За да направите това, отворете мобилното приложение, докоснете трите точки в горния десен ъгъл и след това докоснете „Настройки“.

  Как да архивирате и възстановите своя остров „Animal Crossing: New Horizons“.

Докоснете

В секцията „Известия“ докоснете „Настройки“. Като алтернатива можете също да докоснете „Известия“, за да влезете в менюто му.

Докоснете

Сега докоснете „Звук“.

Докоснете

Изберете звука за известяване, който искате, и след това докоснете „Запазване“.

Изберете звука за известяване, който искате, и след това докоснете

Променете вашата часова зона

За нови акаунти Slack автоматично се опитва да разбере в коя часова зона се намирате от устройството, което използвате. За по-стари акаунти — или ако Slack не може да го разбере — вашият акаунт по подразбиране е на тихоокеанско време.

Ако часовата зона е неправилна, вашите настройки за „Не безпокойте“ и за известия (които ще разгледаме по-долу) няма да работят правилно.

За да проверите коя часова зона Slack използва или да я промените, щракнете върху стрелката до името на работното пространство, за да отворите главното меню, и след това щракнете върху „Предпочитания“.

Щракнете върху стрелката, за да отворите главното меню, след което щракнете

Щракнете върху „Език и регион“, за да проверите коя часова зона използва Slack. Ако е неправилно, щракнете върху стрелката за падащо меню и изберете правилната часова зона.

Щракнете върху

Ако е избрано “Set Time Zone Automatically”, трябва да премахнете избора, за да промените часовата зона. Тук няма бутон „Запазване“ — всички промени, които направите, ще бъдат запазени автоматично.

Задайте часове на „Не безпокойте“.

След като настроите часовата си зона, можете да изберете часове „Не безпокойте“. Когато тази функция е активирана, Slack няма да изпраща никакви известия до вашите устройства. В менюто „Предпочитания“ щракнете върху „Известия“.

Щракнете върху

Превъртете надолу до секцията „Не безпокойте“. Уверете се, че квадратчето за отметка „Автоматично деактивиране на известията от“ е избрано. Щракнете върху всяка стрелка за падащо меню и изберете началния и крайния час на предпочитания от вас период „Не безпокойте“.

Изберете

Сега ще получавате известия на устройството си само извън тези часове.

Изберете режими, теми или уникални цветове

В Slack можете да изберете светъл или тъмен режим (ние сме големи фенове на тъмния режим). Ако нито едно от двете не е подходящо, можете също да промените на различна цветова палитра или да изберете цвета за всеки елемент в потребителския интерфейс поотделно.

  Как да плащате за бензин, без да напускате колата си

Така че, продължете и направете Slack какъвто цвят искате!

Настройте своята емисия за активност

Едно от страхотните неща за Slack е колко лесно е да реагираш на съобщение с емоджи. За съжаление, трябва да проверите всички съобщения, които сте публикували, за да видите дали някой е реагирал с емоджи.

За да разреши този проблем, Slack предоставя емисия за активност, която ви показва всякакви реакции на вашите съобщения, заедно с всякакви споменавания. За да видите това, щракнете върху символа „@“ (амперсанд) в горния десен ъгъл на работното пространство.

Щракнете върху

Този панел показва реакции и споменавания. Ако искате да промените това, което показва емисията за активност, щракнете върху бутона Опции за преглед.

В панела „Опции за изглед на дейността“ поставете отметки в квадратчетата до дейностите, които искате да видите в емисията за дейности, и след това щракнете върху бутона „X“, за да затворите менюто с опции.

Изберете дейностите, които искате да видите в емисията за дейности, и след това щракнете върху

Емисията за дейности вече ще показва дейностите, които сте избрали.

Добавете любимите си емоджи

Наборът от емоджита по подразбиране в Slack е доста добър, но, разбира се, има налични емоджита, които са специфични за вашия екип или географска област.

Ако сте член или администратор (гостите нямат тази способност), можете да добавите свои собствени емоджи към Slack. За да направите това, просто стартирайте любимата си търсачка или графична програма и намерете или създайте емоджита, от които имате нужда от вас и вашия екип.

Задайте своя статус

Едно от предимствата на Slack е, че можете да виждате, когато хората са далеч, работят дистанционно, в годишен отпуск или в друг статус. Състоянието на дадено лице се показва до потребителското му име всеки път, когато публикува съобщение, и в страничната лента, ако наскоро сте изпратили директно съобщение до този човек.

  ExtShield помага за защитата на Chrome от зловреден софтуер и разширения за рекламен софтуер

За да зададете състоянието си, щракнете върху стрелката до името на работното пространство, за да отворите главното меню, и след това щракнете върху „Задаване на състояние“.

Щракнете върху стрелката, за да отворите главното меню, след което щракнете

Това отваря панела „Задаване на състояние“, където можете да добавите всякакви емоджи, които харесвате, заедно със съобщение за състояние. Като алтернатива можете да изберете едно от съществуващите състояния от списъка. След като изберете състоянието, което искате, щракнете върху „Запазване“.

Изберете емоджи и въведете съобщение за състояние или изберете състояние от списъка и след това щракнете

Добавете Slack към вашето устройство

По подразбиране Slack се отваря в уеб приложението, но можете да получите достъп до него и чрез клиент или мобилно приложение. Клиентското приложение ви позволява да осъществявате достъп до Slack, без да използвате браузър, и също така ще ви предупреждава, когато бъдете споменати или имате ново директно съобщение. Мобилното приложение ви предупреждава по същия начин и ви позволява да получите достъп до Slack, когато сте далеч от компютъра си.

За да добавите клиентското приложение, щракнете върху стрелката до името на работното пространство, за да отворите главното меню, и след това щракнете върху „Отваряне на приложението Slack“.

Щракнете върху стрелката, за да отворите главното меню, след което щракнете

Това отваря нов раздел, където приложението ще се изтегля автоматично. Щракнете върху „Запазване на файл“, за да запазите инсталатора на вашето местоположение по подразбиране за изтегляне.

Щракнете върху

Инсталираме версията на Windows, но това е същият процес на Mac. Отидете в папката си Downloads и стартирайте файла SlackSetup.exe, за да инсталирате Slack на вашия клиент.

За да добавите безплатното приложение към мобилното си устройство, отидете на Магазин за игри (Android) или App Store (за iPhone и iPad), потърсете „Slack“ и след това инсталирайте приложението.

Научете всичко за Slack

Slack има много полезна функционалност – много повече, отколкото можем да обхванем в една статия. Не пропускайте да разгледате Slack’s главна помощна страница и преминете през неговите уроци. Особено препоръчваме уроците „Съвети, трикове и още“, тъй като те ще ви помогнат да намерите функции, които иначе може да не знаете, че съществуват.

x