10 най-добри CGM (монитори за непрекъсната кръвна захар), за да поддържате здравето си под контрол

Много фактори могат да повлияят на вашето здраве и първият, който идва на ум, е нивото на кръвната захар.

Ако имате високи нива на глюкоза в кръвта си, това може да ви създаде безброй проблеми, вариращи от увреждане на бъбреците до сърдечни заболявания. Поради това е важно редовно да следите нивата на кръвната си захар. В такива случаи непрекъснатият монитор на кръвната захар може да бъде от полза.

Какво е непрекъснат монитор на кръвната захар?

Непрекъснатият монитор за кръвна захар (CGM) е малко устройство за носене, което непрекъснато следи нивата на кръвната захар. Мониторът изпраща показанията безжично до болногледач или лекар, така че те да могат да откриват и управляват усложненията на диабета по-ефективно.

На пазара има различни видове CGM, така че е важно да изберете този, който ще работи най-добре за вас. Някои модели използват ленти за еднократна употреба, които трябва да се сменят на всеки няколко дни, докато други използват сензори, които могат да издържат до шест месеца без нужда от подмяна.

Критичното нещо, което трябва да запомните, когато избирате CGM, е, че са необходими време и практика, за да свикнете да го използвате правилно. Ако имате въпроси относно това дали CGM може да е подходящ за вас, говорете с вашия лекар или преподавател по диабет.

Кой трябва да обмисли използването на непрекъснат монитор за кръвна захар?

Някои хора смятат, че носенето на CGM изисква редовни корекции в начина им на живот, като коригиране на времето за хранене или навиците за упражнения.

Въпреки това, с подходящо обучение и практика, повечето хора откриват, че използването на CGM е управляемо и полезно при управлението на техния диабет. В допълнение, непрекъснатото проследяване на кръвната захар може да помогне за ранно идентифициране на проблемите и предотвратяване на влошаването им.

Друга полза от непрекъснатото проследяване на кръвната захар е, че може да помогне за предотвратяване на диабетна кетоацидоза (DKA). DKA е тежко усложнение, което може да възникне, когато някой с диабет няма достатъчно инсулин в системата си.

Симптомите на DKA включват гадене, повръщане, коремна болка и диария. Ако не се лекува бързо, DKA може да доведе до кома и дори смърт.

Чрез редовно проследяване на нивата на кръвната захар хората с диабет могат да открият дали започват да изпитват симптоми на DKA и да предприемат стъпки за справяне с проблема, преди да стане твърде тежък.

Непрекъснатото проследяване на кръвната захар също е от полза за хора, които имат преддиабет или диабет тип 2. Чрез редовна проверка на нивата на кръвната си захар хората с преддиабет или диабет тип 2 могат да проследят прогресията на състоянието си и да се уверят, че предприемат подходящите стъпки, за да го управляват.

Днес на пазара се предлагат различни монитори за непрекъсната кръвна захар (CGM), но кой е най-ефективният? Трудно е да се отговори на този въпрос, тъй като няколко фактора играят роля в това решение. За ваше внимание, ето най-добрите CGM монитори:

Metene TD-4116

Metene TD-4116 Комплект за мониториране на кръвна захар е иновативно и ефикасно решение за тестване на диабет за хора от всички възрасти. Този лесен за използване комплект включва 100 глюкомерни ленти, 100 ланцета, 1 апарат за измерване на кръвна захар, комплект за изследване на кръвна захар с убождащо устройство и голям дисплей.

Със своята бърза работа и 7 секунди време за измерване на стойността на кръвната захар, Metene TD-4116 ви позволява да проследявате нивото на кръвната си захар в детайли всеки път.

  Как да маркирате конкретни местоположения във файл с документи в Google

Четирите режима за записване на вашите стойности на глюкозата в различни моменти показват тенденцията ви на глюкоза по-ясно, така че да можете да разберете по-добре нивата на глюкозата си. С 450 съхранени стойности на кръвната захар в постоянна 14/21/28/60/90-дневна средна памет, Metene TD-4116 ви помага да управлявате диабета безпроблемно.

Диабетният комплект Metene TD-4116 също е оборудван с модерни технологии, осигуряващи по-точни и надеждни резултати.

Глюкомерът е без кодиране за лесна работа, с кратко ръководство, което изброява стъпките за бързо извършване на тест. По-лесно е да четете четирите аларми за напомняне на големия дисплей, така че да можете да проверите нивата на глюкозата си навреме.

ДАРИО

Комплектът DARIO Blood Glucose Monitor е чудесен начин да започнете да изследвате нивата на кръвната си захар и да управлявате диабета. Този стартов комплект включва глюкомер, 25 тест ленти, десет стерилни ланцета и приложението Dario, което ви позволява да наблюдавате и проследявате напредъка си.

Този комплект (предлага се само в Съединените щати) осигурява неограничени резултати и ви казва каква е тенденцията на нивата на кръвната ви захар във времето, за да можете да разберете по-добре напредъка си. Измервателите са одобрени от FDA за iPhone 6 и по-нови, така че няма нужда да се притеснявате за съвместимостта.

Комплектът за измерване на кръвната захар DARIO е задължителен за всеки с диабет. Тази система ви позволява да тествате нивата на кръвната си захар и да проследявате напредъка в лесно за използване приложение. Без нужда от кодиране или батерии, глюкомерът се включва в телефона ви и започва да проследява веднага.

CareSens N

Комплектът за измерване на кръвната захар CareSens N е един от най-удобните и достъпни начини за измерване на кръвната захар. Този комплект с автоматично кодиране на глюкомер изисква само малък размер на пробата от 0,5 μL, така че няма да се налага да страдате от болезнени убождания в пръстите или да чакате дълго за резултатите.

С бързи резултати само за 5 секунди ще знаете нивата на кръвната си захар всеки път, без да ставате от леглото си. Лекият монитор за кръвна захар е лесен за използване и компактен, което го прави идеален за носене със себе си, където и да отидете.

И ако има някакви проблеми с вашия монитор, техният екип за обслужване на клиенти е на разположение 24/7, за да ви помогне. Като бонус, той идва с живот на батерията от 1000 теста, така че можете да поддържате нивата на кръвната си захар под контрол за години напред.

Този комплект за тестване се предлага с глюкомер, 100 тест ленти за кръвна захар, убождащо устройство, 100 ланцета и куфар за пътуване, за да ви помогне да се грижите за диабета си, докато сте в движение.

С лесна за използване Bluetooth функция, този комплект е идеален за измерване на кръвната захар в движение. Можете да се свържете с техния екип за обслужване на клиенти по телефона или имейл по всяко време.

AUVON

Мониторът за кръвна захар AUVON е високоточен, лесен за използване комплект, който помага за проследяване на нивата на кръвната захар. Този авангарден монитор за кръвна захар надхвърля международните стандарти и има доживотна гаранция.

С 50 х тест ленти и 50 х 30 щуцера, този комплект е идеален за проследяване на нивата на кръвната Ви захар в движение. Това устройство „всичко в едно“ ви позволява да тествате нивата на кръвната си захар в 5 лесни стъпки и предлага непрекъснати средни резултати за 7/14/30 дни, пакет от 50 тест ленти и едно убождащо устройство.

AUVON BGM има удивителна прецизност и работи в рамките на ±10%, или ±10 mg/dl от лабораторните стойности, 95 от 100 пъти. За разлика от това число, стандартът за преминаване на ISO 15197:2013 е ±15% или ±15 mg/dl от лабораторните стойности, 50% повече от обхвата на грешката на AUVON.

Със CE маркировка, GMP, ISO 13485:2016 и ISO 15197:2013 сертификат, този продукт надхвърля международните стандарти и осигурява спокойствие, когато наблюдавате нивата на вашия диабет.

  7 често срещани митове за проверките на фона

Техниката за автоматичен въглероден печат, използвана за производството на висококачествени измервателни ленти, гарантира, че качеството на всяка партида ленти може да бъде значително по-стабилно, прецизно и точно.

Минималната цена от 0,16 USD/бр също гарантира, че ще получите най-доброто за парите си. Комплектът е лесен за използване, достатъчно малък за пътуване и се предлага с едно устройство за тестване, еднометрово ръководство за потребителя и едно писмено ръководство за потребителя и техническа поддръжка.

Попс бунтовник

Търсите ли монитор за кръвна захар, който може да предостави резултати на вашия телефон? Не търсете повече от комплекта Pops Rebel Blood Glucose Monitor Kit.

Този компактен комплект има всичко необходимо, за да започнете, включително Bluetooth глюкомер, порт за достъп до приложение, две батерии, осем модула (24 ленти/ланцети с четири различни размера на копието) и два магнита.

Bluetooth глюкомерът е точен според най-новия стандарт на FDA (+/15%). CGM, комбиниран със своето мобилно приложение, осигурява достъп до хронологията на тестовете, портал за болногледачи, известия за семейни тестове и тенденции.

След като направите първия си тест с комплекта, ще трябва да поръчате още консумативи в приложението (модули с по три ланцета/тест ленти). Абонаментът след пробния период ви позволява да продължите да използвате глюкомера дори ако загубите телефона си или той се изгуби.

Просто следвайте инструкциите в приложението, за да вземете първия си тест. Плюс това, тяхната иновативна система за убождане обещава по-малко болка и по-голяма точност, което води до по-добър контрол на нивата на кръвната ви захар.

Комплектът за измерване на кръвната захар е по-малък от вашия смартфон, така че можете да тествате за по-малко от 20 секунди. Комплектът е валидиран за по-ниски нива на A1c и е точен спрямо най-новия стандарт на FDA от +/15%.

Със своята съвместимост с мобилни приложения и функции за виртуален здравен асистент като Mina, този комплект е предназначен да направи управлението на диабета по-достъпно.

FreeStyle Freedom Lite

Системата за мониторинг на кръвната захар FreeStyle Freedom Lite ви позволява да наблюдавате кръвната захар без никакви проблеми. Просто убодете пръста си и оставете системата да си свърши работата – толкова е лесно.

Системата използва патентована кулонометрична технология, която ви дава по-добра точност от другите глюкомери на пазара. Плюс това, само с една капка кръв на тест лента можете да добавите толкова кръв, колкото желаете за цяла минута – което означава, че няма нужда да губите ценни тест ленти.

Така че можете да намалите риска от развитие на диабет или ранно заразяване с друго заболяване – което прави това основно оборудване за хората с диабет.

Тази система тества до 96 проби дневно и има по-малък размер на пробата от стотинка, спестявайки ви ценно време и енергия. Освен това не е необходимо кодиране, така че можете да опростите нещата – добавете достатъчно кръв за цяла минута и бързо ще получите резултати.

CONTOUR NEXT ONE

CONTOUR NEXT ONE е революционна система за мониторинг на кръвната захар, която осигурява удивителна точност и не изисква кодиране за бързи резултати. Неговата система с активиран Bluetooth осигурява безпроблемна връзка с безплатното приложение за обратна връзка в реално време за напредъка ви.

В същото време неговият интелигентен светлинен индикатор за целеви обхват незабавно идентифицира дали показанията са в или над желания диапазон.

Тест лентите могат да се използват многократно до 60 пъти, което улеснява получаването на точни показания без грешки, дължащи се на грешно кодиране от страна на потребителя. Това е едно от най-точните и интуитивни устройства за мониторинг на кръвната захар, осигуряващо забележителна точност в рамките на ±8,4% от лабораторните стойности.

Глюкомат

Този всеобхватен комплект за измерване на кръвната захар от OWELL включва глюкомер Glucomate HT100, 50 ленти за тестване на диабет, убождащо устройство, 50 ланцета, контролен разтвор, 1 калъф за глюкомер за вашия тестер за кръвна захар и консумативи за диабетици, 1 ръководство за потребителя , Кратко справочно ръководство, Дневник и 2 AAA батерии.

  6 премиум сървърни хостинг платформи DayZ за геймъри

Този усъвършенстван комплект за изследване на кръвната захар дава точни резултати само за 5 секунди и може да следи до 500 показания. С технология без кодиране и устройство за изхвърляне на предпазна лента с едно докосване, този лесен за използване комплект тест ленти за диабет е отличен за домашна употреба или употреба в движение.

Glucomate HT100 също използва реагентна технология GDH-FAD с обхват на тестване от 20 – 600 mg/dL, осигурявайки едни от най-точните резултати. Тяхната 100% гаранция за удовлетворение гарантира, че получавате възможно най-добрия продукт от OWELL health.

Убождащото устройство OWELL с 10 дълбочини и ланцетите правят убождането на пръста и тестването на кръвната захар лесно и безболезнено. С 14-дневни средни стойности на вашите показания, съхранени на големия екран, този комплект за измерване на кръвната захар е идеален за дългосрочно управление на диабета.

С тази система за мониторинг на глюкозата можете да проверявате нивото на кръвната си захар у дома, на работа или в движение – което я прави най-добър избор за управление на диабет. И ако има някакви проблеми с комплекта или резултатите, не се притеснявайте. Те предлагат вечна гаранция за техния комплект за измерване на кръвната захар Glucomate с ленти.

Избор на безжичен монитор за кръвна захар

Търсите удобен и точен монитор за диабет? Не търсете повече от безжичния монитор за кръвна захар Choice. Това малко, стилно устройство бързо ви дава точни резултати – само за 5 секунди.

Със своя допълнителен монитор, убождащо устройство, ланцети (10), чанта за носене, ръководство за бърз старт, ръководство за потребителя и предварително инсталирани CR2032 3-волтови литиеви батерии, този надежден инструмент е готов да ви помогне да управлявате информацията за вашия диабет удобно и ефективно.

Освен това тяхното безплатно приложение за управление на диабета е съвместимо с устройства с iOS и Android – което улеснява съхраняването и споделянето на вашите данни с вашия здравен екип.

Този стилен и малък комплект е с размери само 2″ x 1″, което го прави лесен за носене със себе си, където и да отидете. Мониторът бързо изпраща точни данни безжично към вашия смартфон или таблет – което улеснява проследяването на тенденциите и информираността за вашето състояние.

Също така, това устройство измерва бързо и точно нивата на кръвната ви захар, предоставяйки точна информация само за 5 секунди. Опростеният дизайн е лесен за използване – дори ако имате ограничен практически опит в лечението на диабет.

Освен това тяхното безплатно приложение за управление на диабета (посочено като „Agamatrix diabetes Manager“) улеснява съхраняването и управлението на цялата ви информация за диабета, включително тенденции и актуализации от вашия лекар.

С тази ценна информация на една ръка разстояние можете да разберете по-добре заболяването си и да работите заедно с вашия здравен екип за постигане на оптимални резултати. Така че не чакайте повече – поръчайте своя безжичен монитор за кръвна захар Choice днес.

GE100 Система за мониторинг на кръвната захар

Някога искало ли ви се е да можете да знаете как е кръвната ви захар, без да се натоварвате с нейното измерване? Системата за мониторинг на кръвната захар GE100 е тук, за да превърне вашата мечта в реалност.

Това устройство с висока точност автоматично кодира за повишена прецизност, осигурявайки точни и навременни отчитания с минимална бъркотия. С голям дисплей, който е лесен за четене, тази система за мониторинг на глюкозата ще ви накара да работите за нула време.

Заключение

Когато става въпрос за монитори за кръвна захар, на пазара има различни опции. В тази статия направихме преглед на най-добрите монитори за непрекъсната кръвна захар (CGM), за да ви помогнем да изберете най-добрия за вашите нужди.

Тези устройства се използват от хора с диабет, които трябва редовно да проследяват нивата на кръвната си захар, и хора с определени други здравословни проблеми.

След това можете да проверите устройствата за измерване на кръвното налягане.

x