10 най-добри AI инструмента за подобряване на видеото за получаване на видеоклипове с професионално качество

Независимо дали сте професионален режисьор или начинаещ YouTuber, който просто се стреми да създава професионално изглеждащи видеоклипове, подобряването на видеоклиповете ви, за да подобрите разделителната способност и качеството, е необходимо, за да оставите дълготрайно въздействие върху вашата аудитория.

Традиционно това се постига чрез ръчно редактиране на видеоклипа с помощта на софтуер за редактиране на видео, който рядко дава очакваните резултати. Въпреки това, напредъкът на технологиите и появата на AI софтуер за подобрение на видеото направи революция в начина, по който подобряваме качеството на видеото.

С тези усъвършенствани инструменти вече можете да създавате зашеметяващи, висококачествени видеоклипове със забележителна лекота и ефективност.

В тази статия ще навлезем в сферата на софтуера за мащабиране на видео с изкуствен интелект и ще проучим неговите многобройни предимства за вашето видео съдържание. От повишаване на видео разделителната способност до обогатяване на цялостната визуална привлекателност на вашите кадри, софтуерът за мащабиране на видео с изкуствен интелект е готов да издигне вашите видеоклипове до нови висоти.

Така че се сбогувайте с дните на размазаните и зърнести видеоклипове!

Предимства на AI инструментите за подобряване на видеото

Подобряващите видео AI технологии и софтуер могат значително да помогнат за постигане на видеоклипове с професионално качество, като предоставят различни функции и възможности. Ето някои начини, по които тези инструменти могат да бъдат полезни:

 • Подобряване на разделителната способност и надграждане: AI системите могат интелигентно да надграждат кадри с по-ниска разделителна способност, да усилват детайлите и да подобряват цялостното качество на изображението. Тази процедура може да помогне при конвертирането на филми с ниско качество във висока разделителна способност или дори 4K резолюция, създавайки по-ясен и по-естетически приятен краен резултат.
 • Намаляване на шума: Визуалният шум, обикновено във видеоклипове, заснети при слаба светлина или високи ISO настройки, може да намали качеството на крайния продукт. Задвижваните от изкуствен интелект инструменти могат да разпознават и елиминират шума, като същевременно запазват важни характеристики, произвеждайки по-чисти и по-полирани филми.
 • Цветово градиране и корекция: Постигането на постоянни и визуално приятни цветове е от решаващо значение за професионалните видеоклипове. AI инструментите могат интелигентно да анализират и коригират цветовете, да балансират нивата на бялото и да подобрят точността на цветовете в цялото видео, за да помогнат за създаването на по-сплотено визуално представяне.
 • Стабилизация: Нестабилните кадри могат да бъдат предизвикателство за гледане и може да създадат аматьорско впечатление. Алгоритмите за стабилизиране, базирани на AI, могат да анализират моделите на движение във видеото и да намалят нежеланите движения на камерата, което води до по-плавни и по-стабилни кадри.
 • Автоматизирано редактиране и постпродукция: AI инструментите могат да помогнат при автоматизирането на различни аспекти на процеса на редактиране. Техните алгоритми могат да идентифицират ключови моменти и да предложат или извършат редакции, като изрязване, изрязване или пренареждане на клипове. Това рационализира работния процес за редактиране, спестявайки време, като същевременно поддържа професионалните стандарти.

Ако търсите най-добрия софтуер за подобряване на видео с изкуствен интелект, който да задоволи професионалните ви нужди, ще намерите много тонове опции, които в крайна сметка ще увеличат объркването.

За да направим правилния избор, ние изпробвахме и тествахме най-добрите налични на пазара и предлагаме тези, които успяха да ни впечатлят със своите характеристики и възможности. Така че, нека разгледаме отблизо всеки от тях.

  Обща интернет файлова система (CIFS), обяснена за 5 минути или по-малко

CutOut Pro

Независимо дали сте професионален режисьор, който иска да генерира кинематографични кадри, или индивид, целящ да подобри качеството на компресирани видеоклипове, изтеглени от социални медии, CutOut Pro ще ви покрие.

Една от ключовите възможности на CutOut Pro са неговите техники за подобряване на качеството на видеото, което може да бъде от голяма полза за професионалистите, които искат да възстановят стари кадри или да подобрят цялостното качество на видеото. С усъвършенствани функционалности като мащабиране на видео, интерполация на движение и стабилизиране на трепване, CutPro ви помага да създавате шедьоври с висока разделителна способност.

Характеристика:

 • Превърнете портрета си в анимационно селфи, като използвате различни стилове като 3D карикатура и 2D аниме.
 • Преобразувайте вашите снимки в динамични видеоклипове, които вдъхват живот на вашите портрети.
 • Подобрете значително разделителната способност на видеото, позволявайки до 2K качество при максимум 30 кадъра в секунда.
 • Минимизирайте трептенето във вашите кадри, за да постигнете плавни ефекти на забавен каданс.

AIimages

AImages използва силата на AI, за да подобри визуалното качество на вашите видеоклипове, дори ако те първоначално са създадени с помощта на по-стара технология. Този базиран на облак инструмент може да бъде достъпен чрез всеки уеб браузър в движение, което позволява удобен достъп от вашия компютър, смартфон или таблет без необходимост от каквито и да било инсталации.

Процесът е бърз и лесен; просто стартирайте предпочитания от вас уеб браузър, качете медийните си файлове и започнете процеса на подобряване. Независимо дали притежавате малка колекция от видеоклипове или обширен архив, съдържащ хиляди часове кадри, Aimages е оборудван да се справи ефективно с това.

Характеристика:

 • Няма изискване за изтегляне или инсталиране на допълнителен софтуер.
 • Едновременно подобрявайте множество видеоклипове директно от вашия смартфон или таблет.
 • Увеличете разделителната способност на вашите видеоклипове до четири пъти, като същевременно поддържате сложни детайли и острота.
 • Преобразувайте вашите видеоклипове в плавни 60 кадъра в секунда (FPS) или дори по-високи.

AVCLabs Video Enhancer AI

AVCLabs Video Enhancer AI е един от най-добрите задвижвани от AI видео подобрители в момента, който може да увеличи мащаба на видеоклипове с ниска разделителна способност до по-висока разделителна способност и да подобри качеството на стари видеоклипове. Софтуерът използва научени AI модели и алгоритми, за да подобри качеството на видеото и използва подобрение на един или няколко кадъра.

AVCLabs Video Enhancer може също да подобри визуалните ефекти чрез добавяне на ясни, органични елементи, които правят видеоклиповете да изглеждат зашеметяващи. С помощта на модел за оцветяване, задвижван от AI, програмата може да превърне черно-белите кадри в живо, привличащо вниманието изживяване.

Характеристика:

 • Автоматична обработка на видео без необходимост от фина настройка.
 • Функция за автоматично уточняване на лицето за подобряване на детайлите на лицата.
 • Използва многокадрова конволюционна невронна мрежа за подобряване на качеството на видеото.
 • Премахва наслагващия шум и зърнистостта, за да постигне по-естествени и изтънчени резултати.

Топаз видео AI

Подобно на AVCLabs, Topaz Video AI е един от най-добрите инструменти за подобряване на видео, базирани на AI. Този софтуер може да се похвали с прецизно мащабиране на видеоклипове с ниска разделителна способност до 8K UHD с до 600%. Неговият удобен потребителски интерфейс ви дава бърз достъп до вградените опции за подобряване на видеото.

Характеристика:

 • Пресъздайте видео с висока разделителна способност от кадри с ниска разделителна способност.
 • Подобрете качеството на видеото до 8K, значително увеличавайки разделителната способност и яснотата.
 • Използва усъвършенствани алгоритми за анализиране на множество видеоклипове, което позволява бърза ефективна обработка.
 • Използва най-съвременна технология за постигане на впечатляващи резултати при увеличаване на качеството на видеото.
  10 най-добри водопроводни софтуера за повишена ефективност и рентабилност

HitPaw Video Enhancer

HitPaw Video Enhancer е наистина полезен, ако трябва да работите върху кадри с ниска разделителна способност или мъгляви. Този инструмент използва усъвършенствани алгоритми за мащабиране, за да увеличи разделителната способност на видеоклиповете, което ги прави по-резки и по-детайлни.

Освен това, инструментът ви позволява да променяте настройките за яркост, контраст и гама, което от своя страна подобрява цялостното визуално качество и подобрява видимостта в тъмни или слабо осветени сцени.

Характеристика:

 • Използвайте обучен AI инструмент за подобряване на видео за конвертиране на видеоклипове със стандартна разделителна способност (SD) във висока разделителна способност (HD) или дори 4K резолюция.
 • Достъпен за различни потребители благодарение на лесния за използване интерфейс.
 • Увеличете разделителната способност на вашите видеоклипове с помощта на технология за супер разделителна способност.
 • Осигурява четири уникални AI модела, специално проектирани да премахват зърнистостта и шума от видеоклипове.

DVDFab Video Enhancer AI

Едно от най-ефективните AI видео висококачествени приложения е DVDFab Video Enhancer AI. Той поддържа голямо разнообразие от инструменти за плавно мащабиране на видео и има интуитивен интерфейс, който е достатъчно лесен за използване от всеки.

Инструментът автоматично надстройва видеоклипове или филми с ниска разделителна способност от 480p (SD) до 1080p (Full HD) и от 1080p до 4K. Той прави това чрез използване на авангардни AI техники за обучение и алгоритмични техники.

Характеристика:

 • Обучени чрез невронни мрежи AI модели, съчетани с технологии със супер разделителна способност
 • Напълно автоматична обработка; не се изисква конфигурация на параметри или настройки.
 • Анализира и подобрява всеки кадър от филм с помощта на алгоритми за дълбоко обучение.
 • Ускорете процеса на подобряване на видео с GPU ускорение.

Pixop

Pixop революционизира процеса на ремастериране на видео, като използва силата на автоматизираните AI и ML филтри. Това е бързо, лесно и рентабилно решение за надграждане на вашите цифрови изображения от SD до UHD 8K, с фокус върху удовлетворяването на изискванията на днешните зрители, които желаят най-доброто видео качество.

Отминаха дните, когато се изискваше скъпа настройка или значително специализирано обучение. Уеб приложението на Pixop е предназначено за лица и организации със скромни архиви. Всичко, от което се нуждаете, е Pixop акаунт, браузър и достъп до интернет.

Характеристика:

 • Автоматизирани AI и ML филтри за ремастериране на видеоклипове от SD към UHD 8K.
 • Достъпен чрез уеб приложение, което го прави подходящ за хора с по-малки архиви.
 • Осигурява управление на видео активи, анализ на качеството на видеото, прекодиране и инструменти за сътрудничество.
 • Предлага групови отстъпки, персонализирано ценообразуване и достъп до REST API.

Съвършено ясно

Perfectly Clear Video се откроява със своята гъвкавост. Където и да имате нужда, можете да използвате тази авангардна технология. Опциите са неограничени, независимо дали искате да го включите в приложението си, да подобрите качеството на видеото направо на телефона си или да го използвате за последваща обработка на вече заснети филми.

Кажете сбогом на зърнестите, избелени кадри. Perfectly Clear Video използва усъвършенствани алгоритми за анализиране и подобряване на всеки кадър в реално време. Той регулира яркостта, контраста и наситеността на цветовете, за да разкрие истинската жизненост на вашето съдържание. Резултатът? Ясни детайли, живи цветове и зашеметяващо визуално изживяване ще оставят зрителите ви във възторг.

  Как да заключите клетки въз основа на цвят в Microsoft Excel

Характеристика:

 • Премахва всеки нежелан нюанс или цветови оттенъци от заснетия материал.
 • Мощно възстановява светлите части, за да разкрие повече детайли в светлите области.
 • Подобрява контура, дълбочината и цветовия тон на лицата, което води до по-привлекателен външен вид.
 • Ярко подобрява небесата, правейки ги да изглеждат по-живи и завладяващи.
 • Подобрява цвета и жизнеността на листата, като я прави да изглежда по-буйна и естествена.

Подзаглавие Видео

SubtitleVideo е ефективен инструмент за подобряване на видео, който използва авангардни техники за машинно обучение и сложни алгоритми за значително подобряване на качеството, разделителната способност и визуалните характеристики на филмите.

Със своите всеобхватни функции той може да изостря изображенията, да променя цветовете, да минимизира нежелания шум, да подобрява детайлите на видеото и да увеличава резолюцията, което значително подобрява цялото изживяване при гледане на видео.

Характеристика:

 • Гарантира запазването на целостта и автентичността на оригиналния запис по време на процеса на подобряване.
 • Поддържа различни видео формати, като гарантира съвместимост с широк набор от видео файлове.
 • Интелигентно анализира и подобрява фините детайли във видеоклиповете.
 • Усъвършенствани техники за намаляване на шума за намаляване на артефактите и нежеланите визуални смущения в оригиналните кадри.
 • Увеличете видео разделителната способност до 4K.

Aiseesoft Video Enhancer

Aiseesoft Video Enhancer предлага впечатляващи възможности за подобряване на разделителната способност на видеото, което го прави идеален за трансформиране на SD видео в HD качество или конвертиране на 1080p съдържание в зашеметяващи 4K филми с изключителна яснота на изображението.

Една от невероятните му характеристики е стабилизирането на видеото, което, заедно с редактирането на видео ефекти след записа, ви позволява без усилие да елиминирате всякакви треперещи кадри.

Характеристика:

 • Позволява ви да завъртате или обръщате вашите видеоклипове според нуждите.
 • Предоставя функция за визуализация в реално време, която ви позволява да видите промените, които правите във видеоклиповете си в реално време.
 • Включва функция за стабилизиране на видео, която ефективно намалява или елиминира нестабилните кадри.
 • Дава ви възможност да промените нивата на наситеност, контраст и яркост на видеоклиповете.

Vidio

Vidio е всеобхватен видео подобрител, който съчетава много методи за подобряване, за да подобри външния вид и усещането на видеоклиповете. Той е предназначен да бъде достъпен и удобен както за случайни потребители, така и за експерти, които искат да подобрят своите видео материали.

Общата разделителна способност се увеличава чрез използване на алгоритми, които интерполират текущите пиксели, за да произведат нови.

Видеозаписи, заснети на различни камери, включително мобилни телефони, цифрови фотоапарати и дори материал с ниска разделителна способност, могат да бъдат подобрени с Vidio.

Характеристика:

 • Приложете най-съвременните AI алгоритми, за да подобрите автоматично качеството на видеото.
 • Използва GPU инфраструктура и авангардни уеб технологии за ефективна доставка.
 • Достъп до подобреното видео чрез удобен за потребителя уеб интерфейс.
 • Насладете се на удобството на незабавното изтегляне без допълнителни софтуерни изисквания.

Заключение

AI инструментите могат да се различават в зависимост от качеството на необработените кадри, специфичните изисквания на проекта и индивидуалните предпочитания. В резултат на това се препоръчва да експериментирате с различни инструменти и настройки, за да откриете този, който най-добре отговаря на вашите нужди.

Като цяло най-добрите AI програми за подобряване на видеото, обсъдени по-горе, осигуряват стабилни функции и сложни алгоритми и несъмнено осигуряват изключителни резултати.

Трябва да очакваме повече разработки в тази област с напредването на технологиите, носейки още по-сложни и ефективни инструменти за подобряване на качеството на видеото.

Можете също така да разгледате някои конвертори на AI Text-to-Video, за да генерирате страхотни видеоклипове за минути.