10 най-добри 4K монитори за игри за по-добър комфорт и производителност

Игрите са непълни без елегантен монитор за игри, нали? Нека не отлагаме покупката ви и да подобрим игровото си изживяване с някои от най-добрите монитори за игри.

Играта на игри винаги е била източник на удоволствие за всички хора. С навлизането на компютрите и модерните игри, игрите се превърнаха в незаменима част от живота на всеки. Игрите доведоха до увеличаване на броя на работните места, свързани с компютъра. Това е така, защото се изискват много хора, за да планират и правят игри.

За тези, които не знаят, има много страни, в които игрите се считат за спорт и има турнири за игри за ентусиасти.

В настоящите времена, когато игрите са повече от източник на забавление за повечето хора, използването на компоненти, които по някакъв начин намаляват игровото изживяване, би било неприятно. Тук идват на помощ 4K мониторите.

В тази статия ще обсъдим какво представляват 4K мониторите и какви са различните предимства от използването на 4K монитори. Ще обсъдим и важните характеристики, на които трябва да обърнете внимание, преди да закупите 4K монитор за игри. И накрая, ще разгледаме някои от най-добрите 4K монитори за игри за по-добър комфорт и производителност.

Какво представляват 4K мониторите?

4K дисплеите разполагат с резолюция от 3840 x 2160 пиксела. В сравнение с типичен Full HD монитор, той е с почти 8 милиона пиксела повече. Има около 2 милиона пиксела в стандартната разделителна способност.

Пикселите на 4K екрана са по-близко разположени, което води до по-ясна визуализация и по-детайлна видимост. Освен това високият брой пиксели осигурява допълнително екранно пространство по подразбиране на вашия работен плот, във вашия браузър и във файлове на Excel и Photoshop.

За високо графични, мощни приложения и игри, 4K изображенията предоставят повече детайли. Това е така, защото те са ефективно два пъти по-резки от 1080p изображения. Повечето модели се нуждаят само от една захранваща връзка и един конектор за данни, но можете също така да спестите време и място по време на инсталацията благодарение на ергономичния дизайн.

Въпреки че по-голямата част от видеоигрите сега не са подготвени за 4K дисплеи, скоро ще има голямо разнообразие от тях.

Необходима е доста първокласна машина за графична обработка. Имате нужда от графики и видеоигри, които могат да показват 4K качество, ако искате да се възползвате максимално от вашия нов 4K панел. 4K резолюцията трябва да се поддържа от вашето устройство.

Предимства на 4K мониторите

Въвеждането на 4K в цифровия свят беше новаторско. Когато говорим за предимствата, предлагани от 4K мониторите, има широка гама от предимства, предлагани на различни хора и сектори.

Хората, които са извлекли най-голяма полза от 4K мониторите, са всички видове дизайнери, тъй като 4K мониторите им помагат да редактират и преглеждат дизайна си в детайли.

Въпреки че хората, които се занимават с дигитален дизайн, фотография или видео продукция, се нуждаят особено от по-високата разделителна способност, осигурена от 4K дисплеите, недизайнерите също могат да спечелят от тях.

Всичко е ясно и рязко на 4K монитор. Следователно, ако искате да изпълнявате няколко задачи едновременно, като разделяте екрана си на много прозорци, по-високата разделителна способност може да поддържа всичко четимо.

Има смисъл да изберете монитор, който ви позволява да извършвате многозадачност по този начин, ако имате място на бюрото си само за един. Някои геймъри може да искат честота на опресняване, по-висока от тази, която 4K сега може да осигури като цяло. По-голямата част от графичните карти се разработват така, че да могат да поддържат 4K игри с монитори.

  Как да получите онлайн магистърска и бакалавърска степен по технологии?

Важни характеристики, на които да обърнете внимание, преди да закупите 4K монитор за игри

Тъй като все повече детайли се предлагат в 4K качество, 4K мониторите бързо се превръщат в норма. Не само игрите, но и много други неща изглеждат фантастично на най-добрия 4K дисплей за игри.

Всяка компютърна система, която използва графична карта, получава значително подобрение с помощта на 4K. Игрите, по-специално, са най-добрият аргумент за преминаването към 4K поради това колко реалистични могат да изглеждат при такава висока резолюция. Ето няколко функции, които трябва да търсите, преди да закупите 4K монитор за игри.

#1. Разделителна способност и размер на монитора

4K съдържанието ще изглежда по-ясно на 27-инчов или 28-инчов монитор в сравнение с 32-инчов монитор и ще изглежда по-рязко, отколкото на 43-инчов или 48-инчов заместител. Ако визуалната яснота е вашата основна грижа, леката вариация все още е нещо, което трябва да имате предвид.

#2. Екран

По-голямата част от 4K мониторите използват IPS дисплей, който има лошо съотношение на контраст. Те също така включват точен цвят, отлична яснота на движението и висока яркост.

VA панел също се използва, ако IPS не е наличен. Докато подобрява съотношението на контраста и поддържа изключителна цветова производителност, този стил на показване често жертва яснотата на движението при тъмни настройки.

Геймърите трябва да търсят нови версии с мини-LED осветление. За увеличаване на контраста, това комбинира IPS екран с няколко LED зони за затъмняване. HDR се доставя и чрез мини-LED дисплеи.

#3. Скорости на опресняване

За повечето геймъри се предпочитат монитори за игри с по-високи честоти на опресняване. Докато повечето обичайни монитори имат 30Hz честота на опресняване, мониторите с 60Hz са минималната честота на опресняване за монитори за игри. Мониторите за игри с честота на опресняване 144Hz или по-висока са предпочитани за професионалните геймъри.

#4. Време за реакция

Времето за реакция е времето, в рамките на което мониторът отговаря на вашите действия. Трябва да се предпочитат монитори с бързо време за реакция, тъй като намаляват замъгляването и призрачните изображения. Времето за реакция от 1 ms е обичайно за повечето компютри, докато трябва да закупите монитор за игри с време за реакция по-малко от 5 ms.

#5. Входове и изходи

Въпреки че са налични много стандарти при избора на монитор, има няколко предпочитани входни и изходни стандарти за монитори за игри. Ако купувате монитор за игри, предпочитайте DisplayPort, HDMI и USB Type C/Thunderbolt™ 4.

Дори тези стандарти имат множество версии. Така че трябва да изберете най-новата версия или версията, която е най-съвместима с вашия монитор.

Сега ще имате добра представа за 4K мониторите за игри и функциите, които трябва да търсите. Така че, нека преминем към списъка с някои от най-добрите 4K монитори, които можете да изпробвате.

Компютърен монитор SAMSUNG S80A

IPS панелът на 27-инчовия Hi-Res UHD компютърен монитор на Samsung има авангардни дисплеи, които могат да повишат вашата продуктивност. Разделителната способност е четири пъти по-висока от 1080p панел, което прави малкия текст по-лесен за четене и детайлите в изображенията, графиките и филмите по-лесни за работа и гледане.

Неговият IPS панел, HDR10, 1 милиард цвята и най-добрата в класа си гъвкава свързаност осигуряват изключително качество на изображението.

Той предлага интелигентна грижа за очите с функции като адаптивна картина, режим за запазване на очите и технология без трептене.

Във всяко работно пространство е възможна ергономична и без излишни неща конфигурация благодарение на елегантния, минималистичен дизайн без рамка и регулируема по височина стойка (HAS), която се предлага с функции за накланяне, завъртане и завъртане. Можете лесно да слушате всяко съдържание с вградени високоговорители, което също освобождава място.

SAMSUNG 32″ Odyssey Neo G7 4K UHD монитор

Дисплеят SAMSUNG Odyssey Neo G7 4K има UHD резолюция, HDR 2000 и технология Quantum Matrix. Това улеснява създаването на прецизно изображение. Мониторът, съвместим с G-sync, разполага с честота на опресняване от 165Hz и време за реакция от 1ms за игри без забавяне.

  Какво е Deepfake и трябва ли да се притеснявам?

Невероятната 1000R извита форма на този монитор насърчава отпускането на очите и завладяващите игри. С технологията CoreSync, която съответства на цветовете на екрана на вашата игра за потапяне в света, вашето игрово изживяване надхвърля границите на екрана.

Когато играете на най-предизвикателните етапи и битки, матовият дисплей без разсейване поглъща светлината, вместо да я отразява.

Можете да завъртите, наклоните и завъртите монитора, за да намерите идеалната позиция за гледане. Вашият дисплей автоматично превключва източниците, когато свързаните устройства са включени, благодарение на Auto Source Switch+.

Монитор за игри GIGABYTE FreeSync

Мониторът за игри FreeSync на Gigabyte се предлага в различни размери, стилове, шарки и конфигурации. Няма съмнение, че наред с разнообразието, тези 4K монитори гарантират и качество.

Тези монитори разполагат с 31,5″ SS IPS 3840 x 2160 4K монитор за игри с яркост, подобрявайки качеството на дисплея. Освен това има зрителен ъгъл (L/R) от 178°/178°, което помага за предотвратяване на напрежението в очите.

Той има 144Hz честота на опресняване и 1ms (GTG) време за реакция, осигурявайки несравнима скорост. 4K мониторът на Gigabyte поддържа технологията Adaptive-Sync и може да свързва и контролира множество устройства с функцията KVM.

И накрая, има чудесни функции като OSD Sidekick, PiP /PbP, табло за управление, еквалайзер за черно, Game Assist и автоматично шумопотискане.

Монитор за игри ASUS TUF

28-инчов 4K IPS DCI-P3 сертифициран дисплей за игри, 28-инчовият монитор ASUS TUF Gaming VG289Q1A осигурява ефектна, ясна и детайлна графика.

Съвместим е с висок динамичен обхват (HDR10), индустриален стандарт за нива на цвят и яркост отвъд възможните на обикновените монитори. Технологията FreeSync на този дисплей също така намалява разкъсването на екрана и накъсаните честоти на кадрите.

С помощта на функцията Shadow Boost пейзажите се осветляват, без да се преекспонират ярки области. Той включва DisplayPort 1.2 портове и стабилна връзка с HDMI (v2.0) x2.

Освен това поддържа FreeSync с графични карти AMD Radeon и AdaptiveSync с графични карти NVIDIA GeForce. Работи с графични карти от серия NVIDIA GeForce GTX 10, серия GTX 16, серия RTX 20 и по-нови.

Супер извит 4K монитор AOC

На този 32-инчов супер-извит UHD монитор AOC CU32V3 от клас 32 инча може да изпитате големи изображения с невероятни детайли и цветове. Изображенията и детайлите са прецизни и изключително ясни при 32”4K UHD резолюция.

Освен това цветовете са по-живи, отколкото на други монитори в същия ценови диапазон. Фино регулираният VA панел може да показва над 99% NTSC, 121% sRGB, 90% Adobe RGB или 89,8% DCI-P3 покритие на площта за по-богати цветове, които изобразяват пейзажа и обектите, както е предвидено да бъдат възприемани.

Радиусът на кривина 1500R на тънкия монитор създава приятно и завладяващо изживяване при гледане. Това е така, защото много наподобява естествената извивка на очите ви. Режимът LowBlue и фоновото осветление без трептене, предоставени от AOC, ви позволяват да работите с часове без дискомфорт или напрежение в очите.

ASUS VP28UQG 28″ 4K/UHD

Времето за реакция от 1 ms на 28-инчовия 4K/UHD монитор ASUS VP28UQG и Adaptive Sync/FreeSync за супер гладки изображения ви позволяват да играете с пълно потапяне. Използвайки няколко степени на филтри за синя светлина и фоново осветление без трептене, собствената технология на ASUS Eye Care помага за намаляване на напрежението на очите и заболяванията.

С четири пъти повече пиксели от сравними по размери Full HD 1080p дисплеи, VP28UQG ви осигурява повече площ на работния плот за вашите многобройни работни прозорци и по-детайлни графики, независимо дали гледате филми или играете игри.

Ексклузивният за ASUS GamePlus на ASUS VP28UQG ви позволява да подобрите игровото си изживяване, докато сте в играта. Тези ресурси позволяват на играчите да усъвършенстват и развият своите игрови способности.

Philips Brilliance 272P7VUBNB 27″ монитор

Със своите възможности за докинг USB-C, Philips Brilliance 272P7VUBNB помага за опростяване на вашите връзки. Безпорядъкът от кабели е заменен от този 27-инчов Ultra Clear 4K UHD дисплей Philips с USB-C докинг станция.

  Предавайте поточно Kodi на Dongle на Google

Можете да гледате UHD визуализации, да имате безопасен достъп до интранет и да зареждате вашия лаптоп. Всичко това може да бъде постигнато едновременно с една USB-C връзка.

Philips 272P7VUBNB също е направен да бъде енергийно ефективен. Възможно е, защото сензорът за мощност автоматично намалява яркостта на монитора, когато потребителят се отдалечи от бюрото. Тази функция може да намали разходите за енергия с до 80%, като същевременно удължава живота на монитора.

HP Нов Premium v28 4K монитор

IPS технологията на HP New Premium v28 4K монитор и 4K Ultra HD (UHD) дисплей осигуряват зашеметяваща графика и несравнимо качество. С този дисплей можете да се наслаждавате на качеството на картината и широките зрителни ъгли на таблети и мобилни устройства от висок клас.

Вашата графична карта контролира честотата на кадрите на играта с технологията AMD Radeon FreeSync, а не зададената честота на опресняване на монитора, което ви осигурява значително конкурентно предимство.

Получавате ултрашироко изживяване при гледане с тънка рамка около екрана от три страни. Това ви позволява безпроблемно да инсталирате няколко монитора.

Освен това този монитор има дисплей с регулируема височина и възможност за накланяне за оптимално гледане. И накрая, той предлага опция за слаба синя светлина, която променя цветовия спектър към по-топъл и придава на бялото по-реалистичен вид.

LG UHD IPS дисплей Ergo Monitor

LG 32UN880-B 32-инчов ултрафин 4K UHD IPS дисплей има разделителна способност 3840 x 2160 и предлага реалистични, точни цветове, подобрен контраст, яснота и детайлност при широки ъгли. Изпитвате по-реалистичен, по-отчетлив поглед върху играта, удоволствието и продуктивността.

Освен това този дисплей предлага по-уютна, по-адаптивна конфигурация на работния плот. Неговата революционна, ергономична ръка е допълнена от ерго дизайна, за да отговори на вашите изисквания.

Със своята голяма степен на регулиране, ергономично и технологично иновативната стойка на този монитор от LG помага за поддържане на здравословна поза, като позволява на всеки потребител да проектира прецизно персонализирано работно пространство.

Не на последно място, решението USB-C One Connection на Ergo улеснява бързото предаване на данни и захранването за зареждане на лаптоп само с един кабел.

Dell UltraSharp 27″ 16:9 HDR IPS монитор

С Dell U2720Q UltraSharp 27″ 16:9 HDR 4K IPS монитор можете да изпитате точно възпроизвеждане на цветовете и широко покритие на цветовата гама. Има естествена разделителна способност от 3840 x 2160, честота на опресняване от 60 Hz и покрива 99% от sRGB и Rec. 709 цветови гами и 95% от цветовата гама DCI-P3.

Освен това има VESA DisplayHDR 400 за поддръжка на HDR, поддръжка на 1,07 милиарда цвята, технология за превключване в равнина (IPS), съотношение на страните 16:9, покритие против отблясъци с оценка на твърдостта 3H, фиксирано съотношение на контраст от 1300:1 , класическо ниво на яркост от 350 cd/m2, време за реакция 8 ms в нормален режим и 5 ms време за реакция в бърз режим.

Заключителни думи

4K мониторите са наистина полезни за геймърите и ентусиастите в разработката на игри. Най-добрият начин да играете любимите си компютърни игри е на 4K дисплей за игри. По-ниската разделителна способност може да скрие детайлите, но по-високата разделителна способност предлага забележителна яснота.

Тези екрани показват четири пъти по-висока разделителна способност от 1080p монитор за игри, правейки далечни неща, които някога са били мътни, да се смесват толкова живи, колкото небето. Цените на 4K мониторите все още са скъпи, но с времето се смята, че цената на 4K мониторите също ще влезе в бюджета.

След това можете да разгледате някои от най-добрите колела за игри, за да симулирате състезателно изживяване.

x