10 най-добри софтуера за включване на клиенти, предлагащи невероятни изживявания

Привличането на клиенти е основната цел на онлайн магазините и може да бъде предизвикателство! Но използването на правилния софтуер за включване на клиенти може да ви помогне да спечелите повече клиенти с лекота.

Включването на клиента е началната и най-съществена стъпка от пътя на клиента към покупка. Той формира връзка между клиента и услугите, които предлагате. В резултат на това е по-вероятно те да станат редовни, повтарящи се и доволни клиенти.

Софтуерът за включване на клиенти ще улесни пътя на клиентите ви към покупка във вашия онлайн бизнес. С този подход клиентите лесно ще получат това, което искат, без да търсят повече. Клиенти с по-добро потребителско изживяване и познания за продукта със сигурност ще направят покупка. По този начин вашата клиентска база ще нарасне и процентът на отлив ще намалее.

От покупката до процеса на плащане, софтуерът за включване на клиента насочва клиентите последователно. В тази статия ще представим някои от най-добрите софтуери за включване на клиенти, предлагащи невероятни изживявания. Ще обсъдим също предимствата и качествата на ефективния софтуер за включване на клиенти.

Ползи от приобщаването на клиента

Включването на клиента не е задължително за всеки вид бизнес. Но това е решаваща част от маркетинговата стратегия за бизнеси като техническо оборудване, автомобили и формати, базирани на абонамент.

Корпоративни организации по целия свят (74%) инвестират в специален екип за адаптиране на клиенти. Но защо?

Повечето от клиентите попадат на продуктова страница с намерения за покупка. Но преди да купят, те правят много проучвания, като инвестират времето си. Така че с включването на клиента вие финализирате тяхното решение. как? Като отразява автентичността и стойността на вашия продукт.

Сега нека научим за ползите, които ще получите чрез включване на клиента:

 • Удовлетвореност на клиентите: Чрез включването на клиенти вие гарантирате, че клиентите полагат по-малко усилия, за да разберат вашите продукти и техните ценности. Тъй като хората обичат да полагат по-малко усилия, те ще се върнат като постоянни клиенти.
 • Подобрена честота на активиране: Добре проектираното включване на клиента ефективно определя продукта за клиентите. В резултат на това повече клиенти ще активират вашата услуга и ще продължат да използват вашия продукт.
 • Минимизиран процент на оттегляне: Положителното изживяване на клиентите при навлизането води до подобрена лоялност на клиентите. Така процентът на клиентите, които са спрели да използват вашия продукт или услуга, ще бъде намален.
 • Увеличете задържането на клиентите: Клиентите с приятно изживяване на борда ще препоръчват вашите продукти на други. Ето как вашият процент на задържане на клиенти ще се увеличи с времето.
 • Бързо решаване на проблеми: Ефективният процес на включване включва функции, които помагат на клиентите да получат бърза поддръжка. С по-доброто обслужване на клиентите цялостното изживяване на клиентите се увеличава. Така разходите за клиентите намаляват, а приходите се увеличават.
 • Подобрена репутация на марката: Един лесен процес на адаптиране за клиента ще доведе до положителна информация от уста на уста и репутация за марката.

Сега, след като знаете предимствата на приобщаването на клиента, нека обсъдим как софтуерът за приобщаване може да помогне.

Как софтуерът за включване на клиенти помага на бизнеса

Софтуерът за включване на клиенти автоматизира целия път на купуване на клиента. Докато преминавате през процеса на адаптиране, можете да убедите и мотивирате клиента. Имате известна степен на влияние върху това, което клиентите ви правят на вашия сайт.

Вие обаче не ги принуждавате да получават вашите услуги. Вместо това, благодарение на софтуера за включване, клиентите с готовност избират да закупят вашите артикули.

Нека да разгледаме по-отблизо как софтуерът за включване на клиенти помага на бизнеса:

 • Автоматизира определени задачи, когато клиент кацне на вашия уебсайт. Например: изпращане на имейли за добре дошли на новодошлите, създаване на акаунти и т.н.
 • Подобрява изживяването на клиентите чрез предоставяне на персонализирано пътуване на борда.
 • Проследява напредъка на клиентите чрез процеса на включване.
 • Помага при идентифицирането на препятствия и области, където са необходими подобрения.
 • Позволява опции за самообслужване за клиента и минимизира разходите ви за поддръжка.
  Увеличете честотата на кадрите във вашия медиен плейър по подразбиране за HD възпроизвеждане

„След това ще се потопим в ключовите характеристики, които трябва да търсите в софтуера за включване на клиенти.

Основни характеристики на софтуера за включване на клиенти

Преди да изберете софтуер за включване на клиента, трябва да имате предвид няколко фактора. Ето основните характеристики на софтуера за включване на клиенти, които трябва да търсите:

 • Ръководство или урок в приложението: Софтуерът трябва да ви води през всички функции на приложението и вашия бизнес.
 • Обучение на клиенти: Приложението трябва да предоставя достатъчно инструкции, за да изберете правилната опция и да изберете правилния продукт.
 • Опции за самообслужване: Потребителите трябва да имат достъп до допълнителна информация за вашия продукт или услуги с помощта на софтуера.
 • Стъпаловиден работен процес: Трябва да има логична и стъпаловидна прогресия. Първо ще представи основната функционалност и след това ще премине към сложните.
 • Отчети за използване на продукта: Администраторът трябва да има лесен достъп до подробни отчети за използването на софтуера. Тя трябва да предоставя ясна представа за поведението на клиента.
 • Казуси от клиенти: Трябва да могат да анализират пътуванията на клиента, за да разкрият възможни проблеми.
 • Множество канали за ангажиране: Идеалният софтуер за включване трябва да ангажира потребителите чрез различни канали.
 • Прозрачно събиране на данни: Потребителите трябва да бъдат запознати с данните, които софтуерът събира, и целите зад това събиране на данни.
 • Проследяване на напредъка: Клиентите трябва да могат да видят колко близо са до завършване на процеса на адаптиране. Това ще ги мотивира да завършат точно процеса на адаптиране.
 • Оптимизиране на производителността: Софтуерът за включване трябва да работи във вашата система, без да използва твърде много ресурси.
 • Многоезична поддръжка: Потребителите трябва да могат да стартират софтуера на предпочитания от тях език.

Сега ще ви преведем през някои от най-добрите софтуери за включване на клиенти, които ще ви предложат фантастично изживяване.

Някои от най-добрите софтуери за включване на клиенти преминаха нашите тестове. Тези програми имат атрибутите, които трябва да включва програмата за адаптиране на клиента. Така че нека разгледаме списъка по-долу и да изберем един за вашия бизнес:

Процес.ст

С Process.st можете да рационализирате включването на вашия клиент за непрекъснат растеж на бизнеса. Можете да спестите вашите ресурси, като автоматизирате задачите за включване на клиента с този софтуер. След това можете да се съсредоточите върху поддържането на връзки с клиентите.

Този софтуер актуализира и оптимизира процеса на качване на клиента с едно кликване. След това запазва ключовата информация за клиента, така че информацията за клиента никога да не се губи. Освен това можете да поддържате съвместен работен процес, като работите в група.

Тъй като можете да редактирате процеса на включване на вашия клиент, можете да се адаптирате към променящите се изисквания на клиента. Освен това можете да опростите подхода за включване на клиента, като използвате различни шаблони. Винаги можете да минимизирате грешките и да осигурите безупречно изживяване на клиентите.

Clustdoc

Търсите базиран на облак софтуер за включване на клиенти? Clustdoc може да бъде вашето решение. Той безпроблемно поддържа клиентската документация и процеса на подаване. По този начин можете да поддържате процеса последователно, за да се свържете с клиенти, доставчици, студенти, наематели и др.

С този софтуер можете да събирате информация чрез онлайн формуляри, заявки за файлове, документи за подписване, онлайн плащания, висящи задачи и др. От защитена платформа, готова за мобилни устройства, можете да изпращате имейли или SMS до клиенти, за да започнете процеса на включване. Можете дори да персонализирате логото, фона и URL адреса на портала на бордовия панел.

Улеснете процеса на навлизане с опциите за състояние на прогреса и преглед в приложението. Можете да правите повече от вашето централно табло за управление, като например да преглеждате подавания и да събирате одобрения. След като процесът на включване приключи, можете да съхранявате всичко в облака.

  Как да активирате повторно акаунт в USPS.com

Appcues

Appcues е друг софтуер за включване, който улеснява приемането на продукта от клиентите. Той помага на бизнеса да подобри процеса на свързване на нови потребители към техните продукти. В резултат на това степента на ангажираност и задържане на клиенти се увеличава драстично.

Можете да улесните усилията на клиента си, като проследите процеса на включване. Клиентите могат сами да обслужват процеса чрез уроци, съобщения в приложението и вградени потоци. Освен това конструкторът без код предоставя невероятно потребителско изживяване и персонализатор.

Софтуерът може да оцени как различните потоци на включване влияят върху ключови бизнес показатели. По този начин можете да направите корекции и да подобрите своя процес на включване, за да конвертирате повече клиенти с течение на времето.

Платената и безплатната версия на това приложение ви позволяват да се интегрирате с множество платформи. Освен това софтуерът е достъпен в мрежата, настолни компютри и мобилни платформи.

Tallyfy

Tallyfy е инструмент за навлизане на клиенти, който приоритизира вашия клиент по време на целия път на включване. Целият процес на навлизане на клиента е автоматизиран, което поддържа интереса на клиентите на всяка крачка, намалява процента на оттегляне и увеличава приходите.

Софтуерът предоставя невероятно клиентско изживяване, като предоставя различни формуляри и задания. Той включва вътрешни и множество канали за комуникация, така че няма да е необходимо да поддържате имейли.

Всички задачи за включване се появяват в точното време поради правилната условна логика. Можете да изпращате и синхронизирате данни към различни системи и CRM по всяко време. Освен това, той проследява целия напредък на борда на всеки клиент. По този начин идентифицирането и подобряването на процеса е много по-лесно.

На борда

Onboard е лесен за използване инструмент за включване за управление, оптимизиране и автоматизиране на целия процес. Той поддържа прозрачност за всички членове на вашия екип, както и за клиентите. В резултат на това клиентите ще преминат през процеса по-ефективно.

Използвайте автоматизираните планове за динамично стартиране на Onboard, които използват информация от вашите CRM данни. С различни шаблони на този софтуер създайте пълен преглед на клиента, динамични планове за стартиране и др.

Прекарвайте повече време с клиентите си, като създавате персонализиран работен процес и конфигурирате бързо действие. Освен това поддържайте комуникация чрез имейли с вашите клиенти, като използвате гласа на вашата марка. Можете дори да управлявате задачите за включване и да споделяте всички актуализации чрез slack.

Проследявайте процеса на включване на вашия клиент чрез фуния и получавайте актуализации на напредъка на живо. Модерният екип за успех на вашия бизнес може лесно да управлява процеса на адаптиране. Така те могат да поддържат своята екипна структура и да осигурят незабавна грижа за клиентите.

Потребителски поток

Userflow твърди, че е най-бързият потребителски поток и приложение за включване на пазара. Можете да създавате динамични потребителски потоци с нулеви технически умения, подобно на изграждането на лего блокове. Той осигурява потребителско изживяване без код с функции за плъзгане и пускане. Можете да редактирате на живо работните процеси за включване на клиента и да импровизирате незабавно.

Можете дори да инсталирате това свръхлеко решение, като копирате и поставите изходния код. Приложението работи безпроблемно в браузъри и приложения с една и няколко страници. Тъй като можете да проследявате събития и да съхранявате атрибути, сегментирането и насочването към потребителите е наистина лесно.

Софтуерът ви позволява да проследявате дадените задачи с минимизиращ списък за проверка. Персонализираният ресурсен център включва база от знания, опция за чат на живо и др. Освен това можете да създавате анкети с помощта на приложението, за да получите обратна връзка от клиентите.

Този многоезичен софтуер може да бъде персонализиран с персонализирани теми. Освен това той безпроблемно интегрира много други инструменти, които обикновено използвате.

Включи.ме

Involve.me е още един софтуер за включване на клиенти, който автоматизира процеса на включване на клиенти. Той насочва клиентите според техните нужди и завършва процеса бързо.

  Как да добавите Dock към Touch Bar на MacBook

Можете да персонализирате процеса на включване според вашите предпочитания. Използвайте функцията за плъзгане и пускане, за да създадете анкета за добре дошли, като изберете от колекция от над 200 шаблона. Винаги задавайте правилните въпроси на клиентите си относно техните очаквания и ги насочвайте към правилното място.

Можете да пренасочите всеки клиент към предпочитания от него логичен път, като получите неговите отговори. Чрез персонализиране на шаблона за включване можете ефективно да отразявате идентичността на вашата марка. Тъй като всяка дейност се проследява, не е необходимо да повтаряте никакъв процес. Освен това можете да групирате нови потребители във вашия CRM в зависимост от отговорите на техните анкети за приветствие.

Увеличете взаимодействието с клиентите, като изпращате персонализирани и автоматизирани имейли до клиентите си. Освен това ще получите подробни предпочитания на клиентите и прозрения от визуалните анализи за включване.

Rocketlane

Rocketlane е съвместна платформа за включване на клиенти, която ускорява процеса на включване. Можете да спечелите доверието на клиентите си, като създадете перфектно първо впечатление. След това можете постепенно да показвате на клиентите стойността на вашите продукти и да задавате цели, планове и състояния за тях.

Докато използвате този софтуер, вие ще получите пълна видимост над вашия проект и вашите клиенти. Следователно можете лесно да намерите точките, където трябва да приложите някои настройки.

Никога не се налага да повтаряте задача, тъй като софтуерът предлага шаблони за многократна употреба. Можете да поддържате единен процес на включване, като си сътрудничите с вашите клиенти и членове на екипа. Освен това има много ресурси, които ще ви помогнат да овладеете адаптирането на клиентите.

HelpHero

HelpHero ви предлага прост и евтин начин за създаване на обиколки за включване на клиенти. Позволява ви да създавате интерактивни и лесни за следване обиколки на борда. Можете да ускорите процеса на включване, като приемете нови изисквания.

HelpHero ще ви позволи да създавате и персонализирате инструкциите за клиента без кодиране. Освен това можете да персонализирате обиколките, като променяте текстове, цветове и оформления с пълна свобода.

Клиентите могат да преминат през процеса на адаптиране чрез персонализирани контролни списъци. Можете да добавяте необходимите задачи последователно в контролния списък. Hotspots е друга страхотна функция на този софтуер, която включва контекстуални съвети при поискване.

Анализът на HelpHero ви помага да измервате дейностите на зрителя чрез процеса на включване. Следователно можете да откриете болезнени точки и да промените процеса, за да получите най-добрия процент на успех. Използвайки фунията на това приложение, можете също така да сегментирате и насочвате към конкретни клиенти.

Примка за съдържание

Content Snare ви дава лесен и интелигентен начин за привличане на нови клиенти. Той включва единна защитена платформа за включване, за да събере цялата информация за клиентите. Автоматизираните напомняния помагат на клиентите да се справят със задачата и ги освобождават от преследване на клиенти.

Можете да запазите контролен списък за включване като шаблон и да го използвате повторно по-късно, за да спестите време и ресурси. Освен това можете да изпращате автоматични и периодични напомняния на клиентите, за да ги държите ангажирани.

Администраторите могат да одобрят правилната информация, изпратена от клиент, и да отхвърлят грешната информация. Клиентите могат да се върнат по всяко време и да коригират неправилната информация. Когато процесът на включване приключи, можете да изтеглите цялата информация за клиента с едно кликване.

Последни мисли

Трябва да удивите клиентите си веднага след като влязат във вашия онлайн бизнес. Правилният начин да направите това е като имате страхотен процес на адаптиране за нови клиенти. Поради това вниманието ви трябва да бъде насочено към най-добрия софтуер за включване, за да сведете до минимум усилията си в процеса на включване.

Направихме задълбочено проучване на инструментите за включване на клиенти, споменати в този списък. Можете да изпробвате безплатната версия на тези инструменти и след това постепенно да надстроите в зависимост от вашия тип бизнес и предпочитания. Приятно присъединяване!

x