10 най-добри приложения за безопасно международно прехвърляне на пари през 2023 г

Мобилните приложения за парични преводи позволяват на потребителите да изпращат и получават пари по електронен път, използвайки своите смартфони.

Тези приложения са сигурни и удобни за изпращане на пари до вашите близки в международен план без допълнителни усилия.

Те често спестяват много време, което отива в ръчни проверки, депозиране на пари в банкови сметки и посещение на банки за извършване на международни парични преводи.

В тази статия ще обсъдим накратко приложенията за парични преводи и кои са най-популярните за международни трансфери.

Какво представляват приложенията за парични преводи?

Приложенията за парични преводи ви позволяват да изпращате и получавате пари на лице или бизнес бързо и сигурно. Тези приложения улесняват паричните транзакции и не е необходимо да посещавате банки лично, за да управлявате сметка.

Обикновено приложенията за парични преводи предлагат цифров портфейл, свързан с вашата банкова сметка или кредитна карта, където можете да съхранявате пари и да ги използвате за онлайн плащания на сметки.

Повечето приложения за парични преводи са предназначени за използване в рамките на местните граници на страната. Въпреки това има някои приложения за парични преводи, които позволяват международни плащания, плащат международни сметки и предлагат цифрови портфейли.

Приложенията за международни парични преводи обикновено имат вградени услуги за конвертиране на валута, които ви позволяват да изпращате пари във вашата местна валута и те се конвертират автоматично в местната валута на получателя. Приложенията начисляват малка такса за обработка на преобразувания и международни парични преводи.

Нека започнем с проучване на списъка с най-добрите приложения за парични преводи.

Безвъзмездно

Remitly е бързо и сигурно приложение за парични преводи, което позволява парични преводи до 3000+ банки и 350 000+ места за получаване на пари в брой по целия свят. Някои имена на надеждни банки включват Bancoppel, BDO, Banreservas, GT Bank, Bank Alfalah, Polaris Bank, ICICI, MCB и др.

Можете да използвате своята банкова сметка, кредитна карта или дебитна карта, за да изпращате пари по целия свят. С Remitly получавате гарантирани времена за доставка и актуализации за преводи в реално време, а получателите могат да вземат парите в брой, без да плащат такса.

Remitly има среден рейтинг от 4,9 звезди в магазина за приложения на Apple поради поддръжката на клиенти, без скрити такси и оферти. Платформата има специален екип за обслужване на клиенти, който е на разположение 24/7, за да ви помогне на английски и испански език.

Характеристика:

 • Множество нива на сигурност
 • Без такси за получаване на пари
 • Мрежово покритие на 150+ държави
 • 24/7 поддръжка за обслужване на клиенти

Изтегляне: iOS | Android

OFX

OFX е австралийска компания за финансови услуги, която позволява на потребителите да извършват международни парични преводи. Приложението се използва от повече от милион потребители и позволява трансфери в повече от 170+ страни.

Предлага се като онлайн платформа, както и под формата на мобилно приложение. OFX предлага конкурентни обменни курсове и по-ниски такси, което го прави доходоносен вариант за физически лица да прехвърлят пари между държави.

Освен това, той също така предоставя функции като форуърдни договори, коментари на фондовия пазар, предупреждения за цените, диаграми на курсовете и лимитирани поръчки. OFX работи съгласно регулаторни рамки и следва усъвършенствани протоколи за сигурност и техники за криптиране от край до край, за да защити транзакциите на клиентите.

  Какво е „смесено съдържание“ и защо Chrome го блокира?

Характеристика:

 • Поддръжка на 55+ валути
 • Трансферна мрежа от над 190 държави
 • Лесно проследяване на трансфера
 • По-ниски такси в сравнение с банките
 • 24/7 глобална поддръжка на клиенти

Изтегляне: iOS | Android

мъдър

Wise е финтех компания, която придоби популярност със своите икономически ефективни международни услуги за парични преводи. Той поддържа над 50 валути и можете да изпращате пари до повече от 170 държави с помощта на приложението Wise, като плащате минимална такса за обменен курс.

Регистрирането в Wise е лесно. Можете да се регистрирате онлайн на техния уебсайт или да използвате безплатното приложение Wise. За да изпратите пари, трябва да попълните данните за банковата сметка на получателя и да платите чрез ACH, банков превод или дебитни/кредитни карти. След като преводът на сумата бъде иницииран, получателят може да проследи плащането, като използва връзката за превод на плащане Wise.

Освен стандартната услуга за парични преводи, Wise предлага и сметки без граници, които потребителите могат да използват за съхранение на средства. Функцията е особено подходяща за собственици на фирми, които работят с множество валути или плащат на служителите си в различни държави. Той се придържа към правилата за борба с прането на пари, за да гарантира сигурни транзакции на клиенти.

Характеристика:

 • Поддържат се 50 валути
 • Трансферна мрежа от 170+ държави
 • Двуфакторна автентификация
 • Интеграция с Amazon, Stripe и Xero

Изтегляне: iOS | Android

WorldRemit

WorldRemit предлага услуги за международни парични преводи, включително трансфери на мобилни портфейли, банкови депозити и центрове за вземане на пари в брой. Приложението поддържа над 70 валути и покрива над 130 държави, където можете да изпращате пари почти мигновено.

За да започнете, трябва да изтеглите приложението WorldRemit и да отворите акаунт, като използвате своя имейл адрес. След това можете да започнете да изпращате и получавате пари в международен план. Можете да платите преведените пари с вашата дебитна/кредитна карта или чрез банкова сметка.

С WorldRemit можете да изпращате пари директно от вашата банкова сметка към банковата сметка на получателя. Платформата също има функция за мобилни пари, която ви позволява да съхранявате пари на мобилния си телефон. Това е безопасен и лесен начин за прехвърляне на пари, плащане на сметки и такси и извършване на плащания за вашето онлайн пазаруване.

Характеристика:

 • Функция за допълване на мобилно ефирно време
 • Поддръжка на мрежа за парични преводи в 150 държави
 • Евтина такса за превод
 • 24/7, 365 дни поддръжка на клиенти

Изтегляне: iOS | Android

PayPal

PayPal е едно от най-широко използваните приложения за прехвърляне на плащания, на което се доверяват над 400 милиона потребители. Ще го намерите в повечето процеси на плащане в приложения за онлайн пазаруване или докато плащате сметки онлайн. Благодарение на съответствието си с политиките за борба с изпирането на пари и познаване на клиента, международните парични преводи са сигурни с PayPal.

Първите стъпки за прехвърляне на пари са лесни с Paypal. Трябва да се регистрирате за акаунт в PayPal от официалния им уебсайт и да добавите източник на финансиране като банкова сметка или кредитна карта. След като онлайн проверката приключи, можете да изпращате и получавате пари през международни граници.

  Secryptor криптира файловете, преди да ги синхронизира с Dropbox

Докато изпращате пари в международен план, PayPal автоматично конвертира сумата от вашата валута във валутата на получателя въз основа на текущия обменен курс. Има и такса за конвертиране на валута и такса за паричен превод. Понякога може да откриете разлика в обменния курс в сравнение с текущия пазарен курс.

Характеристика:

 • Поддържа ACH плащания и обработка на eCheck
 • Сигурно двуфакторно удостоверяване
 • Съответствие с разпоредбите на CountryPCI
 • Управление на електронната търговия
 • Опция за повтарящо се таксуване за няколко периода

Изтегляне: iOS | Android

Венмо

Venmo е приложение за социални плащания, което позволява на потребителите да изпращат и получават пари. Позволява ви да разделяте сметки, да извършвате плащания за комунални услуги и да прехвърляте пари навсякъде към вашите приятели и семейства по целия свят.

Една от характеристиките, които се открояват във Venmo, е аспектът на социалната емисия. Позволява на потребителите да виждат и коментират транзакциите на своите приятели въз основа на настройките за поверителност. Социалната емисия и описанията добавят елемент за социална мрежа към това приложение за плащане.

Този удобен за потребителя интерфейс и функциите за социални мрежи го правят популярно приложение за парични преводи сред младите хора.

Venmo предоставя и физическа дебитна карта, която потребителите могат да използват като обикновени банкови дебитни карти. По отношение на сигурността, той използва криптиране от край до край и модерни мерки за борба с измамите като двуфакторно удостоверяване.

Характеристика:

 • ACH обработка на плащания
 • Функция за частични плащания
 • Предлага дебитна и кредитна карта Venmo
 • Безплатно изпращане на пари в сравнение с кредитни карти

Изтегляне: iOS | Android

Money Gram

MoneyGram предоставя услуги за парични преводи и други финансови услуги по целия свят както чрез своите цифрови платформи, така и чрез търговски обекти. Тя позволява на потребителите да изпращат пари през границите и да плащат международни сметки по бюджетни обменни курсове.

MoneyGram има приложения, които улесняват прехвърлянето на пари. Той предоставя функция за изчисляване на прогнозните такси за превод, преди да извършите транзакции за парични преводи.

Приложението има общ списък с над 13 000 компании за извършване на вашите плащания на сметки. Можете също така да зададете автоматични повтарящи се парични преводи според изискванията. С новостартиралата функция на MoneyGram можете да купувате, продавате и държите крипто с помощта на приложението.

Характеристика:

 • Услуги за парични преводи в над 200 държави
 • Специално приложение за iOS и Android
 • 24/7 сигурност за наблюдение на онлайн активността
 • Биометричен вход

Изтегляне: iOS | Android

Революция

Revolut е приложение за доставчик на финансови услуги, създадено през 2015 г., за да опрости сложни финансови процедури. Приложението предлага редица финансови услуги, включително плащания на онлайн търговци, инвестиционни опции като крипто, търговия с акции, застраховки и инструменти, свързани с пари.

Revolut има функция за международни парични преводи, която ви позволява да изпращате пари до доверени банкови сметки в чужди държави от тяхното приложение. Има конкурентни обменни курсове и също така има опция за избор между стандартни или експресни скорости на трансфер.

Характеристика:

 • Функции за интелигентно бюджетиране
 • Вградена функция за търговия с акции
 • Ниски такси за международни преводи
 • Чист UI интерфейс

Изтегляне: iOS | Android

Зеле

Zelle е приложение за парични преводи, което обикновено се използва за изпращане на пари през банкови сметки в САЩ. Това е лесно приложение и ако вашата банка или кредитен съюз се интегрират със Zelle, има големи шансове да бъде налично във вашето приложение за мобилно банкиране.

  Всичко за пуснатия щифт в Google Maps

След като се регистрирате в приложението Zelle, можете да изпращате или получавате пари чрез вашия мобилен номер в Съединените щати или имейл адреса на получателя. Приложението може да се използва от отделни потребители и собственици на малък бизнес за ежедневни транзакции. Безплатно е и няма такси за изпращане и получаване на пари чрез Zelle.

Zelle е предназначен основно за вътрешни трансфери в рамките на Съединените щати. Приложението придоби популярност, тъй като плащанията се обработват бързо и е прието от големи институции, което улеснява хората да прехвърлят пари сигурно.

Характеристика:

 • Разделени плащания
 • Широко разпространена наличност в Съединените щати
 • Интеграции с много банки
 • Безплатно и сигурно

Изтегляне: iOS | Android

Meta Pay е платформата за плащане на Facebook, известна преди като Facebook Pay. Това е лесен и сигурен начин за извършване на плащания от Facebook, Instagram и WhatsApp Messenger.

Настройването и използването на Meta Pay е лесно. Всичко, което трябва да направите, е да добавите предпочитаното от вас плащане във Facebook за първи път и след това можете да го свържете в Instagram, без да е необходимо да въвеждате отново подробности за плащане. Платформата може да открива неоторизирани дейности, използвайки своята технология за борба с измамите, което я прави по-сигурна.

Една особеност, която се откроява в Meta Pay, е, че можете да плащате от Instagram, без да напускате платформата.

Характеристика:

 • Плащане чрез вградена платформа за социални медии
 • Технология за сигурност срещу измами
 • Биометричен вход
 • Бърза поддръжка на клиенти

Можете дори да допринесете за каузата за набиране на средства, като изпратите стикери за дарения в Instagram Stories.

Често задавани въпроси

1. Как работят приложенията за парични преводи?

С повечето приложения за парични преводи трябва да създадете акаунт и да потвърдите самоличността си. След потвърждението можете да започнете да изпращате и получавате парите на вашите приятели, членове на семейството или служители зад граница. Можете да платите сумата на превода чрез банкова сметка, дебитна или кредитна карта.

2. Колко таксуват приложенията за парични преводи?

Приложенията за парични преводи обикновено начисляват такса за транзакция. Тази такса зависи от редица фактори, като например към коя държава изпращате пари, сумата на превода, използваната валута, пазарния курс и т.н. Някои приложения таксуват фиксирана сума или определен процент от сумата на превода.

3. Безопасни ли са приложенията за парични преводи?

Приложенията за парични преводи следват международните правила и разпоредби за сигурно прехвърляне на пари в световен мащаб. Повечето от тези приложения също имат функции за защита срещу откриване на измами, които затрудняват достъпа на кибератаки до вашите пари.

Бележка на автора

Сега, след като направихме преглед на най-широко използваните приложения за международни парични преводи, трудно е да се заключи кое е най-доброто.

И абсолютният отговор варира в зависимост от вашите изисквания, като например къде искате да прехвърлите пари, обменните курсове и приложимите такси.

В допълнение към горните точки е важно да проверите дали приложенията спазват правилата и разпоредбите, за да направят международните плащания сигурни.

В заключение, Revolut прилага най-евтината такса за превод, Wise също е рентабилно решение, а PayPal поради широката си гама от интеграции.

След това вижте най-добрите алтернативи на PayPal за фрийлансъри за получаване на плащания.