10 най-добри механични игри за зашеметяващи визуализации и експлозивен геймплей

Роботите са полезни не само в индустриите, но са и притегателен център в игрите. И така, ето ни списък с най-добрите Mech игри, които да изпробвате.

Игрите, включващи големи, тромави роботи, винаги са запазвали мястото си на пазара, независимо дали искате интензивна симулация и тактика или вълнуващия прилив на механичното аниме.

Какво представляват Mech Games?

Огромните хуманоидни роботи или мехове често служат като основен елемент на игра в мех игрите, наричани още меха игри. Различните поджанрове на механичните игри включват симулационни, бойни и стратегически игри.

Симулационните механични игри имат за цел да дадат на играчите реалистично усещане за командване на механичен механизъм. Те трябва да се справят с мобилността, оръжията и другите системи на своите мехове. Бързите екшън игри с мехове често включват яростни битки с мехове.

Играчите обикновено получават различни оръжия и уникални умения, за да победят опонентите си. Фокусирайки се върху контролирането на екип от мехове, стратегическите мех игри изискват от играчите да направят тактически избор относно това кои мехове да използват и как да ги позиционират.

За геймърите играта на механични игри може да бъде отличително и вълнуващо изживяване. Масивни, програмируеми роботи, които могат да бъдат използвани, за да се бият в интензивни битки и да завършват предизвикателни мисии, често се включват в тези видеоигри.

Когато играчите управляват своите мехове, правят тактически избори и се бият със страховити врагове, мех игрите могат също да дадат на играчите усещане за сила и контрол.

Въпреки че механичните игри могат да бъдат намерени в различни жанрове, всички те са свързани от вечната фантазия за използване на механизирана броня в битка. Механичните игри често се харесват от играчи, които ценят огромни битки с роботи и научна фантастика.

Балансиране на нападение и защита в Mech Games

Нападението и защитата трябва да бъдат балансирани в мех игрите, защото те могат да направят или да нарушат мисия. Следният съвет може да ви помогне да постигнете този баланс.

Осъзнайте своята роля

Разпознайте предимствата и недостатъците на своя механизъм и мястото си в отбора. Електростанция ли сте или чисто поддържаща сила? Можете да дадете приоритет на нападението или защитата си, като сте наясно с ролята си.

Създайте добре балансирано натоварване

Изберете инструменти и екипировка, които постигат баланс между атака и защита. Помислете за офанзивни оръжия с изключително висока мощност, но ниска скорост на стрелба и защитни оръжия с висока скорост на огън, но леки щети.

Използвайте прикритието разумно

Възползвайте се от терена и препятствията. Прикривайте се, ако получавате входящ огън, но разчитайте на него само малко, защото може да ограничи вашата мобилност и линия на видимост.

Работете заедно като екип

В мех игрите комуникацията е от съществено значение. Разработете офанзивна и отбранителна стратегия, която е балансирана с вашия екип. Заедно можете да победите опозицията, като укрепвате взаимно слабите си области.

Останете активни

Избягвайте да прекарвате твърде много време на едно място. Поддържайте стабилно местоположение, което предлага прикритие и тактически предимства, докато се движите, за да избегнете превръщането си в явна жертва на противника.

В механичните игри балансирането на нападение и защита изисква комбинация от стратегия, сътрудничество и бързо мислене. Можете да увеличите вероятността си да успеете във всяка мисия, като обърнете внимание на тези указания.

Нека сега се обърнем към списъка с най-добрите мех игри за любителите на разнообразния жанр, който носи със себе си и осигурява дълготрайно изживяване.

Battletech

Battletech е тактическа походова мех игра, която се развива в измислен свят, където множество фракции се състезават за контрол на територия и ресурси. Гигантските механизми, които играчите контролират, могат да бъдат оборудвани с различни оръжия, брони и други аксесоари. В играта са налични както кампании за един играч, така и за мултиплейър.

  Как да използвате ламбда функции в Python [With Examples]

Основният геймплей на Battletech се съсредоточава около походова война, където играчите се редуват, маневрирайки своите мехове, атакувайки вражески мехове и регулирайки техните нива на топлина.

Играчите управляват наемна компания в рамките на кампанията за един играч и приемат работа, за да правят пари, да спасяват части и да изграждат репутацията си.

Играчите се сблъскват с по-предизвикателни противници, докато кампанията продължава, получават достъп до по-мощни механизми и са принудени да направят решаващи избори, които могат да променят начина, по който се развива сюжетът. В крайна сметка, Battletech е усъвършенствана и интригуваща игра, която осигурява часове стратегически игри и драматични битки с мехове.

Публикувано от – Paradox Interactive

Разработено от – Harebrained Schemes

Дата на издаване – 24 април 2018 г

Налични платформи – Steam, Windows, Mac OS

Mech Warrior Online Solaris 7

Битките с гигантски роботи се случват в битка в стил арена в мултиплейър стратегическата игра MechWarrior Online: Solaris 7. Играчите управляват свои собствени персонализирани BattleMechs в битки 1v1 или 2v2 във вселената на BattleTech, състезавайки се за чест и награди. BattleMechs идват в различни класове в Solaris 7, всеки с предимства и недостатъци.

За да паснат на техния стил на игра, те могат също така да променят своите зареждания, като избират от множество оръжия, брони и оборудване. В режима Conquest на играта всяка страна трябва да поеме контрола и да поддържа контрола върху конкретни точки на картата.

Други видове, които могат да се играят, включват Deathmatch и King of the Hill. Освен това играта има система за фракционна война, при която играчите могат да се присъединят към различни фракции и да поемат контрола над планетите за своята група.

Като спечелят игрите, играчите могат да придобият Solaris 7 пари. Тези пари са полезни за закупуване на нови BattleMechs, оръжия и друга екипировка. Играчите могат да се бият един срещу друг в турнири и сезонни събития за повече предимства и по-високи класации.

Публикувано от – Piranha Games Inc.

Разработено от – Piranha Games Inc.

Дата на издаване – 10 декември 2015 г

Налични платформи – Steam

Daemon X Machina

Играчите на видеоиграта Daemon X Machina контролират адаптивен механизъм, известен като Арсенал, за да се бият със зли роботи, контролирани от AI, наречени Immortals. Играта предлага опции за онлайн мултиплейър в допълнение към една битка с над 50 мисии.

Четвърто, разумна програма, създадена в подкрепа на пилотите и техните арсенали, ви набира да станете пилот и ръководи вашето обучение. Можете да поемете мисии от Sky Union, Horizon, Zen и Orbital, за да демонстрирате своята стойност.

Можете да възстановите оръжия и компоненти от унищожени вражески арсенали по време на тези мисии.

Можете да надстроите оборудването си в закачалката си, за да получите таланти, които ще ви помогнат вътре и извън вашия арсенал, да купувате повече оръжия и компоненти, когато станат достъпни, да изучавате и създавате нови оръжия въз основа на тези, които вече притежавате, и босове, които сте победили, и още.

Daemon X Machina предоставя бърза мех бойна игра с различни адаптивни и вълнуващи функции за игра.

Публикувано от – JP Marvelous

Разработено от – Marvelous First Studio

Дата на издаване – 13 септември 2019 г

Налични платформи – Nintendo Switch и Windows

Strike Suit Zero: Режисьорска версия

Играчите влизат в ролята на пилот във видеоиграта Strike Suit Zero: Director’s Cut, който може да преобразува своя космически кораб в Strike Suit, мощен механизъм. Изданието Director’s Cut на играта добавя нови елементи като подобрено осветление и графики, повече дизайни на кораби, както и обновени мисии.

Играчите трябва активно да управляват енергийните си запаси и да избират най-доброто оръжие за всяко обстоятелство, тъй като правилата на играта се основават на бързи битки. Функцията за преобразуване на Strike Suit дава на геймплея допълнителен слой стратегия, като позволява на играчите незабавно да променят формата на мех и космически кораб.

  Как да направите анимация на пишеща машина или команден ред в PowerPoint

Играта предлага както изглед от пилотската кабина от първо лице, така и перспектива от трето лице. Играчите могат да се бият за високи рангове срещу други опоненти в режим на оцеляване и режим на атака на играта.

Публикувано от – Born Ready Games

Разработено от – Born Ready Games

Дата на издаване – 8 април 2018 г

Налични платформи – Steam, PlayStation 4, Xbox One

Върховен главнокомандващ 2

Тактическа игра в реално време, наречена Supreme Commander 2, се съсредоточава върху огромни, механизирани армии, ангажирани в борба за надмощие. Играчите контролират сухопътни, въздушни и морски армии и издигат структури, за да генерират ресурси и войски. Кампанийният режим на играта разказва историята на космическа борба и три фракции, всяка с уникални единици и технологии.

Играчът получава база в началото на играта в най-важния планиран режим на кампания и се състезава срещу предварително определен враг. Играчът трябва да постигне конкретни цели, за да завърши нивото.

Геймърите могат също да придобият по-голямо разнообразие от единици, докато кампанията напредва, целите стават все по-предизвикателни и противникът се засилва.

Освен това, Supreme Commander 2 има опция за мултиплейър, която позволява на до 8 играча да се бият онлайн или през LAN. Феновете на стила на стратегията в реално време ще се насладят на яростния и вълнуващ екшън на играта, дължащ се на нейните огромни армии и стратегическа дълбочина.

Публикувано от – Square Enix

Разработено от – Игри, захранвани с газ

Дата на издаване – 16 март 2010 г

Налични платформи – Xbox 360 и Windows

MechWarrior 5: Наемници

Вселената на BattleTech е сцената за MechWarrior 5: Mercenaries. Последното десетилетие на Третата война за наследство е изобразено в началната сцена на играта, в която играчът поема ролята на новобранец наемник MechWarrior, който излиза от руините на унищожена наемна единица.

Те могат да приемат договори от всяка от наличните фракции в този момент. Кампанията е активна до 3049 г., малко преди нашествието на клана.

Играчите могат да привличат реални хора или контролирани от AI пилоти на мехове като членове на техния наемнически отряд в режимите за един играч и кооперативния мултиплейър.

BattleMechs в MechWarrior 5 се предлагат в различни стилове, от леки до тежки, и всеки има уникално оръжие и умения. Механизмът на играча може да бъде допълнително персонализиран чрез подобряване на неговото оборудване, броня и оръжия.

С прекрасен баланс между тактически геймплей, персонализация и драматична битка, MechWarrior 5: Mercenaries е отлично допълнение към жанра на механиците.

Публикувано от – Piranha Games

Разработено от – Piranha Games

Дата на издаване – 27 май 2021 г

Налични платформи – Xbox и PlayStation 4 и 5

Механична армада

Във футуристичната вселена на Mech Armada, играчите поемат командването на мощни мехове и участват в битка с враждебни войски. Няколко различни механизма са налични в играта, като всеки има свои специфични характеристики и арсенали.

Спечелвайки точки от победи, играчите могат да ги използват, за да купуват нови оръжия, умения и козметични подобрения за техните механизми. Играчите могат да се състезават срещу врагове, контролирани от изкуствен интелект, или други играчи онлайн в режимите за един играч и мултиплейър.

Благодарение на зашеметяващата графика и звукови ефекти, играчите могат напълно да се потопят в бъдещия свят на мех битките в Mech Armada. Играта предоставя цялостно вълнуващо и предизвикателно изживяване както за ентусиастите на меховете, така и за екшън игрите.

Публикувано от – Lioncode Games

Разработено от – Lioncode Games

Дата на издаване – 16 юни 2022 г

Налични платформи – Steam

Override: Mech City Brawl

Във видеоиграта Override: Mech City Brawl потребителите командват огромни мехове, които влизат в битка с други мехове в различни градове по света. До 4 играча могат да участват в онлайн или локално действие на разделен екран в режимите за един играч и мултиплейър на играта.

В Override: Mech City Battle, меховете имат различни умения, като силни атаки в меле, оръжия за далечно разстояние и специални действия. С много кожи и оборудване, играчите могат да персонализират своите механизми и да имат уникално изживяване.

  Xbox има ли Mario Kart?

Разрушимите настройки са друг компонент на играта, който може да се използва за надхитряване на съперници или разработване на нови тактики. Докато напредват в играта, играчите могат да повишат нивото на меховете и да открият нови сили. Override: Mech City Battle предлага вълнуващо и изпълнено с екшън изживяване за феновете на бойни и механични игри.

Публикувано от – Modus Games Brazil

Разработено от – Balance Inc

Дата на издаване – 10 август 2018 г

Налични платформи – PlayStation 4

Военнотехнически бойци

Видеоиграта War Tech Fighters съдържа авангардни бойни механизми, които са създадени специално за маневриране през опасни морета и атакуване на противоположни фракции, които се състезават за командването на малкото останала земя.

След като изпълнят мисиите на играта, играчите могат да оборудват своите мехове с различни оръжия и да подобрят екипировката си. Геймплеят се основава на неистови битки, където играчите използват ловкостта и въоръжението на меховете, за да преодоляват препятствия и да побеждават чудовища.

Зашеметяващите подводни пейзажи и сложните дизайни на механизми са включени в първокласната графика, която подобрява действието. Играчът има контрол върху външния вид и производителността поради способността на робота да персонализира всеки компонент.

War Tech Fighters Mech разполага с мултиплейър режим, който позволява на играчите да участват в разгорещени битки помежду си заедно с основната кампания. Като цяло, тази вълнуваща игра съчетава авангардна технология, интензивен екшън и завладяващ разказ, за ​​да създаде уникално и завладяващо игрово изживяване.

Публикувано от – Blowfish Studios

Разработено от – Drakkar Dev

Дата на издаване – 19 юни 2020 г

Налични платформи – Nintendo Switch и Xbox One

Titanfall 2

Във видеоиграта със стрелба от първо лице Titanfall 2 играчите поемат контрола над пилотите и техните огромни роботизирани титани, които могат да бъдат оборудвани с различни оръжия и способности. Играта се развива във футуристична среда.

Много други режими на игра са достъпни в мултиплейър режима, включително традиционния отборен смъртен мач и игри, базирани на цели.

Кампанията за един играч разказва историята на пилот на име Джак Купър, чиято цел е да попречи на порочната IMC Corporation да унищожи планета със супероръжие. Заедно с бързата стрелба, кампанията включва различни елементи на играта като платформинг, гатанки и стелт.

Достойнствата на играта с няколко играча или точките за опит се присъждат на играчите въз основа на тяхното представяне или дали отборът им успява или се проваля. Играчите трябва да натрупат заслуги, за да преминат на ниво и да получат достъп до нови оръжия, умения, опции за персонализиране и други функции.

Отличителна черта на играта е въвеждането на титани, които могат да бъдат призовани от играчите по време на битка и предлагат тактическо предимство на бойното поле. В крайна сметка Titanfall 2 е бърза, добре проектирана механична игра с увлекателен разказ и вълнуващ мултиплейър геймплей.

Публикувано от – Electronic Arts

Разработено от – Respawn Entertainment

Дата на издаване – 28 октомври 2016 г

Налични платформи – PlayStation 4 и Xbox One

Заключение

Играта на механични игри може да бъде завладяващо и завладяващо изживяване за геймърите като научна фантастика и изпълнен с екшън геймплей. Заедно с богати графики и звукови ефекти, тези игри често предлагат на играчите различни възможности за персонализиране и шансове за вземане на стратегически решения.

Докато играчите контролират огромни роботизирани превозни средства и участват в битки с противници, игрите с мех също могат да дадат на играчите усещане за сила и контрол. Въпреки че не всички геймъри може да оценят играта, тези, които го направят, ще намерят часове на предизвикателство и забавление в средата на мех играта.

В крайна сметка, играта на механични игри може да бъде страхотна възможност за играчите да изпитат бъдещи настройки и да подложат бойната си мощ на изпитание. Изпробвайте най-добрите механични игри от споменатите по-горе и разберете сами.

След това можете да разгледате някои популярни игри за оцеляване и приключения на Nintendo Switch.

x