10 най-добри инструмента за прехвърляне на файлове от Android към Mac

Apple е телефон мечта за много хора. Основната причина хората да предпочитат продуктите на Apple е, че работят безпроблемно един с друг.

Продуктите на Apple имат камери с високо качество на изработка и по-добра резолюция и са доста удобни по отношение на комфорта. Всички тези неща правят продуктите на Apple по-популярни от всяка друга марка. Никога не бихте видели iPhone да изостава или да виси, докато играете тежки игри или прехвърляте голям файл от едно устройство на друго.

Продуктите от екосистемата на Apple работят безпроблемно един с друг, но имат някои проблеми, когато потребителите на Apple искат да изградят екосистема с друга операционна система в комбинация като Android. Такива потребители се сблъскват с много проблеми, докато споделят файлове между устройства с Android и Apple. Винаги се нуждаете от приложение на трета страна, за да споделяте снимки или файлове.

Видяхме, че много хора имат различни предпочитания за марка за закупуване на компютър или телефон. Бихте видели много хора да използват MacBook за официалните си цели поради неговата мощност и производителност, но когато става въпрос за мобилни телефони, те предпочитат Android пред iOS. Това може да се дължи на различни причини като:

  • Телефоните с Android са лесни за достъп
  • Персонализирани теми и приложение
  • По-добър живот на батерията
  • Две SIM карти и опции за увеличаване на паметта
  • Лесно свързване

И още много.

Но от горната точка не можем да кажем, че Android е по-добър от iOS. Докато използвате толкова много приложения на трети страни, сигурността на вашите лични вещи е застрашена всеки път. Но все пак хората предпочитат различни марки, когато става въпрос за компютри и телефони.

Сега нека разгледаме списък с инструменти, с които можете да прехвърляте вашите файлове от устройство с Android на Mac OS без никакви проблеми.

Anydroid

Anydroid е мениджър за Android, който можете да използвате, за да управлявате данните си за прехвърляне между устройства. Можете да използвате това приложение, за да архивирате спомените си с едно кликване, за да освободите повече място на устройството си с Android.

Основното предимство на Anydroid е, че не е необходимо да инсталирате софтуер на вашия MacBook. Освен това, целият процес на прехвърляне на файлове е безжичен, така че вече не трябва да носите кабел за данни или какъвто и да е донгъл с вашите джаджи.

  Трябва ли да изчистите системния кеш на телефона си с Android?

Освен това, най-голямата караница за всеки потребител на Apple е да архивира данните си в WhatsApp, а Android безпроблемно ви помага в този процес. Този софтуер е свободно достъпен на официалния им уебсайт. Освен това можете да закупите този софтуер за планове, започващи от €29,99 за една година.

Dr.Fone

Dr.Fone е приложение от Wondershare, което ще ви помогне да прехвърлите вашите съобщения, снимки и хронология на обажданията по всяко време и навсякъде от вашите iOS/Android устройства към Mac OS. Освен това ще ви помогне да поправите системата си и можете също да проследявате изгубените си телефонни данни, докато използвате това приложение. Предлага се безплатно на официалния им уебсайт за устройства с Android и iOS. Можете да закупите приложение Dr. Fone за различни услуги поотделно и в коагулирана форма според вашите нужди.

Macdroid

Macdroid ви помага безпроблемно да прехвърляте Android файлове по надеждна и гладка връзка. Можете да изтеглите приложението безплатно. Можете също така да изпробвате професионалната версия безплатно за 7 дни. Освен това можете да се абонирате за неговото Pro членство само за $1,67 на месец.

В допълнение към това можете да намерите всички снимки на мобилния си телефон в приложението Finder на вашия Mac. Можете лесно да плъзнете тези снимки в желаната папка на MacBook само за една секунда. Забележителната характеристика на Macdroid е, че можете да редактирате файловете си във вашия MacBook, които са запазени на вашия телефон, без да ги записвате и изтегляте на вашия MacBook.

OpenMTP

Много хора се оплакват, че няма да могат да прехвърлят данните си от мобилния си телефон с Android на Mac. OpenMTP софтуерът преодоля този дългоочакван проблем с пет пъти по-висока скорост на копиране на файлове. Предлага се безплатно и можете също да изберете тъмен режим. Инструментът ви позволява да преглеждате файловете както в мрежа, така и в списък.

OpenMTP е проект с отворен код, така че никой да не може да обективизира своите намерения за безопасност и кражба на данни. В предишните версии OpenMTP не поддържаше телефони на Samsung за прехвърляне на файлове и снимки, но сега в най-новата си версия те поддържат и всички смартфони на Samsung. Предимството му пред другите е, че поддържа едновременно прехвърляне на множество файлове, дори ако размерът му е по-голям от 4GB, което е безумие.

Android File Transfer

Името на приложението подсказва, че е създадено само за прехвърляне на файлове между компютри Mac и устройства с Android. Можете да изтеглите Android File Transfer и го инсталирайте на вашия Mac компютър/лаптоп. Поддържа Mac 10.7 и по-нови операционни системи. Не е нужно да се притеснявате за сигурността на данните и скоростта на трансфер между устройствата, тъй като идва от самия Android.

  Автоматизирайте превключването между персонализирани профили на Android с TF профил

И да, това е безплатно за всеки потребител. USB кабелът е задължителен за прехвърляне на файлове, тъй като в момента не поддържа безжичен трансфер.

Командир едно

Командир едно е надежден клиент за споделяне на файлове между устройства с Mac OS и Android. Неговата гъвкавост с два панела го прави уникален при прехвърляне на файла, защото можете да видите библиотеката и местоположението на прехвърляне на файла наведнъж. Можете да изтеглите безплатната версия от официалния уебсайт или да използвате професионалния пакет за планове, започващи от $29,99.

AirDroid

AirDroid е професионален файлов мениджър и приложение за прехвърляне, което ще ви помогне да прехвърлите файла между различни операционни системи като Windows, Mac, Linux, Android, iOS и т.н. Можете да споделяте файла, без да използвате кабел във всички мрежи с множество файлови формати. Можете да използвате този фантастичен софтуер, за да се насладите на невероятно бързата скорост на прехвърляне на файлове от 20MB/s както при локални, така и при отдалечени връзки.

AirDroid Personal не е ограничен до локалната мрежа. Може да се използва и под различни Wi-Fi или горещи мрежи. Можете да изтеглите и използвате безплатната версия на софтуера и ако я намерите достойна, можете да надстроите до професионалния пакет.

SyncMate

SyncMate е друг първокласен софтуер за прехвърляне на файлове между лаптопи Mac и мобилни телефони с Android. Най-добре е да установите връзка, след това да изберете данните, които трябва да бъдат изпратени, и да започнете процеса на синхронизиране, като щракнете върху бутона за синхронизиране. Поддържа всички версии на iOS с изключение на най-новата iOS14. Когато синхронизирате с iOS, SyncMate не ограничава броя на iOS устройствата, които можете да свържете и синхронизирате с вашия Mac.

Това означава, че можете да се свързвате и прехвърляте файлове между произволен брой устройства като iPhone, MacBook, iPod и др. Можете да използвате DropBox и iCloud за една и съща услуга. SyncMate превръща вашия компютър с macOS в център за синхронизиране. Всеки от вашите записи ще бъде архивиран с Mac в едно приложение. По този начин не е необходимо да превключвате между различни услуги за разпределено съхранение, за да премествате документи.

Pushbullet

Pushbullet е софтуер, който ви помага да изпращате текстови съобщения, да проверявате известията на телефона си, да следвате и изпращате връзки, да чатите с приятели и да споделяте файлове между телефони с Android и операционна система Mac. Можете да влезете в приложението и на двете устройства. Освен това, като го използвате, никога няма да пропуснете обаждане или съобщение от вашите близки и скъпи хора поради елитната му функция за известяване по телефона.

  Прехвърлете емисиите си от YouTube, Twitter и Reddit към Chromecast [Android]

Delite Studio

Delite Studio софтуерът има две възможности: придружител за съхранение на файлове и прехвърляне на файлове. Въпреки че имате придружител за съхранение на файлове, можете да обменяте файлове само със смартфони и таблети. Но прехвърлянето на файлове идва както с основните, така и с разширените функции като:

  • Обмен на файлове с компютър
  • Функция за плъзгане и пускане
  • Прогрес бар съоръжения
  • Център за уведомяване

Можете да закупите софтуера Delight Studio само за $3,99.

Алтернативни опции за прехвърляне на файлове

Ако сте достигнали тази точка, вече ще можете безпроблемно да прехвърляте вашия файл между операционни системи Android за мобилни устройства и Mac. Но ако не искате да използвате приложенията, споменати по-горе, можете също да използвате платформи за облачно съхранение като Dropbox или Google Drive. Тук можете да съхранявате вашите различни файлове с данни, снимки и видеоклипове. Това ще бъде виртуално пространство, присъстващо на сървъра, което може да бъде лесно достъпно, като просто влезете с вашия акаунт на устройства с Android и Mac OS платформи.

Ако трябва да прехвърлите вашите данни от едно устройство на друго, трябва да използвате механизма за съхранение в облак. Освен това ще ви помогне да получите достъп до файла от всяка точка на света и премахва целия процес на прехвърляне на данни от едно устройство на друго всеки път, когато мястото се запълни.

Заключение

С нарастващите възможности в света на технологиите човек може да има джаджи на различни компании в ежедневието си. Но за да увеличат продажбите на цялата продуктова гама, компании като Apple правят почти невъзможно прехвърлянето и свързването на тяхното устройство с устройства на други компании, включително всички телефони с Android. След като прочетете тази статия, ще откриете, че е доста лесно да прехвърляте файлове между вашите Android телефони и Mac системи. Можете също така да разгледате как да прехвърляте контакти от Android на iPhone.

x