10 най-добри игри Dungeon Crawler, за да се впуснете в изпълнена с екшън мисия

Dungeon Crawler Games са известни сред RPG ентусиастите, нали? Така че, защо не разгледате някои от най-добрите, които да опитате?

Когато забелязах нарастващата мания на братовчед ми по видеоигрите, по-специално dungeon crawler, се заинтригувах и исках да науча повече за тях. Въпреки че се колебаех дали да пробвам dungeon-crawler игри, пристрастеността на братовчед ми ме вдъхнови да ги пробвам.

В резултат на това проучих няколко dungeon-crawler игри и подбрах ръчно някои от най-добрите, които трябва да опитате за всеки фен на RPG игрите. Любопитни ли сте да разберете защо препоръчвам тези игри специално за RPG ентусиасти? Продължете да четете до края!

Какво е Dungeon Crawlers?

Dungeon crawlers са типични фентъзи игри, които превръщат играча в герой на играта и преживяват приключения на изследване на подземие, битка с врагове, актуализиране на герои и завършване на дефинираната мисия – без съмнение защо dungeon crawlers се обозначават като поджанр на RPG.

Публиката масово обича игрите с подземни краулери поради перфектната комбинация от история и тръпка. Игрите от този жанр карат играчите да се придържат към екрана поради вградените елементи на захранващия пакет.

Значение на стратегията и тактиката в Dungeon Crawlers

Игрите Dungeon crawler са непълни без стратегически и тактически умения. Тези игри имат искрящи елементи, които поддържат умовете на геймърите активни и бързи. Критичните елементи на играта dungeon crawlers включват:

  • Приключение – Dungeon crawlers е другото име за екшън-приключенска игра. Тези игри имат уникални сюжетни линии с теми като магьосници, зомбита, елфи, джуджета и т.н. Dungeon crawlers имат непредсказуеми игрови сюжети, което ги прави по-приключенски.
  • Главният герой – Игрите са непълни без основния герой. Dungeon crawlers позволяват на играчите да избират приключенски герои в началото с различни качества. Избирането на примерен герой с правилните способности не е лесно, тъй като играта е непредвидима.
  • Вражески същества – Ако една игра има различна тема, тя също ще има различни врагове. Игрите Dungeon crawlers имат странни вражески същества. Тези същества са страховити на вид и дори са предизвикателни за битка с тях за напредване.
  • Плячка и оборудване – Ако се сблъскате с толкова много опасности по време на играта, получаването на награди за това е задължително. В резултат на това дори игрите dungeon crawler включват това. Можете да плячкосвате и печелите оборудване, като побеждавате врагове, решавате пъзели и др.
  • Пъзели и тестове – Игрите Dungeon crawlers са пълни с пъзели и тестове. Играчът решава тези пъзели и тестове бързо, за да напредне в играта и да спечели плячка или оборудване.

Dungeon crawlers включват няколко други елемента. Въпреки това, въвеждането на тези елементи на играта може да подскаже колко важни са стратегическите и тактическите умения в обхождащите подземия. Независимо дали става въпрос за избор на герои, решаване на пъзели или вземане на решения, притежаването на тактически и стратегически умения е от съществено значение в игрите с подземия. Докато се вземат решения, играчът влияе върху предстоящите предизвикателства в тези игри.

  Поправете грешка при запис на диск в Dota 2

Dungeon crawlers са игри, които могат да накарат хора от всички възрасти да полудеят. Особено тези деца и възрастни, които обичат фентъзи теми. И така, ето най-добрите игри за обхождане на подземия, от които се нуждаете за вашето игрово изживяване.

Baldur’s Gate II: Подобрено издание

Baldur’s Gate II винаги се бърка между Shadow of Amm и подобреното издание. Говоря за Baldur’s Gate II: Enhanced Edition, ремастерирана версия на Shadows Amm и разширение на Baldur’s Gate II: Throne of Bhaal.

Подобреното издание включва същия геймплей като Shadows of Amm, с по-добра резолюция, съвместимост с различни платформи и няколко промени в героите и сюжета. Следователно, това е напреднала ролева игра за подземия и дракони.

Основният куест на играта предлага 50 до 60 часа време за игра, като включва всички странични куестове и може да стигне до 300 часа. Играта позволява на играча да контролира до 6 героя, включително един протагонист.

Baldur’s Gate II: Enhanced Edition позволява на играча да персонализира героя или да избере съществуващия герой. Baldur’s Gate II се развива през 1369 DR, където играчът трябва да се бие с магьосници с капаци, крадците на сенки.

Издаване – ноември 2013 г

Жанр – Екшън ролева игра

Разработчик/Издател – Atari, Beamdog

Платформи – PC, PS 4, Nintendo Switch, Xbox One

Деца на Морта

Dungeon игрите с roguelike елементи са черешката на тортата и Children of Morta е идеален пример за това. Children of Morta е екшън ролева видео игра. Играта проследява историята на семейство Бергсон, които са пазители на планината Морта.

Играта има общо седем персонажа, които могат да се играят, които са членове на семейство Бергсон. Играчът получава контрол над един от тези герои, а други герои в крайна сметка се отключват с постижения.

Основната цел на играча е да премине през няколко подземия в пещерите на планината Морта, което в резултат ще помогне на играча да изчисти различни врагове и босове. Children of Morta е модерна игра с нотка на класически теми.

Издаване – септември 2019 г

Жанр – Roguelike, Екшън ролева игра

Разработчик/ Издател – 11Bit Studios

Платформи – PC, Nintendo Switch, PS4, Xbox One

Криптата на NecroDancer

Пробвали ли сте някога ритмични видео игри roguelike? Ако не, тогава Crypt of the NecroDancer може да ви даде най-доброто изживяване в този жанр. Crypt of the NecroDancer е смесица от roguelike dungeon проучване и ритъм игра със съвпадение на ритъма, поставена върху оригинален саундтрак.

Crypt of the NecroDancer поддържа играча супер активен. Тъй като играчът трябва да премести набора от символи към ритъма на песента, той се уврежда, ако пропусне някой ритъм. Следователно играчът трябва да научи ритмични модели, които различни същества следват.

Играчът получава контрол над избран герой, за да изследва няколко нива на подземието. Играчът трябва да се движи и да изпълнява действието в ритъма на музиката, докато се спасява и атакува вражеските същества.

Враговете пускат монети, когато бъдат убити, които се умножават, ако не пропуснете нито един удар. Криптата на NecroDancer е пълна с няколко награди и оборудване, което поддържа играта вълнуваща и предизвикателна.

Издаване – април 2015 г

Жанр – Roguelike, Rhythm

Разработчик/ Издател – Brace Yourself Games

  Как да добавите няколко реда в една клетка в Google Таблици

Платформи – PC, PS4, PS Vita, Nintendo Switch, Xbox One

Най-тъмното подземие

Darkest Dungeon е друга популярна roguelike ролева игра с фенове по целия свят. Играчът в играта трябва да управлява списък от герои и да изследва подземия под готическо имение.

Основната характеристика на Darkest Dungeon е нивото на стрес на всеки герой, което допълнително се увеличава с проучване и битка. Следователно, играчът трябва да се погрижи за нивото на стрес на героите толкова, колкото те се грижат за себе си.

Освен уникалната игрова концепция, тъмното подземие предлага уникален сюжет. В тази игра играчът преживява историята и делата на предците, бие се с духове и много други. Darkest Dungeon е типична стратегическа игра в реално време, която трябва да бъде забелязана и да се наслаждавате като луди.

Издаване – януари 2016 г

Жанр – Ролева игра

Разработчик/Издател – Red Hook Studios

Платформи – PC, PS4, PS Vita, Nintendo Switch, Xbox One

Darksiders Genesis

Опитайте Darksiders Genesis с ваш приятел или партньор, ако предпочитате мултиплейър игри. Сред многобройните roguelike игри, Darksiders може да ви направи пристрастени към нея с лекота чрез своя hack-and-slash жанр.

Тази игра се играе в перспектива отгоре надолу, където играчът получава контрол над два героя, наречени Strife и War. Основната цел на играча е да се бие срещу четирима конници, които нараняват човечеството и разпространяват зло.

Играчът може да спаси света с помощта на тези два героя, в които и двата героя имат различни способности и оръжия за битка. В допълнение, играчът може да контролира героите и да превключва между тях по всяко време или може да играе играта със свой приятел в кооперативен режим. Darksiders Genesis има мрачна история и сюжет за геймърите. Ако обичате фантазиите, трябва да опитате тази.

Издаване – декември 2019 г

Жанр – Екшън ролева игра, хак и слаш

Разработчик/ Издател – Airship Syndicate

Платформи – Nintendo Switch, PS4, Xbox One, PC

Diablo III

Този списък съдържа няколко roguelike и rogue-lite игри, но Diablo III се откроява. Diablo III е третата част от известната серия игри Diablo. Означих го извън кутията поради тъмния му сюжет и геймплей.

По отношение на геймплея, Diablo III продължава традицията или елементите на Diablo и Diablo II. Diablo III обаче е бърза ролева игра с битки в реално време и изометричен графичен двигател.

Играта се състои от класически тъмни фентъзи елементи. Ролята на играча играе основния герой в играта, чиято цел е да спаси света Sanctuary от злите сили на ада. Diablo III е пикова измислена игра, изпълнена с магия и конспирации.

Издаване – май 2012 г

Жанр – Екшън ролева игра, хак и слаш

Разработчик/ Издател – Blizzard Entertainment

Платформи – PC, PS3, PS 4, Xbox One, Nintendo Switch

Ноита

Notia е популярна rogue-lite игра в свят, където всеки пиксел е физически симулиран. Играчът контролира магьосник, който прави магии и се създава, за да побеждава врагове. Тази игра отвежда геймъра на място в 2D свят, където играчът трябва да се бие с митологични същества.

Noita е видео игра за един играч с уникална концепция. Играта се развива в магически свят, където откривате нови среди, докато изследвате повече. Noita е другото име за мистериозна игра с щипка екшън.

  Топ 9 сайта, внасящи революционна промяна в устройствата за проверка на здравето

Издаване – октомври 2020 г

Жанр – Rogue-lite

Разработчик/ Издател – Nolla Games

Платформи – Steam

Пътя на изгнанието

Path of Exile е ролева екшън игра в тъмния фентъзи свят. Играчът контролира изгнаник, като избира от седем класа герои: Мародер, Дуелист, Рейнджър, Сянка и др.

С помощта на основния герой, играчът изследва големи външни зони и подземия. Геймърът трябва първоначално да се бие с чудовища и да изпълнява куестове от герои, които не са играчи, за да получи точки опит и оборудване.

Path of Exile предлага няколко режима на игра или лиги като стандартни, хард-кор, соло самонамерени и т.н. Играта има безкрайно приключение, на което можете да се насладите дори с приятелите си чрез мултиплейър режим.

Издаване – октомври 2013 г

Жанр – Екшън ролева игра

Разработчик/ Издател – Grinding Gear Games

Платформи – PS4, Xbox One и Steam

Убийте Spire

Тази игра е перфектна комбинация от изграждане на колода и рогала игра. Тук говоря за Slay the Spire. Тази игра първоначално беше пусната през януари 2019 г. и скоро беше смятана за една от най-добрите roguelike игри за изграждане на колода.

В началото на играта играчът избира един от четирите героя. Всеки герой има начално количество здраве, злато, уникална способност и тесте карти с основни карти за атака и защита. Основната цел на играча е да пресече няколко нива на шпил, за да победи боса на последното ниво.

Достигането до финалния бос е по-сложно. Играчът трябва да се бие с различни врагове и същества, за да печели награди, карти за надграждане и други. В тази игра с тесте за един играч играчът може да играе всяка комбинация от карти, стига да има енергията да плати. Slay the Spire е стратегическа игра, която може едновременно да ви остави любопитни и развълнувани.

Издаване – януари 2019 г

Жанр – Roguelike изграждане на колода

Разработчик/ Издател – MegaCrit

Платформи – PC, Nintendo Switch, PS4, Xbox One

Wizard of Legend

Кой не харесва игра с ясна история с няколко предизвикателства? Wizard of Legend е същият. Тази независима игра, подобна на измамник, бързо стана популярна сред геймърите поради вълнуващата си графика и сюжет.

Wizard of Legend е 2D roguelike игра отгоре надолу. Играчът в играта контролира магьосник и се опитва да прекоси процедурно генерирано подземие на 10 етажа. Основната цел на геймъра обаче е да спечели същата титла като името.

това лесно ли е Е, не. Играчът трябва да използва различни заклинания, за да победи тълпите. В допълнение, за да получи титлата „Магьосникът от легендата“, играчът трябва да победи трима основни босове и един последен бос. Wizard of Legend е друга интерактивна игра с няколко интерактивни елемента и функции.

Издаване – май 2018 г

Жанр – Roguelike, dungeon crawler

Разработчик/Издател – Humble Bundle

Платформи – PC, PS4, Nintendo Switch, Xbox One

Обобщавайки

Dungeon игрите са забавни за игра. Радвам се, че братовчед ми ме запозна с този жанр и ми помогна да получа по-добро гейминг изживяване. Без значение какъв жанр харесвате, ще ви хареса да изследвате тези подземни игри. Започнете сега, за да намерите най-доброто, което отговаря на вашия вкус!

След това можете също да изпробвате някои от най-добрите игри за изграждане на град.

x