10 най-добри генератора на рекламни копия от Google и социални медии за търговци

Нека си го кажем; едно рекламно копие може да направи или провали вашата кампания. Това може да е разликата между това някой да купи вашите продукти или да превърти покрай вашата реклама, преди дори да получите шанс да обясните какво предлагате.

Само 20% от хората четат отвъд заглавията. Изкуството на копирайтинг е умение, което изисква много практика.

За щастие технологията позволи на средния писател да напише зашеметяващи рекламни копия.

Съставихме изчерпателен списък с най-добрите генератори на рекламни копия в Google и социалните медии, които всеки търговец може да използва, за да създаде кратко и убедително копие за минути.

Но първо, нека научим основите…

Какво е рекламно копие?

Рекламното копие е думи, използвани в рекламите за превръщане на трафика в потенциални клиенти или продажби. За разлика от писането на съдържание, рекламното копие цели да накара читателите да кликнат върху рекламата.

В резултат на това те ще бъдат насочени към целева страница или фуния за продажби, което допълнително ще обясни техния продукт или услуга.

Рекламното копие трябва ефективно да съобщава стойността на вашата оферта, като привлича вниманието на целевата аудитория и я убеждава да кликне върху вашата реклама.

Лошото рекламно копие се превръща в лошо представяне на офертите, ниски качествени резултати, малко импресии и ниска честота на кликване (CTR).

Обикновено се състои от заглавие и кратко описание от едно до две изречения, обясняващи какво могат да очакват хората, когато посещават целевата им страница.

Как рекламното копие помага в маркетинга?

Страхотното рекламно копие в рекламни платформи като Google, Facebook и други социални сайтове ще помогне на рекламата ви да достигне до повече хора. Писането на по-добър рекламен текст ще увеличи ангажираността във вашите кампании, което ще сигнализира на платформата да разшири обхвата на рекламата.

Текстът на рекламата трябва директно да отговаря на вашата таргетирана аудитория. Платформи като Facebook и Google ще измерват обхвата на вашата реклама според това колко добре сте успели да усъвършенствате аудиторията си и колко добре се представят рекламите. Рекламното копие пряко допринася и за двата фактора.

Колкото по-добро е вашето рекламно копие, толкова по-висок ще бъде рейтингът ви за качество на рекламата. Google зависи от парите за реклама; по този начин качественият рейтинг помага на Google да показва подходящи реклами на правилните потребители при всяко търсене.

Страхотното рекламно копие трябва да включва целевата ключова дума в заглавието и основния текст на рекламата, така че Google да разбере на кого да покаже вашата реклама. По-високите качествени резултати ще ви помогнат да намалите рекламните разходи.

Добре написаният рекламен текст ще ви помогне да намалите разходите, да увеличите честотата на кликване и да привлечете точните клиенти към вашия бизнес.

Ако някога сте изпитвали блокада на писателя, знаете колко трудно е да създадете качествено копие. За щастие има генератори на рекламни копия, които ви помагат автоматично да създавате копия въз основа на въведените данни и ключовите думи, които му давате. Ще разгледаме какво може да предложи всеки инструмент.

Да скочим!

Копиране.ai

Copy.ai се счита за всеобхватен маркетингов инструмент, който ви помага да създавате и редактирате копие за реклами от Google и други форми на копие.

  Защо трябва да разтоварите приложенията си за iPhone и iPad

Характеристика

 • Генератор на заглавия на Google: Иска ви да въведете заглавието на проекта и съответния уебсайт, за да генерирате подходящо копие.
 • Генератор на описания в Google: Въведете името на вашия продукт или марка и напишете описание на вашата аудитория, техния проблем и какво прави вашата марка уникална.
 • Десетки шаблони: Copy.ai предлага десетки шаблони, които да ви помогнат да пишете за всеки повод.
 • 25+ езика: Copy.ai може да създаде копия на над 25 езика за секунди.
 • Демонстрации на живо: Хостват се седмични демонстрации на живо, за да помогнат на потребителите да разберат и използват функциите ефективно.

Copy.ai е безплатен за използване на до 2000 думи на месец или можете да надстроите до техния Pro Plan, което ви дава достъп до 40 000 думи.

Джаспис

С доверието на над 50 000 търговци и големи компании като Airbnb, Google, IBM и Logitech, Jasper създава завладяващи рекламни копия, които изглеждат професионално написани.

Характеристика

 • Доказани маркетингови рамки: Използва доказани маркетингови рамки като PAS (Problem-Agitate-Solution) или AIDA (Attention-Interest-Desire-Action) за създаване на майсторски написан рекламен текст.
 • Facebook и Google Ads: Създава закачливи заглавия и описания и за двете платформи. Те могат да генерират множество идеи за рекламно копие, така че можете да тествате разделно, за да видите коя се представя най-добре.
 • Разнообразие от стилове и тонове на писане: Може да генерира рекламни текстове в различни стилове и тонове. Някои включват непринудени, забавни, професионални, саркастични, развълнувани, мъжки, женствени и други.
 • Многоезици: Джаспър пише на над 25 езика, включително английски, китайски, френски, испански, немски, италиански и други.
 • Екипна функция: Можете да добавите членове на екипа към вашия акаунт, за да имат достъп до рекламния генератор.
 • 50+ шаблона: Освен писане на реклами, ще намерите много други предварително изградени шаблони за писане за блогове, фирмени биографии, описания на продукти, творческо писане на истории и др.

Jasper се предлага в два ценови пакета: Starter и Boss Mode. Режимът за начинаещи предлага 20 000 думи, докато режимът за шеф предлага 50 000 думи.

Всяка дума

Anyword е високомощен AI, богат на функции генератор на рекламни копия, който предоставя копие на интелигентно ниво на ниска цена. Доверяват му се марки като Red Bull, Ted Baker и NBC.

Характеристика

 • Google и реклами в социалните медии: Anyword може ефективно да генерира заглавия и описания за всички търсачки и социални медийни платформи. Това ще гарантира, че вашето рекламно копие е в съответствие с правилата на всяка платформа и не надвишава ограниченията за знаци.
 • Разнообразие от тонове на писане: Можете да настроите копието към предпочитания от вас тон, като строг, мъжествен, женствен, спокоен, по-възрастни или по-млади възрастови групи и т.н.
 • Интегриране на рекламен акаунт: Anyword ви позволява да интегрирате вашите социални медии и акаунти в Google чрез API. В резултат на това можете да коригирате рекламните си бюджети в различните си рекламни комплекти и разделно тестово рекламно копие.
 • Подобряване на съдържанието: Платформата приема всяко съдържание и предлага множество подобрени версии, което ви позволява да видите кое рекламно копие се представя най-добре.
 • Резултат за прогнозна ефективност: Това осигурява резултат въз основа на това доколко рекламният ви текст вероятно ще се ангажира с вашата целева аудитория.
 • 24 езика: Създава рекламно копие на много езици, включително английски, френски, испански, китайски, немски, руски, италиански и др.

Anyword е достъпна платформа с ограничение от 15 000 думи за своя стартов план.

StoryLab.ai

StoryLab е отличен инструмент за генериране на кукички и контури за подобряване на развитието на героите. Ако търсите инструмент с известна креативна огнева мощ, това е за вас.

  Маркирайте текста и затъмнете другите елементи на страницата, за да четете по-добре

Характеристика

 • Генератор на заглавия: Измислете най-добрите заглавия, за да привлечете вниманието и да стимулирате кликвания.
 • Създател на описание: Създава организирано и професионално написано описание за изграждане на доверие и преобразуване на трафик.
 • Разнообразие от генератори: StoryLab предлага много видове генератори, които могат да генерират набор от копия като описания в YouTube, надписи в социални медии, надписи в Instagram, реклами от Google, копия по имейл и др.

StoryLab предоставя безплатен план. Можете обаче да изберете техните месечни планове, за да отключите първокласни функции.

Writecream

Writecream е изключително иновативен маркетингов софтуер, базиран на AI, който използва усъвършенствано машинно обучение, за да напише професионално рекламно копие за вас.

Характеристика

 • Генератор на цифрови рекламни копия: Writecream ви помага да пишете всички видове рекламни копия, като Facebook, Google и Instagram.
 • Ледоразбивачи: Това ви помага да пишете студени имейли или еднократни рекламни копия, за да привлечете вниманието на бъдещите си купувачи.
 • Разширение за Chrome: Това ви позволява лесен достъп до функциите на Writecream чрез лентата с инструменти на Chrome.
 • Проверка за плагиатство: Избягвайте удари за плагиатство, като използвате тяхната проверка за плагиатство.
 • 75+ езика: Напишете текст на почти всеки език, за който се сетите.
 • Уроци: Writecream предлага много уроци, които ви учат как да увеличите максимално техните функции, така че да можете да създавате копия с висока степен на конвертиране.

Този софтуер предлага четири плана: безплатен, стандартен, разширен и персонализиран. Стандартният план е идеален за стартиращи фирми, работещи на свободна практика или малки компании, които искат да тестват платформата.

Unbounce

Smart Copy от Unbounce е инструмент за писане, който включва над 30 шаблона за рекламно копиране и други нужди.

Характеристика

 • Генератор на рекламни копия: Smart Copy създава рекламни копия за платформи като Google, LinkedIn, Facebook и Amazon.
 • Безплатен план: С техния завинаги безплатен план имате право да генерирате до 5 съдържание на ден, независимо от броя на думите.
 • Многоезици: Smart Copy предлага няколко езикови опции за писане на рекламни копия.
 • Разширение за Chrome: С разширението за Chrome можете да създавате рекламни текстове от платформата Google Ads или всяка друга социална медийна платформа.
 • Подобрява съдържанието: Може също да подобри вашето съществуващо копие, като го перифразира или разшири.

Платформата идва с 14-дневна безплатна пробна версия и след това, ако ви харесва платформата, можете да надстроите до платен план и да продължите да я използвате.

Текст.кортекс

Text.cortex е генератор на рекламни копия, на който се доверяват над 10 000 потребители от утвърдени марки като Shopify, Amazon, Etsy, Fiverr и Upwork.

Характеристика

 • Създаване на съдържание: Textcortext използва усъвършенствани NLG алгоритми и най-добри маркетингови практики, за да създаде копие с висока степен на конвертиране.
 • Генератор на рекламни копия: Въведете заглавието на вашия продукт и целевия сегмент и незабавно получете заглавието и описанието на вашето рекламно копие.
 • Разширение за Chrome: Пишете по-бързо и по-добре навсякъде с разширението за Chrome.
 • Пренаписване: Инструментът за пренаписване ви позволява да пренаписвате всяка форма на съществуващо копие или съдържание.
 • Случаи на употреба: Оставете Textcortex да пише всички видове копия, като описания на продукти, блогове, имейли за студени продажби, имейли за поддръжка на клиенти и др.

Платформата предлага три плана: безплатен, професионален и бизнес. С безплатния план получавате до 10 творения на ден, докато другите планове предлагат неограничени творения.

Connectio

Connectio е набор от инструменти за по-ефективно рекламиране във Facebook, включително писане на рекламен текст.

  Наистина ли Zoom следи кои приложения използвате при разговор?

Характеристика

 • Въпросник: Connectio ви задава подробни въпроси относно вашата основна тема, целева аудитория, вашия продукт или услуга, уникални точки за продажба и друга информация.
 • Доставка: За разлика от други инструменти, Connectio изпраща предварително написаните реклами на вашия имейл адрес
 • Безплатно: Генераторът на реклами е безплатен за използване.
 • Интеграция: Интеграции с платформи за маркетингова автоматизация като ActiveDemand, ConvertKit, Hubspot и др.

Connectio е идеалният софтуер за автоматично управление, създаване и тестване на Facebook реклами.

Writesonic

Writesonic е иновативен асистент за писане с изкуствен интелект, способен да генерира рекламно копие с висока степен на конвертиране за минути.

Характеристика

 • Генератор на реклами от Google: Генерирайте реклами от Google просто като напишете името, описанието и ключовата дума на вашия продукт или услуга.
 • Над 25 езика: Напишете Google Ads на много чужди езици, за да можете да достигнете до глобална аудитория.
 • Тестване: Тествайте различни рекламни копия, за да ви помогне да извлечете повече от рекламния си бюджет и да подобрите честотата на кликване.
 • Библиотека: Генерирайте всички видове реклами за Google, Facebook, LinkedIn и дори SMS текстове.

Всички планове на Writesonic предлагат безплатен пробен период, който ви позволява да опитате техните функции. Плановете също се различават между генераторите на копия за кратка и дълга форма.

Rytr

С над 450 000 търговци и собственици на бизнес, които използват Rytr, това е един от най-мощните генератори на рекламни копия на пазара.

Характеристика

 • Google и реклами в социалните медии: Rytr използва GPT3 AI технология и PAS и AIDA рамки, за да създаде високо конвертиращи заглавия и текстове за реклами в Google, Facebook, Twitter и LinkedIn.
 • Над 20 тона: Може да напише копие в над 20 тона, като официален, непринуден, убедителен, прескачащ, ентусиазиран и други.
 • Повече от 30 езика: Rytr може да генерира копия на глобални езици като английски, испански, руски, корейски, хинди и др.
 • Достъпност на екипа: Ако имате екип от търговци, платформата ви позволява да създадете екипен акаунт, така че всеки да има достъп до генератора на реклами.
 • 30+ случая на използване: Освен писане на платени реклами, Rytr може да създава съдържание за различни цели, като публикации в блогове, копие на уебсайтове, целеви страници и писане на SEO.

С Rytr потребителите могат да получат достъп до техния завинаги безплатен план, генерирайки до 5000 знака на месец.

Заключителни думи

Генераторите на рекламни копия стават все по-популярни в днешно време. Ако се борите с писателски блок или се нуждаете от допълнителна огнева мощ с помощта на изкуствен интелект, тогава имате много инструменти за изкуствен интелект, от които да избирате. T

Истината обаче е – Никой генератор на рекламни копия не може да замени човешката креативност, изобретателност и стратегия.

Инструментите за писане на AI обаче могат да бъдат перфектно подобрение при писане на рекламен текст, за да ви помогнат да увеличите честотата на кликване и в крайна сметка продажбите.

След това можете да разгледате инструментите за проследяване на реклами.

x