10 инструмента за проверка и подобряване на четливостта на съдържанието

Четивността е подценен аспект на създаването на съдържание, който може да бъде проблем за читателите. За щастие са налични мощни инструменти за подобряване на четливостта на съдържанието и за по-достъпно за посетителите.

Притежаването на необходимите умения е чудесно начало, но ще ви трябват и правилните инструменти. Наличието на подходящите инструменти ще бъде единственият ви шанс да създадете съдържание, което се отличава от тълпата. Най-добрите SEO компании използват тези стратегии.

В тази статия ще разгледаме най-добрите инструменти за подобряване на четливостта на съдържанието, но първо нека разберем четимостта на съдържанието по по-добър начин.

Какво е четливост на съдържанието?

Вероятно ще срещнете термина „четимост“, независимо дали отговаряте за създаването на цялото съдържание за вашия уебсайт или само за една публикация в блог. Молбата да се уверите, че публикацията ви е „четима“ може да е дошла от вашия шеф. Може също да сте чували, че „четимостта“ повишава вашето SEO класиране.

Освен неясната идея, че вашето съдържание трябва да бъде „лесно за четене“, може да не знаете какво означава тази фраза.

Четивността в контекста на уеб писането и разработването на съдържание е свързана с това колко лесно е за читателите да разберат и взаимодействат с вашето съобщение.

Резултатът за четливост е оценка, определена от компютърна програма, която отчита броя на елементите, за да определи колко четливо е вашето съдържание, като речник, различни наречия, използване на активен или страдателен залог, дължина на абзаца, граматика и други!

Предимства на четливостта на съдържанието

Четивността има значение навсякъде. Но това е особено важно за целите на SEO, тъй като повишава използваемостта и превръща читателите в купувачи.

Само ако читателите могат да разберат какво пишете, вашите думи като търговец ще имат значение. Дългият или сложен текст бързо ще омръзне на читателите, намалявайки степента на ангажираност и увеличавайки степента на отпадане. Нека да видим другите предимства на четливото съдържание.

По-висок клас

Скоростта, с която посетителите напускат вашия сайт, е нещо, което Google и други водещи търсачки вземат предвид. Това може да се случи поради няколко причини, включително лоша четливост. Резултатите от търсачката обикновено поставят четливите уебсайтове по-високо.

Читателите се връщат към уебсайтове, които смятат за достъпни. Следователно повече хора ще намерят и използват вашето съдържание, ако го направите четимо.

Допълнителен трафик

Когато търсят съдържание, хората използват и думи, които са им познати. Вашият текст ще се появи в резултатите от търсенето само ако е пълен с лесни за използване термини. Ако искате повече хора да ви намират в търсачката, говорете на техния език.

  5 онлайн инструмента за проверка на DNS записи – [Best DNS Checkers]

Повече реализации и ангажираност

Висококачественото, четливо съдържание подхранва реализациите и увеличава шансовете за бизнес успех. Когато създавате съдържание, имайте предвид целите си за реализация. Запомнете малки реализации като щракване върху връзка или гледане на видеоклип. Отличен начин за увеличаване на реализациите е чрез създаване на по-четливо съдържание.

Как да подобрим четливостта на съдържанието? (Начини и съвети)

Ето някои съвети, върху които трябва да се съсредоточите, ако искате да рационализирате писането си, без да жертвате качествените аспекти.

Кратки абзаци

Трябва да съкратите по-дългите параграфи, за да постигнете значителни печалби. Ще работи само ако натъпчете няколко думи и детайли на едно място с добро прекъсване на реда.

Говорете с аудиторията си на техния език

Вашата публика трябва да ви е добре позната. Трябва да изберете думи, които са лесни за разбиране. Пишете така, сякаш говорите на читателя, за да запазите съдържанието си естествено. Направете текста си по-небрежен и по-малко официален. Затова внимавайте с целевата си аудитория и пишете, за да се харесате на нея.

Формат и дизайн

Шрифтът прави значителна разлика. Изберете шрифт на заглавието, който се отличава от основния шрифт. Уверете се, че шрифтовете ви са четливи и достатъчно големи. Силното писане трябва да следва силни идеи. Поддържайте езика си прост, за да увеличите максимално въздействието му.

Изберете инструменти за четливост на съдържанието

Инструментът за четливост е сред най-добрите неща, които можете да направите, за да подобрите четливостта. Преди да публикувате текст, прегледайте резултата си за четливост. Това просто действие има значителен ефект върху вашето съдържание.

Плъгинът Yoast SEO автоматично ще ви даде оценка за четливост и предложения за подобрение, ако създавате съдържание във вашия WordPress CMS. Получете зелена светлина, като следвате съветите му!

Когато говорим за инструменти за проверка и подобряване на четливостта на съдържанието, ето някои други инструменти, които трябва да имате предвид.

Редактор Хемингуей

Ърнест Хемингуей, смятан за един от най-добрите писатели в американската история, е известен с това, че възприема директен подход към писането си. Въз основа на уменията си редакторът на Хемингуей се стреми да помогне на авторите на съдържание да рационализират работата си за по-голяма яснота.

Редакторът забелязва слаби случаи на писане, които ще намалят оценката ви за четливост и цялостното качество на статията. Визуален редактор показва кои изречения могат да бъдат разделени или съкратени – приложението отделя много сложни изречения. Инструментът може също да идентифицира страдателен залог и прекомерна употреба на наречия.

AISEO

Инструментът за подобряване на четливостта от AISEO прилага правилата на Hemingway Editor към вашето съдържание и само с едно щракване използва суперсилите на AI, за да го направи по-лесно за четене. Той анализира текст с помощта на собствени алгоритми, за да идентифицира сложни изречения и абзаци, за да подобри четливостта на съдържанието.

  Как да спрете хакването на вашия акаунт в Disney+

AISEO Readability използва изкуствен интелект и машинно обучение за идентифициране на недостатъци. Този инструмент може да подобри четливостта на текст, като прави предложения.

Граматически

Grammarly е сред най-добрите и най-надеждни инструменти за редактиране по отношение на четливостта на съдържанието. Grammarly подобрява тона и потока на съдържанието. Привлича вниманието към твърде сложни думи и проверява дали изреченията са точни и ясни.

Базиран на облак инструмент, той също така разширява своята функционалност под формата на разширение за браузър, което ефективно открива проблеми със съдържанието като лоша граматика, правопис, краткост и тон.

Той също така предлага алтернативи на загадъчни думи и фрази с помощта на изкуствен интелект. Освен това има и функция за проверка на плагиатство. Има три ценови нива за Grammarly: безплатен основен план, два платени абонаментни плана и премиум план.

Четиво

Readable е най-модерният инструмент за оценка на четливостта. Има много функции, включително такива, създадени специално за уебсайтове. Той има своите стандарти, които дават на вашия текст оценка между A и E, вместо да използват оценката на Flesh-Kincaid.

Освен това има показатели за обхват, които можете да използвате, за да определите доколко вашата аудитория може да разбере съдържанието.

Неговият инструмент за четливост на уебсайта оценява, оценява и непрекъснато наблюдава целия текст на вашия уебсайт, включително горни и долни колонтитули и текст, който не е част от основното съдържание. Можете също да го използвате, за да проверите плътността на ключовите си думи, за да ви помогне да избегнете наказанията на Google за препълване на ключови думи.

Longshot AI

Longshot AI е първокласен инструмент за подобряване на четливостта на вашето съдържание. Растежът на всяка компания зависи от производството на висококачествено съдържание, но този процес отнема време.

В крайна сметка вие все още определяте колко добре вашето съдържание ще резонира с читателите. Нуждаете се от по-иновативна стратегия за създаване на добре написано, четливо блог съдържание, за да увеличите продажбите.

Този задвижван от AI инструмент може да създава публикации в блогове с висок процент на реализация за секунди! Така че с LongShot можете да подобрите четливостта на новата си публикация за по-малко от 10 минути, вместо да прекарвате часове в това!

Copywritely

Copywritely е инструмент за четливост, създаден изрично за анализ на текст и оптимизиране на съдържанието. Той оценява четливостта на вашето съдържание и проверява за проблеми със SEO, за да гарантира, че то е удобно за читатели и търсачки.

Когато проблеми с вашето съдържание повлияят на класирането ви при търсене, функциите за SEO ги маркират и правят предложения за редактиране, изтриване или пренаписване, ако е необходимо.

Инструментът за проверка на четливостта използва формулата на Flesch-Kincaid за идентифициране и коригиране на плътно съдържание. Инструментът ви дава възможност да пренаписвате, заменяте и изтривате съдържание с ниско качество, като предлага интерактивни съвети за писане.

  Как да прехвърлите време за пуканки към Smart TV

Webfx

Бърз начин да видите колко добре е оценено вашето съдържание е да използвате теста за четливост WebFX. За да тествате цяла страница или само конкретен раздел, можете да копирате и поставите текст, да въведете URL адреса на страницата или да използвате код за вграждане.

Този инструмент обобщава нивото на четене на текста, възрастовия диапазон, за който е подходящ, и различни резултати.

Получавате информация за средния брой срички на дума, броя на сложните изрази и броя на думите на изречение. Има пет опции, предоставени от WebFX, тъй като има различни мнения относно това кой стандарт за четимост е най-точен.

Prepostseo

Най-новият, но много популярен безплатен уебсайт за проверка на четливостта е Prepostseo.com. С помощта на този уебсайт можете да проверите четливостта и граматиката на даден текст. Потребителите могат също да проверят четливостта на DOC, DOCX, TXT и PDF файлове на този уебсайт, като ги въведат.

Той използва четири различни метода – индексът на Coleman Liau, индексът на автоматизираната четливост и Flesch Kincaid Reading Ease – за оценка на четливостта на текста.

За да се определи окончателният резултат за четливост на текста, той осреднява резултатите от четирите тестови метода. Освен това, той също така показва различни текстови статистики, свързани с въведения текст.

Писателят

Въз основа на това колко дълги са думите и изреченията ви, програмата за проверка на четливостта TheWriter ще оцени вашето писане с помощта на скалата за лекота на четене на Flesch. Методът за проверка на съдържанието е копирането и поставянето му в редактора. Ще получите статистика за общия резултат за четливост, след като въведете вашето копие.

Напълно безплатно е да използвате този невероятен инструмент за четливост. Инструментът също анализира тона на вашето съдържание и прави предложения за подобрения въз основа на това, ако е необходимо.

И накрая, имаме SEO Review Tools, инструмент за проверка на четливостта, който моментално определя четимостта на всеки URL незабавно. Методът за използване на инструмента е много по-лесен; вместо да копирате и поставите цялото съдържание, просто трябва да въведете своя URL адрес, за да изчислите резултата си.

След това инструментът внимателно ще анализира четливостта на вашето съдържание въз основа на формулата за лекота на четене на Flesch. Инструментът за преглед на SEO предоставя анализ на съдържанието, без да ви таксува нито стотинка, и инструментът е достъпен онлайн.

Последни думи

Постигането на по-висок качествен резултат с търсачките е резултат от това, че вашите уеб страници са по-лесни за четене и разбиране. Но дори и най-опитните писатели понякога намират за предизвикателство да създават съдържание, което е лесно за четене.

За щастие има много полезни инструменти, които да ви помогнат да подобрите копието на съдържанието си, да намалите двусмислието и да предадете точно информация – всичко това ще бъде от полза за SEO.

Можете също така да проучите някои инструменти за перифразиране, за да подобрите качеството на съдържанието си.