10 инструмента за извършване на тест за писане на думи в минута

Знайте колко бързо пръстите ви могат да минават по клавиатура, като поддържате точността на писане.

Когато започнем да мислим за необходимите умения, необходими за професионален успех, писането изобщо не идва на ум. Често обсъждаме компетенции от висок клас като владеене на английски език, технически способности и т.н.

Но факт е, че модерните устройства изместиха писалката и документите. Сега компютрите и компютрите са поели задачите за записване и предаване на информация. Това ясно показва, че писането е едно от основните умения, които със сигурност трябва да овладеете.

Има голяма разлика между натискане на клавишите с няколко пръста и писане с докосване. Писането с докосване е умението, при което пишете, без да гледате ключовата дума.

Можете да работите по-ефективно и бързо, ако сте майстор на писането с докосване. В крайна сметка това оказва значително влияние върху вашето представяне.

Много инструменти за тестване на писане са достъпни онлайн, които ви позволяват да идентифицирате и по този начин да подобрите скоростта си на писане.

Защо тестът за машинопис е от съществено значение?

Тестът за писане е мощен начин да оцените способността си да пишете. Това е тест, който проверява вашата скорост на писане. Тестът за машинопис може да ви предложи следните предимства.

  • Анализирайте текущата си ефективност при писане.
  • Тествайте движението на пръста си върху клавиатурата.
  • Идентифицирайте слабите си места, които пречат на скоростта ви, и работете върху тях.
  • Подобрете скоростта на писане с редовна практика.

При тест за писане се вземат предвид скоростта на писане и точността на въведените букви. Комбинацията от точност и въведени думи се изчислява и вашата скорост на писане се идентифицира. За да измерите напредъка си при въвеждане, трябва да осигурите броя на думите, които можете да въведете за минута.

Повечето от тестовете за писане обикновено отнемат около 10 минути. Някои инструменти за тестване на въвеждане ви позволяват да изберете продължителността по ваш избор. Резултатът се извежда под формата на брой думи в минута. Изчислява се, като общият брой точни думи, които въвеждате, се раздели на времето, необходимо за теста.

  Как да вляза в Amazon Chime

За какъв вид профили на работа помага доброто писане?

Въпреки че писането е умение, което подобрява представянето ви във всички области на работа и професии, има определени работни профили, изброени по-долу, които са предназначени за майстори на машинопис. Вие сте напълно подходящи за тези работни профили, ако имате голяма скорост на писане.

#1. Писатели/блогъри: Писателската работа изисква добра скорост на писане, тъй като в крайна сметка включва задачата за писане на различни текстови редактори.

#2. Личен асистент: Личният асистент е професионален профил за поддържане на офис или агенция заедно. Добрата скорост на писане може да ви възнагради за тази позиция.

#3. Виртуален асистент: Включва офис работа с широк набор от задължения, като комуникация по имейл, писане, редактиране, последващи действия и др.

#4. Уеб програмист: Уеб разработката включва работа с писане на програми, което в крайна сметка изисква ефективни умения за писане.

#5. Обслужване на клиенти: Агентите за обслужване на клиенти или поддръжка са отговорни за сортирането на заявките на клиентите чрез различни комуникационни канали. Те включват вербална или писмена комуникация.

Сега нека разгледаме инструментите за подобряване на скоростта на писане.

Typing.com

Typing.com е онлайн платформа за тестване на писане, която ви позволява да тествате скоростта на писане на думата си за минута безплатно. Резултатът ще бъде под формата на вашата скорост и точност при писане. Предлагат се главно шест теста за писане, които можете да вземете.

Три от тях са времеви тестове с времетраене от 1, 3 или 5 минути, а останалите три са тестове на страници. Тази платформа също предлага уроци по писане и игри, които можете да използвате, за да подобрите уменията си за писане. Той също така предоставя първокласни услуги, които ви позволяват да получите достъп до неговото първокласно съдържание.

Чат на живо

LiveChat ви позволява да тествате уменията си за писане онлайн, като направите тест за писане от 60 секунди. Вашето представяне по отношение на точност и скорост в теста демонстрира вашата скорост на писане. Той предлага скорост на въвеждане в три формата: думи в минута, знаци в минута и процент на точност.

  iLock предотвратява неоторизиран достъп до приложения на вашия Mac

WPM тест

WPM тестът ви позволява да постигнете целите си при писане с последователна практика. Тази платформа предлага множество режими на тестване, между които можете да избирате. Можете да изберете 1-минутен или 5-минутен режим на писане. Тези тестове са достъпни неограничен брой пъти.

Можете също така да изберете сложността на теста за писане според вашите умения за писане. Трите режима на сложност са лесен, среден и труден. Можете да споделяте вашите резултати от писане в множество социални медийни канали като Facebook, Whatsapp или Twitter.

Ключов герой

Key Hero е платформа за тестове за писане, която ви позволява да правите тестове за писане на около 25 езика, включително английски. Той изчислява скоростта ви на писане в думи на минута заедно с процента на точност.

Този инструмент за въвеждане ви позволява да коригирате грешки с помощта на клавиша за връщане. И ако не поправите грешки, това наказва общия ви резултат от думи на минута. Можете да се регистрирате в Key Hero и редовно да проследявате напредъка си при въвеждане.

Човешки бенчмарк

Human Benchmark е прост онлайн инструмент за писане, за да тествате скоростта си на писане. Той взема предвид стандартната формула за изчисляване на скоростта на писане, която е:

(брой знаци / 5)/отнето време

Резултатът, който излиза, е WPM * точност. Можете да практикувате редовно използването на този инструмент и да подобрите скоростта и точността на писане.

Ratatype

Ratatype ви позволява да тествате скоростта си на писане в думи в минута на английски, френски и испански. Тук можете бързо да вземете теста за писане безплатно. Предлага сертификати на участниците. Има три вида сертификати Платинени, Златни и Сребърни. Те се издават въз основа на представянето ви в теста.

Отнема само 2-3 минути, за да направите тест за писане на Ratatype. Позволява ви да практикувате колкото искате.

10FastFingers

10FastFingers е популярен онлайн инструмент за тестване на писане, на който можете да тествате скоростта си на писане на множество езици. Той предлага различни опции за персонализиране, за да създадете персонализиран тест за писане и да идентифицирате вашата скорост.

  Премахнете системни, скрити и рамкови приложения

Можете да добавите персонализиран тестов текст и да го използвате за полагане на теста. Можете също така да изберете времена на теста по ваш избор от 30 секунди до 10 минути.

Резултатът се изчислява веднага след изтичане на времевия лимит на теста. Можете да се регистрирате в 10FastFingers и да се насладите на различни предимства за членове.

Typingtest.com

Тествайте скоростта си на писане с Typingtest.com и работете съответно върху ефективността си на писане. Можете да изберете продължителност на теста от 1 минута, 2 минути, 3 минути, 5 минути или 10 минути.

Има широка гама от видове тестове за писане, които искате да вземете. Те варират от лесен, среден, твърд, бенчмарк, сертификат, сложни изписвания, писане на история и т.н.

Можете също така да опитате неговите уроци за обучение по писане и да подобрите уменията си за писане. Тази онлайн платформа за писане също има няколко игри за писане, които можете да играете.

АРЕАЛМЕ

Arealme ви позволява незабавно да проверите скоростта си на писане само за 60 секунди. Той осигурява по-бързи резултати веднага щом завършите своя тест за писане. Можете да избирате от различни опции за продължителност на теста според вашите нужди.

Тестът за писане е проектиран чрез използване на над 500 цитата и 1000 думи, за да тествате истинските си способности за писане. Той също така записва вашите резултати от теста и създава таблица на скоростите, които сте постигнали.

TypingCat

TypingCat е конкурентен инструмент за тестване на скоростта на писане, който ви позволява незабавно да идентифицирате скоростта си на писане. Той също така демонстрира най-добри резултати в различни видове тестове за писане, които предлага.

Освен това можете да запазите напредъка си и да разберете класирането си, като се регистрирате в тази онлайн платформа. Можете да вземете тестове за писане с продължителност от 1, 3 или 5 минути. Можете също така да се възползвате от неговите онлайн курсове по писане и да подобрите скоростта си.

Заключение

Това са най-добрите инструменти за тестване на писане, които генерират резултати в думи в минута. Можете да използвате тези инструменти, да изследвате ефективността си при писане и да изпитате значителни подобрения.

Може също да искате да проучите най-добрите геймърски клавиатури за професионални геймъри.

x