(ФИКСИРАНА) Микрофонът на Google Meet не работи, „Изключен поради размера на обаждането“

Едно от ограниченията на онлайн срещите е честотната лента. Не всеки инструмент за онлайн срещи може да обработва множество аудио и/или видео потоци наведнъж. Приложенията трябва да управляват множество потоци, да ги държат отделно, да поддържат качеството на разговора прилично и да приемат нови участници, които се присъединяват.

Микрофонът на Google Meet не работи?

Google Meet е едно от многото популярни приложения, които в момента се използват за онлайн срещи. Това е стабилен инструмент, който предлага размазване на фона, режим картина в картина и срещи с до 100 участници. Освен това е безплатно, което го прави по-достъпно за много хора.

  Болката при ранното осиновяване е реална, но ни е необходима за напредък

Google Meet е като всеки друг инструмент за онлайн срещи, който трябва да управлява голям брой аудио и видео потоци в разговор. Ако се присъедините към среща в Google Meet и видите съобщението „Микрофонът е изключен поради размера на обаждането“, няма за какво да се притеснявате и корекцията е проста.

Как да коригирате „Микрофонът е изключен поради размера на обаждането“?

Включете микрофона

Google Meet автоматично заглушава микрофона за участниците в среща, след като броят на участниците надхвърли 5. Това не е твърд блок; като потребител, можете да включите микрофона, като щракнете върху иконата на микрофона.

  Как да направите своя Smarthome по-лесен за използване от други хора

Как работи

В среща в Google Meet първите пет потребители ще се присъединят с включени микрофони. Шестият човек, който се присъедини към срещата, ще бъде заглушен и ще види съобщението „Микрофонът е изключен поради размера на обаждането“. Всички следващи потребители, които се присъединят към срещата, също ще бъдат заглушени и те също ще видят същото съобщение.

Във всички случаи потребителят, който е бил автоматично заглушен, може да включи микрофона.

Защо Google Meet заглушава потребителите

Google Meet заглушава потребителите, защото колкото повече потребители се присъединят към срещата, толкова повече „шум“ ще създаде активен микрофон в разговора. Най-добре е да изключите звука на потребител и да му позволите да се включи, когато има какво да каже. Освен това може да помогне за по-лесното управление на честотната лента за разговора.

  Как да настроите инструмента за управление на сървъра Ajenti на Ubuntu Server

Заключение

Няма опция за деактивиране на тази функция. Ако редовно провеждате срещи с повече от петима потребители, добра идея е да уведомите другите участници защо са заглушени при влизане и че могат да включат звука сами, когато пожелаят. Google Meet позволява на всеки да включи микрофона си и няма да заглушава насила другите потребители, за да можете да говорите. Всичко това каза, че е добър етикет за онлайн срещи да заглушите микрофона ви, ако не вие ​​говорите.