Топ 8 инструмента за видео анотация за подобряване на вашите визуални данни

Независимо дали работите по проекти за компютърно зрение или се занимавате със системи за машинно обучение, инструментите за видео анотации с изкуствен интелект са част от стандартната практика.

Инструментите за видео анотации, както подсказва името им, са специализирани инструменти, които помагат на потребителите да добавят допълнителна информация към видеоклип. Това добавяне на информация е известно като „анотация“ и потребителите могат да коментират видеоклип или по време на записващата сесия, или преди/след като са записали видеоклипа.

Правилните инструменти за анотиране на видеоклипове могат да ви дадат възможност да анотирате видеоклипа си за минути. Те допринасят много за подобряването на алгоритъма, като му дават повече контекст. Освен това те повишават ефективността на визуалното обучение.

Ако е направено правилно, анотирането на видеоклип може да повиши ангажираността, като направи вашите видеоклипове по-интерактивни и интелигентно ги сегментира, така че човек да може да ги извлече, без да губи време.

Освен това анотирането на вашите видеоклипове, т.е. добавянето на визуални знаци като надписи, бележки и т.н., към вашите видеоклипове може да обогати зрителското изживяване на вашата публика. Въпреки че днес на пазара се предлагат множество инструменти за видео анотации, не всички от тях са толкова способни, колкото се представят.

В тази статия сме подбрали някои от най-добрите инструменти за видео анотации, за да подобрите вашите визуални данни и да премахнете всяко объркване. Прочетете, за да разберете.

Какво е инструмент за видео анотация?

Видео анотацията е процесът, при който потребителят етикетира или маркира видеоклипове, за да направи възможно обучението на модели на компютърно зрение или откриване на обекти. Както споменахме по-рано, инструментите за анотиране на видео са инструменти, които помагат на анотаторите да анотират видео с лекота.

Правилното анотиране на видеоклипове може да създаде точна референтна база данни. С такава база данни на тяхно разположение, системите, задвижвани от AI, ще могат да идентифицират обекти като коли, хора, животни и т.н., много по-бързо и прецизно.

Основни характеристики, на които да обърнете внимание, докато избирате инструмент за видео анотация

Преди да изберете инструмент за видео пояснения, трябва да се уверите в наличието на тези задължителни функции:

#1. Множество типове анотации

Вашият инструмент за видео анотации трябва да поддържа различни типове анотации, като ограничаващи полета, семантично сегментиране, бързи анотации, многоъгълни анотации, анотации на ключови точки и др.

#2. Удобен потребителски интерфейс и лесен достъп

Инструментът трябва да има опростен, интуитивен потребителски интерфейс, който е лесен за навигация. Ако потребителите трябва да прекарат векове, за да се запознаят с даден инструмент, той не е този.

  8 най-добри онлайн създатели на формуляри за вашия бизнес

#3. Лесно споделяне

Един добър инструмент за анотации на видеоклипове трябва да позволява на потребителите да споделят своите видеоклипове с екипа си и да правят бележки с клеймо за време в реално време. Това гарантира, че всеки член на екипа остава на една и съща страница и произвежда възможно най-добрия резултат.

#4. Интеграция

Инструментът трябва лесно да се интегрира с други платформи и инструменти. Това позволява на софтуера да надхвърли своите граници и да увеличи своята ефективност.

#5. Динамични класификации

Идеалният инструмент за видео анотации трябва да ви позволява да категоризирате кадри и събития. Такива класификации, базирани на действия или събития, помагат на анотаторите да опишат какво прави даден обект в рамките на определен брой кадри.

Сега, след като сте наясно с няколко неща относно инструментите за видео пояснения и какво да търсите, докато избирате такъв, нека да видим някои от най-добрите опции сред тях:

VEED

Онлайн видеоредакторът на VEED може да бъде вашият идеален избор, ако търсите лесен начин да коментирате вашите видеоклипове, и то онлайн, без да създавате акаунт.

Неговият лесен за използване видео редактор позволява на анотаторите да рисуват и добавят текст, кръгове, ленти за напредък, стрелки и други в рамките на няколко минути.

Дори ви позволява да добавяте изображения към вашите видеоклипове. Освен анотациите, онлайн видеоредакторът на VEED дава възможност на потребителите да добавят субтитри, BGM, преводи и т.н. също към своите видеоклипове.

Тъй като е уеб базиран инструмент, не е необходимо да изтегляте VEED на вашето устройство. Просто влезте в VEED от предпочитания от вас уеб браузър и започнете да коментирате. Инструментът поддържа множество видео платформи, като .mp4, .avi, .mpeg и др.

Освен това този видео редактор е съвместим с компютър (Windows, Linux, macOS и др.) и мобилни платформи. Всичко, от което се нуждаете, е стабилна интернет връзка и сте готови да се движите по всяко време и навсякъде.

Онлайн видео редакторът на VEED има безплатен план за кратки, бързи и еднократни проекти. За повече функции можете да закупите техните платени планове, започващи от 18 USD/потребител/месец.

Adobe Premiere Pro

Adobe Premiere Pro е чудесен инструмент за автоматично добавяне на надписи към вашите видеоклипове. Той помага на потребителите да достигнат до по-широка аудитория чрез подобряване на достъпността и повишаване на ангажираността.

Adobe Premiere Pro използва гласово разпознаване, за да генерира надписи. Тези надписи са напълно персонализирани. Следователно можете да ги променяте по желание.

Използвайки своята технология за преобразуване на глас в текст за разпознаване на говор, Premiere Pro незабавно транскрибира аудио във вашите видео файлове. Поддържаният от AI алгоритъм за разпознаване на реч може точно да транскрибира 14 различни езика.

След необходимите промени (ако е необходимо), можете да създадете надписи от този препис с едно щракване. Освен това можете да стилизирате вашите надписи, като коригирате шрифтове, изберете цветове и др.

  Как да премахнете дублиращи се песни от iTunes

В момента Adobe Premiere Pro предлага премиум планове, започващи от 20,99 USD/месец. Въпреки това, за несигурни клиенти, те предлагат 7-дневен безплатен пробен период преди покупка.

Flixier

Flixier позволява на анотаторите да пишат върху видеоклипове с лекота директно от своите браузъри. Те могат да рисуват върху видеоклиповете си и да добавят текст, заглавия на движение, изображения, форми и какво ли още не с помощта на инструмента за видео анотации на Flixier.

Тъй като Flixier е невероятно интуитивен и минималистичен, дори хора с нулев опит в редактирането на видео могат да овладеят уеб базирания инструмент след известно време. Прецизната анотация във видеоклиповете гарантира, че ангажираността на потребителите се увеличава и можете да предадете информация на зрителите си по-ефикасно.

Интересното е, че Flixier дава на потребителите свободата да избират от множество четки, шрифтове и персонализирани форми. Потребителите също могат да добавят свои собствени шрифтове. Ако видеоклипът, който искате да анотирате, вече е качен в YouTube, можете да го импортирате във Flixier, като просто копирате и поставите връзката му.

Освен това той поддържа всички основни видео формати, включително .mp4, .avi, .mkv и т.н. В момента Flixier е достъпен за всички потребители безплатно.

Кутия за етикети

Labelbox е лесен начин за анотиране на видеоклип за системи за машинно обучение. Видео редакторът на Labelbox ви позволява да етикетирате цели видеоклипове или определени кадри. Инструментът за анотации има всичко необходимо – полилинии, ограничаващи полета, маски за сегментиране и др.

Неговият инструмент за сегментиране на видео е идеален за прецизно анотиране на обекти във видео. Освен това можете да копирате и поставяте маски в рамки за прецизен, безпроблемен работен процес на разработка на AI, който спестява време.

Също така функциите за автоматизация на Labelbox правят етикетирането лесен процес. Освен това можете да добавяте текстове, изображения, наслагвания, персонализирани HTML уиджети и др.

Към момента на публикуване Labelbox предлага безплатен план с ограничени функции. За разширени нужди те предлагат различни платени планове въз основа на вашето качване и използване.

VGG анотатор на изображения (VIA)

VGG Image Annotator е ръчен инструмент за анотации с отворен код, който може да ви помогне при нуждите ви от анотации на видеоклипове. Тъй като е уеб инструмент, потребителите не трябва да инсталират или конфигурират софтуер.

Интересното е, че целият инструмент VGG Image Annotator идва като HTML страница, която дори не е 400 KB. Освен това работи офлайн в почти всички основни браузъри.

Използвайки VIA, можете лесно да коментирате вашите видеоклипове за минути. За ваша информация, Visual Geometry Group (VGG) – разработчиците на инструмента VIA – го пуснаха под лиценза на BSD-2 клауза. По този начин можете да използвате неговия инструмент за анотации за академични и търговски проекти.

Понастоящем можете да получите достъп до VGG Image Annotator, без да харчите нито стотинка.

MarkUp.io

MarkUp.io ви позволява да коментирате вашите видеоклипове, сякаш е обикновена разходка. Позволява ви да оставяте коментари върху вашето видео съдържание и да го споделяте за преглед. Незабавната визуална обратна връзка е идеална за избягване на шума и спестяване на време.

  Как да замразите членството в Planet Fitness

Инструментът за обратна връзка на MarkUp.io намалява вероятността от повторения преглед с 80%. Това дава възможност на вашия екип да се съсредоточи повече и да играе A-игра всеки път.

Без значение дали тепърва започвате и добавяте финалните щрихи към компилация, MarkUp.io прави обратната връзка и сътрудничеството прост и лесен процес. Освен това има разширение за Chrome, което позволява на потребителите да стартират MarkUp.io директно от своите браузъри Chrome.

В момента MarkUp.io има безплатен план с ограничени функции. Ако искате повече функции, можете да закупите техните платени планове, започващи от 59 USD/месец.

Задълбочете AI

Инструментът за анотиране на видео на Deepen AI е интелигентен начин за анотиране на видеоклип за създаване на първокласни данни за обучение. От ограничаващи полета до полилинии до семантично сегментиране до етикетиране на сценарии – Deepen AI поддържа всеки уникален случай, за който се сетите.

Този инструмент за видео анотации гарантира най-висок стандарт чрез проверка на етикетираното качество на данните.

Освен това позволява на потребителите да назначават и управляват множество членове на екипа на една платформа. Освен това можете лесно да проследявате и наблюдавате как протича работата по анотацията и как работи вашата работна сила в реално време.

Ако искате да получите оферта, можете да се свържете с тях чрез имейл или телефонно обаждане. Можете също така да използвате формуляра за контакт, предоставен на уебсайта им, и те ще отговорят в рамките на два работни дни.

Filestage

Filestage е многофункционален инструмент за видео преглед и сътрудничество, който позволява на потребителите да споделят своите видеоклипове и да събират обратна връзка с автоматизирани времеви отпечатъци. Автоматичното улавяне на времевия код прави прескачането до конкретен кадър по-лесно чрез просто щракване върху коментар.

Чрез анотации директно върху видеоклипове можете да направите обратната връзка по-ясна и по-точна. Рецензентите могат да проследяват всяко одобрение и заявка за промяна в реално време само с едно кликване.

Излишно е да казвам, че това спестява много време и караници и прави целия процес лесен. Продължавайте да споделяте нови версии, докато не получите одобрение, за да постигнете възможно най-добрия резултат.

Filestage предлага безплатен пробен период, след което можете да изберете техните премиум планове, започващи от 24 USD/място/месец.

Заключителни думи

В заключение, в днешно време има много инструменти за видео анотации. Тук внимателно оценихме и подбрахме най-добрите инструменти за видео анотации, за да подобрим вашите визуални данни. Тези инструменти включват както безплатни, така и платени опции.

Уверете се, че сте направили справка с нашата статия, преди да изберете своя идеален инструмент. Обмислете характеристиките, ефективността и всичко останало и едва тогава изберете конкретен инструмент. Изборът на правилния инструмент за анотиране на видеоклипове е от съществено значение, тъй като той може да направи или развали вашето видео. И както вече знаете, правилната анотация е сигурен начин да увеличите ангажираността и да предоставите на аудиторията си по-добро изживяване при гледане. И така, успех!

Сега можете да прочетете за най-добрите инструменти за анотация на уебсайтове, които да улеснят живота ни.