Топ 12 софтуера за набиране на персонал, за да направите наемането лесно и ефективно

Успехът и дълголетието на предприятията се крият в техните човешки ресурси. Намирането на правилния човек за желаната позиция винаги е бил един от основните приоритети на всички успешни компании.

Процесите на набиране на персонал са изцяло насочени към намиране на правилното съответствие между изискванията на профила и набора от умения на кандидатите. Колкото и съществена и елементарна да е ролята на HR, тя е и една от най-изтощителните позиции за заемане. Намирането на подходящия кандидат и превръщането му в актив за компанията не е лесна задача.

В тази статия ще обсъдим предизвикателствата, пред които са изправени редовно специалистите по подбор на персонал. По-важното е, че ще разгледаме накратко някои от най-добрите решения, налични на пазара за тези предизвикателства.

Предизвикателства, пред които са изправени специалистите по набиране на персонал, докато избират правилния кандидат

Работодателите са изправени пред няколко предизвикателства, докато избират правилния кандидат за работата. Първо, те трябва да филтрират кандидати с неподходящ опит, което е уморителна и отнемаща време задача, когато се извършва ръчно.

Корпоративното пространство е бързо развиващо се; ако не сте достатъчно бърз, кандидатът, който е изглеждал подходящ за ролята, може да бъде отстранен от вашите конкуренти. Това обезсмисля всички усилия, положени за обработка на кандидатурите на такива кандидати за позициите в компанията.

Вълнуващата част от ролята на рекрутера е, че той играе и за двата отбора. Те търсят кандидати, рекламиращи позиции, предлагани от компанията чрез няколко онлайн и офлайн канала. Те комуникират с потенциалния клиент, за да разберат по-добре очакванията му, като същевременно се координират с вътрешните екипи, за да видят дали кандидатите се вписват в наличните свободни позиции.

Един от най-критичните аспекти на процеса на наемане трябва да бъде задълбочен, но бърз. Не трябва да има прекъсване на комуникацията между двата края на линията. Тъй като на пазара има много опции за подходящия кандидат, специалистите по подбор на персонал трябва да се уверят, че се придържат към своите срокове и ефективно приключват процеса на наемане.

С възхода на технологиите и повишеното осъзнаване на важността на процеса на наемане, има няколко решения за набиране на персонал, достъпни в интернет под формата на инструменти, софтуер и уеб портали.

Такива решения отговарят на всяко предизвикателство, пред което са изправени специалистите по набиране на персонал, и улесняват допълнителни функции за ускоряване на процеса на наемане. Нека разгледаме някои от водещите решения, налични на пазара.

Джобсоид

Jobsoid е един от лидерите, когато става дума за портали за набиране на персонал. С течение на времето се трансформира във виртуален асистент за набиране на персонал. Той предлага множество функции, които правят целия процес на наемане по-гладък за специалисти по подбор и кандидати.

Jobsoid предлага ефективно управление на кандидати, при което специалистите по подбор на персонал могат да събират и управляват всички кандидатури под един чадър. Оборудван с централизирана комуникационна платформа, персонализиран тръбопровод за набиране на персонал, автоматизирани текстове и интелигентен филтър, Joibsoid със сигурност ще помогне на набиращите персонал при управлението на кандидати по много по-напреднал начин.

Функции, предлагани от Jobsoid

 • Ефективно управление на кандидатите
 • Публикувайте работни места на множество платформи
 • Публикуване с едно кликване
 • Персонализирана комуникация
 • Механизъм за колективна обратна връзка

Freshworks HRMS

Freshworks HRMS е сред лидерите в решенията за подбор на персонал. Организацията разчита на точни данни, за да взема решения и да предоставя решения на компаниите, когато набира правилните хора за правилните роли.

Freshworks предоставя на масата най-съвременни функции като система за проследяване на кандидати, виртуално включване, безхартиено включване в работа на нови служители и много други. Подкрепен от данни, Freshworks също предлага помощ при вземане на решения в областта на човешките ресурси, базирани на данни.

  9 най-добри решения за обработка на плащания за вашия онлайн бизнес

Функции, предлагани от Freshworks HRMS

 • Система за проследяване на кандидатите
 • Виртуално въвеждане
 • База данни на служителите
 • По-кратко време за наемане
 • Безхартиено въвеждане на нови служители
 • Мощна автоматизация за набиране на персонал
 • Вземане на HR решения, подкрепено с данни
 • Проследяване на отпуските на служителите
 • База данни на служителите и самообслужване

Поставете го на #3

Манатал

Манатал набиране на персонал SaaS трансформира процеса на наемане на екипи. Базираният в облака софтуер за набиране на персонал улесни мениджърите по наемане да управляват набора от таланти, да наемат най-добрите таланти, да си сътрудничат с екипа и да проследяват статуса на кандидата на едно място. Базираният на изкуствен интелект инструмент за наемане е лесен за интегриране с портали за работа, получаване на препоръки и организиране на интервюта за минимална времева рамка.

Функции, предлагани от Manatal –

 • Персонализиран конвейер за работа
 • Автоматизирано форматиране на CV/автобиография
 • Автоматично препоръчване на кандидати
 • Масово изпращане по имейл
 • Интеграция на Zapier

С Manatal екипът за набиране на персонал може да управлява своите кампании за работа на всяка платформа (от Linkedin до Naukri). Той също така предлага препоръки въз основа на описанието на длъжността, създавайки обширна карта с резултати за лесно наемане.

GoHire

GoHire, както подсказва името, ви предоставя пълен контрол върху своя инструмент с виртуални асистенти за набиране на персонал. Това значително намалява разходите за наемане, но също така ви помага да наемете най-добрите хора за работата.

GoHire вече обслужва над 2000 водещи марки в 50 страни с клиенти като ваучер, Swapcard, Sweet berry, myThings, Promoter, Snagajob и др. GoHire направи това възможно със своите централизирани кампании за наемане, които предоставят единна платформа за извършване на вашите дейности и проверка на състоянието, елиминирайки сложни елементи от сцената.

Неговите клиенти харесват неговите икономични и персонализирани планове за наемане, защото предлага всички правилни инструменти, от които може да се нуждаете, за да оцените бързо всеки кандидат. Наборът от инструменти за подбор, като въпроси за проверка, въпросници и оценки, прави целия процес на наемане по-гладък, което води до по-добри решения за наемане.

Функции, предлагани от Gohire

 • Пълен контрол
 • Намалени разходи за наемане
 • Централизирани кампании за наемане на работа
 • Икономични и персонализирани планове за наемане
 • Повишена ефективност чрез премахване на тесните места в процеса на наемане

Харвър

Харвър е друго уникално решение, достъпно в пространството за набиране на персонал. Той предлага иновативни решения, фокусирани върху болезнените точки при наемането на големи количества. Обслужвайки базирани на данни решения на клиенти като Valvoline, booking.com, McDonald’s, peloton, Teleperformance, KPMG и др., неговият автоматизиран процес от кандидатстване до наемане се хареса на водещи глобални корпоративни гиганти по целия свят.

Можете да идентифицирате най-добрите изпълнители, да измервате критични умения, компетенции и да предоставяте съответно валидирани съвпадащи резултати. Той обслужва най-добрия интерес на компаниите и играе честно с кандидатите, търсещи работа на пазара.

Функции, предлагани от Harver

 • Обемно наемане
 • Решение за набиране на обем
 • Valvoline, booking.com, McDonald’s, peloton, teleperformance
 • Автоматизираният процес от кандидатстване до наемане
 • Възползвайте се от данни в реално време, за да предоставите критична информация, за да можете да се ориентирате в постоянно променящия се пазар на труда.

Работещ

Нека започнем с изследване на огромните налични данни Работещ, обслужвайки всичко в най-добрия интерес на клиенти и кандидати. С 85 000 000 кандидати, 20 000 компании в платформата, работещите предлага разнообразие, разнообразие и много възможности за избор и за двата отбора. Нещата трябва да работят чудесно за компанията, защото тя също така има 1 300 000 успешни служители от платформите.

  Как да въведете нула преди число в Excel

С клиенти като Forbes, Soho house, Ryanair, Moodle, Sephora, Joey Restaurants и Bevi, Workable не се стеснява да полага допълнителни усилия, за да обслужва своите клиенти, и ви предлага най-работещото решение за набиране на персонал.

Зелена къща

с Зелена къщаможете да намерите и подхранвате подходящи кандидати, да настроите справедлив процес на наемане, да създадете изключително изживяване при наемане на работа за всички, от специалисти по набиране на персонал до служители, и да използвате надеждни данни и отчети, за да надграждате непрекъснато себе си и екипите, свързани с вас.

Greenhouse също така предлага гъвкавост при набиране и наемане на мобилни приложения с функции за мащабиране на изискванията към размера на вашия бизнес, което го прави почти подходящ както за малки, средни, така и за големи компании. Виртуалният асистент за набиране на персонал предлага оптимизиране на обявите за работа с препоръки, базирани на историческо и индустриално представяне.

Можете също така лесно да си сътрудничите с вътрешните екипи за наемане на Greenhouse относно вашите прегледи на кандидатури, предложения за работа и одобрения на оферти. Това персонализирано изживяване, предлагано на клиентите на софтуера за набиране на персонал, е уникално за Greenhouse.

Greenhouse носи трофея у дома, като предоставя на заинтересованите страни персонализиран и прецизен достъп до заинтересованите страни в процесите на набиране на персонал чрез предупреждения, задачи и известия.

Новобранец

Набиране на персонал в движение, това е мотото Новобранец живее и със сигурност отговаря на това. Не само, че Recruitee предлага за стимулиране на снабдяването, автоматизиране на наемането, ефективна оценка на кандидатите, но функции като брилянтни кампании, множество табла за работа, връзка за планиране и много други предоставят уникална персонализация, която пасва на всеки набиращ персонал в платформата.

Компанията също не се свени да демонстрира постигнатия досега напредък. Те го носят като свой почетен знак. От създаването си компанията е направила възможно 64% ​​намаляване на времето за наемане, 4 пъти ръст на приходите и е спестила огромни $240 000 от разходите за наемане на своите клиенти. И ние вярваме, че е безопасно да кажем, че ако търсите виртуална агенция за набиране на персонал, вербуван е един от най-сигурните залози.

Висш ешелон

Висш ешелон е пазарният гигант в решенията за набиране на персонал и е в индустрията от 1988 г. Със стабилно проследяване на кандидати и CRM софтуер, Top Echelon ви предоставя най-подходящите кандидати за ролята.

Освен това той предлага и функция за по-бързо изпълнение на поръчки за работа с разделената си мрежа. Гигантът прави това възможно, като прави разделени назначения с най-добрите фирми за набиране на персонал в цялата страна.

Функции, предлагани от Top Echelon

 • Мощно проследяване на кандидати
 • CRM софтуер

Recruiterflow

Recruiterflow е предназначен за цялата повтаряща се, повтаряща се натовареност на специалистите по набиране на персонал, като по този начин предлага на служителите по подбор на персонал достатъчно време и пространство за мозъчна атака относно другите аспекти на техните работни роли.

Recruiterflow е популярен сред клиентите си поради повече от една причини, като например да бъде едно гише за всички нужди на набиращите персонал, от кандидатстване до наемане. С Recruiterflow можете лесно да управлявате конвейери и едновременно с това да си сътрудничите с клиенти и други заинтересовани страни, за да получите представа за техните изисквания.

Със стабилни данни и супер лесна рамка, Recruiterflow също така улеснява анализирането на всички кандидати, като поставя техния профил в значителен мащаб, като по този начин помага на специалистите по набиране на персонал да вземат правилните решения.

Най-доброто нещо за Recruiterflow е тяхната настойчивост да поддържат процеса възможно най-бърз. Те са ви направили възможно да набирате персонал директно от входящата си поща с функции като набиране на асистенти във входящата ви поща и функция за плъзгане и пускане за преместване на кандидати от положителни към потвърждение. Те също така предлагат 14-дневен пробен период, за да проверите дали това е правилният софтуер за вас или не.

  Какво е Мхм?

Характеристики Recruiterflow оферта

 • Съвременен софтуер за проследяване на кандидати
 • Проектиран да върши натоварената работа (мощен двигател за правила,
 • Източници с 1 щракване, управление на конвейер, сътрудничество с клиенти, подхранване на кандидати, управление на клиенти, анализ
 • Наемете звездна светлина от входящата си кутия (плъзгане и пускане), асистент за набиране на персонал във входящата ви кутия,
 • 14-дневен безплатен пробен период

Интелигентни рекрутери

Интелигентни рекрутери ви предлагаме изживяването на Talent Acquisition Suite, с пълна CRM и възможности за снабдяване, за да намерите и свържете с висококачествени таланти в цялата платформа.

Те дават възможност на специалистите по набиране на персонал да привличат кандидати, като им помагат да открият подходящи кандидати с директно снабдяване, като същевременно им помагат да се отглеждат чрез каналите на социалните медии. Това, което е още по-вълнуващо в цялото това пътуване, е, че можете също така да създадете своя сайт за кариера, оптимизиран за мобилни устройства, и да включите водещия процес на кандидатстване с едно щракване на Recruiter flow.

Софтуерът за проследяване на кандидатите на Smart Recruiters може да помогне при избора на кандидати чрез карти с резултати, обратна връзка и интервюта. Те също така позволяват сътрудничество и комуникация с екипи за наемане, осигуряват обратна връзка за интервю чрез мобилното приложение и планират последващи интервюта, като едновременно с това оценяват и проверяват кандидатите.

Функции, предлагани от Smart Recruiters

 • Пакет за придобиване на таланти
 • Пълен CRM и възможности за снабдяване за намиране и свързване с висококачествени таланти
 • директно снабдяване
 • Създайте красиви сайтове за кариера, оптимизирани за мобилни устройства
 • Процес на прилагане с едно щракване
 • Софтуер за проследяване на кандидати
 • Проследявайте карти с резултати, обратна връзка и интервюта
 • Сътрудничете и общувайте с екипи за наемане
 • Осигурете обратна връзка за интервюто чрез мобилното приложение
 • Насрочете последващи интервюта
 • Оценявайте и проверявайте кандидатите
 • Използвайте инструментите, за да правите предложения за наемане
 • Управлявайте одобренията на процеса на предлагане
 • Изпратете заявката и управлявайте подписи
 • Уловете и свържете всички данни за кандидати във вашия HRIS
 • Изчислете и управлявайте всичките си показатели за успех при наемане

Лост

Лост е най-изчерпателната платформа за набиране на персонал в интернет. С над 4000 клиенти по целия свят, той може да се похвали с цялостна платформа за набиране на таланти.

Lever предлага своите услуги в четири сегмента: източник и подхранване, интервю и наемане, анализ на резултатите и преоткриване на таланти. Чрез своите персонализирани кампании за възпитание могат да бъдат персонализирани според кандидата, което прави изживяването по-образователно и информативно и за двете заинтересовани страни в процеса. Автоматизираните последователности на капки, събирането на препоръки, възможността за изпращане на текстови съобщения за кандидатстване, LinkedIn RSC и разширението за Chrome правят цялото подхранване и снабдяване с кандидати по-правдоподобно и удобно за набиращите персонал.

Lever предлага проучвания за многообразие, вътрешна мобилност, поверително наемане, самостоятелно планиране на кандидати, център за автоматизация и портал за агенции, за да направи процеса на наемане по-гладък.

Функции като персонализирано табло за управление, визуализация на данни, проценти на конверсия на конвейер, табла за управление на мениджъри, прозрения за разнообразието и уникални BI платформи анализират резултатите още по-точно, като по този начин предоставят най-добрия набор от таланти за ролята.

Заключение 👩‍💼

Сега, след като обсъдихме почти всички водещи решения за набиране на персонал, налични на пазара, трябва да изясним, че всяко решение предлага нещо уникално и се основава на вашите изисквания и размера на организацията. Използвайте наличните пробни планове с платформите, споменати по-горе, и вземете информирано решение.

Разгледайте тези инструменти за проверка на фона, преди да направите това наемане.

x