Топ 11 инструмента за анализ на Instagram за успех в социалните медии

Не може да се отрече колко голям е станал Instagram за бизнеса и марките за техния растеж. Помага им да изградят онлайн общност и им позволява да взаимодействат с клиенти ежедневно. Тази статия ще обсъди някои от най-добрите инструменти за анализ на Instagram за фирми, марки, агенции и физически лица.

Какво е Instagram Analytics?

Анализите на Instagram служат като основа за прилагане на всяка добра маркетингова стратегия на Instagram. Състои се от инструменти, които предоставят подходящи данни и показатели за проследяване на ефективността на Instagram.

Без анализи на Instagram, това е просто гадаене как се справя вашата стратегия в Instagram, какво работи за вас и какво не.

Данните и отчетите, предоставени от анализите, са най-добрият начин да покажете ефективността на своя мениджър, клиент или шеф в Instagram. Четири от най-важните показатели на Instagram за проследяване са степен на ангажираност, обхват, кликвания върху уебсайтове, демографски данни на аудиторията и растеж на последователи.

Защо е необходим инструмент за анализ на Instagram на трета страна?

Ако имате голям акаунт в Instagram или управлявате профили в Instagram на множество клиенти, просто разчитането на собствен инструмент за анализ на Instagram може да бъде много обезсърчително.

Инструмент на трета страна може да предостави мощни функции за задълбочени данни и отчети за проследяване на ефективността ви в Instagram. Освен това можете да получите невероятни допълнителни функции като планиране на съдържание, първи коментар, отговаряне на разговори от едно място и много повече.

Значението на Instagram analytics за вашия бизнес

Нека да разгледаме някои от значението на анализа на Instagram за вашия бизнес:

 • Разширената функция за планиране помага за увеличаване на производителността.
 • Той предоставя задълбочен анализ на показателите за ангажираност като коментари, харесвания и споделяния.
 • Позволява проследяване на ефективността на конкурентите и проверка на това, което работи за тях. Тази функция позволява на марките да останат пред конкуренцията.
 • С Instagram analytics можете да разберете кои са вашите клиенти и какво е оптималното време за публикуване.
 • Помага на потребителите да идентифицират най-често срещаните хаштагове и да наблюдават историите в Instagram.

Следват някои от най-добрите инструменти за анализ на Instagram:

SproutSocial

SproutSocial е универсалното решение за социално управление, което позволява на фирми, търговци, фрийлансъри или влиятелни лица да извлекат най-доброто от своята стратегия за социални медии. Платформата непрекъснато се развива и подобрява своите функции, за да подобри работния процес.

Той е най-добър за свързване с вашата аудитория, рационализиране на работните процеси за публикуване, сътрудничество с членовете на вашия екип в реално време и получаване на подходящи данни за управление и проследяване на напредъка в социалните медии.

Основни функции:

 • Социално управление: Sproutsocial предоставя анализи и отчети за ефективността на публикации и кампании в социалните медии. Той идентифицира тенденциите в кампаниите и управлява съдържанието и разговорите в социалните медии.
 • Отчети и табла за управление: Платформата позволява на потребителите да добавят, проследяват и измерват ефективността на множество социални медийни платформи, включително Instagram. Потребителите могат да експортират данни или отчети в PDF, XSL или CSV файлове.
 • Социален анализ: Предоставя анализ на конкурентите, анализ на последователите, проследяване на платени кампании, анализ на хаштагове и анализ на настроенията.
 • Прозрения: Платформата позволява на фирмите да провеждат проучвания, за да съберат отзивите си.

Sprout Social предлага четири ценови плана: Standard ($249 на месец, Professional ($399 на месец), Advanced ($499 на месец) и Enterprise (персонализиран план).

SocialPilot

SocialPilot е пълнофункционален, съвместен и лесен за използване инструмент за автоматизация на маркетинг в социалните медии. Най-подходящ е за малки фирми, агенции и физически лица, които искат да повишат ефективността и обхвата на своите социални медии чрез планиране и анализиране на маркетингови дейности в социалните медии.

  Как да деактивирате повторното споделяне към истории в Instagram за вашия акаунт

Позволява свързване с над девет социални медийни канала като Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, LinkedIn, Google My Business, TikTok, Tumblr и VK.

Основни функции:

 • Платформата има прост, чист и организиран потребителски интерфейс.
 • Той управлява профилите в социалните медии ефективно, като организира всеки акаунт в различни групи (по клиент или канал или както желаете).
 • Функцията за вградена библиотека със съдържание позволява запазване на съдържание за по-късна употреба или повторно използване.
 • Позволява засилване на Facebook реклами директно от платформата.
 • Функцията Social Inbox позволява отговаряне на коментари и съобщения от всички акаунти в социални медии.
 • Анализът на Social Pilot работи добре с Instagram, Facebook, Google Business Profile, Twitter и LinkedIn и предоставя представа за изпълнението след изпълнението.

Платформата има четири ценови плана, които са професионални ($30 на месец), малък екип ($50 на месец), агенция ($100 на месец) и агенция+ ($200 на месец).

Анализа

Analisa е базиран в облак софтуер за социален анализ за измерване на ангажираността на клиентите в профилите на социалните медии. Платформата е най-добра за малки и средни предприятия за историческо проследяване на ефективността, картографиране на влиятелни лица, анализ на конкуренти, докладване и статистика за социалната активност.

Потребителите харесват тази платформа заради нейните функции като одити за автентичност на последователи, проследяване на графици за публикуване, анализиране на кампании за маркетинг на съдържание и др.

Основни функции:

 • Analisa предоставя базирано на AI решение за анализиране на трафика на посетителите, ангажираността и връзките с етикети в профили в Instagram.
 • Той помага да се получи ценна представа за демографските данни на посетителите на профила, като възраст, пол и местоположение.
 • Помага на потребителите да намалят измамните дейности в профилите в Instagram и да проверят автентичността на последователите.
 • Той позволява проследяване на графиците за публикуване и анализиране на маркетингови кампании за съдържание.

Той предлага четири ценови плана, за да отговори на вашите нужди. Започнете с БЕЗПЛАТНИЯ основен план, Premium за $69 на месец, Plus за $149 на месец и Pro за $239 на месец.

По късно

Later е уеб-базирана социална медийна маркетингова и търговска платформа, предназначена да помогне на бизнеса да развие марката си онлайн. Той помага на собствениците на фирми, агенциите, търговците, създателите и екипите на социалните медии да планират и насрочват публикации в каналите на социалните медии. Това им позволява да наблюдават и управляват ефективността на социалните медии.

Основни функции:

 • Той помага на бизнеса да планира и планира съдържание в различни социални медийни канали като Instagram, Facebook, Twitter и Pinterest.
 • Той трябва да плъзга и пуска календарна функция, позволяваща на потребителите да планират съдържание за бъдещето и да наблюдават ангажираността в реално време.
 • Платформата минимизира ръчната работа, като автоматизира по-голямата част от работата в социалните медии, като публикуване на съдържание.
 • Функцията за визуално планиране на Instagram позволява на потребителите да визуализират външния вид на емисията в Instagram, преди да публикуват съдържанието.
 • Инструментът за планиране на Instagram има функция за плъзгане и пускане, която позволява публикациите да се местят, за да получите желания вид на емисията.
 • Други функции са управление на няколко акаунта, импортиране на медии от мобилни устройства, Google Drive, Dropbox и др.

Софтуерът предоставя три платени плана: Starter за $18 на месец, Growth за $40 на месец и Advanced за $80 на месец.

ключалка

Keyhole е решение за мониторинг на социални медии, което измерва данни в реално време и исторически данни от социалните медии. Той осигурява лесно отчитане и изготвяне на стратегии и помага на фирми, търговци или агенции да проследяват ключови думи, хаштагове и URL адреси на акаунти в Instagram, Twitter, Facebook и YouTube.

Основни функции:

 • Анализ на данни: Платформата позволява добавяне на термини за проследяване, за да предостави данни за проследяване на броя на потребителите, обема на публикациите, обема на ангажираност, обема на обхвата и т.н.
 • Табло за управление на влиятелни лица: Keyhole предлага табло за управление на влиятелни лица, което предоставя данни като брой споделени публикации, средна ангажираност, брой последователи, импресии и т.н.
 • Проследяващи акаунти: Те позволяват интегрирането на различни социални медийни канали като Twitter, Facebook, Instagram и Youtube за проследяване на тяхното съдържание.
 • Анализ на настроенията: Keyhole помага на бизнеса да проследи настроенията на своите хора и как те се отнасят към марката с всеки акаунт в социалните медии.
 • Лесни отчети: Предоставя различни отчети на потребителите, за да им помогне да вземат информирани решения, като отчетите могат да бъдат изтеглени в PDF или XLS формати.
 • Анализ на социалните медии: Предоставя уникален анализ за всеки акаунт в социални медии, за да помогне на потребителите да копаят по-дълбоко и да разберат по-добре ефективността.
  Как да намерите стар биос в Instagram

Keyhole предоставя четири ценови плана за своите потребители: SMB & Freelancers за $99 на месец, Corporate за $299 на месец, Agency за $599 на месец и Enterprise (персонализирано ценообразуване).

Палий

Pallyy е популярен софтуер за управление на социални медии, предназначен да направи публикуването лесно и достъпно. Позволява планиране на съдържание за Instagram, Facebook и Twitter. Платформата е най-подходяща за Instagram и има функции като управление на коментари, първи планировчик на коментари, инструмент за IG био връзки и анализи.

Основни функции:

 • График: Позволява на потребителите достъп до календара със съдържание, за да планират и планират съдържание за акаунти в социални медии.
 • Решетка за визуално планиране: Този инструмент помага на потребителите да получат визуална представа за това как би изглеждала тяхната емисия.
 • Шаблони и хаштагове за многократна употреба: Позволява създаването на списъци с шаблони и хаштагове за многократна употреба, за да се избегне повторното им повтаряне.
 • Изследване: Тази функция, достъпна само за Instagram, помага на потребителите да намерят идеи за съдържание на кампании.
 • Социална входяща кутия: Тази функция позволява на потребителите да отговарят на съобщения и коментари.

Pally има два плана, единият от които е напълно БЕЗПЛАТЕН, което позволява на потребителите да планират до 15 месечни публикации за един акаунт в социалните медии. Платеният премиум план е $15 на месец и е най-добър за агенции за социални медии.

Swydo

Swydo е най-добрият уеб базиран онлайн маркетинг за агенции или специалисти по дигитален маркетинг. Той предоставя инструменти за PPC и аналитични отчети и маркетинг на кампании. Тя позволява лесно създаване на отчети и изпращането им до клиенти ежедневно, седмично или месечно.

Основни функции:

 • Предоставя неограничен брой потребители, табла за управление и отчети.
 • Позволява създаване на маркетингови отчети в рамките на минути.
 • Той предлага прости KPI, за да определи коя кампания се представя добре и коя има нужда от подобрение.
 • Платформата позволява създаването на шаблони за отчети за повторно използване в различни клиенти или кампании.
 • Позволява бяло етикетиране и персонализиране на комуникацията с вашата марка.
 • Позволява 30+ интеграции като Google Ads, Microsoft Advertising, Facebook Ads, Google Analytics и др.

Swydo предлага персонализирано ценообразуване в зависимост от броя на източниците на данни; за 10 източника на данни цената е $49 на месец. Предоставя и безплатна пробна версия, за да изпробвате платформата.

Изпращаем

Sendible е един от най-добрите инструменти за управление на социални медии за агенции, за да управляват акаунти в социални медии за своите клиенти. Той предоставя решение на едно гише за изпълнение на стратегия за социални медии за множество марки в мащаб.

Той предоставя мощни функционалности като ангажиране в социалните медии, публикуване, наблюдение, генериране на потенциални клиенти и докладване.

Основни функции:

 • Агенции: Софтуерът е най-подходящ за агенции, за да опростят работния си процес и да приемат повече клиенти.
 • Бял етикет: Позволява бели етикети и се персонализира с марката на потребителите.
 • Табло за управление: Таблото за управление на платформата улеснява свързването на агенции с марките на техните клиенти и наблюдението или проследяването на техните социални медии.
 • Публикуване: Това е решение на едно гише за планиране и планиране на съдържание в различни платформи на социални медии.
 • Сътрудничество: Позволява сътрудничество с клиенти или различни членове на екипа за одобрение и публикуване.
 • Анализ: Позволява получаване на ценна информация от подходящи данни.
  Можете ли да се върнете към старото оформление на Instagram?

Sendible има три ценови плана – Creator за $29 на месец, Traction за $89 на месец и Scale за $199 на месец.

Hootsuite

Hootsuite е невероятна и мощна платформа за управление на социални медии, която едновременно управлява множество социални медийни канали и следи как клиентите взаимодействат.

Той позволява управление на различни социални медийни канали като Twitter, Facebook (профил, събитие, група и фен страници), LinkedIn (профил, страница, група), Google+, Foursquare, блогове на уебсайтове и др.

Основни функции:

 • Платформата позволява наблюдение и управление на множество акаунти в социалните медии на едно място.
 • Позволява предварително планиране на съдържание във всички социални медийни платформи.
 • Той предоставя задълбочен анализ за проследяване на ефективността на стратегията за социални медии.
 • Hootsuite има плъгин за отметки, който позволява на потребителите лесно да споделят съдържание със своите последователи.
 • Функцията за екипно сътрудничество на софтуера позволява на екипите да се обединят и да работят без усилие.
 • Най-важната характеристика на Hootsuite е управлението на обслужване на клиенти от едно място.

Hootsuite предлага четири платени плана: Professional за $99 на месец, Team за $249 на месец, Business за $739 на месец и планът Enterprise предлага персонализирано ценообразуване.

Буфер

Buffer е интуитивен, рационализиран многофункционален маркетингов софтуер за социални медии за марки, агенции, фирми и физически лица. Помага на потребителите да постигнат проницателни резултати и ангажираност в социалните медийни платформи.

Основни функции:

 • Позволява планиране на публикации в социалните мрежи като Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn и Pinterest.
 • Buffer е първият софтуер, който предлага функцията за предварително задаване на време и слотове за публикуване на съдържание.
 • Той предлага изглед на календар, позволяващ на потребителите да попълват календари в социалните медии.
 • Той предлага специфични за Instagram функции като първи коментар, мрежа за пазаруване, специален URL адрес на биография и др.
 • Функцията за управление на екип позволява на мениджърите на социални медии и търговците да си сътрудничат.
 • Платформата предоставя задълбочени анализи и отчети.
 • Функцията Buffer Reply позволява на потребителите да отговарят на социални разговори.

Buffer предлага три плана: безплатни индивидуални, Essentials ($6 на месец) за професионалисти и малки фирми и Team ($12 на месец) за екипи и фирми.

Иконосквадрат

Iconosquare е софтуер за анализ и управление за търговци и марки в социалните медии. Той позволява планиране на съдържание и проследяване и наблюдение на ефективността за различни социални медийни канали като Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn и TikTok.

Основни функции:

 • Той предоставя задълбочени анализи за по-добро разбиране на ангажираността и растежа на социалните медии.
 • Позволява лесно отчитане (в PDF формат) и проследяване на ефективността на социалните медийни платформи.
 • Той предоставя една платформа за управление, отчитане и анализ на множество профили в социални медии.
 • Помага на потребителите да спестят време, като планират съдържание предварително.
 • Позволява екипно сътрудничество за последващо одобрение.
 • Други важни характеристики на Icinosquare са анализ на конкурентите, наблюдение на коментари, проследяване на хаштагове, сравнителен анализ на индустрията и много други.

Платформата предлага три платени плана: Pro за 59 € на месец, Advanced за 99 € на месец и Enterprise за 179 € на месец.

Заключителни думи

Instagram Analytics е от решаващо значение за проследяване на успехите и неуспехите и колко добре се представя внедрената стратегия. Инструментите на трети страни ще позволят на марки, агенции и фирми с много функции да управляват и наблюдават данните на Instagram на едно място. Можете да изберете един от споменатите инструменти за вашия бизнес или агенция според вашите изисквания.

Можете също така да проверите това ръководство за растеж на Instagram и някои от най-добрите програми за планиране на Instagram.