Създайте персонализирани клавиши за въвеждане на имейл, телефонен номер и имена [Paid]

С развитието на телефоните обикновената клавиатура, която използвахме за въвеждане на текстове, скоро беше заменена. Първо чрез физически QWERTY клавиатури, а след това и от екранни клавиатури, които с увеличаването на екраните на телефона ни правят писането по-удобно. С появата на екранни клавиатури и отворени системи като Android, бяха измислени по-нови начини за улесняване на писането, сигнализиращи за началото на клавиатури на трети страни. Разработчиците създадоха клавиатури с добавени функции за улесняване на писането, а OftenType е един отличен опит за създаване на клавиатура, която улеснява въвеждането на излишна информация като вашия телефонен номер или адрес. Това е приложение за iOS от $1,99 (изисква iOS 8.1 или по-нова версия), което ви позволява да създавате персонализирани ключове за телефонни номера, адреси, имена и други. Едно просто докосване на клавиша ще ви позволи да въведете имейл адрес или уличен адрес, без да се налага да пишете всичко.

  Добавете жестове за активиране за музикално приложение с настройка на Cydia [Jailbreak]

На OftenType трябва да бъде предоставен пълен достъп от приложението Настройки под Общи>Клавиатура, след като бъде инсталиран. След това трябва да бъде настроен, т.е. трябва да създадете вашите персонализирани ключове от интерфейса на приложението. Приложението също така позволява създаването на множество разширения на един и същ имейл, т.е. ако имате имейл адрес с различни услуги със същия идентификатор, но различни домейни, можете да ги добавите всички към един ключ.

Докоснете „добавяне на ключ“ и след това изберете какъв вид информация искате да въведете. Можете да запазвате имейли, имена и телефонни номера и улични адреси и да ги присвоявате на персонализирани клавиши. Докоснете клавиша за информацията, която искате да запазите, въведете я и докоснете Готово. Само клавиши, които имат свързана с него информация, се появяват на клавиатурата, когато превключите към нея.

  Какво представлява иконата за видео в Messenger?

OftenType е доста добър; това е нещо като разширител на текст за важна информация, която трябва да въведете, но в много по-изтънчена форма. Въпреки това клавиатурата може да направи с малки подобрения. Тъй като ви позволява да запазвате множество имейли и телефонни номера, дори адреси към множество клавиши, трябва да има начин да разберете коя информация е запазена на ключ, просто като я погледнете на клавиатурата. Може да е нещо толкова просто, като докосване и задържане на клавиша, за да прегледате информацията. Освен това OpenType е доста невероятен и чудесен пример за това, което прави клавиатурите на трети страни толкова важни за смартфоните.

  Използвайте скрипт на Google като алтернатива на Unroll.me с отворен код

Инсталирайте OftenType от App Store